2008 júliusára babát várók (beszélgetés)
Szijjasztok! Cash én is ilyen bolond vagyok, most csak kóstolgatunk és kizárólag 11.-én lehet rendesen sütőtököt vagy krumplit és társait fogyasztani, Édesanyám szerint beteg vagyok.. de evvan..de egyébként nem tudom, de szerintem nem is kell még neki, mert először csak fintorog, utána már elkezd sírni, hogy ne adjak többet neki...
Kinga még belegondolni is rossz, hogy -19 fokot írtál valamelyik nap, egyébként a táj csodás, amiket láttam a naplódban!
Márlétezem nem is tudom mit is írhatnék, remélem jól alakulnak a dolgaitok!!!
sziasztok, szép napot mindenkinek, ezen a borongós délutánon.:((((((
elementünk gyermekorvoshoz, de minek, ugyanis nem volt oltóanyag, legkorábban csak jövő héten kapjuk a második prevenart.:( pedig már lelkileg fel voltam készülve és az uszit is kihagytuk emiatt!!! én most a babánnal próbálkozom, de asszem Vani írta, hogy szorulást okoz és igaza volt, szegény manóm csak pukizott, és kellett egy pár óra reggel, mire kijött a tegnapi termés.:) most próbáltam egy kis tejcivel is keverni a tegnapi maradékot.
alvás terén csak rosszabbodott a helyzet, fél egykor tudtam csak eleltatni, és fél 9kor kelt, apával már készek voltunk... a drnő szerint is a fogai miatt van, megnézte: már az alsók és a felsők is ott vannak, csak éppen nem akarnak kibújni a kis nyavalyások... mondjuk jó tudni, mert én eddig csak az alsót kenegettem és lehet, hogy a felsők meg továbbra is fájtak szegénykének...
Márlétezem: kitartás, ha belegondolok, én nem is tudom, mit tennék ebben a helyzetben...
na pusszantok mindenkit!
Jaa. Az enyém már 3 hónaposan barackkal akarta etetni...
Na sz ilyenektől dől ki a "Docenském"..:) Mert Ő tartja a konferenciákat is..;))) Azt amit az orvosok rühellnek, csak muszáj elmenniük pontgyűjtés gyanánt.. kell a fizuhoz. Na ezt meg az anyósom meséli mindig.. jót dumálgatnak és minden szemlélet a régi...
Márlétezem szorítok, hogy rendeződjön a helyzet!
Cash, köszi a könyvajánlót! Régebben olvastam tőle és tetszett. Megnézem ezt a könyvet.
A hozzátáplálást a gyerekorvosunk azt mondja, a legújabb konferenciákon most a 4 hónaptól mondják. Ki tudja, mi a legjobb... Mindenesetre a maradék barackot én iszom meg, Emma majd a tejcsiből kapja meg. :)
nekem is indulnom kell.. megunta a játékot..
pusza! most megen vigyorog.:))
küldöm-köldöm!!! Neten vagy postán keresztül
kéred????
Én a havat postán, és elég lesz annyi, hogy az egész telkünket befedje...3000m2:) Postások örülni fognak..;))
SOKKKKKKKKKKKKK
tul sok:-)
Adok havat..cserebe kerek par fokot:-)
kis szenyaaaaa..;))) én meg anekdótázom itt magamban...:)
Mennyi havatok van?;)
...és még jaaaaa...
k@@@@gség ilyen pofátlanul fiatalnak lenni!!!
Érted???!!!!!
;DDDD
Ja.. azt mondtam már, hogy akkor lesznek csak igazán "valóságosak" a cicik ha már legalább hetek óta nem szoptatunk??? Amikor most azt mondjuk, hogy "üres", nnna aaaaz még nem az új alak és méret...
