Van valaki, aki beszélgetne velem? Köszönöm! (beszélgetés)
Felétek is felmelegedett az idő?
Itt nálunk ragyogó napsütés uralkodik és 26 fok!
A szíved hogy viseli ezt a hirtelen felmelegedést?
Ne aggódjál a fórum hangulata miatt!
Szerintem itt csupa jó ember beszélget egymással.
Az se csoda, ha esetleg felmerül egy-két nézetkülönbség időnként. Mindent meg lehet beszélni, ha van hozzá akarat.
Kedves Csemár!
Köszönöm szépen a kérdésedet, elmélkedem, hogyan oldják meg a dolgaimat, mert elég sok elintéznivaló felgyülemlett!
❤️💕💖💕❤️
Mindannyiótoknak!!!
Megmutattátok, hogy ez a Fórum tényleg a Békességről szól, és mindent meg lehet kultúráltan beszélni!
Shukran! Köszönet a vitorlás versért.
Egészségedre az eper! Most van a szezonja, most kell enni. A piacon több helyen van, de nem tudom, miért, az egyik árusnál 15-en álltak sorba érte. Talán ott olcsóbb volt, nem néztem.
Bogyóka! Biztosan finom volt a tarhonyás hús. Luca nem véletlenül nem ette meg belőle a húst. A kicsik még tudják, mi jó nekik, mi nem. Nálunk 4 vegetáriánus van a családban. A szülők és 2 gyerek.
Itt is nyári meleg van.
Csemár, és Kicsi Fecske! Örülök, hogy szót értettetek egymással.
Gábor, és Arnold! Ritkán jöttök, de megértjük. Azt is, ha nem írtok túl sokat. A fontos, hogy tudjunk rólatok.
Lolita! Érezzétek magatokat jól holnap a csajos napon!
Vife! Kellemes együttlétet a vendégeiddel!
Köszönöm, kedves Lolita!
Nagyon kedves és barátságos, ahogy háziasszonykodsz itt, annak, hogy béke és jóindulat uralkodik itt, főként Neked köszönhetjük.
Jó szórakozást a koncerten!
Szervusz, Gábor!
Pihenőnap ma és holnap...! Mármint Neked.
Mi szépet csinálsz?
Szervusz, kedves Antonov.
Rég voltál, s jó, hogy jöttél!
Én is sajnálom, s azon leszek, hogy ne folytatódjon.
Üdv Neked!
A fagyit nagyon szépen köszönöm!
Minden bizonnyal.
Én a békét szeretem.
Legyen szép napod!
Szia Csemár!
Köszönöm a "választ!" Nekem így lett kerek az egész. Ha nem így csinálom, nem tudtam volna a továbbiakban őszintén szólni. Az álságos mellébeszélés nem megy nekem. De innen már tiszta lappal tudunk majd beszélgetni. Szerintem.
További szép hétvégét kívánok, napsütést, békességet!
Kedves Bogyóka!
Nagyon is! Játékos, de milyen igaz!
Szia Kedves Arnold!
Örülök, hogy látlak!
Szerintem nem lesz itt baj, bízom a Kedves Fórumtársaim hozzáállásában! 💯🌞
Szép napot mindenkinek!
Olvasgattam, hogy ne maradjak le (bár így is van, amivel kapcsolatban nem vagyok képben, mert teljesen szét van csúszva az agyam), csak a beszélőkém nem nagyon akar működni megint.
Sajnálom, hogy konfliktus alakult ki, de remélem sikerül megbékélni a feleknek!
Jól befűtöttek nekünk mára, így mindenki a vendégem egy virtuális fagyira.🍦
Kedves Bogyóka!
Ezt kitűzöm a dohányzó asztalom előtti falra, ahol reggelente ébredezek! Köszönöm szépen! 💖💐🙂
Egyszerű vers
Ne kérdezd, miért ilyenné lett utad,
szórd ki a lomokat zsebeidből.
Nem másét, a magadét jártad,
s megosztoztál a kenyeredből.
Ne kérdezd, ki bántott, ki szeretett,
merülj el lelkednek tavába.
Sosem játszottál hazug szerepet,
partra érsz majdani megtisztulva.
Ne kérdezd, miként is folytatod,
a falakat elméd építette.
Szíveddel lerombolhatod,
és tovább ballaghatsz énekelve.
Pethő N. Gábor
Nektek, tőlem, szeretettel a békesség jegyében!
Kedves Shukran!
Kellemes szombat délutánt neked is! Mi már túl vagyunk az ebéden. Tarhonyás hús volt, Luca kiválogatta belőle a husit, és azt nem akarta megenni (lehet, hogy örökölte a vegán "hajlamaimat)🙂 Nálunk hirtelen nyár lett, jelenleg 25 fok van, és később meg több lesz, az előrejelzés szerint.
Távolban egy fehér vitorla
Tenger kék ködén átragyog.
Mért indult messzi országokba?
És otthonában mit hagyott?
A szél süvölt, hullám dobálja,
Az árbóc recseg, s meghajol;
Nem vár sehol szerencse rája
S nem is volt boldog még sehol!
Napfény füröszti fenn aranyban,
Alatta tenger tiszta kékje,
És ő elindul, nyughatatlan,
Mint kit vihar közt vár a béke!
