2008 júliusára babát várók (beszélgetés)
Sziasztok!:-)
Cash, örülök a jó híreknek, mielőbbi teljes gyógyulást a nagyésokos hősnek!:-)
Anka, kicsit irigyellek, jó pihizést nektek!
Szofi, régebben mi is szopiztunk úgy, hogy tv előtt, most már nem lehet, mert akkor tv-t néz, nem eszik. Ha lehet, akkor magunkban, csöndesen a szobában. Még sokszor az is baj, ha apája bejön, mert akkor vigyorog rá ezerrel és löki a dumát. Szóval cicizés közben méla csend.... Én olvasni szoktam néha, az jólesik és a kiscsajszit se zavarja.
Tuti akartam még valamit, de eddig tart az agyam... Mindegy, ha eszembe jut, visszajövök.
Puszka mindenkinek!
Hú, Cash, nagyon örülök, hogy nem kellett műteni Bencét. A nagyésokos most megokosabb lesz ettől a balesettől, hidd el!
Csillu, bizony én is megijedtem, nekem is azt mondta a doktornő, hogy a nagyajkakat nem kell széthúzni, kitörölgetni, mert tisztul magától. Másoktól viszont hallom, hogy kitörölik ott is óvatosan.
Cash, orulok, hogy nem lett mutet belole, gyogyuljatok!
Csillu: ilyet meg nem is hallottam, hogy lanyoknal is lehet problema, remelem nem nagy beavatkozas...
Nalunk apaja beteg sajnos, eddig mi megusztuk.. Megy ezerrel a pakolas, jovo vasarnap visszuk el a cucc nagyreszet.. eleve ritkan koltoztem (illetve egyetemen 6 ev alatt hatszor, de az semmi cucc nem volt).... most az a furcsa, hogy mivel taroloba tesszuk a dolgokat, jol meg kell gondolni mit hova, plusz a kajak fel lesznek szamolva, stb... majd csak lesz valahogy:)
Jobbulast akinek kell es jo pihenest (nalunk is -17 van, koltozeskor lesz -22..), puszi!
Szép napot mindenkinek! Remélem mindnekinek jól telik. Nálunk ma megint volt pocifájás, pedig olyan szépen ette az almát Ági. Utána vártam 20 percet és csak akkor szoptattam meg, mégis összevesztek, nagyon fájdalmasan sírt, bukta fel az almás sajtot szegénykém... Pár perce aludt el.
Remélem rendben lesz az összenövéssel, holnap délután vagy kedd reggel viszem vissza a doktor nénihez. Nálunk is épp csak rápillantott vizsgálat közben, aztán a végén még egyszer megnézte, azt mondta, hogy mintha gond lenne... Én is azt mondtam, hogy nem is szabad nagyon kitörölgetni, tisztul ott minden magától, ezt helyeselte a doki néni is, de nálunk most tényleg baj volt.
Itt most nagyon szép az idő megint, remélem, ha a gyerekek felébrednek, el tudunk menni korizni.
Anka, jó pihenést!
Sziaszia!
Hallottátok a nagy dörrenést úgy 10 körül???? Az a szikla volt ami leesett a szívemről... tegnap óta jelentőset lappadt a keze, nem műtötték... ezért imátkoztam egész éjjel... újra hiszek!!!
Bazsa tüsszög-köhög-taknyos, Ő sem aludt sokat..
De mégis annyira boldogok vagyunk most, hogy hihetetlen...
Köszönjük a szorítást, az imát és mindent!!!! Hatott...:)
Vanikám, a nagygy medencének van egy kis része elkülönítve, ott nagyon pici a víz, és csúszda van a gyerkőcöknek.. olyan picike.
Szerintem Lorkával még a nagy medencében tudtok együtt úszkálni, locsipocsizni. Szerintem a víz mindenhol a melegebb fajta, de azt hiszem, hogy ott a babás résznél nem az a durva.. Ha bementek és nem találtok üres nyugágyat, menjetek föl a lépcsőn, (balra lesz) mert ott mindig van hely, és a legfontosabb, hogy milliószor csendesebb...
Érezzétek jól magatokat, millió puszit küldünk, és természetesen B.H.:))
Cash drága gyógyulást a nagy és okosnak, ölelgesd meg helyettem is :)
Csilla, megijesztettél... legközelebb megkérem a védőnőt nézze meg, én nem igen nézegetem, max, kitörölgetem és kész... jajaj mennyi mindenre kell figyelni...
Cash holnap megyünk wellnesselni egy napra, apának szabija van, átugrunk Kehidára, van ott medence babáknak... végülis mindegy is... a lényeg, hogy ne legyen meleg mert abban ülnek a bacik...
Nelli jó takaritást, nem irigyellek, bár rám is vár pár menet, jan.ban VÉGRE elkészül a könyvespolcos fal meg iróasztal kombinációnk, biztos lesz itt kosz utána - itt szereli össze az asztalos, akivel csináltatjuk -
na megyek drágáim főzni kéne még valami, már kész a kapros-tejszines zöldbab leves, meg van desszert is , épp csak a főfogás hiányzik... azt hiszem csinálok egy tepsis krumplis csirkés egytálat... pussz :)
Szijjasztok!
NAh most értünk haza Pestről, imádok néha elmenni nézelődni, Aréna, IKea stb, csak ne volna olyan messze... 500 km oda-vissza...Hulla fáradt vagyok... puszi mindenkinek!
Sziasztok!
Meglehetősen fárasztó napok vannak mögöttem, de szerencsére jól sikerültek a dolgok, leszámítva a fél éves státuszt, ahol Ágit tutira elmérte a védőnő és kiderült egy probléma is. Nevezetesen a doktornő kiszúrta, hogy a kicsimnek elkezdtek összenőni a kisajkai, most kezelgetnem kell és ha nem javul rövid időn belül, akkor meg kell műteni. Remek, mindig van valami, úgy látszik, mindenesetre most mindent megteszek és a jövő hét elején megyünk vissza.
Végigolvastalak benneteket, a kendő/kenguru témához nem tudok hozzászólni, csak annyit, hogy mi most háti hordozót szeretnénk venni, ha egy kicsit jobb idő lesz, tudjunk kirándulni. Apa nálunk hallani se akar kendőről vagy meitairól, inkább csővázasat szeretne, amiben 2 éves koráig hurcolhatná a leányzót. Találtam elég jó összehasonlító táblázatokat a témában itt:
Pelus: én már évek óta agyalok rajta. Igazából szelektíven kellene gyűjteni és speciális feldolgozókat létesíteni. És lusta is vagyok, minek tagadjam? Egyébként létezik lebomló változat is, viszont csak Bp-en lehet kapni egy-két üzletben és apa nekem kerek perec megtagadta, hogy vonaton hurcolja haza nekünk a pelenkát. Ha valakit érdekel, azt hiszem, kukoricapelus néven lehet megtaláni, árban sem sokkal több, mint a jobbak.
Tegnap óta Ági is eszik almalevet-pépet és nagyon tetszik neki! Eddig még semmi gond se volt, a délelőtti szopi előtt adtam egy fél órával.
Ma kora délután elmentünk végre korcsolyázni és nagyon jól szórakoztunk. Ágit babakocsiban toltuk, aludt egy nagyot a jó levegőn, miközben mi ralliztunk vele a jégen...:-)
Sziasztok!:-)
Cash, biztosan minden rendben lesz a nagyésokostesóval, sajnos ilyen balesetek ellen nem tudsz mit tenni. Valószínűleg én is idegrohamot kapok majd párszor, ha Réka nagyobb lesz, de be kell tökélnünk, hogy örökké nem foghatjuk a kezüket. Próbálj ne nagyon idegeskedni, Bencének meg jobbulást! Ja és Bazsának boldog féléves szülinapot!
Timcsikém, abban teljesen igazad van, hogy jólesett a lelkemnek a tegnapi nap, na de a lakásnak! Ma vendégek jönnek, csak sütni akartam, ehelyett még takarítani is kell... A legjobb az egészben, hogy mindemellett itt ülök a gépnél, mert semmi kedvem megmozdulni. Hogy így hogy leszek kész???
Azért Rékám semmit se csinál félgőzzel. Ha már fogzunk, akkor fogzunk, ugye... Két nap alatt két fog nem rossz teljesítmény. De azért nem bánnám, ha most tartana egy kis szünetet. Ha le tudom fotózni, persze megörökítem, de az apjának se mutatta meg, akárhogy könyörgött neki. Csak kitapizhatta...:-))
Szofi, kicsit parás, de nagyon jó anyuka vagy, lazíts kicsit, mindent klasszul csinálsz! A mérleget meg dobd végre ki, a gyerkőcök úgyis mindig annyit esznek, amennyi nekik kell, de ez ritkán annyi, amennyit a nagykönyvek írnak! Ők nem olvasnak szakirodalmat, viszont úgyis tudják, mikor éhesek. Nekem is van olyan napom Rékával, amikor meglátásom szerint alig eszik (én ugye sose mérem), de eddig még nem halt éhen. Egy barátnőm szokta mondani a kislányáról, hogy biztos fotoszintetizál, mert ennyi kaja egy verébnek is kevés lenne. Az ő kislánya meg szépen fejlett, makkegészséges kicsi lány. Szóval a gyerkőceink tudnak néha paráztatni bennünket, s mindemellett ők teljesen jól érzik magukat a bőrükben.:-)
Time, nekem is nagyon tetszett a szüléstörténet! Jó volt olvasni apuka tollából!:-)
Cash, én is olvastalak, reélem most már minden rendben...
Manó most aludt el, asszem gyökeresen megváltoztatom az altatási stratégiát-holnaptól, mert ez így nem mehet tovább, majd beszámolok az eredményekről...
mennem kéne zuhanyni, de még nem merek, mert néha a legkisebb neszre is felébred!
nyugodalmas jó éjszakát Mindenkinek!
Nagyon gyorsan jöttek a fogacskák, gratula Rékának!:-) Remélem ,most lesz egy kis pihenő.
Majd kérünk képet az új "jövevényekről":-)! Persze, csak ha sikerül lencsevégre kapni, mer' ugye az nem olyan eccerű:-).
Azt meg ne bánd, hogy nem lett kész minden, nem szalad el;-)...viszont olyan dolgokat csináltál, amik jót tettek a lelkednek, nem igaz?
Én pedig köszönöm a bizalmat!
(Egyébként csak onnan lehet tudni, hogy néha bizonytalan van, hogy konkrétan bevallod;-D...de ez nem baj, legalább tisztában vagy saját magaddal, és így nincs az a helyzet, hogy "amit nem akarok tudomásul venni, az nincs is"...és szerintem ez sokkal jobb). Amúgy meg egy igazán érzékeny lelkű és nagy szívű Anyuka vagy!
Összefoglalva Lulu mai teljesítményét:
-éhségsztrájk(max 160/alkalom, és eddig 3x, 4., 5. alkalommal csak kortyok, inkább le sem mértem...)
-alvási sztrájk ismét és folyamatosan: alvás csak az autóban max 2x 3/4 óra, és még mindig játszikkk...
Most értem ide, szasztok, gyorsan reagálok:
-szóval igen, babaúszni voltunk, most 3 hétig szünet volt az ünnepek miatt
-Alexa, gratula a fogacskákhoz
-Timcsi, köszönöm a bíztató szavakat, és ígérem, megfogadom a jótanácsokat (te jó ég, ennyre nyilvánvaló, hogy néha bizonytalan Anyuci vagyok???:)))
- én is szeretném közel érezni a kis manóm testét, ősszel még sétáltunk is sokat így, de most már kabátban simán majdnem 10 kg, alig bírom cipelni, általában azért viszem le, hogy elaltassam, a babakocsiban képes 2 órát is aludni, és a sétákat általában összekötöm vásárlással is
Na megyek, megnézem írtatok-e vmi újdonságot a naplókba;).
Örülök, hogy tetszett Nektek a születéstörténet!
Alexa, gratulálok a második fogacskához! Jól belehúztatok! :)
Nagyon köszönöm Vani!!! 1-két napon belül döntök. Nagyon hálás vagyok a segítségedért..
u.i.: én sosem néznélek Krisnásnak..;))
Big hug!:)
áááá...tényleg...egészen kiment a fejemből:-)!
öregszem...hiába;-).
mizu? Jól aludtatok? Nálam reggel "mosogatórongy szindróma" volt :-D. Pedig fél 8kor ébredt Berci.