Nem keserítésnek, csak tapasztalat..:)
Én is csak érdekességképpen kezdtem bele ebbe, és ez nem is "oktató" könyv, inkább olyan olvasmányos..:)
Bence előtt olyan cicim volt mintha szilikon lett volna.. ezt nem én találtam ki.:) Annyira a helyükön voltak, hogy semmilyen melltartóval nem tudtam olyan dögös dekoltázst csinálni, viszont a "gombokon" kívül nem látszott, hogy nincs rajtam esetleg cickófix...:) Persze pont ezért viseltem mindig, de csak ezért kellett. Aztán "Bence" után kellett 10-12 hónap, hogy visszaalakuljon, így lett 95 százalékos, de még mindig olyan mintha nem szültem volna... az 5 százalékban annyi változott, hogy lett dögös dekoltázsom..:))
23 éves voltam.. viszont az első szülésem óta én éjjel nappal melltartót viselek. Nekem ez jött be, de most ez nagggggggyon kevés lesz szerintem..
Szóval drukkolok!:)) Bár Bencével nem változott hatalmasat a méretem.. 80B volt...hjajjjj azok a régi szép idők kérem!!!;))
Sziasztok! Na hol is kezdjem? Ha éppen semmi sincs itthon, akkor aranytartalék címszó alatt van a fagyóban pár gesztenyemassza, tejszínhab mindig van, és bármikor tudok gesztenyepürét csinálni:) ha már az édességeknél járunk.
Márlétezem nagyon sajnálom, remélem meg lehet oldani a problémátokat.
Könyv: Ha hiszitek ha nem, egyetlen könyvet sem olvastam, itt-ott egy keveset a neten vagy újságban, épp ha belebotlottam. Nekem az az elvem, hogy nincs elvem, mindent úgy csinálok, ahogy jónak érzem, és eddig többé-kevésbé bevált. Ha tényleg tanáécstalan vagyok, megkérdem Anyukámat vagy Mamámat. Szerencsére ők sem úgy neveltek gyereket, ahogy mások mondták.
Cash! Ha én most 24 vagyok, akkor van esély rá, hogy visszaugrik???? A sztorid felvidított kissé.
Julimami! Remélem Anita hamar rendbejön, jobbulást nektek!
Honnan szerzitek az engergiát? Csak ámulok, hogy miket csinálsz! Bár egy beteg gyerek mellett én sem tudnék aludni, az fix.
Jó reggelt csajok!
Alma-beszámoló. Tegnap nem adtam Áronnak almapépet és almalevet sem és este 8-tól reggel fél 9-ig aludt, közben este 11-kor és reggeli negyed 7-kor ébredt csak fel. Mindkét alkalommal megszopiztattam és az éjszaka nagy részét átaludta :).
Ma sem adtam neki egyiket sem, meglátjuk milyen lesz az éjszaka, van-e összefüggés.
Nem is gondoltam volna, hogy egy-egy kiskanál újdonság ilyen galibát okoz, ha igen, valami ki kell találnom.
Gondoltam Ő is alszik, de szopi után gondolta, hogy mégsem..:))
Szóval akkor lehet, hogy tényleg nekiállok valamit habarni..;DDDD
B.H. Vanikám!!!:))
aludni??? Bazsa meg süti a rákóczi túróst? :)
a könyvet én is meg fogom nézni, köszi andi, h szóltál róla, pont R.J. bácsi ir a hordozókendős papiron is előszót :)
Juzzy kitartás az élethez (béna vigasz, de komolyan gondolom) Anitának is megy a gyógypuszi és mindenkit ölelünk :) innen a fagyos keszthelyről
:) Szerintem nem fogsz csalódni, hasonlítanak a nézeteink..;))
Addig is, szólni fogok ha valami nem tetszik benne..!:))
Na megyek aludni!!:))
kehet-lehet,eg-egy..
..hiába... anyukám mindig mondta, hogy ellenőrizzem le amikor végzem a dolgommal, és Bencének is elmondtam már milliószor..
;DDDDD
Sziasztok!
