Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2006 szeptemberében szültem fórum

2006 szeptemberében szültem (beszélgetés)

❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... ❯❯
305. martica
2007. márc. 27. 11:13

sziasztok!

hát túl vagyunk rajta! a gyógytornásznénink kioktatot hogy mit mondjak miket csinál a lurkó,encsi viszont úg döntött hogy produkálja magát:-) végül is preventiv céllal járhtunk még ebben az évben. ez viszont csak az ügyintéző jóindulatán mult mert a testtün 110% os lett.

aludni mi már régen úgy alszunk este hogy fürcsi, masszázs ami egyre rövidebb mert elficánkol,majd szopi, és már alszik is ahogy a kiságyba beteszem.

304. kszilvi
2007. márc. 26. 22:04

sziasztok!

Manóca este még mindig szopi közben alszik el. Napközben is általában, de elég keveset alszik. Van, hogy kint a hintban ülök vele és ott alszik el. Altatni nem altatom de. ha nem akar, nem erőltetem. Ha már nagyon álmos, úgyis követeli a cicit:-)

Tegnap este pl. negyed 9-kor már aludt és 4.10-kor ébredt enni.Ma de. aludt 1 órát,majd fél 4-kor kint vagy 2 órát.

Petya is evett húslevesből répát,petrezselyem gyökeret és pici zöldet, krumplit pici lével turmixolva. Nagyon ízlett neki.

Ma főztem céklát (volt még saját termés) lefagyasztottam. Majd azt is kipróbáljuk már.

A cumisüveg fogása nálunk is ugyan így megy már (fekve inni is tud belőle)

Félig fekvő helyzetből (ki van támasztva) felül magától!:-) Hasról még nem igazán sikerül vissza fordulni, mert útban van a kezecske..

303. Edit78
2007. márc. 26. 20:49

sziasztok!

szerencsére jobban van! :)

bár vasárnap du sírva ébredt, amire eddig max 2szer volt eddig példa.

ma megint nyűgi volt, hétfő, apahiányos nap! :(

óraátállítás csak az esti altatásnál kavart be. ti hogy altattok mostanában? karban, kiságyban, vagy hogy?

szeretnénk már 1 jót aludni, mert mostanában minden éjjel szopizik 1-2szer.

jó éjt!

Martica, szorítunk, hogy minden ok legyen bizottságnál!

302. martica
2007. márc. 26. 16:40

szióka!

hát ha az ujdonságnak számít hogy abbol a levesből amit magunknak föztem vettem ki zöldséget meg husit és húslevessel engedtem fel akor igen!

nagyon izlett ám nekünk! sőt utána hajlandók voltunk végre életünkben elösször teát inni, üvegből:-)

az már tudja egyedül ios fogni és ha fekszik akkor inni is tud belőle, élvezi az uj tudományát.

holnap kell mennünk a bizottság elé hogy jogosan járun-e korai fejlesztésre. mire idáig jutotunk, addigra már minden rendbe jött hála az istennek, és a csodás gyógytornász néninknek. remélem hogy engedik hogy még ezt a tanévet végigjárjuk!

301. kszilvi (válaszként erre: 299. - Martica)
2007. márc. 26. 11:29

Nálunk nem volt nagy káosz, a reggeli kb. 8 órakkor volt, azt 9-re módosítva a továbbiakban ehhez mértem, mikor eszik.

Csajoztunk megint! Itt volt kis barátnőnk, aki 5 héttel fiatalabb. Hát ez a két gyerkőc valami haláli, amit leműveltek:-)

Itt jó az idő, megyünk is ki ebéd után.

martica van valami újdonság, amit már adsz a kicsinek?

Edit remélem minden rendben, vagy legalább is gyógyulóban van Ádám!

300. martica
2007. márc. 26. 08:09

Sziasztok!

EDIT! Ádám jobban van már???????????????????

299. martica
2007. márc. 25. 20:00

sziasztok!

nálatok okozott felfordulást az óraátállítás?

nálunk teljes a káosz, napirend ugrott,pedig a gyóhytorna miatt, muszály volt kialakítani....

remélem hamar beleszokunk az új rendszerbe.

298. kszilvi (válaszként erre: 296. - Martica)
2007. márc. 24. 09:24

szia!

megnéztem a képeket! Hú de nagy lány már!!! Nagyon aranyos! Akkor ő cumizik úgy látom. Hát Petikém nem. Inkább csak rágja most,hogy jön a foga. Eddig meg csak kiköpdöste...Pedig ha cumizna lehet, hamarabb megnyugodna, aludna.

Nekem is sokat szopizik manóca, de legalább lesz még tejci. Doki néni is azt mondta, ahogy kéri úgy adjak neki. Nagyon aranyos, nekem is ő volt a gyermekorvosom:-)

Ma próbáljuk a gesztenyét almával, csirkehusival..

