2008 áprilisi babákat várók (beszélgetés)
sziasztok!!!!!!!!!!!!!!!!
Itt vagyunk ám:)))
Raktam fel képeket!
Remélem mindenki jól van,mamák,babák egyaránt!!!
én teljesen elvagyok veszve,hasfájósok vagyunk,pedig az elsö két hétbe semmi,aztán kezdödött,remélem már nem tart sokáig!
Annyira szeretem az én kis Heidikémet!De gondolom mindenki igy van ezzel:)))))))))))))))
Visszaolvasni még nem tudtam,de az is eljön egyszer:)))
Puszil mindenkit:Heidi,Hana
Sziasztok Lányok!
Remélem mindenki jól van!
Ti használtok cumit?
Nkünk egy ideje eléggé nehezen megy az esti elalvás és arra gondoltam,hogy bevetném a cumi trükköt. Nálatok, hogy vaníaz esti utin? Mikor fekszetek? milyen rituálétok van? meddig tart a fürdetés, fektetés stb?
Puszi!
Lucus
Sziasztok Csajok!
Látom a fogzás a téma. Meli is ezerrel ontja a nyálat a szájából, és fújja a buborékokat. Tömi a szájába a kezét, és dörzsöli a kis inyét, és neki is van már fehér folt az inyén. Sokszor mikor szopizik, úgy tud harapni az inyével, hogy a lábujjaim is összerándulnak.
Nekem ez egy kicsit furi, mert Evinek 14 hónaposan jött ki az első foga.
Tudjátok van egy mondás, ha hamar kijön a foga a babának hamar lesz testvére. Ha soká fogzik, akkor soká lesz testvére. Na nálunk Evinél ez bejött. De az tuti, hogy Melcsinek nem lesz kisebb testvére már!
Remélem,ti is jól vagytok ebben a nagy melegben..:))
Nekünk,úgy néz ki,h jön a fogacskánk,bár a doki bácsi most megkérdezné,h magának is?Már látszik két kis fehér folt az ínyén,de még nem dudorodik ki..Már most töröm a fejem,h hogyan fogom leszoktatni a harapásról...
Sziasztok csajok!
Meli ma kapta meg az első szuriját. Azt hittem rosszabbul fogja viselni, de ügyi volt, mert csak kicsit sírt.
Szépen növöget: 4830 g és 58 cm.
Sziasztok!
Nálatok előfordul mostanság,hogy elkezd sírni a baba egyik pillanatról a másikról,a doki szerint makkegészség.
Igen 8 osztályos gimib jár a lányom, és ő nagyon szereti. Jobban mint az általános iskolát. jobb társaság gyült össze, és így jobban istudott beilleszkedni.
És örülök neki, hogy átvittük, mert gondolkodtunk, hogy majd csak a 6 osztályosba kéne, de ezt megszüntették. Így számunkra igen jó döntés volt.
Amúgy a mi dokink is mindaddig amig fel nem írta a rteceptet addig a rotáról mint oltásról beszélt, cdak utána mondta hogy egy édes lötty, és szívesen beveszik a babák.
Köszi!Az árakkal nagyjából tisztában voltam,de azt nem tudtam,h a rota csepp,akkor egy gonddal kevesebb..:)) Csak tudnám,h a doki miért beszélt róla úgy,mintha szuri lenne?!
Nálunk is hasonlóan telik a szünet,s a bizi is jó lett,kivéve a magatartást..Ti nyolcosztályos gimibe jártok?És mi róla a tapasztalatod?
Szia!
Még a tejszínig nem jutottam el, csak rengeteg tejtetméket ettem, és lehet, hogy ez is segített, vagy mert a kisasszony éhesebb mint az előző napokban. Mert tegnap már elég jól evett 800 ml tejecskét burkolt a pociba.
de nem felejtem el a tejszínes tippet!
Szia!
Szerintem erről inkább kérdezd meg az orovosdat, vagy a gyerekorvost. Szerintm ebben ők jobban tudnak segíteni.
Sziasztok!
Mit tudok bevenni menstruációs görcsre szoptatás alatt?
Evelin jól viseli a szünetet, egész nap a gép előtt ül, és msn-ezik a barátaival!
Amúgy kitünő lett a bizije, amire nagyon büszkék vagyunk, hiszen ő már gimibe jár, ahol nagyobb a követelmény, mint a sima általánosban.
Szia Erithtea!
A rotavirus elenni "Rotarex" az nem szuri, hanem csepp.Igaz húzos az ára, mert a két adag az kb 34000 foritn.
Nekunk is a pneumococcust ajánlotta még a doktornő, de azt mondta hogy lehet az már a kötelezők közé fog tartozni. És a neten valahol olvastam, hogy szeptembertől már oda fog tartozni.
És még a meningococcust is ajánlotta.
A neten találtam, hogy mikor kell ezeket beadatni:
Rota: 2-4 hó között. de legkésőbb 6 hóig
Meningococcus: 3-5hó között és 1 év múlva ismétlés. Ennek az ára ha jól emlékszem, 14 ezer/ db.
Pneumococcus: 6-8 hó között és 2 évesen ismétlő, és ez 4 ezer/ db
Bárányhimlő elleni oltás: 15 hó-ig
Nálunk is az van..:)) A szuri nem okozott hála az égnek semmi gondot,egy kis hőemelkedése volt Gyémántnak,de a szopizástól elmúlt..:))
Nálunk kétféle oltást javasolt az orvos,a rotát meg a pneumococcust,mi beadatjuk,csak nem tudom,h egyszerre a kötelezővel,vagy inkább külön..Nem szeretném,h egyszerre két szurit kapjon,bár akkor túl van rajta hamarabb...
Igen, és jön az első szuri is, amit annyira nem várunk. Mi pont 2 hónaposan kapjuk meg, mert keddre esik, és akkor jön a doktornéni mindig hozzánk.
Ti adattok Reginek nem kötelező oltásat?
Mi igen. Elsőnek a rotavírus elleni cseppet.Igaz nem olcsó, de ezt mindenképpen akarjuk, mert Evelin éves szinten többször is hazahoz valami hasmenéssel és hányással járó betegséget.