A tegnapi könyv dolog kapcsán az jutott eszembe, hogy leveszem a polcról az enyémet amit még pocakos koromban olvastam. Akkor az első oldali jutottam, de hulla unalmasnak tűnt. Most rögtön a közepére lapoztam a Szoptatás-Hozzátáplálás részhez, mert ugye most engem ez foglalkoztat de nagyon, és kehet tök hülyének fogtok nézni, de én már most azt érzem, hogy amint elkezdjük a hozzátáplálást,( mert bár azt mondjuk, hogy csak kóstolgatunk, az akkor is már azt jelenti, hogy nem csak szopizik a baba) elkezdődik eg "elszakadás". Én ezért (is) húztam eddig, és vártam ki a pontosan 6 hónapot. Szóval szombat..;) Ja, és a bátyám, akiről még sosem írtam, a Pécsi Egyetem Docense az Egészségtudományi karon, na Ő "megtiltotta" effektíve, hogy előbb kezdjük a dolgot, de persze a lényeg az, hogy én szerettem volna, hogy így legyen. És igazából bennem is a hat hónap alatt alakult ez így ki, mert ha nem sikerült volna "kiügyeskedni" tejjel, akkor valószínű, hogy másképpen lett volna. Bár a tesóm a "másképpentől" intett óvva mindig, szerinte ha nincs anyatej, akkor a számukra kialakított tápszert kell és szabad adni, mert az ilyen piciknek nem való más a mai orvostudomány állítása szerint. Hát Ő ezt oktatja.:)
Na de könyvről akartam írni.. Szóval kiderült, hogy gyöngyszemre akadtam, ezért meg is fogadtam, hogy megosztom veletek a dolgot, Ranschburg Jenő:Szülők könyve című kötetről beszélünk, A fogantatástól az iskolakezdésig.
Valahogy pont, mint Vani úgy jártam... nekem nincs szisztémám, elveim még Bazsánál, csak Ő van és az ösztöneim.. Nos ez a könyv, legalábbis amit eddig sikerült magamévá tenni, ezeket fogalmazza meg. Az én érzéseimet, gondolataimat. Mondom.. a szoptatás-hozzátáplálás-elválasztás részt olvastam eddig.
Szóval ismertek..;) Akit érdekel a dolog, annak meleg szívvel ajánlom!!!
Fú de hosszú lett.. elolvassa valaki egyáltalán???
Na majd ezt is megtudom..;)))
Szép napot mindenkinek, és márlétezem-Neked pedig kitartást a dolog rendezéséhez!
Pusza!
Sziasztok! Bocsi, csajszik, hogy tegnap köszönés nélkül léptem le, de jöttek anyuék.
Tegnap a délutáni alvásunk extra hosszúra nyúlt. Általában alszik a kiscsaj egy órácskát 1-2 körül, aztán még ráhúz 20 percet 4 után, fél 5 körül. Most meg kivételesen nem fekve szopiztunk 4-kor, hanem a nappaliban a kanapén a tv előtt, azért ott, mert akkor jött haza apája és ott kezdtük el megbeszélni a napot, közben én szoptattam. Rékám kényelmesen elfészkelődött a karomban és aludt egy bő órát!:-) Már régen nem csinált ilyet, aludni jobb szeret az ágyon, elég hosszú baba, gondolom, kényelmesebb neki kinyújtózva. Szopizni se nagyon szeret már ölben, ő kéri, hogy fekve szopizzunk. Most valahogy mégis jólesett neki ölben, én meg egy órán keresztül meg se mertem mozdulni, nehogy felébresszem, olyan édesen aludt.
Sziasztok csajok!Kicsit elhanyagoltalak benneteket,de családi gondokkal küszködöm,Sajnos a párom lelépett vasárnap,azóta még a gyerköcökre se kiváncsi:(Ma jön após aztán valamit kitalálunk,mert ö sem érti a fia reakcióit.Ha valamit megtudok szólok.
Tegnap a Zsófi elmászott a távirányitóért:))Be nem áll a szája,asszem lassan a fogacskája is kibujik.Ül,elvégre ma 6 hónapos.Ma jön a védönö is,aztán kötözködni fog tutira,mert nagyon könyv alapján itéli a gyerköcöket és baj lesz hogy ül,de még nem forog hanyatból hasra,de hasról vissza már 3 hetes korától.Na mindegy,most lépek,mert oviba készitem a nagyot.
Remélem ti jól vagytok!