Yorki gazdik ide! Beszéljünk róluk! (beszélgetés)
Szijjaaaaaa
Kami: hát nincs közel az tuti.
Bocs hogy +kérdezem, miért szeretnéd agilyt-ztetni??? Kutyasuliba járatni???
Szia!
Ehhez azért még tudni kellene, hogy neked melyik típus tetszik jobban és csak hobby célra, vagy továbbtenyésztésre szeretnél kutyust.
Egyetértek a többiekkel: vagy lány kutyust vegyél, vagy ivartalanítsd valamelyiket, ha fiú mellett döntessz. A macska szempontjából édes mind1 az ivara. A macska fog jobban idegenkedni tőle, legalábbis nálunk így van. Ezért a kutya nem foglalkozik vele, mert párszor odacsapott neki a macskusz. Mndjuk pont rosszkor jött Kami abból a szempontból, hogy akkor várt kiscicákat a cinca és totál kiidegelte a kutya, de túlélték, sőt a picikkel különösen jól megvolt:)) Néha ugyan megkergeti az udvaron, de ennyi.
Sziasztok!
Köszönöm Timi! Akko rmégsem olyan egyszerű neem oda eljutni mint hittem:S Akkor átondolom a dolgot.
CSillag: Jobbulást a mamának! Itt is esik:((, pedig nem lenne amúgy rossz idő. Hátha később eláll egy kicsit, hogy legalább a napi séta ne maradjon ki.
Szia!
Jobb lenne ha itt tudnának neked megbízhatót ajánlani, mert a hirdetések 70%-a tényleg kamu! Mármint katasztrófa.
Sokunk megjárta itt, úgyhogy volt miből tanulni.
Én Battán vettem Vitot, de a tenyésztőm szerintem már nem tenyészt yorkit.
Egyébként aki itt van megbízható tenyésztő, az neked 200 km. De ha kell esetleg a honlapot tudom küldeni.
Én megmondom őszintén a sok rossz tapasztalat miatt a cica mellé nem merném. De ez csak az én lükeségem.
Szerintem csak szoktatás kérdése!
Andinak is van, meg Kami is szokott otthon macsekot gyűrkészni.
Te ismered a cicust milyen a természete.
A kislánnyal tüzeléskor lehet gond, a fiú nem tüzel ami sokkal könnyebb, de meg van bolondulva.
Én azt mondom, hogy ha a kinti kutyusotok leány, akkor csak akkor vegyél fiú yorkit, ha a kinti ivartalanított, vagy tervezitek az ivartalanítást. Egyébként sajnos összetalálkozhatnak, és a kicsifiú meg lesz tőle kergülve.
Őt is ivartalaníttathatod majd, ami nagyon jó döntés a betegségek elkerülése miatt. Az viszont még így is benne van, hogy a szagokra reagálni fog.
A két lány nem tudom összeakadna-e esetleg, mármint harc szempontjából, de szerintem ez is csak nevelés kérdése!
Na de erről a helyzetről biztos jobban tudnak nyilatkozni akik ilyen helyzetben vannak. Mint pl Andi. :D
Szia,
Küldtem mélt.
Választás: mindenképpen át kell gondolni, mert 1 fiú 1 lány mikor még kicsik nncs gond, de amikor a fiú ivarérett lesz és a lányzó tüzel akkor gondjaid lehetnek.
Én fiú párti vagyok (nekem az van), de sztem lány kutyus mellé nem biztos hogy vennék fiút.
Üdv: Timi
Sziasztok!
Esik az eső. :(
Vito ma másik mamázik. Az első számút tegnap elintézte. :D
Kakiszedés közben kibicsaklott a bokája! :(
Cijja,
Kami: akkor elméletben 212 busz Borárosig, onnan pedig 23 busz Erzsébetig, majd a 36busz a kórházig, és ott is vagy.
Remélem tudtam segíteni
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni Tőletek. Szeretnénk a párommal egy kis yorkit a közeljövőben. Bp és környékén, szeretnénk megnézni több tenyésztőt. Ha privátban tudnátok nekem küldeni, megbízható elérhetőséget azt megköszönném. Távolabbi is lehet abban az esetben, ha nagyon szuper. Tudom egyszerűbb lenne a neten keresni, de nem minden oldal tükrözi a valóságot.
És ha még szabad kérdeznem. Igazából még azt sem tudtuk eldönteni, hogy kislány legyen, vagy kisfiú :) Van egy kinti kutyusunk aki leányzó, és van egy cicánk aki jön megy a lakásban, ő pedig fiú. Szerintetek érdemes figyelembe venni, milyen nemű legyen a kicsi, vagy csak szoktatás kérdése?
Szia
Egy kutyasulit tudok a Virág Benedek útról nyílik. Az a Délpesti Kórház mellett van, ha arra gondolsz te is.
Azt jó lenne tudni merről jönnél és akkor tudok segíteni.
Hello!
Timi: Pesterzsébeten nem tudod merre van a kutyasuli?? Most olvastam, hogy ott van agility oktatás:)) Ki akarom Kamival próbálni:P
Könnyen megközelíthető BKV-val?
Köszi
Az előetetést úgy gondolod, hogy utána megenné a tápot? Úgy nem!
Ez reggel jön be csak nála. Kap egy kolbászkát, és aztán jöhet a táp, mert megjött az étvágya. :)
Bevallom őszintén én is nagyon szívesen cserélnék Porcival. Olyan jó lenne csak 1 napot otthon maradni, és hol itt - hol ott aludni. :D
Sziasztok!
Ezt a gyógyszert valószínű egész életében szednie kell! Ha kiderül, hogy a szíve, akkor főleg.
Váltani nem fogunk, mert ennél jobb készítmény nincs a piacon jelenleg. Direkt ezt kértem, mert a kozmetikusunk vizslája is ezt szedte, és ez vált be a legjobban (ők próbálták az olcsóbbat, de nem volt jó).
Ezt még ki lehet egészíteni vízhajtóval, ha erősödik a fulladása. De egyenlőre még neki nem kell.
Ugye! Én is értékelem azt a pár szemet. Még mára is van pulykanyak szerintem. :D
Na igen, Vito nem eszi a tejtermékeket. Vagyis most az jutott eszembe, hogy a túrórudiból megette a túrót. :D
Na szóval ő a tejfölt, a kefírt, a joghurtot se eszi meg. A sajt az jöhet, de az meg nagyon zsíros. :)
Legalább Kami tele lesz kálciummal. :D
Sziasztok
Csillag: mindenképpen vigyázz a pocakjára, nehogy kikészítse a gyógyszer. Nem tudod valami jutifalattal (sajt, felvágott) előetetni???
Kami: a fociladbás story-n jót múlattam :D
Porci: lusta mint a föld. Mióta bejött a jóidő mindig megyünk valahova a 7végén, de arra egész 7en rápihen. Mondtam neki ma, hogy szívesen cserélnék vele, erre adott két nyelves puxit :D
Meddig kell még szednie ezt a gyógyszert? Vagy ezt folyamatosan kell minden nap? Nem fogtok váltani, ha újra fullad?
Tényleg nagy bravúr tőle, hogy egyáltalán elfogadja a tápot, pedig saját szakácsa van:P
Én mondtam a túrót, de Kami szereti a tejtermékeket. Szerintem ő a tejfölt meg a vajkrémet is benyalná. Ahogy kiraktam neki, rögtön elkezdte enni, csak úgy simán, addig amíg össze nem kevertem táppal:S Úgy már nem volt kedve kiválogatni... Ezért nem kap:D
Hát az a baj, hogy le van írva, hogy a gyógyszer beadása után 1 órával ennie kell! A gyomrát nem akarom tönkrevágni.
Mivel ugye este veszi be a gyógyszert, ha nem farkaséhes, akkor már csak azzal tudjuk evésre bírni, ha husit kap.
De az a jó, hogy azért valamennyi tápot ő is megeszik.
A savat nem igen befolyásolja nála, mert most azzal tényleg meg lehet elégedve, hogy milyen időközönként hány. :)
Tényleg a túrót te mondtad?
Nem eszi. Se simán, se édesen. :D
Mindenképp beszéld meg a dokival.
Lehet jó lenne neki egy kúra ami rendbetenné a gyomrát, aztán meg már nem lenne gond.
És látom milyen kis ügyes. Tényleg egy szavad se lehet. :)
Szegénykém, remélem nem lesz rosszabb a fulladás:( Látom kompenzálás képpen igencsak a kedvébe jár mindig valaki kajaügyileg:P Vigyázni is kell, nehogy kikészítse a kis gyomrát a gyógyszer. Lehet az csinál neki savat is:(
Szombaton megyünk ismétlő oltásra és megkonzultálom a dokival, hogy mit csináljak vele. Ma tíz hónapos a kis csajszi. Addig nem akarok újabb kúrába fogni, amíg nem mondja el a véleményét. Meg elmondom ezt a hányós dolgot is. Ezzel eddig nem igazán volt problémánk, csak olyan hülye, hogy újabban lerágja a háncsot a botokról és ami a szájában marad le is nyeli:S Majd veszek 1 nagyobb labdát neki és azt fogom kivinni játszani. Tegnap előtt egy focilabdát akart ellopni 2 sráctól:)) 5x kellett elvonszolnom mire feladta és hagyta öket játszani:)) AZért bőrfocit nem fog kapni, max otthonra. Ott fater tud vele focizni az udvaron:P
Ma is ügyesen evett 3 púpos marék tápból több mint 2-t megevett. Azt hiszem ennek már elégnek kell lenni neki 1 napra.
:-))
Á, semmi baj!
:DDDD
Nagyon beindult hangulatban tetszik lenni! :D
Nekem nem kellett. Az én dokim azt mondta, 10 nap múlva nézzem meg, hogy fent van-e a neten, ha nincs csörögjek rá, és intézkedik, hogy miért nem regisztrálták.
Szerintem elég, ha telefonálsz. A doki dolga regisztrálni. Így minek a chip?
Érdeklődtetek már a dokiknál a chipek regisztrálásáról?
Én most ellenőriztem le Chili chipjét, amit 2 hete kapott, rendben regisztrálták azt is.
Vito fullad, egyre többet, de talán annyira még nem vészes.
Egyébként nagyon jó hatással van rá az óraátállítás, ma 6:10-kor keltünk.
Tuti, hogy a napsütés miatt nem bírt a fenekén maradni már 5 után.
Mama az főz neki folyamatosan. :) Tegnap pulykanyak főtt a húslevesbe, de még mára is van. Egyébként eszik nagyjából minden nap a magaskalóriás tápból 5-10 szemet, úgyhogy nem fogyott egy dekát se.
Este viszont kell a husi, vagy valami, mert ha nem eszik tápot, akkor is kell valami a gyógyszer miatt.
Kami nagyon ügyes. Mondom én, hogy küldök neki ebből a tápból! Írj már egy címet privibe! :D
A sav elég gáz. Vito pár hónaponta 1x tesz ki egy fél tenyérnyi sárga szutyit, de ennyi. Ha már ennyiszer csinálja, lehet kellene savlekötő. Mi embereknek valót kaptunk annó.
Köszönjük a bókokat:)
Vitóval mi a helyzet? Fulladásos témával hogy álltok? A mama nem főzött neki mostanában valami finomat?
Lekopogom, Kami egész jól eszeget a tápjából mostanában, de sajna nem látszik meg rajta. És a múlt héten hányt 3x. 2x savat, egyszer meg mindent ami a gyomrában volt:(( Azt gyanítom rágja a botokat és le is nyeli.