Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2008 júliusára babát várók fórum

2008 júliusára babát várók (beszélgetés)

14978. annelly (válaszként erre: 14973. - Bumbu23)
2009. jan. 14. 21:56
Szerintem nem gáz, Zsófi is kakál mindenfálét, volt olyan, amikor majdnem porzott a pelus...kakagranulátum:) Persze, hogy szilárdabbat termel a pép után. Meg azt birom még, hogy olyan a színe a produktumnak, mint amilyt eszik. Spenót után zöld, paradicsomos krumpli után pirosas...kíváncsian várom a céklát:)
14977. 4af30810d1 (válaszként erre: 14968. - Annelly)
2009. jan. 14. 21:55
Univer..? Jó tipp, megnézem.:)
14976. 4af30810d1 (válaszként erre: 14967. - Annelly)
2009. jan. 14. 21:54
...azt tudom, hehh..:)) Nem neked ment..:))
14975. annelly (válaszként erre: 14974. - Csillu77)
2009. jan. 14. 21:54
Sütve ketchuppal:)
14974. csillu77
2009. jan. 14. 21:52

Mielőtt kikapcsolok, még egy mondat. Semmi vész nincs akkor, ha a gyerek nem eszik semmi mást még egy hónapig. Erről szól a kóstolgatás.

Szerintem egyébként a krumplinak önmagában is finom íze van, de ne vesszünk ezen össze.:-))) Persze hogy főzővízzel vagy anyatejjel kell higítani, különben az életben nem lesz folyékony.

Móki, megy az együttérzés! Bárcsak tudnánk valahogy segíteni! Sajna mi is penészedünk, de ez azért ritka durva, amiket írsz. Remélem hamar találtok megoldást.

Jó hosszú lettem, jó éjt mindenkinek!

14973. bumbu23
2009. jan. 14. 21:41
Azt akartam meg kerdezni, hogy tegnap ota,miota kapja a rizspepet napi 4x kakil kis gombocot.Szilardat.Nem sok ez?Vagy normalis?
14972. bumbu23
2009. jan. 14. 21:40
igen korlatozak.Valaki azt mondta ,hogy csak egy deci tejet/tapszert engednek fel.Mondanom se kell az D-nek a fel fogara sem eleg.
14971. annelly (válaszként erre: 14970. - Bumbu23)
2009. jan. 14. 21:22
Ezt korlátozzák, ne már....????
14970. bumbu23
2009. jan. 14. 21:20

Sziasztok!

Moki:mi is kidobtuk a kanapenkat az elozo helyen.De szerencsere volt masik.

Valaki tudja, hogy repulore manapsag mennyi tejcsit lehet felvinni?Marmint cumisuvegben?

14969. annelly
2009. jan. 14. 21:06
aktuplit:D a krumplit:D muhaha
14968. annelly
2009. jan. 14. 21:05

Ja amúgy meg bioltás (bio+oltás:) az véletlen volt, kutyafuttában írtam, persze más jött le, mint amit valójában akartam. Én pl egyáltalán nem járok multiba, csak ilyen cukor, rizsa, olaj meg ilyesmiké. Zőccséget a piacon veszek mindig, és általában ilyen őstermelő nénikéktől meg bácsikáktól. Nem tom mennyire bio, de lényeg, hogy nem műanyagáru:)

Bébiételt sem fikáztam, én is szok néha, pl utazunk vagy mostanság ha átmegyek takaríren a másik kecóba, ott nincs semmi, egész napra azt viszek. Univert szoktam venni, mert az csupajó, semmi hozzáadott szemét nincs benne, meg hippet, bár drágább, van borjús meg bárányos meg ilyen extrémebb kajái, hadd ismerje meg az ízeket.

14967. annelly (válaszként erre: 14964. - 4af30810d1)
2009. jan. 14. 21:01
Én teljesen mást mondtam neked ezzel kapcsolatban: a krumplinak önmagában szar íze van aaszony! Én nem enném meg. Tudom, hogy Bazsa mást sem eszik, ez úgy anblock mindenkinek, hogy ha valamiért nem eszi a krumlis dolgokat, lehet azé, mi e eszünk mindent. Amúgy ma Kinga ötletét lopiztam, és céklás kumpit csináltam. Bár jól elcs...tem, mert egyforma kockákra vágtam és fel is tettem eggyütt főni, naná, hogy a cékla háromszor annyi ideig fő. Úgyhogy leszedtem róla aktuplit mikor már majdnem szétfőtt, megfőztem a céklát, aztán újból összekevertem. Ízlett neki, jó édeskés volt. Raktam el holnaputánra (akkor még jó sztem, meg a fagyóba is egy adagot.
14966. Mókicaaaa
2009. jan. 14. 19:41
JA tudom mit akartam még: A spenót, az egyik kedvencem, de tényleg az az egyetlen főzelék, aminek nem szabad meghagyni a levét, mondván hogy bqaban abban van a vitamin, mert nagyon magas oxálsav tartalma nem éppen egészséges..
14965. Mókicaaaa (válaszként erre: 14964. - 4af30810d1)
2009. jan. 14. 19:39
Drágqaság én is azzal higítok, ha már egyszer van....
14964. 4af30810d1 (válaszként erre: 14958. - Csillu77)
2009. jan. 14. 19:29

A krumpli természetesen nem az első volt, de benne van az első ötben, mert nem annyira karakteres ízű, mint pl. az alma..(ami nem jött be) az anyatej sem karakteres ugye.. de ezzel együtt is a sokadik volt. Botmixerrel teljesen pépesre lehet "csinálni", és mivel magában folytós, így "hígítani" kell, és ha már van rá lehetőségem én inkább anyatejjel, mint vízzel. Ha nem lenne, akkor vízzel természetesen. Erre van a fagyasztóban a cucc. Jaaaa... ugye senki nem fog nekem azzal jönni, hogy az anyatejjel "ártok" a kajának..?!;D

Az egész hozzátáplálósdiból itt a fórumon nekem ez jött le, hogy hanyagolni fogom a témát..:))

Én nagyon sok választ kaptam a kérdésemre priviben, nekem ez elég és innen is köszönöm!

Ezt azért írtam le, mert igazából a bejegyzésemmel kezdődött ez az egész...

14963. vuck
2009. jan. 14. 19:12

sziasztok.

mi kivételesen megúsztuk a jégpáncélt...

ami a peluskérdést illeti, nekem a dm sajtmárksa bejött, amiből viszont minden kifolyt, az a P..., egyik ismerősnek meg a H..., pedig mindkettő drágább. sztem alkatfüggő, hogy kinek mi jön be.

mennem kell, ez rövid volt :-))

14962. Mókicaaaa
2009. jan. 14. 18:41
Fú halljátok két napig nem voltam mennyit termeltetek, majd lassacskán eszembe jut még mihez akartam hozzászólni..
14961. Mókicaaaa
2009. jan. 14. 18:39
Drága Tücsi örülök neked, hogy ismét köztünk vagy!!!
14960. Mókicaaaa
2009. jan. 14. 18:37

gyorsan elküldtem, mert féltem nehogy elszálljon a dolog...naplókat majd eztán nézek, kiváncsi vagyok Cash a kangura... :-)))

Egyébként mit szedsz most? kell antibiotikum?

A bölcsi témáról nekem anyi a véleményem, hogy én pl. az voltam anno és imádtam, találkoztam most több Anyukával akik azt mondják, hogy nagyon szereti a gyerek, nem akar hazamenni, szóval szerintem nem feltétlenül kell úgy felfogni, hogy jaj ha csak nem leszek rákényszerülve nem adom be, szerintem ez nem szenvedés a gyereknek, de egyébként én sem szeretném még beadni 1 évesen, de lehet nem maradok vele 3 éves koráig, bár szerintem nálunk nem lesz aktuális ez a kérdés, mert jön majd a kistesó.

Alexa nekem is egyébként az a véleményem, hogy nem biztos, hogy akkor teszel jót, ha majd ő mondja meg, mikor szeretne menni oviba és mikor, nem, mert akkor utána majd azt hiszi hogy az életben is mindent ő dönthet el, pedig sajna sokkal több az amit nem szeretünk csinálni és mégis kell.. szerintem erre már ekkor is nevelni kell, de persze úgyis te döntöd el..

Bumbu örülök, hogy bevagy sózva, hogy jöttök!

14959. Mókicaaaa
2009. jan. 14. 18:30

na szóval itten vagyok... hát nagyon-nagyon köszönöm az aggódásotokat, én is teljesen meg vagyok rémülve vajon sikerül-e eltüntetni a vastagon álló penészt, tegnap hatalmas munkába voltunk,mindenhol penészírtózás, takarítás,szellőztetés...

Anyuékhoz vittük Gergőkét, szerencse hogy van aki segített...

A biztosítós dolog úgy volt, ahogy gondoltuk is, nem fizet semmit!!! A kanpét kidobtuk, rendeltünk egy másikat, hát marhára nem hiányzik most ekkora kiadás, de még mindig jobban félek attól, hogy Gergőkének ne legyen baja... most azt nem tudom, ha megszüntejk és rendszeresen megnézem naponta a falakat,akkor megúsztuk vagy még ebből kifolyólag kialakulhat nála valami gond?

Most költöztünk haza, 15 fokra lehűlt a lakás, most ezerrel fűtünk..

Csomó mindenhez szerettem volna hozzászólni:

Csillu remélem jól van a királylány, nem sír amikor kezeled neki?

Cash nektek is gyógyulást, az egész családnak!!!

Hozzátápi nekünk még mindig nem nagyon megy, bízom benne, hogy valamit majd megkedvel...