Lermontov, Mihail Jurjevics: Vitorla
Kellemes szombat délutánt!
Ebéddel hogy álltok?
Nekem van kajám, tegnap főztem-sütöttem, ma mégis mást ebédelek. Kedvet kaptam a lecsóhoz, minden hozzávalóm volt itthon. Rizsesen készítem, szaftosan, hajdanán így készítették otthon, ezt szoktam meg. Az otthoni ízek, ugyebár. Szeretem puha kenyérrel tunkolni is, nagyon finom... nyami, nyami...😋😋
Köszönöm, Kicsi FEcske, az egyenes szót!
Hogy nem kezdem el "védeni magam", annak egyetlenegy oka van, az, hogy Gábor fórumán vagyunk, s kötve hiszem, hogy számára lényeges lenne, hogy itt kinek kiről mi a véleménye.
Azt azonban hadd jegyezzem meg, hogy helyesírás-ismeret és lelki szépség között nemigen van ok-okozati kapcsolat. (Legfeljebb annyiban, hogy azt, ami fontos a számunkra, történetesen az anyanyelvünk helyes használata, megbecsüljük.)
Egy verssor jár közben az eszemben, míg ezeket írom: "Hosszú az út lélektől lélekig..." (Nem írom ide, kinek a verse - megtalálható a neten.)
Szia Csemár!
Olvasom az írásod Lolita felé, " Köszönöm, hogy a védelmedbe vettél! "
Kiváncsi voltam miért is kellett ez a "védelem?!" Ezért elolvastam becsülettel a "kórtörténetet!" De nem csak itt, a naplódat is! Tettem ezt azért, hogy fogadatlan prókártorként addig ne írjak semmit. A napló minden nap, csak az időjárásjelentésről szól?! Feltűnt viszont egy bejegyzés! Először az, hogy azt vetted észre, hogy folyamatosan "zuhan" az olvasóid száma. Majd azt, hogy romlik a helyesírásod. És ezt azzal indokoltad idézem:
" Aztán rájöttem: azért van ez, mert sokat fórumozok, s a kedvelt (?) beszélgetőtársaim között vannak, akiknek kritkán aluli a helyesírása. A továbbiakban tehát kerülni fogom a velük való társalgást."
Ezzel ki is alakult a kép bennem!
Lényeg, én azt gondolom, Vife tegnapi megnyilvánulása volt a nap legnagyobb hozzászólása! Jól tette, hogy nem korrigált! Főleg érdemtelenül!
Szerettem a magyart! Észreveszem a hibákat, de eszembe nem jutna szóvá tenni egy ilyen környezetben! Mert nem tisztem!Szerintem másoknak sem! Ez egy beszélgetős fórum! Nem kell senkinek megjátszani a nyelvészt, a magyar tanárt!
Tapasztalatból mondom, akik valamiért nem tudnak helyesen írni, különbek a kritizálóknál! Mert a maguk egyszerűségével, ők a tiszta szívű emberek. Szívük, eszük helyén, szerethetőek, mintha és igen, szívük is aranyból van. Barátomnak Őket választanám!
Egyébként, bárcsak mindendenkinek csak annyi baja lenne, mint a helyesírás! (Tudod, nekem pár hónapja, a 26 éves unokámnak meghalt az édesapja. A Fiam!A fiatalabbik, 48 éves volt. ( Kérem tisztelettel, nem kell reagálni erre senkinek, köszönöm! Kikapcsolódni jöttem ide, nem panaszkodni! Másoknak is megvan a keresztje. Gondoltam, hogy az írás hátha majd...) Az, hogy kimaradt valakinek egy betű nos, ez zavar engem a legkevésbé!)
Zavaró tény az, hogy a kritizálók, akik, mint a szurikáták azt lesik, mikor ugorhatnak elő a szurkapiszkával, hogy hibát találtak?! Én úgy látom, hogy a kekeckedők minden fórumban szinte bomlasztják a közösséget. Nem illik rájuk és én nem nevezném "kedvesnek, cukinak, tündibündik-nek!" Inkább talán egy hektikus emberfélének.
Én nem a helyesírásuk alapján véleményezem az embereket! Hanem a lelkük szépségét figyelem! És milyen igaz, hogy " És akinek szép a lelkében az ének, az hallja a mások énekét is szépen."
Elnézést a helyesírási hibákért!😉 A fentiek kimondottan csak az én véleményemet tükrözik! Tiszteletben tartva mások eltérő véleményét!
További ajánlott fórumok:
- Teherbeeséssel kapcsolatos véleményeket várok, köszönöm
- Hütőt szeretnék venni, de tanácstalan vagyok.Ha valaki tudna egy jó márkát ajánlani.Köszönöm Sicoka
- Ismer-e valaki olyan terméket amely az erek faláról "oldja" a lerakódott zsirt és cukrot? Köszönöm a segítséget!
- Ha valaki tud ijesztő szövegeket, amivel lehet úgymond megijeszteni egy pasit, az írja meg! Köszönöm!
- Honvéd kórházban(Bp.) keresek jó nőgyógyászt. Tudna valaki ajánlani? Köszönöm
- Járt már valaki közületek az Elite Körmösakadémiára (Cristal Nails)?Nagyon érdekelne a véleményetek, benyomásotok. Köszönöm!