Yorki gazdik ide! Beszéljünk róluk! (beszélgetés)
:) szerencsére nálunk nem megy sem a pörkölt, sem más túlfűszeres, sem rántott ... szóval vigyáz az egészségére a nőci :)
mikor tüzelt? mert lassan húsvét és én már várom a tüzelést, mivel ilyenkor szokott a drága, meg késő ősszel ... kedvetlen is rendesen :(
Sziasztok
Kk mindenkinek a bókokat.
Evés: sajna csajok be kell látni elkényeztettük őket és válogatnak.
Nálunk is ez volt a táp nem kedvenc mióta NAGYFIÚ lett (biztos ciki), és csak a konzerv ment, meg a fincsi főtt husik, de a kukiműtét óta a vasszöget is +eszi.
Hormonok: persze fiúkra lányokra egyaránt hatással van.
Kelés: nálunk is hajnali 3-4kor kinyílik a csipája és akkor játék az arcomba, és persze ha nem reagálok akkor jön a NAGY sóhajtás. Azaz én ilyenkor kizárom, és az előszobában egyedül "bulizik", és akkor 5-6között leviszem.
:DDDDDDDD Ez a Kami tényleg kriminális.
Ez a végigszagoltatás dolog nagyon tetszik. Lehet kutyaéttermet kéne nyitnunk, és akkor azt ennének amihez kedvük van.
Azt hiszem a táp lenne a legkevésbé népszerű. :DDDD
Én legalább Vitoval kapcsolatban könnyebb helyzetben vagyok, mert ahogy írtam, ő a főtt, sült husikat megeszi.
Vito eszik husit, virslit, meg ilyeneket. Én simán megoldom ezt az időszakot vele, mert már ismerem, hogy milyen. Mellette ha elropogtat 5 szem tápot akkor már újjongok. :D
Kami viszont ahogy Kamillka írja csak azt enné amit ők, és az fűszeres. Meg ő ragaszkodik a táphoz.
Szerintem már a húslevesből való husi is nagyon jó. Anyósom pulykanyakat vesz, azt főzi bele, ha hétköznap kellett, akkor delikátos vízben megfőzte neki, és betermeli. :)
Vagy süt neki natúr csirkecombot, vagy halat és azt is felzabálja.
Igen, mi tudjuk, hogy attól kergül meg. De a hormonok a lányokra is hatással lehetnek. Majd utánaolvasunk ennek.
Persze, most Vito ki van combosodva. :D Szóval ezért jó, hogy van miből fogyni.
Most pont egy éve volt, hogy annyira drasztikus volt a fogyása, hogy akkor is ilyen táppal, meg alutasakossal hízlaltuk fel. Bízom benne, hogy most nem lesz ennyire veszélyes a helyzet.
Ja és homeopátiás feszültségoldót kapott, annyira meg volt bolondulva.:(
Lekopogom, nálunk most minden oké.
Egyébként a csajok kosztja így néz ki:
Reggel tápot esznek, 2 körül befalnak közösen egy 15 dkg-os konzervet, délután megint táp. + paprika, gyümölcs, hetente 2-3x, mikor hogy.
Lehet, hogy csak én nem értem? :-))))
Semmit nem eszik, vagy a tápot nem eszi?
Nyilván ha semmit, akkor irány a doki, ha csak a tápot nem eszi, akkor nem "nem eszik", csak válogatós, és nemkevésbé makacs. Erre az esetre mondom én a mérlegelés utáni döntéshozatalt a házikoszt & tápról. Megkönnyíted mind a magad, mind a kutyád életét. Vagy nem?
Pedig hidd el!
Vito képes lenne éhen halni! És ezt komolyan mondom! Ha neki nem kell, akkor nem és kész. :D
Ha épp olyan kedve van akkor zabál, de ez is életében két este fordult elő. :D
Ez valóban egy hullám nála!
Majd jövőhéten meg más hullám lesz! :DDDD
Biztos helyreáll az agya, de látod, hogy a többiek is mind megbolondultak. Talán egyedül Andiéknál idilli a helyzet. :D
Hátha ad valami jót a doki.
A konzerveket nem tudom szoktad-e amúgy adni neki, de vigyázz vele, mert Vitonál komoly hányás-hasmenés gondot okoztak. Mindegyik. Ha viszont van vele tapasztalatod, akkor azt add neki amit ismersz.
A főzésből meg úgy sem tudod kizárni. :D Mert akkor lesz ribilió. De amúgy abban is lehet logika amit a szagokkal kapcsolatban írtál.
Nektek legalább van magyarázat: a csajok:)) Még jó, hogy van neki ez a tigris szerelme:)
Meg azért gondolom, hogy Vitócska jobban néz ki most jóval mint Kami. Hátha túl lesz ezen hamarosan Vito drasztikusabb fogyás nélkül. Olyan borzasztóó ez a nem evés:( Még szerencse, hogy ez a hajnali kelés nálunk elmarad!
Komolyan mondom, nekem hihetetlen amit írtok. Elhiszem, hogy így van, de akkor is HIHETETLEN. Ha ott a táp, és azon ívül nincs semmi, akkor éhen hal?? Ezt nem hiszem el.
Azt kellene eldönteni, hogy akarja az ember erőltetni a tápot, vagy sem. Ha nem, akkor hajrá, van élet a tápon túl is. Nyilván házikoszt mellett szükség van 1-2 táplálékkiegészítőre is ( Eforion olaj, VMP tabletta ), de ez megoldható. Gondnak marad a fogkő, ami egyrészt, mint tudjuk, különböző fogtisztítókkal csökkenthető, másrészt, ha hajlamos rá a kutya, akkor ígyis-úgyis fogköves lesz. Végső esetben évente egyszer leszedeted neki. Nem tragédia. Szuzinak lekapargatta a dokinéni. Ha ezt picit sűrűbben megcsináltatod, még kábítani sem kell.
De aki mégis a táp mellett dönt, annak következetesnek kell lennie.
Ezek az észérvek. Aztán aki csak a szívére hallgat, és totál elolvad a kutyája tekintetétől............nos azzal sincs gond, nyilván tudja, hogy Ő ilyen, és azt is, hogy amit csinál, az nem egészen helyes. :-)))
Csak azért gondoltam, hogy valami étvágynövelő jó lenne, mert ha éhes, hátha eszik. Mert teljesen úgy viselkedik, mint akinek nincs egészséges éhségérzete.
Köszönöm aranyos vagy, de ne küldj tápot, majd elviszem dokihoz és ki fogunk vele találni valamit nagyon remélem. Most ezt a konzerves megoldást kipróbálom. Masnit ma vinni kell veszettség elleni oltásra, majd megmérem megint és rákérdezek Gráféktól is, hogy mit lehet tenni ilyenkor.
Az jutott az eszembe, hogy mivel mindig velem van mikor főzök (mert közben is játszunk) annyira ismeri má a kaják szagát. És gondolom intenzívebbek jóval mint a kutyakaja szaga. Lehet ezért gondlja, hogy neki az lesz a jó? Vicces, miko r amikróban melegítek valamit, és megérzi az illatokat, rögtön csóválja a farkát és néz a mikró felé ésközben nyüszög, hogy neki kell. Nem fogadom el, hogy ő nem akar tápot enni, mert múlt hét vasárnapig, alig bírta kivárni, hogy elé rakjam és egyen belőle. Ez megint valami hiszti hullám, csak nem tudom hogyan téríthetném normális belátásra. Na mind1. Ennyit a dilis Kamillámról....
Mi van? Ti 5-kor jártok le? Miért? Mikor indulsz otthonról?
Az a negyed 5-ös még jobb, én már legalább eljutottam a negyed 6-ig. :D
Tényleg tiszta kerge gyerekek. Azt hiszem mindegyikhez kötődünk valahogy.
Szóóóval Vito!
Totál zizzent!
De úgy szó szerint.
Engem is megbolondít a tavaszt, de ő a szűk 3kg-jával bőven túltesz rajtam.
Reggel úgy kezdünk, hogy szerda reggel 4:20, csütörtök 5:30, péntek 5:15. Felkel, és azonnal menjünk. Nem kell pisilnie annyira. Csak egyszerűen világosodik, csicseregnek a madarak, és neki mennie kell.
Na igen ám, de kelni 6-kor kéne, és indulni 6:20-kor. Csak nem kószálhatunk 1 órát az utcán, ahhoz még igen hideg van.
Tegnaptól előkerült a tigris is. Este úgy vittem Vitot a hálóba, hogy fogtam a tigrist, őt meg húztam vele együtt. Úgy öleli, hogy nem engedné el semmiért. :)
Enni egyáltalán nem eszik.
A táljában kb egy hete ott a táp. Érintetlen. Este megevett úgy 3 szemet zacsiból. :D
Egész nap elvan gyümölcsön inkább, meg talán egy virslin.
Este még a szendvicsemből se kért, úgyhogy már nem kicsi a baj nálunk. :)
Nem tudok vele mit csinálni. Most konkrétan az az időszak jön, amikor totál ki van fordulva önmagából. :( A tavasz és a csajok kikészítik.
Andi!
Chilin megint sikerült szétröhögnöm magam. :D
Csak profi a csaj! :) Büszke lehetsz rá! :) Pusszantom!
Timi!
Porci gyönyörűséges, és külön puszi jár neki, mert pózolt nekünk! :D
És tééényleg tiszta Vito. :D
Na majd jövőhéten megyünk mi is, és ugyanilyenek leszünk. :D
Sziasztok!
Úgy látom nem csak az enyém van megkergülve! Na azt majd később...
Kamillka!
Tudom mi a helyzet nálatok, bár én most talán azért vagyok jobb helyzetben, mert Vito egy hétig úgy felzabálta magát a magaskalóriás táppal, mintha direkt tartalékolt volna a köv. hetekre. Szóval neki legalább van mit fogyni.
De amúgy dettó Kami.
Én azt mondanám, hogy nem kell mindig erőltetni a tápot, de ha azt mondod husit csak a fűszereset enné, az nem jó.
Nekem a dokinő azt mondta, hogy van olyan amelyikkel sose fogod tudni megetetni a tápot. :( Mármint nem az előírt mennyiségben.
És vannak különböző szakaszaik. Lehet, hogy 2 évesen nem is fog megenni mást csak azt.
Az a baj, hogy valami olyat kell kitalálnod ami valóban beválik. Nem biztos, hogy fogod tudni növelni az étvágyát, vagy ha növeled is, lehet akkor se fogja megenni a tápot és akkor csak még rosszabb lesz a helyzet.
Ez a séta közbeni evés nagyon jó ötlet. Ha a te kutyádnak ez kell, akkor egyen így. Nem te rontottál el semmit, hidd el. Ilyenek és ennyi. Ha idegesíted magad akkor se lesz jobb.
Mi lenne ha küldenék neked a tápunkból és ezt enné a séták alatt. 10 szem elég neki, és hidd el, hogy fog hízni tőle. Aztán már te is meg tudod venni majd ha beválik nála.
Jó reggelt,
A tegnapi kozmi utáni képek a naplóban.
A Béres csepp javasolt, és hatásos étvégytalanságra:
A készítmény nyomelemeket és ásványi anyagokat tartalmaz, alkalmazható megelőzés, vagy a gyógyszeres kezelés kiegészítése céljából. Alkalmazható anyagcserezavarok, étvágytalanság, gyengeség esetén, az ellenállóképesség javítására, nyomelemek pótlására, kondícióerősítésre, fertőző betegségek esetén az immunrendszer erősítésére, a gyorsabb felépülés céljából. Műtéti előkészítésre, illetve a műtét utáni felépülés időszakában, daganatos megbetegedésekben a gyógyszeres terápia kiegészítésére, fakó szőrzet, szőrhullás esetén a szőrzet minőségének javítására, a bőr és a nyálkahártya védelmére, a bőr regenerálására vedléskor. Kiállításra való felkészítés idején, vemhesség, szoptatás alkalmával, valamint minden kórképnél a gyógyszeres kezelés kiegészítésére és az előírt adagban a fenti kórképek megelőzésére.
A zsírban oldódó vitaminok miatt étvágyat kellene csinálnia.
Gyümik jöhetnek már amikor éppen ahhoz van kedve, zöldség semmilyen formában nem kell neki, kiköpi, ha véletlenül a szájába kerül. A tésztát nem eszi, rizst is csak hébe hóban. A neki elkészített hús nem finom (pedig ízesítem), mert neki csak az kell amit magunknak főzök, ha tüzet okádna tőle, akkor is enné azokat kiló számra. A hús levesből kell neki főtt hús csak... Ő sült oldalason, pörköltön és más baromi fűszeres dolgokon élne, ha tehetné, ez viszont nem célravezető szerintem. És mindezt úgy követeli, hogy soha nem volt elkapatva ilyen téren, nagyon ritkán kapott egy-egy falatot ilyesmiből. Mindig is "táptudatosan" neveltem/etettem, ennek ellenére úgy tűnik valamit súlyosan elb..sztam vele, mert ez így nagyon nem normális. Valamit majd kitalálok rá.
Most 2 hétig amíg haza nem megyünk séta közben odaadom neki a táp adagját.(Séta közben meg nem győzi produkálni magát, csak kapjon már jutifalit, ami megegyezik a tápjával.) Tudom nem helyes megoldás, de átmenetileg nem tudok jobbat kitalálni. Plusz veszek konzerveket, amik hátha ízleni fognak neki, és azzal keverve is bepróbálom a tápot.
Nem bánnám, hogy eszik mást is mint tápot, ha enne legalább 15-20gr-ot belőle naponta. Csak húson meg joghurton nem tarthatom.
Tüzelésen már jócskán túl vagyunk. Bár gyanítom, hogy még az okoz nála problémákat, de hátha túl lesz már az egészen.
Nem akarom én, hogy olyan legyen mint egy bulldog, csak normális. Most tényleg sovány, ami legalább annyira rossz, mintha nem lehetne a bordáit érezni a hájától. 2,3-2,4kg-val már kiegyeznék simán:))) Nem akarom én drasztikusan felhízlalni, csak ne legyen már ennyire girnyó és egyen minden nap legalább egyszer rendesen.