Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Yorki gazdik ide! Beszéljünk róluk! fórum

Yorki gazdik ide! Beszéljünk róluk! (beszélgetés)

2010. márc. 31. 13:52

Szijjaaaaaa

Kami: hát nincs közel az tuti.

Bocs hogy +kérdezem, miért szeretnéd agilyt-ztetni??? Kutyasuliba járatni???

13828. Kamillka
2010. márc. 31. 09:39
Jah és caffiéknál nem régen születtek kicsik. Nem tudom, hogy van e gazdija mindegyiknek. Tőle is rákérdezhetsz, szokott lenni a fórumon.
13827. Kamillka (válaszként erre: 13821. - Matica)
2010. márc. 31. 09:36

Szia!

Ehhez azért még tudni kellene, hogy neked melyik típus tetszik jobban és csak hobby célra, vagy továbbtenyésztésre szeretnél kutyust.

Egyetértek a többiekkel: vagy lány kutyust vegyél, vagy ivartalanítsd valamelyiket, ha fiú mellett döntessz. A macska szempontjából édes mind1 az ivara. A macska fog jobban idegenkedni tőle, legalábbis nálunk így van. Ezért a kutya nem foglalkozik vele, mert párszor odacsapott neki a macskusz. Mndjuk pont rosszkor jött Kami abból a szempontból, hogy akkor várt kiscicákat a cinca és totál kiidegelte a kutya, de túlélték, sőt a picikkel különösen jól megvolt:)) Néha ugyan megkergeti az udvaron, de ennyi.

13826. Kamillka
2010. márc. 31. 09:28

Sziasztok!

Köszönöm Timi! Akko rmégsem olyan egyszerű neem oda eljutni mint hittem:S Akkor átondolom a dolgot.

CSillag: Jobbulást a mamának! Itt is esik:((, pedig nem lenne amúgy rossz idő. Hátha később eláll egy kicsit, hogy legalább a napi séta ne maradjon ki.

13825. csillag.virág (válaszként erre: 13821. - Matica)
2010. márc. 31. 09:07

Szia!

Jobb lenne ha itt tudnának neked megbízhatót ajánlani, mert a hirdetések 70%-a tényleg kamu! Mármint katasztrófa.

Sokunk megjárta itt, úgyhogy volt miből tanulni.

Én Battán vettem Vitot, de a tenyésztőm szerintem már nem tenyészt yorkit.

Egyébként aki itt van megbízható tenyésztő, az neked 200 km. De ha kell esetleg a honlapot tudom küldeni.

Én megmondom őszintén a sok rossz tapasztalat miatt a cica mellé nem merném. De ez csak az én lükeségem.

Szerintem csak szoktatás kérdése!

Andinak is van, meg Kami is szokott otthon macsekot gyűrkészni.

Te ismered a cicust milyen a természete.

A kislánnyal tüzeléskor lehet gond, a fiú nem tüzel ami sokkal könnyebb, de meg van bolondulva.

Én azt mondom, hogy ha a kinti kutyusotok leány, akkor csak akkor vegyél fiú yorkit, ha a kinti ivartalanított, vagy tervezitek az ivartalanítást. Egyébként sajnos összetalálkozhatnak, és a kicsifiú meg lesz tőle kergülve.

Őt is ivartalaníttathatod majd, ami nagyon jó döntés a betegségek elkerülése miatt. Az viszont még így is benne van, hogy a szagokra reagálni fog.

A két lány nem tudom összeakadna-e esetleg, mármint harc szempontjából, de szerintem ez is csak nevelés kérdése!

Na de erről a helyzetről biztos jobban tudnak nyilatkozni akik ilyen helyzetben vannak. Mint pl Andi. :D

13824. KisTimi1981 (válaszként erre: 13821. - Matica)
2010. márc. 31. 09:02

Szia,

Küldtem mélt.

Választás: mindenképpen át kell gondolni, mert 1 fiú 1 lány mikor még kicsik nncs gond, de amikor a fiú ivarérett lesz és a lányzó tüzel akkor gondjaid lehetnek.

Én fiú párti vagyok (nekem az van), de sztem lány kutyus mellé nem biztos hogy vennék fiút.

Üdv: Timi

2010. márc. 31. 09:01

Sziasztok!

Esik az eső. :(

Vito ma másik mamázik. Az első számút tegnap elintézte. :D

Kakiszedés közben kibicsaklott a bokája! :(

2010. márc. 31. 08:56

Cijja,

Kami: akkor elméletben 212 busz Borárosig, onnan pedig 23 busz Erzsébetig, majd a 36busz a kórházig, és ott is vagy.

Remélem tudtam segíteni

13821. Matica
2010. márc. 31. 01:46

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni Tőletek. Szeretnénk a párommal egy kis yorkit a közeljövőben. Bp és környékén, szeretnénk megnézni több tenyésztőt. Ha privátban tudnátok nekem küldeni, megbízható elérhetőséget azt megköszönném. Távolabbi is lehet abban az esetben, ha nagyon szuper. Tudom egyszerűbb lenne a neten keresni, de nem minden oldal tükrözi a valóságot.

És ha még szabad kérdeznem. Igazából még azt sem tudtuk eldönteni, hogy kislány legyen, vagy kisfiú :) Van egy kinti kutyusunk aki leányzó, és van egy cicánk aki jön megy a lakásban, ő pedig fiú. Szerintetek érdemes figyelembe venni, milyen nemű legyen a kicsi, vagy csak szoktatás kérdése?

13820. Kamillka (válaszként erre: 13819. - KisTimi1981)
2010. márc. 30. 18:08
Szent gellért térről megyek.
13819. KisTimi1981 (válaszként erre: 13818. - Kamillka)
2010. márc. 30. 17:08

Szia

Egy kutyasulit tudok a Virág Benedek útról nyílik. Az a Délpesti Kórház mellett van, ha arra gondolsz te is.

Azt jó lenne tudni merről jönnél és akkor tudok segíteni.

13818. Kamillka
2010. márc. 30. 14:43

Hello!

Timi: Pesterzsébeten nem tudod merre van a kutyasuli?? Most olvastam, hogy ott van agility oktatás:)) Ki akarom Kamival próbálni:P

Könnyen megközelíthető BKV-val?

Köszi

13817. csillag.virág (válaszként erre: 13815. - KisTimi1981)
2010. márc. 30. 08:45

Az előetetést úgy gondolod, hogy utána megenné a tápot? Úgy nem!

Ez reggel jön be csak nála. Kap egy kolbászkát, és aztán jöhet a táp, mert megjött az étvágya. :)

Bevallom őszintén én is nagyon szívesen cserélnék Porcival. Olyan jó lenne csak 1 napot otthon maradni, és hol itt - hol ott aludni. :D

13816. csillag.virág (válaszként erre: 13814. - Kamillka)
2010. márc. 30. 08:44

Sziasztok!

Ezt a gyógyszert valószínű egész életében szednie kell! Ha kiderül, hogy a szíve, akkor főleg.

Váltani nem fogunk, mert ennél jobb készítmény nincs a piacon jelenleg. Direkt ezt kértem, mert a kozmetikusunk vizslája is ezt szedte, és ez vált be a legjobban (ők próbálták az olcsóbbat, de nem volt jó).

Ezt még ki lehet egészíteni vízhajtóval, ha erősödik a fulladása. De egyenlőre még neki nem kell.

Ugye! Én is értékelem azt a pár szemet. Még mára is van pulykanyak szerintem. :D

Na igen, Vito nem eszi a tejtermékeket. Vagyis most az jutott eszembe, hogy a túrórudiból megette a túrót. :D

Na szóval ő a tejfölt, a kefírt, a joghurtot se eszi meg. A sajt az jöhet, de az meg nagyon zsíros. :)

Legalább Kami tele lesz kálciummal. :D

2010. márc. 30. 08:29

Sziasztok

Csillag: mindenképpen vigyázz a pocakjára, nehogy kikészítse a gyógyszer. Nem tudod valami jutifalattal (sajt, felvágott) előetetni???

Kami: a fociladbás story-n jót múlattam :D

Porci: lusta mint a föld. Mióta bejött a jóidő mindig megyünk valahova a 7végén, de arra egész 7en rápihen. Mondtam neki ma, hogy szívesen cserélnék vele, erre adott két nyelves puxit :D

13814. Kamillka (válaszként erre: 13813. - Csillag.virág)
2010. márc. 29. 18:12

Meddig kell még szednie ezt a gyógyszert? Vagy ezt folyamatosan kell minden nap? Nem fogtok váltani, ha újra fullad?

Tényleg nagy bravúr tőle, hogy egyáltalán elfogadja a tápot, pedig saját szakácsa van:P

Én mondtam a túrót, de Kami szereti a tejtermékeket. Szerintem ő a tejfölt meg a vajkrémet is benyalná. Ahogy kiraktam neki, rögtön elkezdte enni, csak úgy simán, addig amíg össze nem kevertem táppal:S Úgy már nem volt kedve kiválogatni... Ezért nem kap:D

13813. csillag.virág (válaszként erre: 13812. - Kamillka)
2010. márc. 29. 15:28

Hát az a baj, hogy le van írva, hogy a gyógyszer beadása után 1 órával ennie kell! A gyomrát nem akarom tönkrevágni.

Mivel ugye este veszi be a gyógyszert, ha nem farkaséhes, akkor már csak azzal tudjuk evésre bírni, ha husit kap.

De az a jó, hogy azért valamennyi tápot ő is megeszik.

A savat nem igen befolyásolja nála, mert most azzal tényleg meg lehet elégedve, hogy milyen időközönként hány. :)

Tényleg a túrót te mondtad?

Nem eszi. Se simán, se édesen. :D

Mindenképp beszéld meg a dokival.

Lehet jó lenne neki egy kúra ami rendbetenné a gyomrát, aztán meg már nem lenne gond.

És látom milyen kis ügyes. Tényleg egy szavad se lehet. :)

13812. Kamillka (válaszként erre: 13801. - Csillag.virág)
2010. márc. 29. 15:13

Szegénykém, remélem nem lesz rosszabb a fulladás:( Látom kompenzálás képpen igencsak a kedvébe jár mindig valaki kajaügyileg:P Vigyázni is kell, nehogy kikészítse a kis gyomrát a gyógyszer. Lehet az csinál neki savat is:(

Szombaton megyünk ismétlő oltásra és megkonzultálom a dokival, hogy mit csináljak vele. Ma tíz hónapos a kis csajszi. Addig nem akarok újabb kúrába fogni, amíg nem mondja el a véleményét. Meg elmondom ezt a hányós dolgot is. Ezzel eddig nem igazán volt problémánk, csak olyan hülye, hogy újabban lerágja a háncsot a botokról és ami a szájában marad le is nyeli:S Majd veszek 1 nagyobb labdát neki és azt fogom kivinni játszani. Tegnap előtt egy focilabdát akart ellopni 2 sráctól:)) 5x kellett elvonszolnom mire feladta és hagyta öket játszani:)) AZért bőrfocit nem fog kapni, max otthonra. Ott fater tud vele focizni az udvaron:P

Ma is ügyesen evett 3 púpos marék tápból több mint 2-t megevett. Azt hiszem ennek már elégnek kell lenni neki 1 napra.

13811. andi6020 (válaszként erre: 13810. - Csillag.virág)
2010. márc. 29. 14:27

:-))

Á, semmi baj!

13810. csillag.virág (válaszként erre: 13809. - Andi6020)
2010. márc. 29. 14:20

:DDDD

Nagyon beindult hangulatban tetszik lenni! :D

13809. andi6020 (válaszként erre: 13808. - Csillag.virág)
2010. márc. 29. 14:12
Na ugye! Csapj az asztalra! Azt a teringettét neki Meg a kutyafáját!!! :-)))
13808. csillag.virág (válaszként erre: 13807. - Andi6020)
2010. márc. 29. 14:07
Igazad van! Rá is fogok kérdezni, de csak 5 után, akkor van bent a dokinő. Amúgy a kocsiba úgy is elfelejti. :)
13807. andi6020 (válaszként erre: 13806. - Csillag.virág)
2010. márc. 29. 14:00

Nekem nem kellett. Az én dokim azt mondta, 10 nap múlva nézzem meg, hogy fent van-e a neten, ha nincs csörögjek rá, és intézkedik, hogy miért nem regisztrálták.

Szerintem elég, ha telefonálsz. A doki dolga regisztrálni. Így minek a chip?

13806. csillag.virág (válaszként erre: 13805. - Andi6020)
2010. márc. 29. 13:51
Igen, de azóta nem voltunk dokinál, azt meg fizetni kell elvileg, nem? :)
13805. andi6020 (válaszként erre: 13804. - Csillag.virág)
2010. márc. 29. 13:34
Nahát-nahát!! Nem szép! El fog megint felejtődni, akkor meg felesleges volt az egész.
13804. csillag.virág (válaszként erre: 13803. - Andi6020)
2010. márc. 29. 12:44
Még nem. :(
13803. andi6020
2010. márc. 29. 12:43

Érdeklődtetek már a dokiknál a chipek regisztrálásáról?

Én most ellenőriztem le Chili chipjét, amit 2 hete kapott, rendben regisztrálták azt is.

2010. márc. 29. 10:48
Erika hol vagy? Mi van Fifivel?
13801. csillag.virág (válaszként erre: 13800. - Kamillka)
2010. márc. 29. 10:48

Vito fullad, egyre többet, de talán annyira még nem vészes.

Egyébként nagyon jó hatással van rá az óraátállítás, ma 6:10-kor keltünk.

Tuti, hogy a napsütés miatt nem bírt a fenekén maradni már 5 után.

Mama az főz neki folyamatosan. :) Tegnap pulykanyak főtt a húslevesbe, de még mára is van. Egyébként eszik nagyjából minden nap a magaskalóriás tápból 5-10 szemet, úgyhogy nem fogyott egy dekát se.

Este viszont kell a husi, vagy valami, mert ha nem eszik tápot, akkor is kell valami a gyógyszer miatt.

Kami nagyon ügyes. Mondom én, hogy küldök neki ebből a tápból! Írj már egy címet privibe! :D

A sav elég gáz. Vito pár hónaponta 1x tesz ki egy fél tenyérnyi sárga szutyit, de ennyi. Ha már ennyiszer csinálja, lehet kellene savlekötő. Mi embereknek valót kaptunk annó.

13800. Kamillka (válaszként erre: 13799. - Csillag.virág)
2010. márc. 29. 10:21

Köszönjük a bókokat:)

Vitóval mi a helyzet? Fulladásos témával hogy álltok? A mama nem főzött neki mostanában valami finomat?

Lekopogom, Kami egész jól eszeget a tápjából mostanában, de sajna nem látszik meg rajta. És a múlt héten hányt 3x. 2x savat, egyszer meg mindent ami a gyomrában volt:(( Azt gyanítom rágja a botokat és le is nyeli.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook