Yorki gazdik ide! Beszéljünk róluk! (beszélgetés)
Sziasztok!
Kami gyönyörűséges a friss szőrével. :)
A Masnis képek közül a legutolsó nagyon tündér. :)
Ki lesz a bíró az áprilisi kiállításon? Tenyész szemlére hová akarjátok vinni? Jól nézzétek meg, hogy ki bírál ott is.
Nem teszel fel képeket róla?
Hányan voltak az alomban a picik? Ti választottátok ki, vagy ő ajánlotta? Mindegyik kicsit kiállításra adta el? Hallottam már erről a tatbányai tenyésztőről(eddig csak pozitív dolgokat), csak nem emlékszem a kennel nevére. Megnézném milyen kutyái vannak. Van honlapja? Ki ajánlotta nektek?
Mostanában elég sok kutyát nézegettem, és sokkal több a nagyobb darab, robosztusabb egyed mint régebben. És almokon belül is nagyon nagy eltérések vannak a kutyusok között.
Én naponta lazacolajat adok neki.Nekem azt mondták,hogy ettöl látványossan nöni fog a szöre,és nem fog töredezni.És ezen kivűl vitamint is kap
hogy tényleg szép és hosszú szőrt tudjon növeszteni.
Nincs mit. Adj neki minden nap 1 kk hidegen sajtolt extra szűz oliva olajat. Az jót tesz a szőrének.
Ettől a szatén krémtől nem fog nőni meg sűrűsödni a szőre, csak megvédi a töredezéstől és fényt ad neki, ha matt. (Legalábbis én így értelmeztem.)
Hello!
Ez jó minőségű, egy nagyon neves tenyésztő és bíró ajánlotta, mikor megmutattam neki a kutyámat. Olyan helyeken tudod beszerezni, ahol minőségi kutya kozmetikumokat vehetsz, de gondolom a sampont és a balzsamot eddig is így szereztétek be, ha ilyen céllal vettétek. Megkérdezhetem hol vettétek a kutyust? Már tekeritek a szőrét? Mekkora?
Mint általában a jobb minőségű kutyicuccok. Már nem is álmodok róla, hogy olcsón megúszom, ha valami kell neki:S
Megnéztem, nekünk is hasonló van, csak más gyártótól. Hellyel közel azonos összetevők pici mennyiség beli különbséggel. Már ebből nincsen sok, de legközelebb ilyen étrendkiegészítőből mindenképpen algásat fogok venni. Miért hagyattad abba a szedését a csajokkal? Kami 5 hónapos kora óta folyamatosan szedi ezt a cuccot, mellette kúra szerűen szedettem még a zöld kagyló poros tabit.
Nekem olyan kell ami, speciálisan a szőrére való. Hallottam, hogy van ilyen, csak a nevét nem tudom. Majd utánna járok.
Azért köszi, hogy szóltál, hogy nézzek utánna, mert csont nélkül megvettem volna:))
Örülök, hogy látszott a lényeg:)) Én nem hinném, hogy nyáron annyira melegítené, vagyis remélem, hogy túl éli. Azért gondolom, mert a nagy szőrű kutyák esetében sokkal rosszabat tesz az ember, ha megnyírja őket, mert ami télen fűt, az nyáron hűt, mivel szigetel a bundájuk. A yorkiknak meg nincs alsó szőrétegük, nem vedlenek, tehát nem hiszem, hogy annyira nagyobb könnyebség lenne, ha letarolnám. Ezt csak én agyaltam így ki mondjuk a kutyák szőrének a "működési elve" alapján:PP Fiú yorkiknak rövidszőr egyértelműen csuri nélkül:) Kiállításon annyira gázul néznek ki, ráadásul jó nagy piros masnit raknak a hajukba...bleee
Andi: nektek ajánlom a szatén krémet hosszú szőrre mindenképpen, főleg, ha már van ilyen hosszú Szuzy szőre is. Forró vízben kell feloldani és azzal kell kenegetni a szőr végét.
Kíváncsi vagyok amúgy, hogy tekergetés nélkül mekkorára tudom megnöveszteni a szőrét. Szőr dústó vitamint tud valaki ajánlani? Szegénykémnek tök sok szőrét ki kellett tépnem, mikor a babaszőrét váltotta, mert úgy rácsomósodott a rendes szőrére a barom eladó miatt, aki rámsózta azt a szar kefét. Azzal fésülhettem naponta, mert lóf.szt sem ért:(((
:)) nagyon baba!! azzal a "lobonccal" :DD
mi is próbálkoztunk, de a tavalyi nyár után azt sem viseli el, ha kicsit hosszabb, hosszú bundát meg végképp nem .....
muszáj volt a nyáron megnyírnom és sűrűn fürdetnem, mivel ebben a kánikulában láthatóan "megfőtt" a drága a rengeteg szőre alatt ..... érdekes dolgokat művelt a hőgutától :(
Szijjasztok
Kamillka: nagyon szép a nagylány, és tényleg átjött :D
Andi: igen, nektek csajos gazdiknak szebb a hosszú szőr, én Porcinál meg sem próbálnám, mert a téli kicsit hosszabb szőrnél is állandóan hisztiparádézott amikor fésültem.
Nekünk bejött a rövid :D
Szió!
Jók a képek, nagyon szép a szőre, ÁTJÖTT :-))
Szuzi bundája is már kb olyan hosszú mint Kamié, nem is szándékozom levágatni, csak azt nem tudom, hogy mi lesz nyáron a hőségben??? Tavaly levágattam neki tök rövidre, az nagyon kényelmes volt. Viszont sokkal jobban tetszik a hosszú, de nem akarom szegényt kínozni. Na majd meglátjuk. A vak is azt mondta :-))
Hello!
Kami ma fürdött, szárítás utáni képek a naplómban. Remélem lejön, hogy a szőre egész szép. Elég bénák a képek, ma még annyira sem volt hajlandó megállni mint általában:S:S
A többiek képei is tök jók:)
Szép 7 végét!
köszi :)
vannak újak, ma csináltam
csillag-virágnak direkt elfordulós (tényleg nem egyszerű elkapni őkelmét) .... mert nem igazán örvendett a zargatásnak a hölgyike ma! :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
De jó lesz Porcinak!
Holnap mi is megyünk anyuékhoz, szóval szaladgálhat a kertben. Bár holnapra esőt mondtak, de hátha nem lesz veszélyes.
Az 5 fok lehűlés meg nem annyira veszélyes azért.
Ez a hajnal 3 még nekem is durva. :DDDD