2006 szeptemberében szültem (beszélgetés)
szia!
Kibújt már a fogacska?
Manó is annyit beszél, néha átmegy kislányba:vékony hangon beszélget, néha meg komoly férfias a hangja:-)) nálunk most a forgás a favorit oda-vissza. Megint előjött a buborékfújás, berregés:-)
Ma adok először májat a kicsinek rizzsel és céklával. Kíváncsi leszek, mit szól hozzá. Tegnap brokkolit főztem répával, nagyon ízlett neki-rögtön 2 adagot is bevágot!
Miket esztek mostanában?
sziasztok!
volt husvét, ablakcsere, husvét reggel ablakpucolás stb...
encsi tök jól viselte a látogatókat, néha nyüszizett de az a fogacska miatt.
viszontelkezdett rengeteget beszélni,mamama, bababa, papapa egyfolytában ettől zeng a lakás:-)) be sem áll a csöppnyi csacsogólya. a szomszéd kislánnyal feleselnek egymással, mi meg hasizomra gyúrunk a sok röhögéstől. ja és próbálkozunk a kúszással, néha már sikerül egyí pár cent előre!
sziasztok!
elég jól teltek az ünnepek, a kisebb-nagyobb nyüsziéseket leszámítva. De mindennek meg volt az oka.(pl. nagydolgok:-),álmosság, ínyecske)
voltunk mi is látogatóban, nálunk is volt vendégésg, és a kicsi nagyon jól bírta: mosolygott,játszott.
Most én vagyok náthás vagymi...sajna. Remélem elmúlik hamar.
sziasztok!
milyen volt ez a 3 nap? nálunk 1-2 dolgot leszámítva szuper volt mindne. ma délben Ádám evett 1 kis sárgarépát, ízlett neki, de csk 1 darabig. nem erőltettem.
nagyon aranyos mostanában! :) remélem, a tieitek is!
Azt hiszem, már írtam, hogy mi is a nagy kádban pancsizunk egy ideje. Nagyon élvezi. Fel is ültetem kicsit, hogy pocsoljon a kezével nagyokat, és így mosom meg a hátát.
Kellemes Húsvéti Ünnepeket!
sziasztok!!
mégiscsak jelentkezem!
Ma a nagykádban fürödtünk!mint a felnöttek, és nem is ilyedtünk meg, hanem jól kinyújtuzkodtunk a melegvízben, játszottunk a tenössel és alig akartunk kijönni:-))
reméltem hogy lesz ma valami pozitív is!
sziasztok!
szegény manókám ma eddig sírt reggel óta! mindennel dörzsölgeti az inyét borzasztó még nézni is! most hogy már kezdenek hatni a szerek, elaludt. enni sem nagyon akart, szopizni sem. a szívem szakad bele olyan rossz nézni, szívessen átválalnám a fogzás minden nyűgét tőle:-(
remélem mostmár tényleg a végefelé járunk.
ha addig nem jelentkeznék: KELLEMES HUSVÉTOT NEKTEK!!
szia!
Már manó is forog 2 napja! nagyon élvezi.
Nincs letapadva, csak nem jön le a bőr még-kicsi a nyílás. Nektek lejön?
Ha mentek tanácsadásra te is írd már meg mi volt? Mekkora a fiú!kíváncsi vagyok rá is!
Ma reggel már kapott almát, ebédre megint paradicsomos krumplit kap(üveges). uzsira még nem tudom. valami gyümölcsöt.
Ádám eddig megevett mindent, amit adtál?
Szerencsére jó napunk volt tegnap már, vissza álltunk a régi kerékvágásba. Rendesen szopizott, evett, játszott, beszélgetett. Olyan édi volt. Ma is az. aludt tegnap is 3 órát és du-án is vagy másfelelt, ma eddig 2-őt. Megyek is, mert nemsokára ebédel.
Legyen jó napotok!
hahó!
nálunk a forgás nagyon jól megy már kb 2 hete. szinte az gész szobát "bejárja" így. látszik, hogy nagyon élvezi. :) ma "kúszott": hátra 2lépést, majd később előre egyet. neki sem megy még.
tegnap jobban ment altatás. remélem, ma sem lesz gond. napközben cuki, alszik is. imádom. holnap adok neki krumplit.
háááááááát jó nagy már ez a kisfiú! :) le van tapadva kuki, vagy mi van vele?
ja, sztem nálunk lassan lesz fogacska, mert naggggggy fehér már az ínye.
jó éjt nektek is! :)
:-)))))))))
Voltunk tanácsadáson: 9840gr és 75 cm-feltéve, ha jól mérték...:-)és csak 3 hét telt el az előző mérés óta (de mentünk, mert nem lesz a doki nénink 2 hétig)ehetünk már májat heti 1x.
