2008 júliusára babát várók (beszélgetés)
Sziasztok!
Csatlakozom az előttem szólokhoz, mindenkinek sok boldogságot, akinek van oka ünnepelni, annak azért, akinek nincs, annak meg azért:)
Alexa nagyon jó ötlet ez a nevessünk eggyütt....jókat mosolygok, mert ugye hangsan még beszélni se nagyon tudok, nekhogy röhögni...be van durranva a torkom, és van egy olyan érzésem, hogy az csak a kezdet.:(
Nálunk is szépen kiderül az idő, pedig köd volt reggel. Ha kisüt a nap, kimegyünk sétálni kicsit később. Semmi porcikám nem kívánja a mozgást, de a napfény meg a jó levegő segíteni fog. Régebben ilyenkor kimentem lovagolni meg kialmoztam az istállót, estére semmi bajom nem volt. Most marad a séta.
A betegeskedőknek javulást, a szülinaposoknak, hófordulósoknak és névnaposoknak sok boldogságot, az egészségeseket meg kerülje el a nyavalya.
Pusszantás!
Sziasztok!
Hozzánk is apa hozta az influenzát.:-(( Azt hittem, én kimaradok, de nem. Egyelőre még Réka bírja viszonylag jól, kicsit köhög meg náthás, de nem vészes. Illetve a nátha az elég kellemetlen - éjjel nem aludtunk túl sokat, mert bedugult az orra és hiába akart szopizni, nem tudott, az éhségtől meg sírt.:-( Alig vártam a reggelt, apája elment orrszívóért, most ok a dolog, azzal szépen kiszippantottam. Réka ügyes volt, felkészültem mindenre, mert annak idején barátnőm kisfiát szabályosan le kellett fogni és úgy üvöltött, mintha nyúznák. Réka először nem is sírt, aztán a másodiknál kicsit igen, de inkább azért, mert lefogtam a fejét. A porszívótól nem ijedt meg szerencsére. Remélem, nem lesz nagyobb gondja. Én is gyógyulok, időben vettem homeos bogyókat, már érzem, hogy hatnak, remélem, gyorsan túlesek ezen a nyavalyán. Lázasan, szédelegve egész éjjel gyereket dajkálni nem nagy leányálom.
Sziasztok!
Mielőbbi jobbulást a betegeskedőknek, minket egyelőre még elkerült az influ, de félek, hogy Apa majd hazahozza!:(
Én is így utólag, minden babának boldog hófordulót és névnapot kívánok, annyira szét vagyok esve, hogy iylenek sosem jutnak eszembe időben.:(
Remélem ide is elér majd a jóidő, mert most még kicsit borús van!:(
Szép napot Mindenkinek!
Szép reggelt, gyógyulást, csodaszép a napsütés! Tiszta tavasz van!!! Jaj, fórumunk egyetlen Bazsájának én is sok boldogságot és finom tejecskét kívánok!
Kellett nekünk tegnap a kistesón pörögnünk itt, erre álmomban megszültem a kistesót két óra alatt simán. Még most is a hatása alatt vagyok.
Valami van a levegőben nekem a torkom fáj. Nyomom is be az echinaceás, grapefruitos cseppeket.
Kezdjük ma is a napot nevetéssel - a változatosság kedvéért megint rajtam.:-)
Egyik nap mentem apuért az állatkertbe, a munkája köti oda -ez már maga vicces volt, ha megkérdezte valaki, hova megyek, azt kellett válaszolnom, hogy apukámért az állatkertbe:-))! Szóval mentem apuért és amíg várnom kellett rá, nézelődtem. A majmok kifutójánál megálltam, mert egyikük odajott a rácshoz, letelepedett és valamit magyarázott nekem. Jól eltársalogtunk, amikor megjelent apu. Ő is szólt valamit a majomhoz, mire az hátat fordított nekünk. Megint szólt hozzá, mire a majom befogta a fülét és elkezdett kiabálni. A mai napig nevetek, ha eszembe jut.
Mosolygós szép napot mindenkinek, én csak túlélni próbálom, csak sikerült belázasodnom.:-(
Jó fej vagyok, ha már elkezdtem a névnapozást, akkor természetesen Bazsa babának is minden jót kívánunk! Ezer bocs és egy anyamedve! :-)
Alexa :-D!
Lili, tök jó, hogy megvagytok, biztos rövid idő alatt belerázódtok majd a hétköznapokba is!
Sziasztok!
Ket napba telt, mire elolvastam a lemaradasomat.