Jó hétvégét!

297. kszilvi (válaszként erre: 294. - Edit78)
2007. márc. 24. 09:20

Ó, szegénykém! Úgy sajnálom, biztos kivagytok teljesen a betegségtől. Remélem, hamar meggyógyul!

Akkor nem is igaz, hogy amíg szopiznak, addig nem lehetnek betegek? Elméletben? Hát...

Jobbulást minél hamarabb! Jó hétvégét!

296. martica (válaszként erre: 293. - Kszilvi)
2007. márc. 23. 20:04

szia!

mi csodával határos módon két napja 3 órát alszunk délután:-) igaz csak ugy hogy rajtam alszik el, aztán magam mellé csúsztatoma kanapén, és ha megébred puszilgatom, simán vissza aluszkál így! teszek fel róla egy képet, metr haláli ahogy "felnöttesen szuszog".

a fog már nálunk is tombol, kb 2 óránként szopizik, +az ebéd uzsi stb.

éjszaka is tök sokszor megébred nyöszörög....

jó hétvégét nektek!

295. martica (válaszként erre: 294. - Edit78)
2007. márc. 23. 19:59

szia!

nagyon szurkolok, Encsinek virusos torokgyuszija volt még régebben az sem volt gyenge4

kaptunk homeobogyókat 2 nap alatt vége lett.

JOBBULÁST A MANÓFALVINAK!!

294. Edit78
2007. márc. 23. 17:41

sziasztok.

Ádámnak gégegyulladása van. eddig elég jól bírta, most kezd csak nyűgösködni. szorítsatok, hogy ne legyen nagggggggggyon borzalmas!

293. kszilvi (válaszként erre: 292. - Martica)
2007. márc. 23. 13:32

Szia!

Ma ült manóca is először az etetőszékben, majd rakok fel képet is! Az oltásokat azért kérdeztem, mert egyik barátnőm be akarja adatni. Én még nem beszéltem a dokival, de szerintem én nem fogom. Lehet jobb, ha átesik pl. a himlőn. A többi nyavaja meg kerülje el!! lehetőleg!! na majd meglátjuk.

Az ebéd utáni alvással hogy álltok? nekem csak is kizárólag szopi közben tud elaludni... Bár most a foga miatt nem is erőltetem. Amúgy is csak fél órákat alszik vagy 2 napja, olyan nyügös szegénykém...:-((

Nálatok ez hogy megy?

292. martica
2007. márc. 23. 09:19

sziasztok!

hát irigykedve olvastam hogy van már fog, hogy mennyien tudnak nektek segíteni!

nekünk állandóan visszahúzódikaz a fránya gyöngyszem viszont viszket, és fáj:-(

az etetőszékez hétfő óta használjuk, mert mikor othon voltunk abban evett és ithon már nem volt hajlandó a régi babahintázobn kajcsizni.

a védőoltáősokról. a mi doktornénink nem igazán híve ezeknek, ő a természetes, és homeopatias orvoslást részesíti előnyben. véleményem szerint ha tényleg akora lenne a veszélyeztetség akkor kötelező lenne és nem méregdrága, arra apellálva hogy a szülő jó reklákampány alapján összespórólja az árát! egy van amit majd meg fog kapni, ezt a dokinéni is támogatja a HPV elleni oltást, de az meg még odébb van.

ha ti másképp gondoljátok,vagy ezért gondatlannak éreztek bocs.

291. kszilvi (válaszként erre: 287. - Edit78)
2007. márc. 22. 22:08

jajj, elfelejtettem!

szopi-alvás szintúgy nálunk is össze-vissza.

zabkását nem adtam manócának.

krumpli magában főzve nem igazán ízlett nekünk, a répát szereti. Én picit több vízbe,mint ami ellepi főztem, és a lével turmixoltam. (addigra lefőtt) ha nem ízlik Ádámnak, add almával vegyítve. Mi is inkább az üveges kaját szeretjük-lehet azért, mert nem olyan intenzív az íze. 1 héten kb. 2-3X főzök én. Volt, hogy üveges kajába pl. rizst.

Együttérzek mindkettőtökkel: én is fáradt vagyok, néha nagyon, és igen! én is türelmetlen-persze nem a gyerkőcre, hanem arra, hogy nem tudom mi a baj,miért sír, miért nem alszik még vagy 1 órát hajnalban, meg ilyenek... Még jó, hogy sokan vagyunk itthon, du-án más is tud lenni a kicsivel. Sokat segítenek nagyon.

Jó éjszakát mindkettőtöknek!!!

290. kszilvi
2007. márc. 22. 22:01

sziasztok!

Az átaludt éjszaka után a tegnapi megint rossz volt. 3X evett reggel 6-ig, többször felsírt.

Ma gyönyörű időnk volt, sétáltunk egy nagyot barátnőkkel, gyerkőcökkel. Igen ám, de másfél óra után manóca elkezdett ordítani a babakocsiban, csak ölben volt jó. Jött apa értünk...előtte nézelődött, aludt egyet, nem volt semmi gond. Itthon folytatódott a nyüszi-sírás-sehogy sem jó csak ölben.Óránként cicilt. Gondoltam, megnézem már az ínyét. Képzeljétek hát nem jön a másik foga is!!! az első mellett. Szegénykém! Míg át nem töri az ínyét rendesen, addig így fáj neki. Tudom milyen rossz, mert valamelyik nap a félig kint lévő egyik bölcsesség fogamnál nekem is oltárira fájt az ínyem.

Hát ez volt a baj! Fürdés után szopi közben elaludt negyed 9-kor, de már fél 10 kor felsírt picit. Mi lesz éjszaka szegénykémmel..na majd meglátjuk. Minden esetre bekentem az ínyét zsibbasztós lötyivel,hátha segít kicsit.

Más: ma z.borsót evett csirkehusival-nagyon ízlett.(üveges)utána 1 almát. uzsira tejpépet kapott.

martica! nekem most a teát nem akarja inni (instant),helyette gyümilét iszik-de ezt nem akarom állandóan adni, mert pici cukor van benne.

Edit! Látom Ádám is nőtt:-) A pici kukin a bőrt húzogatjátok? Mi még nem nagyon, most akarom majd megkérdezni a dokit erről.Barátnőmnek u.az a doki néni, azt mondta, ha elkezdi, mindig kell, le ne tapadjon. Ha nem kezdjük, ráér még... Nem tudom.

-Használjátok már az etetőszéket?

-A nem kötelező védőoltásokat beadatjátok? (agyhártya gyulladás, himlő)

(mind a kettőtöktől kérdem)

289. Edit78
2007. márc. 22. 20:57

sziasztok!

a mai nap jó volt, leszámítva areggel 4-3/46ig tartó "reggelit"! :)

du 2,5 órát itthon hagytuk Ádámot a szüleimre. túléltük! :) őt nem zavarta, se sírás, se rossz kedv! szerencsére!!!!!!

jó éjt!

288. martica
2007. márc. 22. 09:12

sziasztok!

"jó" olvasni hogy mindenkinél a káosz kezd urrá lenni:-(

a hajnali kelések nálunk már állandósulni látszanak, sajna.napközben sem akar sokat aludni, inkább többször kicsiket.

Szilvi!

Encsi nem hajlandó semmit meginni, csakis atejcit, az is csak ciciből.félek is a nyártól egy kicsit! se pohár(pedig tud) se cumisüveg.

Edit!

Én egy ideig próbálkoztam a fözéssel, ugyan az volt mint nálatok, most üveges kaját eszik, mint a kisangyal!

287. Edit78
2007. márc. 21. 20:38

sziasztok!

14-én voltunk mérni: 8940g +71cm. cuki, ügyes, dundi, jókedélyű. kapott reszelt almát, tetszett neki, de ma már nem annyira. tegnap próbáltuk répát, öjklendezett tőle, könnyezett, kirázta a hideg tőle, szó szerint.ma délben adtam neki krumplit, tetszett neki, de nem volt annyira oda érte. cici ezerrel még mindig! :) :(

alvás totál össze-vissza van. éjjel hol nem, hol 1-2-szer szopizik. ma éjjel totál vacak volt, nem akart visszaaludni 4-3/4 6-ig"buliztunk". szombatoin lakodalomban voltunk, tetszett neki, mi este is visszamentünk, Anyukám vigyázott fél1-ig rá. akkor ébredt, és 2:22-kor aludt csak vissza. hétfőn azt hittem, hogy megbolondulok, mert nagggggyon apahiány volt a 4 napos szabi után. alapvetően jól van, de issszonyatosan nyűgi. foga még nincs, de a nyál ömlik ezerrel. ti adtatok zabkását pl nekik? hogy készítettétek a krumplit, répát?

fáradt vagyok, nagyon, és néha már türelmetlen is! :(

jó éjt mindenkinek!

286. kszilvi (válaszként erre: 285. - Martica)
2007. márc. 21. 19:25

Szia!

Nálunk ez a cicilés most elég össze-vissza megy. pl. ebéd után ha nem is rögtön, de 1 órával tuti mindig kéri-így alszik el. Mindegy neki, hogy evett,még lenyomatja tejcikével:-)

Ma evett először borsós csirkehusit. Újdonság: rizst eszik, tejpépet próbálgatunk.

Nemsokára a gesztenyét akarom megpróbálni.

Gyümilét iszik Encsi?

285. martica
2007. márc. 21. 15:35

szia!

a komfortcici nálunk azt jelentette hogy azon nyugodott meg, nem használt cumikát, és az ujjátsem szopta. tehát volt hogy fél napig rajta lógott, pocakfájos időszakban.-)

fözeékeket, husival májjal, vagy halacskával, gyümölcspüréket, no és sok tejcit.

284. kszilvi (válaszként erre: 283. - Martica)
2007. márc. 21. 10:43

Nálunk tegnap előtt volt ilyen az éjszaka. Felsírt sokszor, alig tudtam én is vígasztalni, 3x evett.

Viszont tegnap este átaludta az éjszakát este negyed 9-negyed 6-ig. Úgy örültem-végre kialudtam én is magam.

Hogyhogy 4 hónapja nincs komforcici? Miket esztek mostanság?

283. martica
2007. márc. 21. 08:28

sziasztok!

éjszaka nagyon rosszat álmodtunk!könnyei potyogtak álmában:-(alig tudtuk megvígasztalni, aztán közénk feküdt, oldalára fordult hozzám bujjt, és elalukázott. olyan jó volt, mert megint komfortcici, ami már 4 hónapja nincs.

282. kszilvi
2007. márc. 19. 21:54
Remélem Edit jól vagytok, és írsz hamarosan nekünk!
281. kszilvi (válaszként erre: 280. - Martica)
2007. márc. 19. 21:54

szia!

nálatok még nem dagad az ínyecske? a doki nem mondta? Hát már a múlkor én is adtam a rántott csirke husikájából pici falatokat:-).Vasárnap én is répát,paszternákot adtam a husilevesből pici lével, de elmaradt az ebéd közbeni szokásos kaki, du-án meg bántották a szelek. Lehet, hogy még korai volt a husi levesből? Nem tudom-más már ad ilyenkor. volt, hogy pufit ettem, Petya meg nekem is kinézte a számból, adtam neki a kezébe- elszopogatta.

Babapiskótát, tejpépet adsz már neki? Mi most vettünk.(bababoltban kaptunk mintát, kipróbáltuk, nagyon bejött manókámnak-csak van benne pici cukor.)

Ma őszibarackos pulykahusit evett, nagyon ízlett ám. Du.-án a maradékot.

Nálatok van már valami rend az alvásban, szopizásban? Most, hogy jön a foga-még nincs teljesen kint- nálunk elég össze-visszaság van.

280. martica
2007. márc. 19. 20:52

sziasztok!

szilvi! gratula az első foghoz:o))

encsi már husikát is eszik, most hétvégén belekostolt az én kajámba(sóska, bableves, húsleves)picit féltem a tejfől miatt de csak pár nyalásnyit adtam neki mert annyira nézte hogy a nyála csorgott:)

a nagykáddal még megvárom a jóidőt, pedig már kicsi nekünk a mostani.

átnéztem a másik fórumra,jó ötlet volt!

Edit! eltüntél, ugye nincs baj, csak a törpicur foglal le?

279. kszilvi (válaszként erre: 278. - Martica)
2007. márc. 19. 13:37

Szia!

Mi még nem votunk napokig távolt, de tegnap voltunk anyós-dédi látogatóban. Hát ez is horror...Ilyenkor mindig nyügös manókám, későn értünk haza úgy 7 körül. (sírt is sokat)

Azt hiszem itt még nem is írtam a nagy hírt!

Kibújt az első fogacskánk!!!:-)

Már nagy kádban fürcsizünk!

Miket eszik mostanában Encsi? (másokkal is olyan jókat beszélünk pl.a hozzátáplálás,öltöztetős fórumokon-legalább okosodok..:-)

278. martica
2007. márc. 19. 09:10

sziasztok!

tegnap jöttünk haza a hosszúhétvégéről.

hát nem volt könnyü, mit ne mondjak! encsi nagyonnehezen viseli ha nem a megszokott környezetében van, meg nekem is furcsa volt hogy minden másképp van mint othon:-( az első éjszaka horror volt, utána már valamennyivel konszolidáltabb volt a helyzet. mikor hazajöttünk látszott a manón az öröm, nevetett, hemperget, élvezte a megszokott helyét.

Ti voltatok már több napig távol othonról a manócskákkal? mik a tapasztalataitok?

277. kszilvi
2007. márc. 18. 21:58

Sziasztok!

Miért nem jelentkeztek? Gondolom lefoglalnak a gyerkőcök:-)

276. kszilvi
2007. márc. 14. 21:27

Edit, mi újság veletek?

Írj, mert kíváncsi vagyok mi volt tanácsadáson?

Elkezdtétek a hozzátáplálást?

❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook