Van kérdésetek teherbeesésről, terhességről vagy bármiféle nőgyógyászati témában? Szülésznő(hallgató) szívesen válaszol (beszélgetés)
szijja:)
hát én annyit tudok,h 35ös cipő méret és 150 cm magasság felett általában sima szülésre lehet számítani... a többi ilyenkor már csak a baba állapotán múlik:)császár csak az alatt van(már ami az anyuka alkatából adódó császármetszés...) ilyen okból előre tervezett... de amúgy császár metszést általában akkor végeznek ha a baba szívhangjával gond van,vagy nem tud áthaladni a szülőcsatornán.. stb.. nem tudom milyen magas vagy de talán nem kell császártól tartanod alkati okokból... a dokidon múlik... de ha mégis császár lesz,akkor se aggódj,nem lesz gond! az a legfontosabb h mindketten egészségesen jöjjetek ki a kórházból,ehhez néha áldozatokat kell hozni..:) és az a seb pár hónap múlva alig fog látszani, és úgy legalább nem kell majd aranyértől és nehezen gyógyuló gátsebtől tartanod:) mindennek vannak előnyei és hátrányai:) am a szétrepedt szülő csatornának vannak fokozatai.. előfordul h csak gátrepedés... de lehet h reped a méhszáj is esetleg a hüvely fal is hüvelyi szülésnél... az a dokidnak kell látnia h a te adottságaid milyenek.. ha normál szülés mellett marad,akkor nyugi,de ha császárt javasol,akkor se aggódj,csak a te érdekeidet nézi!!! és azt h mind2en egészségesen mehessetek haza!!:) szóval csak nyugi,bízd magad a dokira,ő tudja mit miért tesz!:) Sok sikert,majd írj mizu:) Pussssz
Szija!
csak nyugodtan:)
1.:ha jó a doki akkor emlővizsgálat kézzel, hüvelyi vizsgálat kézzel,majd citológia levétel egy kis pálcával(általában nem fáj,nyugi,csak kenetet vesz, a méhszáj szélén végig húz egy vattás végű pálcát,vagy egy puha műanyag pálcát..),esetleg kolposzkópos vizsgálatot csinál,de nem szükség szerű(a kacsával feltárja a hüvelyt és kis lámpával megtekinti a méhszájadat amit ha szükségesnek látja a jobb vizsgálat érdekében akkor vagy jódos vagy ecetsavas vattával áttöröl,h az esetleges kóros sejteket láthassa... de ilyet nem minden nőgyógyászati vizsgálaton csinálnak:))
2.:előtte különösebben semmi:) csak szedj előtte 3 hónappal folsavat... de ha nem szedsz előtte az sem baj,nem lesz anélkül sem gond:) majd ha már igazolt a terhesség csak akkor kezdődnek a vizsgálatok:vérvétel,vizelet stb.. addig semmi,ha nincs gond:)
3.: hát....így valószínű neked nem a 14.napon hanem kicsit korábban van peteérésed... kb úgy a mensid első napjától számítva a 12.napon:) de lehet a 13.vagy 14.napon... próbálkozni kell ezekben a napokban és kiderül... esetleg hőmérőzz és akkor nagyjából meg lesz mikor van pete érésed... nincs más teendőd csak figyelni:) sok sikert:) Pussz
Szia!
34 hetes vagyok, eddig biztatott a dokim, hogy sima szülés lesz, mert nagyon jók az izmaiam, még a gátmetszést is elfeljthetem :)
Tegnap nekiállt máricskélni és azt mondta ha a baba eléri a 4kg-t akkor császározni fog, mert egy ekkora gyerek nem fér el a szülőcsatornámban.
Most akkor mi van? Összementem, vagy ne, számitott ekkora babára? Alacsony vagyok és alig hiztam.
Mire számithatok, ha esetleg megszülöm a közel 4 kilós gyermeket? Hallottam a szétrepedt szülőcsatornáól, az mit takar?
Előre is köszönöm. Jó, hogy elinditottad ezt a fórumot!
Szia! Én is kérdeznék párat, ha nem gond!
1. Milyen vizsgálat szokott lenni első nőgyógyászati vizsgálatnál?
2. Milyen vizsgálat ajánlott várandósság előtt?
3. Ha rendszeres a menstruációm, de 25 napos a ciklusom, a peteérésem remélem attól még normális...
Köszi a választ.
Még egy kérdés. Én azt vettem észre hogy menzesz után is szoktam görcsölni időnként. Ez mitől lehet?
szija)
nem tudom... de reméljük nem petefészek gyulladás... és azt is h nem méhenkívüli terhesség... inkább go dokihoz,hamar!!!!
Szia Vikus!
Ma voltam a dokinál. Megmutattam a hőgörbémet. Azt mondta van peteérésem. Aztán elmondtam hogy milyen volt a múlt havi ciklusom. Jövő héten vissza kell mennem és akkor megvizsgál.
Tegnap este olyan érzésem volt mintha csavarnák a bal petefészkemet. Ma pedig leakar szakadni a derekam. Mitől lehet?
Szia Vikus!
Nincs baba ma megjött.
huhh...sajna ebben nem tudok segíteni:( nem tudom melyik teszt mennyire megbízható és mennyire érzékeny... sajna ilyet sem tanultunk még... de sztem várj még pár napot és próbáld újra!:) és egy jó tanács:gyógyszertárba vedd! a boltokban kapható nekem nem jött be,ráadásul a gyógyszertáriban van olyan,amiben 2 teszt van,és árban annyi,mint a boltban 1 db... pontosan a nevét nem tudom de Medi-vel kezdődik.. talán Meditest volt rá írva,de nem biztos.. de medi az tuti,és egy baba van az elejére rajzolva..:)meg 1 menstruációs naptár:)
és még egy...a női megérzés sokat jelenthet:) ha te úgy érzed van baba,akkor abban lehet vmi:) mi nők sok mindent megérzünk:) úgyhogy várj picit és tesztelj újra...az h megjött,az ugyanis nem zárja ki h baba van a pociban... sok esetről hallottam már... de a női megérzés általában bejön:) úgyhogy türelem, és vegyél tesztet,majd meglátjuk mi lesz:) sok sikert! Pussz
Hát ez aranyos volt lányok! :) Izgult és meghatódott? Olyan szinten megy futószalagon az UH, hogy szegény doki ha mindenkiért izgulna, már túl lenne pár hátsó fali infarktuson. :D
Amúgy nem vagyok sértődős... ;) Bár, kicsit merész volt a poén. :)
Köszönöm válaszod!Az az igazság,hogy nekem
volt már ilyen vérezgetésem,és az 3 napig
tartott csak.Utána nem is jött meg 2 hónapig.
Elmentem dokihoz azt mondta ciszta a másik doki
azt mondta baba.Akkor is kétségbe voltam esve,
mert nem mindeggy hogy baba vagy ciszta.
Kaptam norcolout gyógyszert amitől megjött 5 nap
után a menszeszem.Akkor most ilyenkor mi van?
A doki azt mondta a norcoluttól nem lehet baja
a babának ha az van.Ez igaz?Így menjen orvoshoz
az ember.Még ők sem tudnak biztosat.Nem is értem.
Ne becsuld le magad!! Olyan jo hogy ennyi lanynak/nonek tudsz itt segiteni! :)
Amugy meg lehet hogy a doki is meg volt hatodva! Ezert kavarodot bele a szamolasba! :)
Jaj, ha tudná, hogy így kigúnyoljuk, biztos nem lenne velem olyan jófej... Talán nem csuklik. :D
Az is lehet, hogy én értettem ám félre valamit meghatottságomban UH közben. :)
Az tenyleg 63mm... :)
Hat a doki az orvosira jart, nem TTK-ra :-D
További ajánlott fórumok:
- Esemény utáni tabletta milyen hatással van a későbbi teherbeesésre ill. terhességre?
- Szerintetek lehetséges, hogy egy nőgyógyász nem vesz észre egy kézi vizsgálat és egy hasi UH után egy 7 hetes terhességet?
- Ha kérsz nőgyógyásztól teljes kivizsgálást teherbeesés céljából, miért nem akar elküldeni vizsgálatokra?
- Nyíregyházán van olyan nőgyógyász, aki az Rh-összeférhetetlenség miatti problémás terhességet nagyon jól tudja kezelni?
- Ectopia mit jelent? A nőgyógyászom terhességet állapított emg, 4-5 hetesnek megfelelő szabályos petezsák.Kolp:ectopia. Mit jelent?
- A terhesség hányadik hetében érdemes elmenni nőgyógyászhoz, miután a teszt pozitív lett?