Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2006 szeptemberében szültem fórum

2006 szeptemberében szültem (beszélgetés)

❮❮ ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... ❯❯
275. martica
2007. márc. 14. 06:56

sziasztok!

voltunk tegnap koraszülött ellenörzésen. 6700 gr, és 65 cm az ottani mérések alapján.

a dokibácsi azt mondta hogy már teljessen behozta a hátrányát, mozgásfejlődésben meg van amiben előbbre jár a koránál:-) nem is kell mennünk csak egy éves korában!

viszont a hercehurca, vagy a manó tudja mi nagyon megviselte, egész délután ordított kiseb kihagyásokkal, este hatkor aludt elösször, éjszaka mintha mi semtörtént volna, kelt a szokott időkben.

mi kaja szinten már a husikáknál tartunk, szereti, legjobban a paradicsom, krumpli hal kombinációt imádja.

ruházni most nagyon nehéz mert napon dögletes meleg van viszont árnyékban néha hüvi.

mi hazautazunk vidékre, nem leszek gép közelben.

izgulok egy kicsit mert lső kirándulás hogy nem a kiságyában alszik.

jó hosszú hétvégét nektek!

274. kszilvi
2007. márc. 13. 18:26

sziasztok!

Voltunk tanácsadáson: 9150 gr, 74 cm.

Igaz előtte 3/4 órával kajcsizott, mert délben elaludt, így később kapta a főzit. Doki nénink azt mondta, már kaphat 2X főzit 1 nap! Mellette szopizhat ahogy igényli.

Remélem írtok, mert kíváncsi vagyok, mi újság veletek!

Edit, ti is voltatok tanácsadáson?

Martica miket esztek mostanában (ami új)?

Ha gondoljátok írjatok pl. arról is, mit adtok a kicsikre, hogy ilyen jó idő van mostanság. (nyitottam erről fórumot is)

273. kszilvi (válaszként erre: 272. - Martica)
2007. márc. 11. 09:51

szia!

Jó, hogy nálatok vannak ilyen börzék, akkor is, ha most nem sikerült venned mindent.-nálunk nincs ilyesmi.

Remélem, minden rendben lesz a kontrollon! Mi is kedden megyünk tanácsadásra. Editék is mennek, azt írta. Na majd jól megbeszéljük, kinél mi a helyzet:-))

Mondtam én, (a képet nézve), hogy szépen növöget Encsi!:-) Hát kíváncsi leszeke a fiúkra!!!

Sajnos itt egész éjszaka fújt a szél, manókám nagyön nyügös volt, fél óránként keltem hozzá, mert sírt. Most süt a nap,de változatlanul fúj a szél, de nagyon :-(( Pedig úgy kimentünk volna egy kicsit. Nem baj, jönnek nagyiék látogatóba du-án.

Szép napot mindenkinek!

272. martica
2007. márc. 11. 08:21

sziasztok!

Tegnap voltam Bababörzén.... Az eddigiekhez képest nagycsalódás volt:-(persze vettem egy csomó ruhát, de a lényeg, amiért mentem, pelus babaápolási termékek, nem voltak.viszont így apa kibabázta magát mert amig én shopingoltam ő maradt ithon encsivel!Kedden megyünk a féláéves koraszülött kontrollra, izgulok mit mondanak ám!

voltunk méreckedni, 6600 gr, és 67 cm!ez már majdnem a háromszorosa a születési sulyunknak!

végre megint süt a nap, szép, sétálos, lustálkodós napot nektek!

271. kszilvi
2007. márc. 9. 08:07

martica! Tündéri a lánykád, és már ő is mennyit nőtt!!!

Most tudtam megnézni a képeket:-)))

270. kszilvi
2007. márc. 8. 09:44

Sziasztok!

Nálunk is csodálatos az idő. Tegnap mi is sokat voltunk kint, sétáltunk, majd az udvaron. Manó jókat aludt közben. Nekem is sokat nyüszizik nap közben-biztos az ínye. Majd a doki nénit megkérem, nézze már meg mi a helyzet. Nem tudom mikorra fog kibújni az 1.fogacska. Addig ilyen változó lesz babó hangulata..? Este is felsírt vagy 2x, de szerencsére vissza aludt.

Edit, hogy sikerült a vendéglátás? Milyen finomságokat készítettél?

Na azt hiszem lassan kimegyünk az udvarra megint, mert verőfényes napsütés van!!! Végre!!!

269. martica
2007. márc. 7. 19:31

sziasztok!

hát lassan rendbejönnek a dolgok, csak én készültem kiteljessen.nem volt segítségem, viszont éjszakánként alig aludtam , nappal meg semmit.

mi tudunk forogni, viszont nem érdekli. megcsinálta párszor,tudja hogy kell, de most inkább kúszni próbál. kérdeztem a gyógytorász nem-e gond szerinte nem.

Edit A te férjed is Zoltán esetleg?

mi mostanában sokat nyügizünk, pedig eddig egy tündér volt:-(

ti mennyit sétáltatok ma? reggel 10-től délután 1/24 ig lent voltunk a levegőn, csak enni meg pelust cserélni jöttünk fel! olyan jó hogy eza telep zárt és nem jön be autó!

legyen holnap szép napotok!

268. Edit78
2007. márc. 6. 21:01

Hahó!

megvan az etetőszék!!! mindnekinek csk ajánlani tudom! szuper, stabil, olcsó, könnyű! és Ádámnak is tetszik! :)

Ő már jól tud ülni, akár 10 percig is. és szeret is ülni, szerencsére!

dec 6-án fordult először hasról hátra, és február 21-én hátról hasra. most olyan mint 1 ringlispír.

várom már én is a mérést, bár nagggggggggyon sózsák! sajnos totál kész a derekam megint, nem tom meddig bírom! :( :( :(

Martica, minden ok? vagy újabb gáz van?

mostanában 95%-ban jó napjaink vannak, szerencsére!

szép, nyugodt estét mindnekinek!

holnap szorítsatok, mert az egész klán jön a férjemet névnapja alkalmából köszönteni! ma 4félét sütöttem. remélem, elégedettek lesznek! :(

267. kszilvi
2007. márc. 6. 09:42

Tiszta dili vagyok!:-)Megnéztem megint a képet, hát látom, hogy fekszik...:-))) Azért írd meg, hogy megy a mozgás! Azt is elfelejtettem, hogy milyen sok haja van Ádámnak! Igazi kis férfi:-))

Na jó többet már nem írok. Bocsi, hogy ilyen szétszórt vagyok ma!

Legyen jó napotok!

266. kszilvi
2007. márc. 6. 09:38

jajj, bocsi! Most látom, hogy raktál fel képet :-) Nagyon aranyos! Már igen nagy fiú! Ezen a képen egyedül ül?

Hogy áltok a mozgással? Petya pár mp-ig tud csak egyedül ülni. Oldalra, hasra már fordul. Hasról vissza még nem. A múlkor hajnalban, amikor felkelt szopizni, keresztben feküdt a kiságyban és hason! A babakocsi fekvő részét már megemeltem 1 fokozattal. Szeret nézelődni, el tud így is aludni. Ha jó az idő, megyünk ma is sétálni.

265. kszilvi
2007. márc. 6. 09:29

Szia! Tegnap nálunk is így volt! Mármint az alvás. fél 6-kor kelt szopizni (2.X) aztán vissza aludtunk mind a ketten fél 9-ig. (igaz a mi ágyunkban-féltem, felébred, ha átrakom a sajátjába.) Így egy jót aludtunk mindketten. Mondjuk ez, hogy a mi ágyunkban alszunk vissza reggel, úgy havonta 1x fordul elő, ha én is nagyon fáradt vagyok még a korán keléshez.

Milyen baleset volt? Pelus-pisi? Ha az, akkor az nálunk is előfordul, ha napközben sokáig alszik. Bár a pelusunk most nagyon bevált, ritka az ilyen baleset.

Várom a jövő heti tanácsadást-gondolom te is! Kíváncsi vagyok, mennyit nőtt a manó. Neked a kicsi nem kezd még fogzani? Petyának be van dagadva az ínye, nyügös néha miatta. Azt mondják, ezek fronthatások is megviselik a piciket-hát ez igaz! Nap közben sokat nyüszizik, szopi közben is sír-biztos az ínye szegénykémnek. Este viszont jól alszik mostanában.

Remélem Martica ti is jól vagytok, és hamarosan tudsz írni nekünk!

Írjatok! Fényképet nem raktok?

264. Edit78
2007. márc. 5. 17:05

asszem megérett munkák gyümölcse! fél6kor szopizott reggel, és visszaaludt 3/4 9-ig!!! :)

amúgy nyűgös nap, tele balesetekkel! :(

remélem, nálatok jobb a helyzet!

263. kszilvi
2007. márc. 4. 08:22

sziasztok!

Tegnap sütöttem sütőtököt. Csináltam manókámnak desszertet du-ánra: pici tök, banán, 1 alma. Úgy ízlett neki-én is megkóstoltam, fincsi volt. Jobb ízű, mint az üvegesek, de hát nem tudok mindig kutyulni-főleg, ha nem olyan kaját eszünk mi. Amúgy délben brokkorlis pulykát evett- az is ízlett neki-nekem nem annyira:-)(meg szoktam kóstizni, nem meleg-e)

Más: tegnap du. jó nagyot sétáltunk(jó idő volt) az uzsi után 5 kor még szopizott, aztán úgy elaludtunk mind a ketten, már 3/4 8 volt, mikor felkelt Petya(én persze hamarabb). Féltem, mi lesz az esti alvással...Fürdettük, evett fél 9-kor és csodák csodájára elaludt! Csak fél 3-kor és fél 6 kor kelt enni!

Ha tudtok írjatok ti is magatokról, a hétvégéről.

2007. márc. 3. 15:11
igen
2007. márc. 3. 15:11
nem
260. kszilvi
2007. márc. 3. 14:53

Martica örülök a jó hírnek! Annak is, hogy többet tudsz majd írni magatokról!

Edit, és ti éjszaka így jobban tudtok aludni, vagy azért fél füllel mindig a másik szobát füleled, fent van e a pici? Vagy hogy veszed észre, sír ha éhes? Nekem is korán megy a férjem dolgozni 5 után ébred(rádióval..) néha észre sem veszem,hogy bekapcsol, de van, hogy épp akkor szopizik a kicsi. Néha így 5 körül altatni kell, mert nem alszik vissza a cicin.

Etetőszéket talán kapunk egy ismerőstől, már mi is várjuk. Mi is megyünk majd tanácsadásra, kíváncsi leszek, mennyit nőtt Petya, most, hogy mást is eszik. Majd megírom. (ti is írjátok majd meg mindketten!)

Biztos fog ízleni az almácska Ádámnak!

Kellemes hétvégét mindkettőtöknek és persze családotoknak is!

ui: kíváncsi vagyok a kicsikre- biztos sokat nőttek. Nem raktok fel új képet?

259. Edit78
2007. márc. 3. 11:37

sziasztok!

Martica ez remek! jó, hogy ti megúsztátok! :)

ez a különalvás nem nagyon akar menni nálunk! :(

éjjel 3szor szopizott, és az esti altatás is harmadszorra sikerült! vsz az lehet a baj, hogy az ő szobája melegebb, mint amiben eddig aludtunk, és ő nem szereti a meleget. ma este megpróbálunk nem annyira fűteni. persze éjjel annyira becicizett, hogy 7-kor ébredt, 3/4 11-kor tettem le aludni, és addig összesen kb 5 percet szopizott! szegény cicik, meg döntsék el, hogy most mennyi tejci is kell! :)

azért döntöttünk a külön szoba mellett, mert Ádám reggelenként még szerintünk aluszkált volna, de a férjem készülődésére szinte minden nap felébredt.

tegnap este vettünk 1 új etetőszéket az inetrneten, kb 7végére lesz itt!

