Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Van kérdésetek teherbeesésről, terhességről vagy bármiféle nőgyógyászati témában? Szülésznő(hallgató) szívesen válaszol fórum

Van kérdésetek teherbeesésről, terhességről vagy bármiféle nőgyógyászati témában? Szülésznő(hallgató) szívesen válaszol (beszélgetés)

2009. szept. 5. 20:49
na most megint el egy ideig...majd vmikor jövök addig jobbulást mindenkinek és jó kismamaságot a többieknek:)Pussz
172. 0b3a2e43a1 (válaszként erre: 167. - Mgagi)
2009. szept. 5. 20:49
huhh... én 1x kaptam petefészek gyulladásra de a nevét már nem tudom..annyira emlékszem h 6 szem volt benne és 3000 Ftba került:S am lehet h pl Augmentint adnak... vagy augmentin duot(az enyém nem ezek közül volt..). attól függ h milyen eredetű a gyulladás.. de rem nincs baj:) menj dokihoz mielőbb,majd kideríti:) jobbulást!:)Pussz
171. 0b3a2e43a1 (válaszként erre: 169. - Emelint)
2009. szept. 5. 20:46
akkor kell amikor ébredsz szal azzal nincs gond... de azért szerezz be egy higanyost és mérj mind23vel:) a digitális sokszor eltérő értékeket mutat...(mi csináltunk már olyat h egy más után 3x mértünk digitálissal és mindig más volt az eredmény.. a higanyos megbízhatóbb!!!
170. 0b3a2e43a1 (válaszként erre: 165. - A360345bdd)
2009. szept. 5. 20:45

szijja:)

hát én annyit tudok,h 35ös cipő méret és 150 cm magasság felett általában sima szülésre lehet számítani... a többi ilyenkor már csak a baba állapotán múlik:)császár csak az alatt van(már ami az anyuka alkatából adódó császármetszés...) ilyen okból előre tervezett... de amúgy császár metszést általában akkor végeznek ha a baba szívhangjával gond van,vagy nem tud áthaladni a szülőcsatornán.. stb.. nem tudom milyen magas vagy de talán nem kell császártól tartanod alkati okokból... a dokidon múlik... de ha mégis császár lesz,akkor se aggódj,nem lesz gond! az a legfontosabb h mindketten egészségesen jöjjetek ki a kórházból,ehhez néha áldozatokat kell hozni..:) és az a seb pár hónap múlva alig fog látszani, és úgy legalább nem kell majd aranyértől és nehezen gyógyuló gátsebtől tartanod:) mindennek vannak előnyei és hátrányai:) am a szétrepedt szülő csatornának vannak fokozatai.. előfordul h csak gátrepedés... de lehet h reped a méhszáj is esetleg a hüvely fal is hüvelyi szülésnél... az a dokidnak kell látnia h a te adottságaid milyenek.. ha normál szülés mellett marad,akkor nyugi,de ha császárt javasol,akkor se aggódj,csak a te érdekeidet nézi!!! és azt h mind2en egészségesen mehessetek haza!!:) szóval csak nyugi,bízd magad a dokira,ő tudja mit miért tesz!:) Sok sikert,majd írj mizu:) Pussssz

169. emelint (válaszként erre: 168. - 0b3a2e43a1)
2009. szept. 5. 20:39
Nagyon köszi. Nagyjából ennyit tudtam én is. Am még annyit, hogy nekem a hőmérőzés elég különböző értékeket ad... Lehet a baj, hogy digitális hőmérővel csinálom hónaljban. Vagy az, hogy 7-8között csinálom,amikor megébredek?
168. 0b3a2e43a1 (válaszként erre: 162. - Emelint)
2009. szept. 5. 20:34

Szija!

csak nyugodtan:)

1.:ha jó a doki akkor emlővizsgálat kézzel, hüvelyi vizsgálat kézzel,majd citológia levétel egy kis pálcával(általában nem fáj,nyugi,csak kenetet vesz, a méhszáj szélén végig húz egy vattás végű pálcát,vagy egy puha műanyag pálcát..),esetleg kolposzkópos vizsgálatot csinál,de nem szükség szerű(a kacsával feltárja a hüvelyt és kis lámpával megtekinti a méhszájadat amit ha szükségesnek látja a jobb vizsgálat érdekében akkor vagy jódos vagy ecetsavas vattával áttöröl,h az esetleges kóros sejteket láthassa... de ilyet nem minden nőgyógyászati vizsgálaton csinálnak:))

2.:előtte különösebben semmi:) csak szedj előtte 3 hónappal folsavat... de ha nem szedsz előtte az sem baj,nem lesz anélkül sem gond:) majd ha már igazolt a terhesség csak akkor kezdődnek a vizsgálatok:vérvétel,vizelet stb.. addig semmi,ha nincs gond:)

3.: hát....így valószínű neked nem a 14.napon hanem kicsit korábban van peteérésed... kb úgy a mensid első napjától számítva a 12.napon:) de lehet a 13.vagy 14.napon... próbálkozni kell ezekben a napokban és kiderül... esetleg hőmérőzz és akkor nagyjából meg lesz mikor van pete érésed... nincs más teendőd csak figyelni:) sok sikert:) Pussz

167. mgagi (válaszként erre: 163. - 0b3a2e43a1)
2009. szept. 5. 20:33
Semmi baj. Gyulladásra általában milyen gyógyszert adnak?
166. mgagi (válaszként erre: 164. - Emelint)
2009. szept. 5. 20:33
Menzesz után vagyok. Most a derekam is majd leszakad. A petefészkemnél (bal) feszítő érzésem van. Kedden kiderül.
2009. szept. 5. 20:29

Szia!

34 hetes vagyok, eddig biztatott a dokim, hogy sima szülés lesz, mert nagyon jók az izmaiam, még a gátmetszést is elfeljthetem :)

Tegnap nekiállt máricskélni és azt mondta ha a baba eléri a 4kg-t akkor császározni fog, mert egy ekkora gyerek nem fér el a szülőcsatornámban.

Most akkor mi van? Összementem, vagy ne, számitott ekkora babára? Alacsony vagyok és alig hiztam.

Mire számithatok, ha esetleg megszülöm a közel 4 kilós gyermeket? Hallottam a szétrepedt szülőcsatornáól, az mit takar?

Előre is köszönöm. Jó, hogy elinditottad ezt a fórumot!

164. emelint (válaszként erre: 161. - Mgagi)
2009. szept. 5. 20:26
Én azt olvastam, hogy a peteérés környékén lehet enyhébb görcs.
163. 0b3a2e43a1 (válaszként erre: 161. - Mgagi)
2009. szept. 5. 20:24
utána??? passz...:( bocsi de fogalmam sincs...:S
162. emelint
2009. szept. 5. 19:29

Szia! Én is kérdeznék párat, ha nem gond!

1. Milyen vizsgálat szokott lenni első nőgyógyászati vizsgálatnál?

2. Milyen vizsgálat ajánlott várandósság előtt?

3. Ha rendszeres a menstruációm, de 25 napos a ciklusom, a peteérésem remélem attól még normális...

161. mgagi
2009. szept. 5. 17:48

Köszi a választ.

Még egy kérdés. Én azt vettem észre hogy menzesz után is szoktam görcsölni időnként. Ez mitől lehet?

160. 0b3a2e43a1 (válaszként erre: 159. - Mgagi)
2009. szept. 5. 16:37

szija)

nem tudom... de reméljük nem petefészek gyulladás... és azt is h nem méhenkívüli terhesség... inkább go dokihoz,hamar!!!!

159. mgagi
2009. szept. 1. 19:18

Szia Vikus!

Ma voltam a dokinál. Megmutattam a hőgörbémet. Azt mondta van peteérésem. Aztán elmondtam hogy milyen volt a múlt havi ciklusom. Jövő héten vissza kell mennem és akkor megvizsgál.

Tegnap este olyan érzésem volt mintha csavarnák a bal petefészkemet. Ma pedig leakar szakadni a derekam. Mitől lehet?

158. mgagi
2009. aug. 31. 08:20

Szia Vikus!

Nincs baba ma megjött.

2009. aug. 31. 05:35
na Csajok:D közben úgy tűnik velem is minden oké:D kedden voltam dokinál,azt mondta teljesen rendben vagyok,méhszáj rendben és ma a havim is megjött végre,így talán már a hormonok is rendeződtek...:) úgyhogy most várunk egy picit, aztán pár hónap múlva újra beindul a bababprojekt:D
156. 0b3a2e43a1 (válaszként erre: 155. - Ely10)
2009. aug. 31. 05:32

huhh...sajna ebben nem tudok segíteni:( nem tudom melyik teszt mennyire megbízható és mennyire érzékeny... sajna ilyet sem tanultunk még... de sztem várj még pár napot és próbáld újra!:) és egy jó tanács:gyógyszertárba vedd! a boltokban kapható nekem nem jött be,ráadásul a gyógyszertáriban van olyan,amiben 2 teszt van,és árban annyi,mint a boltban 1 db... pontosan a nevét nem tudom de Medi-vel kezdődik.. talán Meditest volt rá írva,de nem biztos.. de medi az tuti,és egy baba van az elejére rajzolva..:)meg 1 menstruációs naptár:)

és még egy...a női megérzés sokat jelenthet:) ha te úgy érzed van baba,akkor abban lehet vmi:) mi nők sok mindent megérzünk:) úgyhogy várj picit és tesztelj újra...az h megjött,az ugyanis nem zárja ki h baba van a pociban... sok esetről hallottam már... de a női megérzés általában bejön:) úgyhogy türelem, és vegyél tesztet,majd meglátjuk mi lesz:) sok sikert! Pussz

155. Ely10 (válaszként erre: 114. - 0b3a2e43a1)
2009. aug. 30. 19:48
Köszönöm szépen a választ,most találtam meg.Lehetne még egy kérdésem?25-ös érzékenységü teszt meddig mutatja ki a hcg hormont?(Ha olyan eset van,hogy valakinek megjön annak ellenére,hogy babát vár,de valamiért "gyanakszik")
2009. aug. 28. 13:20
Na lányok...most ismét elköszönök pár napra... de most nem tudom nektek megmondani mikor leszek legközelebb... ugyanis van jó pár dolgom..:) költözés,pakolászás,minden a feje tetején lesz,úgyhogy valszeg még akár több mint egy hét is lehet mire jönni tudok... ha előbb,akkor mázlitok van:D de kérdezzetek nyugodtan,és amint jövök megkapjátok rá a választ:))) addig kitartást, jó kismamaságot, és jobbulást:) (mindenkire ami vonatkozik vegye ki magának:D) na majd re:))) sziasztok!!! Pusssssssssz *Vikus*
153. 0b3a2e43a1 (válaszként erre: 151. - Dinus82)
2009. aug. 28. 13:12
akkor oké...:) de tényleg bocsiiiii:D Pusssziiiiii:D
152. 0b3a2e43a1 (válaszként erre: 150. - Krisz5)
2009. aug. 28. 13:12
hm.. na igen... és ha ő sem tudja mi van,akkor mit mondjak én???:D igyekszem segíteni,de ha a doki is meg van lőve akkor én sajna nem tudok mit mondani.. am nem tudom h ha van baba,akkor a Norcoluttól lehet e baja vagy sem,és ha igen akkor mi...de valószínű nagy baj biztos nem,mert nem szerepel a magzatkárosító hatású készítmények között!! ezt viszont biztosan mondhatom,mert tanultam miknek van magzatkárosító hatásuk,és az nem szerepelt köztük:) rem icipicit tudtam segíteni:) aztán várj még egy kicsit,aztán kiderül hogy mitől is volt vérezgetés:) remélem babaügy:))) Pussssz
151. Dinus82
2009. aug. 28. 07:17

Hát ez aranyos volt lányok! :) Izgult és meghatódott? Olyan szinten megy futószalagon az UH, hogy szegény doki ha mindenkiért izgulna, már túl lenne pár hátsó fali infarktuson. :D

Amúgy nem vagyok sértődős... ;) Bár, kicsit merész volt a poén. :)

150. krisz5 (válaszként erre: 123. - 0b3a2e43a1)
2009. aug. 27. 19:20

Köszönöm válaszod!Az az igazság,hogy nekem

volt már ilyen vérezgetésem,és az 3 napig

tartott csak.Utána nem is jött meg 2 hónapig.

Elmentem dokihoz azt mondta ciszta a másik doki

azt mondta baba.Akkor is kétségbe voltam esve,

mert nem mindeggy hogy baba vagy ciszta.

Kaptam norcolout gyógyszert amitől megjött 5 nap

után a menszeszem.Akkor most ilyenkor mi van?

A doki azt mondta a norcoluttól nem lehet baja

a babának ha az van.Ez igaz?Így menjen orvoshoz

az ember.Még ők sem tudnak biztosat.Nem is értem.

149. 0b3a2e43a1 (válaszként erre: 148. - Jsanett)
2009. aug. 27. 16:54
lehet:D csak nehgy kiderüljön h azért,mert ő az apa:D XD na jó ez rossz vicc volt:D Dinus ezzel nem téged akarlak sérteni:) csak ezt most muszáj volt:D bocsi:)
148. jsanett (válaszként erre: 146. - 0b3a2e43a1)
2009. aug. 27. 16:38

Ne becsuld le magad!! Olyan jo hogy ennyi lanynak/nonek tudsz itt segiteni! :)

Amugy meg lehet hogy a doki is meg volt hatodva! Ezert kavarodot bele a szamolasba! :)

147. 0b3a2e43a1 (válaszként erre: 145. - Dinus82)
2009. aug. 27. 16:05
elvileg az UH-s papírra is rá kellett írnia a dolgokat...:) sztem összesítve is rajt van nem? sztem nem értetted félre,hanem ő volt dinka... de az is lehet hogy jobban izgult,vagy jobban meg volt hatódva mint Te :DDDD
146. 0b3a2e43a1 (válaszként erre: 144. - Jsanett)
2009. aug. 27. 16:04
én is csak hülye szülésznő vagyok,akinek nem ment jól a matek a gimiben,de ezt azért én is kitudtam számolni... pedig én is csak egs.ügyire járok jelenleg:D de ez van:D
145. Dinus82
2009. aug. 27. 16:02

Jaj, ha tudná, hogy így kigúnyoljuk, biztos nem lenne velem olyan jófej... Talán nem csuklik. :D

Az is lehet, hogy én értettem ám félre valamit meghatottságomban UH közben. :)

144. jsanett (válaszként erre: 142. - 0b3a2e43a1)
2009. aug. 27. 15:49

Az tenyleg 63mm... :)

Hat a doki az orvosira jart, nem TTK-ra :-D

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook