2008 júliusára babát várók (beszélgetés)
Szofi, még jó, hogy maradhatsz!;-))Te már úszni jársz? De jó Neked!!! Bevallom, én sem vagyok egy "ősanya", de divat ide, vagy oda, a hátfájással nagyon nem tudok megbarátkozni. Szeretnék jókedvű sétákat, és nem nyűglődőset (persze, itt most az én nyűglődésemről van szó;-). A másik oldal pedig, hogy oyan jó közel érezni magamhoz a bébikémet, sokkal meghittebb. Én kezdek beleszeretni ebbe a kendőbe, már sajnálom, hogy nem volt sokkal korábban;-D. Szerintem a következő babámnál már az elején elkezdem, főleg otthon, hogy megússzam a hátfájást, amit a karban tartogatás okoz. Nem is tudom, miért ide írtam le mindezt...mert nem célzottan Neked szól...talán az ősanyás kijelentésed miatt:-).
Viszont amit már akartam korábban s írni Neked - nem okosságból, inkább bíztaatásként - hogy soha ne "önmarcangold" magad, ha úgy érzed, hibáztál valamiben. A hibákat mindig ki lehet javítani! De Lulunak (és minden babának) egy magabiztos, határozott Anyucira van szüksége. Ő tudja, mennyire nagyon szereted, és ez a lényeg. Ne legyen lelkiismeretfurdalásod. Én ezt a tanácsot még egy olyan ismerősömtől kaptam, akinek 2 gyerkőce van, és öröm rájuk nézni, olyan jó a kapcsolatuk. Pedig ő sem tökéletes, mi sem vagyunk azok, én sem.
No, csak ennyit akartam.
Jó úszást!:-)
Idézet a maitei-t varró barátnőm leveléből: A hordozó 4000 Ft, plusz postaköltség (kb + 1000, ha ajánlva, elsőbbségivel, stb küldöm) és igen, vállalok varrást, hozott anyagból is. Azért fájhat a háta, mert egyrészt vékonyak a vállra fekvő pántok, másrészt kb lapockánál van a fő terhelés, nem derékrészen, harmadrészt nem lehet annyira közel kötni a gyereket, emiatt inkább lóg, és az fárasztóbb. Próbáltam.
Ez Cashnak szól, de mindenki másnak is, aki érdeklődik...
sziasztok, látom este jó volt a buli!:) émmeg pont akkor nem jövök...:(
Cash, elalvás:11.30, ébredés:8.00, szóval nem vagyunk vmi kipihentek, de nem akar aludni sem, ami azert "jó", mert 1-re mennénk úszni, nem tudom, hogy fogja bírni...
csak kapkodom a fejem, micsoda szavak: kangu, matei, stb... na zezekhez én nem értek.:( viszont biztosra taudom:nem vagyok "ősanyu"-típus.:) remélem attól még maradhatok köztetek!;)
fogacskák még mindig sehol...:(
Drága Timcsi, same to you, nagyon köszönöm az üzit, már kora reggel melengeted a lelkem. :)
Cash ma irtam egy maitei-s barátnémnak, h irja meg, hogy mik a tapasztalatok hátfájás téren , ő az aki varr is, infokat is kértem tőle.... ha meg van irok BH :)
kieg.
...együtt játszásra (is)..
Jó reggelt!
Mivel kettőkor még itt nyomtam, szerintem vissza fogok aludni... Szofi! Ti??;D
Bazsa az esti 7-9-ig történő "délutáni" sziesztának köszönhetően, éjfélkor még itt nyomta kanapén. De mivel kipihent és jóllakott volt, egy Tündér volt. Játszott egyfolytában csendben mellettünk a kanapén. Zsó mondta is, hogy ha így van fenn, akkor tök jó, mert nem kínlódik.:)
Mióta stabilan ül, sokkal hosszabb időt "elmókol", olyan jó látni..:) Azt hiszem igazán most érett meg az együtt játszásra.:)
Szerintem 1 db kangu-val fogunk indítani, és ha nagyon bejön, akkor lesz még egy kendő is.. vagy fordítva..
Sajnos azt még mindig nem értem, hogy a kenguruban miért "fájnak" az anyukák, a Metai-ban meg nem..? Ugyanannak tűnik... szóval..?
..És az új tudományunk... ha megkérdezem, hogy "hol van a lámpa???", Kisbobó felnéz a plafonra...:))
Van egy videó róla a naplómba..:) azért olyan rövid, mert előtte-utána hülyeségeket beszélek..;))
Jaaa.. és tényleg ott van a lámpánk..;DD
Szép napot mindenkinek! Nálunk -10....
Sziasztok!:-) Úgy nézem, miután tegnap leléptem, még zajlott itt az élet. Én álmos voltam, odabújtam Réka mellé és bevertem a szundit.:-) Újabban - mint gyerekkoromban - esti mesét hallgatok. Tegnap Mátyás királyosakat hallgattam. 5 van a CD-n, a második elejére még emlékszem... :-))
Cash, nekem XL-es van a nandu kendőből, elég jó a méret (nagyjából hasonlóak lehetünk alkatra, gondolom, de csak pocisan láttalak élőben:-)) )de kabát fölé nem tudom vele kötni, ahhoz nagyobb kellene. Viszont nem is szeretem kabát fölé kötni, rákötöm pulcsira, az jó puha a kis pofijának is, ha bealszik és a mellkasomra borul, s ha így veszemn fel a kabátot, akkor még az is védi őt. A sajátom persze nem ér be minket, de mivel rajtam a beöltöztetett gyerkőc, ez nem is hiányzik, ha nagyon hideg van akkor pedig elcsaklizom apája dzsekijét, azt be is tudom húzni kettőnkön is, úgy meg extra meleg van.:-) De ha kendőzök, sokszor nem is használok kabátot, csak jó meleg pulcsit és mellényt. Azért a kisasszonynak van már súlya rendesen, ha sokat cipelem, bár nem fájdul meg a hátam, azért kimelegszem.
A hozzátápláláshoz (bár csak kezdőcske vagyok e téren) én azt figyelem, van-e pocifájás, illetve milyen a kakija. Ha nem fáj a kis hasa és a kaki sem változik színileg, állagilag, stb., akkor az adott kaját fel tuja dolgozni. Ha bármilyen változást tapasztalok, akkor viszont leállok azzal a kajával (ezért jó több napig ugyanazt kóstolgatni)és visszatérünk pár hét múlva. Ez az én módszerem, de mivel minden baba más, valószínűleg mindenkinél más is jön be.
Na megyek naplókat olvasni.:-)
Szio bumbu!
Csinalj belatasod szerint.Az a legjobb.
Nalunk Marcus mar a tapszerrel is hadilabon van idönkent.Neha kijatszom es keves peppel keverem es kanallal igy megeszi.:)
Velemeny megoszlas tenyleg elkepesztöen nagy ebben a temaban.Sokfele iranyzat van.
Time!
Nagyon szep a születestörtenetetek!Meghato es kedves.Olyan jo volt olvasni!
Csajok!
Elkepesztö mennyiseget termeltettek!:)
Kendö:en nem probaltam a gerincservem miatt.Igaz kengurunk van,de nem sokat hasznaljuk,illetve föleg Apa.
Pici:O is tapszeres mar.Mar tobb mint egy honapja nem fogadja el a cicit.Azota fejek de igy szepen lassan elment a tejem.Max. napi 40-60-at tudok fejni:-(
Mar valoban nem tudom mit csinaljak mert a citrusfelekrol a bananrol es a tejpeprol is azt olvastam varni kell velunk7-8 honapig.Komolyan ritkan talalni temat mint ez a hozzataplalas ahol ennyire megoszlanak a velemenyek.
Tényleg, csináljunk kendőkötős fórumtalit!
Nelly, örülök, hogy elolvastad! Tessék megíratni az Apukákkal. Nagyon jókat lehet bőgni rajta! :) Meg hasznos is. Zsóét várjuk!!!!