Ja egyébként ma nálunk is teljes jégpáncél volt minden, de ki kellett mennünk, mivel vittük Grgőkét oltásra...7820 g és 65 cm, a kis Kincsem, végre elaludt, eddig csak nyűglődött szegénykém...

14958. csillu77
2009. jan. 14. 18:22

Jelentem, én végeztem! :-)

Köszi a kedvességeteket, jól van a pici lány, ma már nem sírt a pisi miatt sem, remélem szépen meggyógyul hamarosan.

Délután elcsúszkáltam Annáért az oviba, hát nem volt semmi. Szerencsére csak egyszer csúsztak ki alólam a lábaim, a leányzó viszont két hátast is dobott... Most hallom, hogy megint esik.

Bölcsi: nálunk valószínűleg 2 éves kortól az lesz, mert így is 7 évet hagyok ki, plusz csak részmunkaidőben szeretnék visszamenni. Nem hiszem, hogy nagyon kapkodnának majd értem 3 gyerekkel.

Ovi: nekem Anna nagyon akart, pedig maradhatott volna. Nekem is az a tapasztalatom, hogy a később kezdő gyerekeknek nehezebb beszokni. Viszont a félnapos ovi jó ötlet, megismeri, megszokja a gyerek, mégis sokat lehet otthon. Vegyétek azt is számításba, hogy a kisebbet ebéd/alvásidőben kell elrángatni az oviba.

Én se kutyulok semmit anyatejjel, nincs is feleslegem. A krumplit szerintem ne az első alkalmakra tartogassátok, nagyon nehéz igazán pépesre, a baba által könnyen nyelhetőre elkészíteni. Amúgy ízlések és pofonok, szerintem finom édesen is. Nem egészen értem ezt a higítást-sűrítést, az előbbit lével, főzővízzel érdemes, sűríteni meg mit kellene? Majd később ok.

Én mindig igyekszem olyat adni, amit magam is megennék, mármint az ízeket együtt.

A bébiételekkel vigyázzatok, ugyanis lehetnek kakukktojások, pl. tejpor a 6 hós főzelékben. Mindig meg kell nézni a pontos összetételt is. Én a hozzáadott cukorra is igyekszem figyelni.

Mennem kell, ébredezik Ági!

14957. Mókicaaaa (válaszként erre: 14956. - 4af30810d1)
2009. jan. 14. 18:05

Édes Drága Kincsem!

Olvaslak titeket egy órája, mindjárt végzek...

14956. 4af30810d1
2009. jan. 14. 17:54
Móki! Merre vagy??? Aggódom értetek..;)
14955. Lili13
2009. jan. 14. 17:54
Ja Mokinak: nem irigyellek, nalunk is volt egy reszen penesz es amikor utanaolvastam eleg ijeszto miket okozhat, foleg babaknal:(((( Remelem, tudtok megoldast talalni hamarosan!
14954. Lili13
2009. jan. 14. 17:52

Minden tiszteletem a babaval koltozoke ( na meg az osszes anyukae is:))... neha azt gondolom, ha meg csak 3 honapos lenne, konyebb lenne... akkor sem aludt tobbet, de nem kellett ennyit szorakoztatni, ultetni stb... Doboz hatan doboz a lakasban es hetvegeig -15- -20 koruli lesz a homerseklet...Ahogy elnezem Mo-ra is vihetjuk a bundabugyit es nagykabatot, mert meg tel lesz egy darabig...

Bolcsi/Ovi: Itt csak 4 eves kortol van az ovi, addig meg kell oldanunk, igaz van "daycare" ami bolcsi/ovi csoportos jellegu, de az is csak fizetos van, ha oda beadnam, a fizum negyede menne el ra havonta.

Tovabbi jobbulast a gyogyulgatoknak!

14953. szofi28 (válaszként erre: 14948. - 4af30810d1)
2009. jan. 14. 17:31

köszi, megtaláltam:)

nagyon jó lenne, mert épp ma próbáltam bele Lulut a nem éppen olcsó kenguruba és kabát nélkül is alig tudtam belepréselni... elvileg 10 kgig jó...

na megyek, lányok, lenézek a patikába... pusz

14952. 4af30810d1 (válaszként erre: 14951. - 4af30810d1)
2009. jan. 14. 17:25
az
14951. 4af30810d1 (válaszként erre: 14950. - Vanet)
2009. jan. 14. 17:24

..én is vagyok, vagy mi???

Te, Apát majd látjuk elölről is????:))

14950. Vanet
2009. jan. 14. 17:22
éljenek az 'ősanyák' :DDDD
14949. 4af30810d1 (válaszként erre: 14947. - Vanet)
2009. jan. 14. 17:19

;DDDD

Jóvajóvan Csajok, minnyá bőgök..:))

Köszönöm mindenkinek!!!

Százszor is újra végig csinálnám..:))

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook