2008 júliusára babát várók (beszélgetés)
Sziasztok!!!
Ajaj az szep hosszu ut lesz.En attol felek csak, hogy a fiam ewste 8-tol eggel7-ig minimum egyhuzamba alszik.Igy viszont elkell induljunk a repterre reggel 5-kor.Es nem tudom, hogy fog kijoni az etetes.Nalunk marcsak tapszervan.Viszont holnap nemadok neki semmi szilard kajat mert napi 4x kakil igy.Es a repulon azt sem tudom hol csereljem ki.Ez csak a fapados nincs pelenkazo.Na, mindjart felhivom oket.Mert egy deci tejecskevel nem leszek kisegitve az uton ha valoban igaz.
Ez itt standard vizsgalat nezik a veset,hogyholyagot es csipöt is ilyenkor meg.
En sem tudtam,csak a doki mult heten a feleves vizsgalaton mondta,hogy akkor ezen a heten csinaljuk meg .
Amugy minden rendben van,raadasul egy hangja sem volt Marcusnak a vizsgalat soran,csak nezelödött es magyarazott.
Amugy nalunk meg anno a korhazban is csinaltak ilyen vizsgalatot.Mindenkinel.
Nem rossz dolog: igy tudom,hogy minden rendben es nem csak akkor vesszük eszre,ha mar vmi baj van.
Lulu milyen ma napközben?Jobb a helyzet mar?
Na...akkor a Ringató éppen ilyen:-). Van furulya, és ütős hangszer is, pedagógus-zenetanár vezeti, mondókázás, éneklés, körbe táncolás...és semmit nem kötelező a bébiknek, csak a jelenlétük. De azért megnézzük a zenebölcsit is, bár a ringatós csajszi nagyon kedves és gyerekcentrikus.
Köszi, hogy megírtad!:-)
Ja, és leginkább a népzenére, népdalokra és népi mondókákra van kihegyezve a foglalkozás (fél óra), a Kodály elvet követi. Asszem Vaninak is nagyon bejönne:-D!
Mási két téma: pelenka és hozzátáplálás.
Mi éppen most próbálkozunk először a jól bevált Pamp..s után a Lib..oval, de úgy tűnik, nem nagyon jön be. Illetve abban a tekiintetben igen, hogy nagyon jól illeszkedik a kis combjára és pocijára, de nagyon merevnek és vastagnak találom A másik fajta bír ugyanezen tulajdonságokkal, de nekünk sokkal kényelmesebb, puhább....nekünk.
A krumpli egyik központi téma volt...én imádom magában, csak sós vízben főzve is. De só nélkül is simán meg tudom enni...de ízlések és pofonok.
Persze, én is anyatejjel higítom, mert a védőnő és dokinő is így ajánlotta. És miért ne tenném? Még csak "kóstoltatás" ment eddig, lesz idő megszokni még a natur ízét is. Egyébként muszáj folyósabbra higítani, különben öklendeznek tőle(mert úgymond "fojtós"), én is így jártam legelőször, de Kinga szerencsére felvilágosított:-). Én persze azt hittem, nem ízlik neki. Szóval türelem, és újra kell próbálkozni, persze nem erőltetve.
Gyümölcstéma: én bizony csak üvegeset most, télen! Banánt egyáltalán nem adnék most neki, mert nem tudom tudjátok-e, hogy azokat még zölden szedik le, majd mikor megérkezik, gázokkal és vegyszerekkel érlelik meg (ezt biztos forrásból tudom). Bió alapanyag szerintem meg csak ott van, ahol pár kilóméteres körzetben nincs szomszéd, nem jár permetezőhelikopter a légtérben...mert a vegyszereket mind sodorja a víz és a szél. Én sem fogok biózni, de nem azért, mert nem tartom jónak, csak gondolok a jövőre is, amikor nem csak az én főztömet eszi. És ez az idő bizony már óvodáskorban eljön. Nem szeretnék egy gyenge immunrendszerű gyereket...bár sohasem lehet tudni előre semmit...inkább csak az esélyét akarom csökenteni. Sajnos hallottam már a környezetemben "csak" bioételes kisgyerekről, aki az oviban olyan betegséget kapott, hogy hónapokig gyógyították.
No...de ez megint csak az én személyes véleményem.
Amúgy szép napot Mindenkinek!:-)
Utazóknak jó készülődést, betegecskéknek gyógyulást, idegeskedőknek megoldást a problámáikra...mit kívánjak még?:-)
Sziasztok! Na, befutottam én is:-). Az elmúlt 1-2 napban jó kis programokat csináltunk magunknak, így ide alig értem. Meg annyi volt a téma...nem is tudtam/akartam belemerülni. Itt is hasonló volt a helyzet, mint mindenhol máshol...még a buszok sem közlekedtek tegnap. Nekünk viszont időpontunk volt az okmányirodába, bejelentkezés céljából. Már elég régóta tologattam magam előtt a dolgot, nem akartam lemaradni róla. Először gondoltam, taxiba ülök bébikével, és úgy megyünk (mert Apáért is egy kolléga jött reggel...befagyott a kapuelektronika:-). Taxi persze nem volt, egy szabad sem. Így felöltöztünk, bár hideg egyáltalán nem volt, és babakocsival nagy vagányan elindultunk. Persze nem a járdán...ott közlekedni nem lehetett:-). Mindenki az út szélén menetelt, mert ot fel volt már sózva, forgalom persze elvétve:-). Nekem volt a legkönnyebb dolgom, kapaszkodtam a babkocsiban...közben jókat nevettünk, kicsit bohóckodtunk útközben. Egyébként nem is volt veszélyes. Az okmányirodában persze alig lézengtek, így kb. negyed óra alatt végeztünk. Persze, kicsit tovább tartott, mert Berci szokása szerint levette a lábukról a "tyúkokat" az íróasztal mögött, így még egy kis játék is volt. Még egy kis ajándékot is kaptunk:)).
Szóval...jelentem..tegnap óta pécsi állandó lakosok vagyunk!
Tegnapelőtt Ringatóban voltunk, nem tudom, ismeritek-e (www.ringato.hu), nagyon klassz dolog, babák-mamák együtt énekelnek, mondókáznak, "ölbejátékokat" játszanak. Legalább 12 kismanó volt az anyukájával, 5 hónapostól a 3 évesig (mert ez a felső korjatár). Sőt, pocis kismama is volt:-).
Nem tudom, miben különbözik ez a zeneböölcsitől (Alexa, ott mi van? Foglalkozás szerű, vagy kötetlen?), ezért ma 10 órára oda akartunk menni. De sajnos januártól zárva a játszóház:-(. Van még egy másik helyen is, jövő héten megnézzük. Aztán meglátjuk, melyik a nyerőbb, ringató avagy zenebölcsi...aztán heti egyszer beiktatjuk a programunkba a babauszi mellé. Én úgy látom, Berci nagyon nyitott a többi kisgyerek felé, szeret közöttük lenni. Ezért már most megkezdjük a szocializációt (bár, ha ebben ránk hasonlít majd, nem lesznek problémái;-)). Bár sokat sétálunk, vásárolni járunk, így mindig kapcsolatba kerül emberekkel. (Nah...ez jó hosszú lett, és inkább naplóbavaló lenne...be is ollózom mindjárt).
Próbálok pótolni:-DDD, remélem nem untatlak Titeket, de ha igen, jelezzétek, és akkor lelövöm magamat;-).
Pici, veseuh miért kellett? remélem minden rendben....
Alexa, nagyon bátrak vagytok, hogy elmentetek a zenebölcsibe, én nem merek kimozdulni, tegnap nem is mentünk úszni....
Sziasztok!
Mi ma voltunk dokinal,mert veseultrahangot csinalt,ugyhogy a Picur kicsit nyügös,mert korabban kellett ebredni.
Szio szofi!
Olvastam az esti altatasrol.Nem semmi!
Tegnap Marcus is nehezebben aludt el,mert Anyukamat kereste egesz nap,aki hazautazott tegnap.
Szép napot Mindenkinek!
Úgy látom pangás van...bezzeg tegnap este, mikor én hősiesen altattam...:)
Pici, koszonom a tippet, sztem ha jobb idő lesz, elmegyünk a brendonba és megnézzük. Meg az üzenetet is köszi, nagyon sok jó tanácsot adtál.
Cash, nagyon szépen áll Bazsa, és azok a szempillák!!! Hmmmm, 74 cm, az nemsemmi!:) Mi utoljára 68cm voltunk előtte egy hónappal meg 70,5, szóval Lulu összement!:)
Utálom, hogy már megint kakaidő van, úgy lemennék már ssséétáááálniiiii!
Sziasztok!:-) Annyit kellett visszaolvasnom, hogy fogalmam sincs, mire akartam reagálni...
Szofi, igen, a naplómban az egy idézet, egyik barátnőmtő kaptam, nekem is nagyon tetszik...
Anka: egyáltalán nem bántottál meg!!:-)) A véleménykülönbségünk saját tapasztalatból adódik, mindjárt kifejtem, miért. Én imádtam az ovit első pillanattól, nem is volt gond soha, hogy menni kell, sőt, én magam akartam ott aludni is. Tesóm más eset volt. Bekerüt az oviba, és jöttek a gondok. Valószínűleg ovónőprobléma is volt, de az a lényeg, hogy tesókám nem csak hgy sírva ment mindig oviba, hanem odáig jutott, hogy egy héig sem kakilt, nála a stressz emésztési zavarokat okozott. Pár hónap kínlódás után anya úgy döntött, hogy a gyreke fontosabb, mint az állása, valahogy csak megélünk és otthagyta a munkahelyét, mert nem lett volna, aki tesómmal otthon marad. Attól kezdve Zséke csak fél napra ment oviba és ha nagyon akart, otthon maradhatott. A lehetőség meg volt adva neki, hogy otthon maradjon, de azért persze szorgalmazva volt az oviba járás. Nála teljesen jó megoldás volt, hogy csak délelőttre ment, ebédre már otthon volt. Nagycsoportra konszolidálódott a helyzet, szerzett sok barátot, az iskola pedig már örömöt jelentett neki, mindig szívesen ment, rengeteg barátja lett, stb. De ha az elején anyu nem dönt úgy, ahogy döntött, lehet, hogy komolyabban sérül ebből a szempontból a hugom, lehet (persze egyáltalán nem biztos) hogy ez később probléma lett volna. Így viszont bátran állíthatom, hogy igazi közösségi ember lett. Csak neki valamiért több időre volt szüksége. Hát ezért akarom én Rékára bízni, hogy mennyit szeretne oviba menni - legalábbis az elején.
Említettétek a Bablove-os pelust: mi használtuk már, s bár nem az a kedvencem, nem tartom rossznak, nekünk a Libero és a Pampers nem vált be egyáltalán (gondolom, gyereke válogatja, nekem a Liberoval volt a legrosszabb tapasztalat). A Huggiest használjuk, az teljesen bevált, de amikor kaptunk ajándékba Babylove-ot, azt is elhasználtuk és nem volt vele gond.
Fogkefe: Nem vettem még azt a kezdő csomagot, volt viszont itthon egy gyerekfogkefe (fogalmam sincs, honnan, egy bontatlan original csomagban) és tegnap este - persze csak vízzel - szépen meg is tisztítottam vele a fogacskáit. Még tetszett is Rékának!:-) Egyelőre ennél maradunk. Leginkább csak azért, mert olyan jég van, hogy nincs kedvem elcsúszkálni a DM-ig. :-) Mennénk zenebölcsibe is ma, de még nem tudom, hogyan....
na mennem kell, rakni kell a tűzre, mert kialszik és megfagyunk... Szép napot mindenkinek!:-)
Szio!
Igen,azt hiszem holnap felhivom oket.Se a google-on keresztul sem sehogy nem lettem okosabb.
JO ejt!
Eppen keszultem kinyomni a gepet.
Martone:nagyon szep kis csalad vagytok.Az eskuvoi kepetek szuper es A gyerekek is.Csengusz meg valoban egy manoken alkat:-)
Szio martone!
A tapszeren is mulhat a sulygyarapodas,habar szerintem Csenge egyszerüen csak ilyen alkat.A hossza pedig nagyon szep!:)
Szio bumbu!
Nalunk is szigoruan korlatozva van.A legbiztosabb,ha felhivod a repteret es megkerdezed.
Remelem sikerül es jo utatok lesz!:D
Na kérem szépen...
A képek feltöltögetve, van köztük egy-kén nosztalgiázós is...
tessék szépen megkukkolni ha holnap jöttök!
Jó éjt mindenkinek!
Ha reggel nem jönnék,akkor: napsütős és kevésbé csúszkálós szép jó reggelt mindenkinek és szép napot a manócskákkal!
huhh most elvesztettem a fonalat:-)
Moki:jo ejt!
Martone:epp akartam kerdezni, hogy nem teszel fel kepet?Te meg nalam is jobban elvagy maradva.Es Te milyen fiatalka vagy?Ejnye bejnye
Most meghoztad a kedvem...
én is teszek fel gyorsan képet... persze előbb a gépről kell rámentenem a számítógépre... nem is lesz ez olyan gyors...