Kell a kukikát huzogatni óvatosan, kaptunk is rá valami kenőcsöt, de még nem váltottam ki.
Amúgy minden rendben. Hogy miért sírdogál...lehet a foga, telihold, időjárás-front, vagy épp most olyan korban van, hogy mindentől sírdogál(idegenek, ismeretlen dolgok) remélem ma jobb lesz.
legyen jó napotok!
sziasztok!
hát úgylátomnem csak mi szenvedünk....sokat nyöszizünk,sírunk. pediglen nem volt ilyen a kislány.remélem már tényleg a fogmanó bántja!
mozogni nekünk sem megy a visszaforgdulás, viszont hason meg már próbál kúszni, de még orrabukások sikerednek inkább:-))
Kitartás lányok! Mindjárt éretségiznek!!:-)
Sziasztok!
Hát sajna ordibálós, sírós napunk volt tegnap (egész nap) nem tudom mi lehet,talán újabb fogacska a láthatáron? Vagy a telihold? Ma kicsit jobb.Épp alszik-végre már. Olan álmos volt már, és megint küzdöttünk a szopizással, végül szopizott-elaludt. Szerintem az ínye fáj, azért nem akar szopizni.
Edit! te egyszer adsz főzeléket Ádámnak? Esetleg kajcsik közt gyümit?
sziasztok!
Ádám ma cuki volt. de aludt 3/4 órát, du 2,5 órát, estefelé meg felet. most is már alszik. nagyon jó étvággyal falt is ma. remélem, így is maradnak a dolgok. :)
ugye nektek is szép napotok volt?
üdv!
sziasztok!
Nem sokat vezettem, de egész jól ment.(azért kéne még gyakorolni, de inkább hátul ülök manóca mellett)
Ma is remek napunk volt, sokat voltunk kint a levegőn, sokat aludt(sokszor). De fürdés után nem akart szopizni, vagy 1 órát harcoltunk, mire mégis szopizott, úgy, hogy először a cumisüveget adtam oda teával, belekortyolt, gyorsan odaadtam a cicit...sikerült elaludt. Nem szokott ilyen lenni. Csak beszélgetett, aztán már sírdogált is. Bekentem az ínyét is. Lehet, hogy az segített? nem tudom. Ha magam felé akartam fordítani, megfeszítette magát,és nyöszörgött, nem akarta.
Na mindegy, most végre már alszik!
Ebédre brokkolit evett csirkehusival(1 egész üveggel bevágott:-)
Uzsira almát csirkehusival (nem volt elég 1 üveg, csak úgy nyitogatta a száját:-)még kapott pici banánt.
A mozgással hogy álltok? Nekem csak akkor fordul vissza hasról, ha a kezét nem húzta még ki maga alól, ha kihúzta, akkor nem megy... Állandóan ülni akar, félig fekvő helyzetből fel is ül. Már a babakocsiban is erőlködik, hogy fel akar ülni-néha kicsit megemelem jobban a támlát. Úgy elvan. Ha nem jó már neki, nyöszörög.
Jó éjszakát!
sziasztok!
tök jó, hogy jól éreztétek magatokat! hogy ment a vezetés?
Martica, felétek mi újság?
Assszem visszakaptuk a mi cuki, boldog, vidám kisfiúnkat! tegnap du is már, és ma meg egyszerűen tündér volt! remélem, így is marad minden! :)
ma almát adtem neki + banánt. tetszett neki!
szép álmokat!
sziasztok!
Kicsit tartottam az úttól, de nem volt semmi gond. Manóca elaludt (vagy 1 órára) aztán játszott egy kis kutyuskájával. Olyan kis édi volt! A dédinél is jó volt minden, szuper időnk volt. Ott is aludt kicsit kint a babakocsiban. Hazafelé kicsit nyügös volt, mert nagyon meleg volt. Picit én is vezettem. Itthon is alud még kicsit, úgy hogy nagyon jó napunk volt. Este csak 1x szopizott. Utána fél 7-kor, 9-kor és 10kor is picit-mert álmos volt. Elaludt. Ebédre brokkolit csirkehusival fog enni.
Remélem a továbbiakban is jó napunk lesz, ki megyünk majd kicsit az udvarra, mert ma is nagyon jó az idő.
Remélem, nálatok is szép idő van, és jól telik majd a vasárnapotok!
sziasztok!
nálunk délelőtt borzalmas volt, de szerencsére du aludt 1 kicsit, és után cuki volt! :)
asszem kihányta este az összes tejpépet+a tejci javát is. rám. :(
most optimista vagyok!
milyen volt a kirándulás dédinél? Ádám szeret autózni, szinte azonnal elalszik a kocsiban.
jó pihenést!
Tartsunk össze lányok, kitartás! Csak nem tart örökké ez az állapot!!! Igaz a kicsik mosolya mindent megér, de néha (sokszor mostanság) hulla fáradtak érezzük magunkat. -ahogy ti is írtátok
Holnap "nagy" útra megyünk egyik dédi még nem látta Petyát. másfél óra az út oda(ilyen sokáig még nem voltunk úton)hát elég nomád körülmények..elhagyatott kis falu. De szeretjük a dédit mi is, és szeretnék, ha már látná a kicsit. Legalább vezethetek kicsit én is. (terhesen szereztem a jogsit...:-))
Jó hétvégét! Írjatok majd, ha van egy kis időtök!
Jó éjszakát nektek!
sziasztok!
"örömmel" hallom, hogy nem csak a mi gyerekünk kergült meg. alvás napközben alig, ordít, ha nem lát, naggggyon bújik. iszonyat. ház+háztartás romokban. idegeim nem kevésbé.
reszelt almát szereti. Milupa vaníliás pép almával ok. ma este adtunk először zabpehelyből kását reszelt almával: szuper volt, nyelte mint kacsa a nokedlit. Sárgarépától öklendezett (apja fia), krumpli elment. ezeket még csak 1szer kapta, jövő 7végén újra megpróbálom krumplit.
kitartás!
Hát nálunk, ahogy már írtam,elég változó minden...
Éjjel fél 3-kor evett, majd fél 6-kor. Nem is aludtunk már vissza.
Most alszik a kicsi, de olyan nehezen szokott elaludni nap közben. Most meg teregettem,(anya bent volt és nézett a kicsire) mire bejöttem nyöszörgött csukott szemmel az ágyon. Oda bújtam mellé, hátha szopizik és elalszik, hát a száját kinyitotta, és úgy el is aludt. Nem kellett a cici. (9-kor almát evett banánnal,mert akkor sem akart szopizni) Egyre kevesebbszer szopizik. Vagy tudom is én?!!! Változó, de nagyon. Néha már úgy érzem, megőrülök. (pl. ha elfordul állandóan a ciciről, nem kell, a másikból pedig igen, és nem is az következne...:-)
na mindegy, most alszik, ebéd után megyünk ki a levegőre kicsit.
Evés: minden szeret, amit eddig adtam, a rizses kaja annyira nem jött be nála, de azt is megeszi. Ki akarom majd próbálni (fagyasztóban van)cseresznyét-meggyet főzve-paszírozva. 2 hét múlva megyünk tanácsadásra megkérdem mit lehet még adni.
Babapiskótát, kenyérhéjat, kekszet már adtam neki rágicsálni. A gesztenyét is ette(elsőre 1 üveggel..)
martica! ha te főzöl a kicsinek raksz bele olajat?
sziasztok!
mióta hazajöttünk vidékről encsi nagyon anyog.a lakás szalad, a hűtő üres én kimerültem.:-(
egyedül az esti elalvással nincs gondunk az gond nélkül a kiságyában, de a nap többi része katasztrófa.ha nem lét 10 percnél hosszabb ideigakkor zokog a könnyei potyognak és ha felveszem akkorát sóhajt hog lobog a fülem:-)reggelente az apjával csinálja ugyan ezt, viszont ha ott vagyok a közelében ,és lát minden kire mosolyog, vidám baráságos, napközben ha elalszik,felsír álmában, csak egykét puszi, simogatás, megfogja akezem és már szunyókál is tovább. remélem lassan visszaál a régi rend mert így elég nehéz....
nálatok minden rendben?evés-alvás stb...
szép napot nektek!
sziasztok!
Hát nálunk a helyzet...de. 1 órát aludt ma, du.is 1-et. Aztán fél 6-kor szopizni akart, de végül sírt, aztán ordított, de annyira, hogy nem igaz! Szegénykém, nem tudtam egyszerűen megvígasztalni. Végül szopizott, és elaludt. Szerintem nagyon-nagyon álmos lehetett, vagy megint az ínye fájhatott. Még nincs teljesen kint a 2 fogacska, lehet azért fáj, vagy már jönne a 3.? Nem tudom... Úgy sajnáltam. Remélem éjszaka és holnap nem fog ennyire sírni!
Edit! milyen a külön alvás? minden ok? Mit eszik már a nagy fiú?
sziasztok!
Ádám ma napközben nem aludt sokat: 10 percet majd du 30 percet. holnaptól nem iszom teát, nehogy az legyen a baj. amúgy meg cuki, de naggggyon bújós. szinte semmit nem tudok napközben csinálni. nálatok mi a helyzet? jó éjt mindenkinek!
ja, és a szél miatt is biztos nyügös-bújós. Itt még csak kicsit fúj, de estére biztos rosszabb lesz. Ilyenkor Petya is nyüszizik.
martica! nagyon cuki a képen a kiscsajszi-igen vagány:-DDD
ok. szorítunk! Nálunk is változó, nagyon. Néha igen nyügös-főleg, ha nagyon álmos már, vagy éhes.
Nem fáj Ádámnak is az ínye? Már jöhet a foga.
Szopizás: reggel,ha felkel, utána de. is-elalszik rajta. Ebéd után is kéri néha vagy fél-1 órával, akkor is szokott néha aludni. Uzsi úgy 5-6 között-körül. De változó, du.-án is szopizik néha, aztán fürdés után. Tehát jó sokat, de vagy csak 4-5 percig. Ja és éjjel is 1X legalább. Biztos a fogzás miatt. Én nem is erőltetem, hogy magától aludjon el. Ha neki jó így, hogy szopi közben. Szerintem jobb így, mint a járkálva, rázogatva.
Miket eszik már Ádám? Minden ízlett neki eddig?
sziasztok!
MArtica gratulálok a jó hírhez!
nálunk is káosz az alvás. tegnap este a 20percig ordítós figura volt, mert nem engedtem, hogy rajtam aludjon el.
most délelőtt is sírással ment csak az elalvás..... már fel is ébredt, sírva. én a szélre (naggggyon fúj) vagy arra tippelek, hogy kevesebbet szopizik, és hiányzik neki az összebújás. nálatok hányszor, mikor szopiznak a gyerekek? nagyon bújós lett mostanában.
szép napot, szorítsatok, hogy jobb legyen a du+este!
sziasztok!
hát a napközbeni alvás az valami katasztrófa:-(
többször alszik 1/2 3/4 órát és ha szerencsém van akkor séta közben kb másfél 2 órát. de ez em mindig jön össze!
tegnap már 7-kor elaludt, pedig tök nagyot szuszókált kivételessen délután, persze ennek eredménye képpen 1/2 6 kor ébredt.
mi is felnyöszizünk néha álmunkban, ez lehet rossz álom, vagy a fogacskája, vagy front, vagy a manó tudja mennyi minden.....
tegnap volt a keresztpapa, csináltam pár képet róluk, egyet fel is tettem.... már látszik a jövő:-))
szép napot nektek!
Örülök a jó hírnek, hogy azért még járhattok!
Értem, és nap közben hogy alszik?
Képzeljétek, ma manóca megharapott du-án szopi közben áááá:-)jajjj!
Most meg már 8 után elaludt szopi közben, de már azóta 2x is felsírt keservesen. Hogy mi lehet a baj?...
További ajánlott fórumok:
- 2010 szeptemberi babák
- 2009 szeptemberére várt babák
- 2011. szeptemberi babavárók!!
- Ki tart velem szeptember 5-től, karácsonyig a diétámba? Együtt könnyebb!
- Van aki szeptember 2.-án kezdené velem a 90 napost?
- 2006 szeptemberben óta költségtéritésesen egyetemre járok.Jól tudom, hogy az az utolsó évfolyam akimég ingyen tanulhat gyes alatt?