Utaztunk 4 napot, 2 nap baratnomnel, 2 nap anyosomeknal, most isszuk a levet. Adrian tunder volt, de a mashol alvas es a kozben ujra kitoro fogzasi fajdalmak miatt az elmult 2 napunk mar itthon nagyon nehez ( csak velem, ill olben alszik napkozben, folyton cici kell, sok a siras a fajdalom miatt stb) Egyebkent ha nem faj semmije nagyon mosolygos es tarsasagkedvelo baba lett, ami 6 honapos kora elott nem volt ennyire jellemzo. Mindenki odavolt erte, o pedig foleg a gyerekeket szereti. Nalunk az uj tudomany a tapsolas mar nyitot tenyerrel, kuszas-maszas meg nincs, gagyogas van, ejiji, epu, emimi, agu es tarsai mennek mostanaban. Remelem ahetvegen tudok majd naplozni is. Jobbulast a betegeknek es a fogzasban szenvedoknek, egyutterzunk!
Szep estet!
Akkor nevessetek egy kicsit, a változatosság kedvéért rajtam, megtörtént sztory:
Kb. 16 éves lehettem, amikor egy hagyományőrző csoporttal a szomszéd faluba mentünk szüreti felvonulásra lovakkal. Akkoriban a saját lovacskám még a TSZ-ben volt bértartásban, apunak meg kölcsön kaptunk egy ismerőstől egy lovat, aki egy közeli tanyán lakott. Reggel 9-kor kellett indulnunk, de apunak még volt valami elintéznivalója előtte, így én hoztam el Lindát a tanyáról, bekötöttem az én Csilla nevű pacim mellé a TSZ-istállóban és apu már csak indulásra jött oda.
Szépen rendben eltelt a nap, este viszonylag későn indultunk hazafelé, már erősen sötétedett. Még a város határában se jártunk, amikor már öreg este lett. Mondtam apunak, hogy cseréljünk lovat, vigye be ő a Csillut a TSZ-be, mert az van közelebb, mire rendbe teszi, megvacsiztatja, én is hazaérek a Lindával, a kocsi úgyis a TSZ-nél van, nekem meg nincs jogsim, majd jöjjön értem, ha mindennel végez. Úgy is lett, a város határában elváltunk, én a Lindával fürgén kocogtam hazafelé. Egészen addig, amíg be nem értem az erdőbe. Ott ugyanis olyan koromsötét volt, mintha fekete kendővel bekötötték volna a szemem. Nem baj, ismertem jól az utat, gondoltam, ha a fák között megtalálom a kis ösvényt jobbra, akkor a picit hosszabb, de világosabb mezőn mehetek, az erdei út helyett. Szerencsésen megtalálta a ló - én ugyanis változatlanul nem láttam semmit, kénytelen voltam Lindura hagyatkozni, s hamarosan ritkulni kezdett a sötét. Alighogy kibukkantam a fák közül, tüzet láttam a mező túlsó végénél. A tűz körül emberek sötét sziluettjét lehetett látni. Nyomban eszembe jutott minden gyerekkori mese a boszorkányokról, akik a tűz körül varázsolnak meg mit tudom én mit csinálnak éjjelente elhagyatott erdőkön-mezőkön. Mindegy, nekem muszáj volt mellettük ellovagolnom, ha haza akartam érni. Gondoltam, inkább ők ijedjenek meg, mint én, akárkik is legyenek, igy vágtára fogtam Lindát és nagy gázzal elrobogtunk a tűz mellett. Hozzá kell tennem, hogy mivel hagyományőrző felvonulásról jöttem, rajtam ezüst gombos-zsinóros huszárruha volt, oldalamon kard. . . Ezek meg békés szalonnát sütögető társaság voltak. Amikor hirtelen a semmiből közéjük robbant valami sötét és gyors, ami itt-ott fényesen villogott a tűz fényében. . . csak úgy repültek a campingszékek jobbra-balra, ahogy elugrani próbáltak előlem. . . Máig nevetek a történeten, ha eszembe jut, de szerintem az a társaság sem ment többet elhagyatott erdőszélre szalonnát sütni.:-DD
Erika, boldog szülinapot előre is! A kis betegnek meg utólag is boldog névnapot és mielőbbi gyógyulást kívánunk!
Bendi már jár oviba? Nálunk Calici-járvány van, bennünket eddig elkerült, de minden nap várom... Az ovi 20-30%-on működik, elmarad a farsang, stb..
Nektek mielőbbi gyógyulást kívánok és ha netán kimenne a fejemből, ami megesik velem, akkor előre is nagyon boldog szülinapot még vagy 120 évig, aztán majd meghosszabbítjuk!:-)
Puszi!
Örömmel olvasom hogy ma jó a hangulat! Alexa! tényleg te leszel a jókedvfelelős ha így folytatod... szép kis feladat! Mosolyt csalni mások arcára. csak így tovább.
Mindenkit puszilunk!
Sziasztok!
Szokás szerint megint lemaradtam a forgalomról... sebaj talán legközelebb.
Sajna a hétvégi hazautazás megint kilőve.
Csenge még nincs jól. Ma délután nagyon kis nyügi és félek ha elmennénk visszaesne. Hétfőn megyünk a dokihoz hogy megmondja mi lett a tüdőgyuszi-gyanuval. Bár hétfőn még kórház gyanús volt, szerdán már elvileg jobban volt. Jövő hétfőn kell visszavinnem ha addig nem rosszabbodik.
Lehet holnap azért még idehívom a dokit hogy hallgasson rá, mert ma nagyon nyügi. Ha holnap is ilyen lesz, inkább hallgassa meg, minthogy hétvégére legyen baj... szegényem. Nem keveredik ki ebből a sz... ból. :(
Szijjasztok! Bumbu örülök a Daviddel kapcsolatos jóhírnek, a másik témában pedig tényleg tegyél feljelentést...
Kistesó: hát Apa nekem már 2 héttel Gergő születése után mondta, hogy jöhet a kistesó, így nálunk bármikor jöhet, igaz én még várnék, de mostmár a heg miatt sem lenne nagy gond...
A fog dolog most nálunk nagyon zajlik, fárasztóak nagyon a napok...
Sziasztok! Azt meg tudom erősíteni, hogy ha megindul a gyerek, akkor egyik szemednek midnig rajta kell lenni.
Kistesót 2010 októberében kezdhetjük el gyártani, hogy meglegyen a 3 év korkülönbség, amiatt, hogy a másik kijáratot is kipróbálhassam:)
Ja meg még egy indok! :) Apának is kell egy kismókus a nyakába vagy hátára!
Már viszonylag jól boldogulok a kendővel, de azért rendeltem egy Mei Tait, hogy egyszerűbb legyen a hordozás.
Több barátunk érezte így, hogy nem tudná megosztani a szeretetet, figyelmet, aztán persze a kistesó születésekor mindez megoldódott és sokszorozódott a szeretet is, meg a figyelem is. :) Én azt hittem, hogy szintén így fogok érezni, úgyhogy nagyon meglepnek a saját érzéseim. No meg most tényleg nagyon jó időszakot élünk az átaludt éjszakákkal, a szopikkal, azzal, hogy még nem mászik, így nem kell állandóan a sarkában lennem, elég, ha mellette vagyok. Ez tényleg hihetetlen békés időszak most.
Egy bő hét és kezdjük a kóstolgatást. Már gyűjtöm az infókat a csemegékről. A sütőtök lefagyasztásával ugye még nem vagyok teljesen elkésve? Barackot sajnos nem fagyasztottam le, de egy csomó meggy csücsül olvadásra várva a fagyasztóban.
Szofi olyan édes kis duci Laura! S milyen ügyesen ül!!! A haja színe meg valami csodás!
:-)))
Olyan jó, hogy így gondolod! Aranyos így leírva, megmelengették szívemet a soraid.:-)
Nekem is könnyű dolgom van Rékával, talán ezért is jött elő nálunk is a kistesótéma... Az egyetlen, amiért még várok egy picit (kivéve, ha besikerül, mert akkor Isten hozta a kis új jövevényt) hogy Rékámnak ne kelljen túl korán osztozni a szeretetben és főleg a figyelemben. Persze többgyerekes ismerőseim mind azt modják, hogy nem lesz gond, azzal is megbirkózunk majd, ha eljön az ideje.:-)
Vaniék meg már komolyan benne is vannak a kistesó projektben! ;) :)
Emmával most azt gondolom, kifejezetten könnyű, valószínűleg ezért is tudott megfoganni egy ilyen igény ilyen korán bennem. No meg engem más dolgok is erre motiválnak: a korom, a határozott idejű szerződésem, de a legfontosabb, hogy fontosnak tartom, hogy Emmának legyen testvére. Én egyke vagyok, s úgy látom, kell az élethez testvér is, legalább egy. ;) Szóval ezt mindenképpen szeretném megadni Emmának. Azt tudom, hogy nehéz lesz, főleg, hogy a páromon kívül semmi segítségem nincs, de csak megjön a feladathoz az erő is.
A császár miatt még várunk néhány hónapot, no meg Emmára is vártunk egy ideig, úgyhogy közel sem biztos, hogy kicsi lesz a korkülönbség.
Sziasztok!:) látom, Alexa, te leszel a fórumon a jókedv-felelős, ami egyáltalán nem baj.;) sztem mindenkire ráfér egy kis mosoly!
Bumbu, remélem minden jól alakul majd, azért jellemző, hogy mindig a magyar hatóságoknál van fennakadás... az viszont tényleg naygszerű, hogy az állam támogatja a gyermekek számára felírandó dolgokat.
Time, a naplódban olvastam a kistesós bejegyzéseket, nameg most Alexa is erről ír... Hát én még egyáltalán nem vagyok kész rá... tudom, jó lenne egyszerre "letudni", mert ugye mi sem leszünk már fiatalabbak, dehát Laurával sem egyszerű, elképzelni sem tudom, hogy bírnék most még egy Manóval! nálunk sztem marad a 2 és fél, de inkább 3 év korkülönbség.
nekem is fájdogál a hasam, de nekem még meg sem jött szülés óta, így ilyenkor azt hiszem, talán most... de kiderül, hogy csak egy újabb téves riasztás.:)