Yorki gazdik ide! Beszéljünk róluk! (beszélgetés)
Sajnos az ilyen fiú alapvetően ilyen. Lehet nevelés kérdése, lehet rossz alaptulajdonságok miatt.
Az a baj, hogy neki lehet az ivartalanítás sem oldaná meg a gondját, mert ha a barátnődet nem zavarja, akkor lehet ugyanazt csinálná. :(
Vito nem bunyós fajta, de mostanság neki is van, hogy odamordul egy-egy kutyának aki nem szimpi.
Neki más ok miatt lenne szükséges az ivartalanítás, csak ugye most nem lehet.
Andi!
A pisilés témája szerintem is úgy lehet mint ahogy Kamillka mondta. A lányosaktól ezt hallom én is, hogy tényleg hosszabb idő nekik!
Biztos, hogy Chili is ügyes lesz, és lassan már beáll nála a rendszer.
Cijjaaaaaa
Mert este sokat MELÓZOTT, és ki kell pihenniük a fáradalmakat :D
Sziasztok!
Vito szórakozik velünk! :)
Ma az apjával van otthon! Reggel én eljöttem fél 7-kor, de nem vittem le, csak otthon maradt. Erre nem visszaaludtak. Most keltek és mentek le sétálni.
Hihetetlen egy gyerek! :D
Hát akkor a barátnőddel van SAJNA a gond. És SAJNÁLOM a kutyiját, mert ezzel ő húzza a rövidebbet.
Sztem mind a 2félnek (lányos gazdi, fiús gazdi) figyelnie kell, de én ráuntam, ezért lett golyotalan Porci kutya :D
Sziasztok
Kami: igen, a pasik kemények, Porci is egy harci eb :D
Porcival csak tüzeléskor voltak gondok, és ezért is hajlottam az ivartalanításra azóta egy angyal :D
Matica: örülünk, hogy segíthettünk. Hidd el SOK örömödet leled majd benne, nekem Porci egy DARKANGEL, de semmi pénzért senkinek oda nem adnám, de sztem a többiek is így vannak a sajátjukkal.
Ha lesz babád várjuk a fórumba.
:)))))
Akkor megnyugodtam, nem lesz itt gond. :) Csak ugye ránézésre, olyan kis törékenynek látszik.
Apusom este hívott, és dicsekedtem, hogy milyen aranyosak voltatok. :) Persze arra nem gondolt, hogy ennyi segítséget kapok, de nagyon örült neki.
:)
:) az enyémben is már 2 éve, tegnap előkerestem, mert már nagyon a végére esett :)
szavazásos javítva
Hello!
Nem mondom, hogy Kami nem képes rá, hogy odamorduljon, vagy kapjon egy számára nem szimpi kuttynak, de azért a verekedés inkább pasi specialitás a yorkiknál:) Barátnőmé nem sokkal nagyobb mint Kami, de olyan baromi idegesítő, hogy ugrál mindenkire, meg minden kutyára tök mind1, hogy lány vagy fiú. Játszani nem is tud normálisan. Nem értem miért nem ivartalanítja, én rosszul lennék ha ezt művelné a kutyám.
Sziasztok
Cami: a 10 kérés tök ari, 1-2 jót mosolyogtam.
Kami: értem. Mi jártunk 3-4 hónapig Budafokra, de mi inkább a verekedés leszoktatása miatt mentünk.
Matica: ne hidd hogy a yorkie nem bunyózik, kicsi a bors, de erős. Bár a mérettől is sok függ, Porci 5kiló, de azt hiszi, hogy egy rotweiller, bárkinek nekimegy, a kis dilom :D
A kutya 10 kérése!!!!!
1. Minden elválásunk - még ha rövid időre is hagysz magamra - fájdalmas nekem. Kérlek vedd ezt fontolóra, mielőtt magadhoz veszel.
2. Ne szidj, és ne büntess szigorúan. Neked van munkád, szórakozásod, vannak barátaid és céljaid -, de nekem csak Te vagy . . .
3. Kérlek, adj elegendő időt arra, hogy megértsem, mit vársz tőlem.
4. Mielőtt megütnél, gondolj arra, hogy könnyedén összeroppanthatnám a kezedet - mégsem tennék ilyet soha.
5. Kérlek, néha beszélj hozzám, ha szavaidat nem is mindig értem, a hangodat és a hangsúlyaidat jól ismerem.
6. Gondolj arra, hogy valamikor szabadon éltem - engedd, hogy időnként erdőn-mezőn mozoghassak, futkározhassak - ez jót tesz neked is.
7. Kérlek, ne sajnáld tőlem a jó falatokat. Legjobban akkor ízlenek, ha tőled kapom-s igyekszem megszolgálni érte.
8. Te vagy az Én gazdám - és nem mások. Ezért kérlek, NE kényszeríts arra, hogy idegeneknek is szót fogadjak vagy bohóckodjak nekik, s NE alázz meg előttük.
9. Ne feledd, hogy idővel nekem is kialakulnak az egyéni tulajdonságaim, szokásaim és érzelmeim. Fogadd el, hogy számomra ezek ugyanolyan fontosak, mint neked a sajátod.
10. Kérlek, gondoskodj rólam, ha beteg vagy öreg leszek. - Hiszen te is öreg leszel egyszer.
Hello!
Andi: bekukkantottam a naplódba és mint lányos yorkis, a pisi témához hozzá tudnék szólni. Kami is éjjeli pisis volt sokáig, majd hajnalig tartogatta. Aztán már csak a hajnali kaka maradt, de mára már az sem. Szobatiszta, csak tüzelés előtt lett, mert akkor kint akarta hagyni a szagát, jelölgetett mint a fiúk (csak nem feltartott lábbal). Mostanra eljutott addig, hogy napi 3 pisi és 1-2 kaka, de inkább 2, ha normálisan eszik. Délelőtt 10-11körül van 1 jó nagy pisi kakával (addig alszik és felverem, hogy most már menjünk le az udvarra:)), utánna séta közben dél-14.00 körül ismétlés, aztán este 8kor viszem le éjjeli pisilésre és másnap délelőttig kibírja, ha nem akkor van kitéve pelus, de csak elvétve megy rá. Amilyen nagy "pisi gép" volt soha nem gondoltam volna, hogy napi 3 max 4 pisivel megoldjuk a napunkat, de lassan csak nagy lány lett belőle:) Ma az eső miatt csak délután négykor mentünk sétálni, addig simán el volt a délelőtti pisiléssel-kakilással. Majd kialakul Chilinél is:)
Hát nagyon remélem, mert megszakadna a szívem érte. Mondjuk a bunyótól is tartok, mert a kutyim és Marcika a mai napig bunyóznak. És hát a yorki nem nevezhető egy méretes állatkának. :) De lehet, hogy csak én bonyolítom túl az egészet. :)
Nah majd meglátjuk.
Nyugodj meg! Teljesen megértjük amit mondasz!
Mi ugyanígy vagyunk a kutyujainkkal, mint te velük!
És inkább legyen ezer ilyen hangzatos mondat, mint egy durva! :)
Biztos, hogy megtaláljátok majd a jó, csak nagyon oda kell figyelni és körültekintőnek kell lenni, mert ezer buktató van!
:DDDDD Na megint jót nevettem.
Szegény Szuzi mint aggódó anyuka!
Sziasztok Lányok!
Nagyon aranyosak vagytok! Nem számítottam ilyen kimerítő válaszra :) Köszönöm Nektek! Nem szeretnénk tenyészteni, legalábbis nem így indulunk neki. Más az ok, amiért úgy döntöttünk, kiskutyát szeretnénk. Mivel a fajta mindkettőnknek nagyon tetszik, és mindig volt kutyusunk és cicánk is, úgy gondoltuk, egy ilyen kis tünemény hiányzik az életünkből. Igaz csak most indult a projekt, de már nagyon várom, hogy megtaláljuk a mi kis kedvencünket. Szeretnénk több tenyésztőt is megnézni, ahol a szülők is ott vannak, és látjuk hogyan élnek. Nem akarjuk elkapkodni több szempontból sem.
Állatkáink. Kutyulink egy tüneményes keverék kislány, aki mindig mosolyog, jókedvű, játékos. Már hét éves, de még nem volt kölyke, ami nem az ivartalanításnak köszönhető. Nem tudom miért nem fogadja a fiúkat, pedig imádnak bejárni hozzá. :) Szerintem ő már így marad. Nagy talány.
Marci cicánk pedig, akkor jött hozzánk amikor beteg voltam. Ő egy szívszerelem. Olyan kis gyógyító:) Mindig megérzi ha valami nincs rendben és jön, bújik és kommunikál ezerrel.
A két tünemény nagyon nem bírta egymást, mikor összekerűltek. Mindig zrikálták egymást. Féltékenyek egymásra a mai napig is. Marci elött is voltak cicáink, de a kutyim elüldözte őket. Marci az első akit megtűr, de ő is sokszor jött úgy haza, hogy pankosra volt nyalva az egész macska. :)
Ezért vagyok tanácstalan, hogy fogják fogadni a kicsit. Szerintem nem lesz könnyű menet. Azt se szeretném, ha Marcika elmenne azért, mert jön egy kicsi, mert ugye neki már nagyon sokat köszönhetünk. El sem tudnám képzelni nélküle az életemet. Lehet, hogy hangzatosnak tünnek a soraim, de akik imádják az állatkáikat azok tudják nincsenek túlzások, ha róluk van szó. :)
Hát elég vicces :-)
főleg amikor Chili megugatja, és "széttéplek" tekintettel néz rá. A macska szeméből meg azt olvasom ki, hogy "mit akarsz, Te vakarcs! ahhoz is kevés vagy, hogy igazán megkergesselek"
Szegény Szuzi meg tiszta ideg, annyira félti Chilit. Aggódva futkos körülöttük, áll közéjük. Cukik.
Na itt a profi! :)
Ezt a Chili vs Macsek dolgot megnézném egyszer. :)
Szia!
Barátnőmnél és nálam is két lány van, teljesen jól elvannak egymással, nincs se vita, se rivalizálás. Két fiúnál ez neccesebb. Sok helyről hallottam, hogyha több kutya van, akkor inkább lányok legyenek. Az ivartalanítás sok gondot megold, érdemes elgondolkodni rajta, mi már ezen is túl vagyunk.
A macskánál neked kell tudni, hogy milyen a természete. A miénknél rosszabb nem nagyon lehet. Az enyém nagyon öntörvényű, makacs, és magának való, igazi kandúr, bár ivartalanítva van. Nem szereti a kutyákat egyáltalán, sőt...szerintem utálja őket. Viszont sose bántja egyiket sem. A kicsi (7 hónapos) állandóan próbálkozna haverkodni, szagolgatja a hátsóját stb. Ha megunja a macska, elég csak felemelnie a mancsát, és a kutya visszavonul. Nyilván az első időben nagyon figyeltem, hiszen a macska 6 kiló, a kutyák meg max 1,8,kg de már régen itthon merem hagyni őket hármasban a lakásban.
Tenyésztő telefonszámot küldök priviben.