14-én elmegyünk az orvoshoz, mert aznap lesz 6 hónapos, és megünnepeljük 1 fincsi almával az új etetőszékben! :) már alig várjuk!

szép napot mindenkinek!

258. martica
2007. márc. 3. 09:17

Hurrá!!!!!!!!!!!!

Apa gyógyulóban:-)))

lassan de biztossan talpra áll végre. Eddig úgy néz ki hogy mi nem kaptuk el hála za istennek. majd hétfőtől bővebben írok mert megyen visza dolgozni a drága.

jó hétvégét nektek!

257. ipi
2007. márc. 1. 18:20
SZia, a szavazáshoz tenném hozzá: én nagyon szeretem a babylove-os aloes és kamillásat, de sztem nagyon jó a lidl-ös comfort, és a tescos lila utazózáras, meg a metros aro zöld is.
256. kszilvi (válaszként erre: 255. - Edit78)
2007. márc. 1. 09:37

Szia! Rég írtál már!

Miért költözött a kicsi külön szobába? Ti gondoltátok így, hogy itt az ideje? Írd már részletesebben, mégis hogy ment...pl. első éjszaka. Én nem biztos, hogy tudnék nyugodtan aludni.Gondolom te is így vagy ezzel-minden zajra te is felébredsz, ha nem is mész át rögtön.

Nem tudom, mi mikor visszük át másik szobába...Épp házvásárlás ügyei zajlanak nálunk. Most is lenne külön szobája, de még nem tervezzük egyenlőre. Akkor nemsokára ti is kezditek a hozzátáplálást? :-)Ha tudsz, írj majd!

Szép napot nektek!

255. Edit78
2007. febr. 28. 20:29

sziasztok!

háát Martica, reméelm, rendbe jön a férjed, és ti nem lesztek betegek! elég komolynak tűnik! :(

mostanában mi sem alszunk jó, mert hétfő este óta külön szobában alszik Ádám!!! ő jól bírja, mi kevésbé! remélem, ma már tudunk 1 normálisabbat aludni! nyugodt éjszakát mindenkinek!

254. kszilvi (válaszként erre: 253. - Martica)
2007. febr. 28. 10:33

SZia!

Sajnálom, hogy ilyen súlyos a párod betegsége, remélhetőleg használni fognak a gyógyszerek. Végül is influenzából indult ki, vagy a vírusból, miről írtál? Nagyon vigyázz, hogy se te, se a pici lány ne kapjátok el!!! Nehéz:-((

Petya egészjól alszik mostanában, de többször mocorog, reggel már 6-7 körül fennt van, véglegesen 7-fél 8 körül ébredünk. Ma is így volt, utána evett, aztán nyüszizett, próbáltam 9 kor is szoptatni-nem nagyon ment... aztán most evett a másikból-elaludt a drágám-álmos volt.

Legyen jó napotok! Mielőbbi gyógyulást a párodnak!!!

253. martica (válaszként erre: 252. - Kszilvi)
2007. febr. 28. 08:32

szia!

kiderült hogy milyen vírus támadta meg! hosszú a gyógyulási folyamat, szteroidokat kel szednie stb.

a rosz hír az hogy mégiscsak fertőző csak min5 hét a lappangási idő! rettegek nehogy Encsi is elkapja! Máj és lép nagyobbodás, valamint tüdőgyulladás a kisérő tünet:-((

nálunk a cici mindig kéznél van. mivel nem hajlandó semmit meginni, így muszály a folyadékot pótolni valahogy.

már két éjszaka azt játsza hogy 3kor kel, elösször csak játszik, majd keservessen elkezd sírni... 5-1/46 felé pedig visszaalszik:(

alétszám tényleg megnőtt gyerekileg mert egy beteg pasi rosszabb mint 10 gyerek:-))))))))))

252. kszilvi (válaszként erre: 251. - Martica)
2007. febr. 27. 10:22

Köszi szépen!

Szorítok 1000-rel, hogy ne legyen semmi komoly gond a férjeddel, vagy azt mondják, már jobban van! Petyának is ízlik a husis kajcsi, a csirkés almát próbáltuk(üveges)majd vasárnap készítem neki én. du.-án néha kap almácskát is. Mostanában nekem se akar teázni-vagyis nem viszi túlzásba. Inkább többször szopizik.

Nálatok van rendszer a szopizásban, vagy amikor kéri akkor kapja? Nálunk az utóbbi vált be. Viszont a nappali alvás kezd rendszeressé válni: reggel már 6-fél 7 körül fennt van, 9-kor alszik vagy fél órát, aztán 11-kor, (ha nem akkor ebéd után) és du. 6 körül is vagy 1 órát.

Szép napot! Még 1x mondom, szorítok, hogy minden rendben legyen. Gondolom most, hogy beteg a párod olyan, mintha 2 gyerkőc lenne otthon:-))Nem könnyű..

251. martica
2007. febr. 27. 09:13

sziaszto!

szilvi! utólag is boldog szülinapot:-)!!

mi délben eszünk pürét, a többi még szopi, viszont a purék terén mér a husos kaják a menők.a törpilla még mindig nem hajlandó inni semmit, így marad a szopizás mint szomjoltó, ezért nem kell fejnem. éjjel vátozatlanúl kétszer eszik,már jól esne egy kis alvás ám!

kéretik szurkolni mert ma megy vissza a párom a korházba, remélem már sikerült kideríteniük mi a baja! lassan egy hónapja beteg. már 7 éve vagyunk együtt de még soha sem volt betegállományban, hát most bepótólja.

250. kszilvi
2007. febr. 26. 08:25

Tegnap volt a fiam másodszor csajozni!:-)Vendégségben voltunk barátnőméknél, a kislánya 5 héttel fiatalabb, mint Petya. Jajj, hát olyan édesek voltak: felváltva visongtak, szövegeltek, egyszerre elaludtak, aztán felkeltek. Nem semmi két babóca!

Annyira lefáradtak, este már 8-kor aludt a manó, és csak fél 5 kor kelt!!! Végre hosszú idő után kialudtuk magunkat:-))

Írjatok, nektek hogy megya az alvás-altatás napközben,este?

Martica, ha tudsz írd már meg, hogy álltok a kajcsizással. Ha kimarad egy szopi nappal, vagy este akkor te lefejed? Nekem néha olyan, mint a kő,de aztán a pici ha eszik minden ok. Tegnap már nem akart szopizni a déli főzelék után-úgy tele ette magát.

Sziasztok! Szép napot nektek!!!

249. kszilvi (válaszként erre: 248. - Edit78)
2007. febr. 26. 08:19
Nagyon szépen köszönöm!!!
248. Edit78 (válaszként erre: 245. - Kszilvi)
2007. febr. 25. 15:41
boldog szülinapot!
247. kszilvi
2007. febr. 24. 08:16

Na! Egész jó esténk volt. Manó már 8-kor aludt (igaz 2x mocorgott-átfordítottam a másik oldalára és aludt tovább) éjfélkor kelt fel enni, utána meg csak 6 kor. Úgy 5 óra körül is hallottam, hogy fent van, de vissza aludt magától:-)

Szép napot nektek! Írjatok, ha tudtok!

246. deccs
2007. febr. 24. 07:06

sziaztok!

Emesének a nappali alvás félóra de kint a levegőn akár 2 óra is lehet.Ma jól aludt cak 1* volt fent de már hajnali 3-kor.Még nem adokg neki kaját 1-én lezs 6 hónapos maj akkorra kipróbljuk.Ő is forog már .....még nem ül önállóan.most mennem kell

ziasztok jó hétvégét mindenkinek...

❮❮ ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook