Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Van kérdésetek teherbeesésről, terhességről vagy bármiféle nőgyógyászati témában? Szülésznő(hallgató) szívesen válaszol fórum

Van kérdésetek teherbeesésről, terhességről vagy bármiféle nőgyógyászati témában? Szülésznő(hallgató) szívesen válaszol (beszélgetés)

❮❮ ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... ❯❯
2009. szept. 19. 21:48
Jajj de nehéz lesz betartani:(
202. mgagi (válaszként erre: 201. - D9e8a01a96)
2009. szept. 19. 21:45
Gondolom édességet, fehérlisztből készült pék árut. A cukrot és a fehérlisztet tuti.
201. d9e8a01a96 (válaszként erre: 200. - Mgagi)
2009. szept. 19. 21:41
Hát igen kéne majd utána nézek mit ehetek....
200. mgagi (válaszként erre: 199. - D9e8a01a96)
2009. szept. 19. 21:40

Akkor minden rendben lesz.

Gondolom ha candidád van vagy volt, akkor diétázni is fogsz? Vagy legalábbis odafigyelsz mit eszel?

199. d9e8a01a96 (válaszként erre: 198. - Mgagi)
2009. szept. 19. 21:38
Amit gondoltam ,gombám van adott gyógyszert nekem meg a páromnak is Canesten+applikátor +Dermyc150mg kapszulát 4-db van bene heti 1-et kell bevenem belőle +1et a páromnak meg nizoral kenöcsöt...De most már javulgatok:)
198. mgagi (válaszként erre: 197. - D9e8a01a96)
2009. szept. 19. 21:34
Mit mondott a doki?
197. d9e8a01a96 (válaszként erre: 196. - Elfelejtett jelszó)
2009. szept. 19. 21:23
Bocs de elégé idegesít hogy 1-év után nem estem teherbe az én döntésem hogy mikor és kinek akarok gyereket szülni!!!Pénteken voltam dokinál...!!!!!
2009. szept. 18. 17:03
Persze, hogy ki kell gyógyítani!! De hova sietsz, hisz még csak 18 vagy?
2009. szept. 18. 15:32
Hahhóóóóóóóó
2009. szept. 17. 01:57
Ha candidás vagyok akor lehetek terhes?Vagy elöbb kikell gyógyítani engem????
2009. szept. 16. 12:51

Szia lenne egy kérdésem:

1-2szer nem védekeztem a párommal utána kb már egy éve nem védekezünk és nem esek teherbe kezdek pánikolni hogy mi is lehet a baj barátnőm 4-hónap után esett teherbe én meg egy év után se??:( Menzesz elött vagy után mindeig ilyen felfázás szerű panaszaim vanak..Kérlek válaszolj S.O.S

192. mgagi (válaszként erre: 191. - Csibefalat2008)
2009. szept. 16. 12:43

Ez természetes ha amíg szoptatsz nem menstruálsz. Ha majd egyre kevesebbet fogsz szoptatni akkor fog majd megjönni.

9 hónapos volt a lányom amikor először megjött.

Pont karácsony hajnalán:(

Szóval ne aggódj. Addig jó amíg szoptatsz. Mindig úgy ahogy a babád igényli.

2009. szept. 16. 11:05
Szia Vikus! Azt szeretné, tudni hogy a menstruációnak szülés után mennyi idővel kéne megjönnie? 3 hónapja szültem császárral, szoptatok, de még mindig nem jött meg. Lehet hogy vmi nincs rendben? 6 hetes kontrollon minden rendben volt, a terhesság is tervezett volt spontán. Mennyi az a maximum idő ami eltelte után meg kéne jönnie, mennyi idő után forduljak dokihoz?
190. Dinus82
2009. szept. 11. 13:03

Szia Vikus!

Bocsi, tudom, hogy még az előző kérdésemre volt időd válaszolni, de lenne egy újabb...

Nézegettem az AFP-s beutalómat és feltűnt rajta, hogy jelzik az etnikai eredetet is. Védőnő automatikusan X-elte a kaukázusit, mert eddig még nem került szóba, hogy nekem apukám külföldi. A kaukázusin kívül választható még ázsiai és afrikai is. Apám egy közel-keleti országból származik, szóval az már Ázsia. Lehet ennek valami jelentősége, vagy ne foglalkozzak vele? Szólnom kéne erről vérvétel előtt?

189. krisz5
2009. szept. 9. 17:10

Segítségedet szeretném kérni Vikus!, Ma mondta

meg nekünk a doki, hogy csak lombikkal lehet

babánk. Az én eredményeim jók. Hormon jó, van

tüszőrepedésem, van ovulációm de , ár 46 napja

nem jött meg a menszeszem. És egy csomószor

van olyan hogy csak gyógyszerrel jön meg.

Akkor hogy lehet hogy jók az eredményeim?

Szerinted?

188. Dinus82
2009. szept. 9. 14:09

Szia Vikus!!! :)

Zargatnálak egy kérdéssel.

Ma voltam védőnőnél. Vérnyomásom megint 140/90 (múltkor is ennyi volt)

Azt mondta, hogy ez a felső határ és, hogy ha tartósan ennyi marad, akkor be fognak fektetni előbb. Nekem ez annyira tartós, hogy szinte sose megy lejjebb. Az lehet, hogy én így érzem jól magam, de a babának tuti nem jó.

Szerinted mekkora esélyem van rá, hogy bérelhetek egy ágyat az osztályon?

És vajon kb. hányadik héten kell befeküdnöm?

Dokihoz csak 2 hét múlva megyek. Addig nincs, aki megnyugtasson.

187. meli5 (válaszként erre: 179. - 0b3a2e43a1)
2009. szept. 9. 13:35

Köszi a jókivánságokat.

Az orvosom is azt mondta hogy álltalában pár hónap alatt felszivodik de ha nem akkor műteni kell. Na ez viszont megfogott, milyen műtét az amit a terhesség kellős közepén hajtanak végre?

186. mgagi (válaszként erre: 185. - Mgagi)
2009. szept. 9. 11:37

Tapntásos módszerrel a nőgyógyászom ezt írta:

R. nagy ut. afv-ben, jo. tömegesebb adn.

Azt tudom hogy a méhem nagyobb egy kicsit a császár miatt.

185. mgagi
2009. szept. 9. 11:34

Szia Vikus!

A dermoid ciszta hogy alakul ki és miért. Ez lett anno egy egyszerű cisztából. Ami 5-6cm volt. De 3 hónap alatt felszívódott.

184. mgagi (válaszként erre: 180. - 0b3a2e43a1)
2009. szept. 8. 20:50

Köszi a választ.

Volt már nekem cisztám, de nem kaptam rá gyógyszert. Fél évig figyelték. Megnőtt 5-6 cm-re és már a doki azt mondta hogy mivel dermod gyanuja felmerül meg kell műteni. De végül nem kellett mert 3 hónap alatt felszívódott. Ennél rosszabb már nem lehet.

183. Juttta (válaszként erre: 182. - Nikletty)
2009. szept. 8. 20:38
Nem, nem szedtem tablettát. Engem injekcióval stimuláltak, valószínű nekem attól lettek, mert megért 4 tüszőm, de csak 1 fogant meg. Nekem felszívódtak maguktól a ciszták. Már kb. félidőre.
182. nikletty (válaszként erre: 181. - Juttta)
2009. szept. 8. 20:24

Jutta előtte szedtél sokáig tabit?

Igazából azt szeretném kérdezni, hogy a ki nem lökődött tüszökből lett cisztát okozhatja fogamzásgátló tabi?

Ha igen, akkor is felszívódnak ezek?

181. Juttta
2009. szept. 8. 20:20

Sziasztok!

Nekem a terhesség elején volt 3 cisztám. a jobb petefészekben egy 5cm-es, a balban 2 db 4 cm-es. Folyamatosan figyelték, de mind a 3 felszívódott. A ki nem lökődött tüszőkből alakultak. Tudomásom szerint ezek fel szoktak szívódni.

180. 0b3a2e43a1 (válaszként erre: 178. - Mgagi)
2009. szept. 8. 19:50

szija!

hát sajnálom h nem jó hírek,de talán nem kell aggódni:)

norm.ut.nykh. 6,9 mm =normális méhnyálkahártya 6,9 mm

a bal petefészken 25 mm látható

jobb petefészek normális,

Douglas-ban folyadék nem láth.= a méhed mögött van egy üreg,as Douglas üreg,amiben nincs folyadék,ami jó hír, az a jó ha ott semmi sincs:)

így az egyetlen probléma az a cysta... nos.. 2 lehetőség van... vagy felszívódik,vagy laparoszkópos műtéttel eltávolítják: a köldöködnél ejtenek egy apró vágást, és azon keresztül távolítják el,szóval nem is nagy seb...

de reméljük inkább h felszívódik.. majd ezt a doki kideríti.. és megmondja h ő mit javasol...

attól függ milyen cista.. nekem pl a ki nem lökődött petesejteket tartalmazó tüszőt is cistának írták de nem lett baj mert kaptam gyógyszer és felszívódott... így a típusától is függ,mi lesz a vége... de semmi képp se aggódj!!!!:)

remélem tudtam segíteni:) de bármi van kérdezz bátran:) amint tudok úgyis jövök megint:) jobbulást! minden jót!!! Pusssz

179. 0b3a2e43a1 (válaszként erre: 177. - Meli5)
2009. szept. 8. 19:40

szija:)

tegezz légyszi:D 21 évemmel nem vagyok öreg...és hivatalos személy sem:D

tudomásom szerint a babára nincs veszéllyel... amennyiben magára a terhesség kihordására nézve ártalmas lehetne,vagy rád nézve,akkor műtenek,de egyébként nem,maximum a szülés után.. ha eddig nem mondta a doki,hogy a terhesség megszakítását javasolja,akkor nem lehet gond:) de ezt ő úgyis jobban tudja:) beszélj vele... ha nem javasolja a megszakítást, akkor nem lesz gond:) igazából minden a dokin múlik... bármit mond,azt csak kettőtök érdekében teszi... ha meg kell szaítani annk oka van, de ha nem, akkor nyxugodt lehetsz a terhességeddel kapcsolatban, mert figyelemmel fogják tartani a cisztát ultrahanggal,és ha nem nő,akkor nem műtenek:) és ha mégis műteni kell,akkor is nyugi,attól a babának nem lesz baja,ha addig nem volt.. hiszen ő a méhedben van,és ott biztonságban van:) a petefészked maximum a hormonokat befolyásolja(ezért is mondom h a dokin múlik,ő tudja csak hogy áll most a hormon szinted:) lehet h ilyen kora terhességnél inkább a megszakítást javasolják, nagyobbaknál a kihordást és állandó megfigyelést... de ha úgy tűnik h minden rendben,akkor akár most is megtartható a pici:) ne aggódj, beszélj a dokiddal mert biztosat csak ő tud mondani:) jobbulást! Pussssz

178. mgagi
2009. szept. 8. 17:34

Szia Vikus!

Voltam a dokinál. Azt mondta hogy a méhem egy kicsit nagyobb, de az a császárosoknál egyébként is egy kicsit nagyobb szokott lenni. Utána elküldött uh-ra. Kiderült miért görcsölök annyira és miért pont a bal petefészkemet érzem. Van egy 25mm-es cisztám.

A papíron így szól:

Norm.ut.nykh. 6,9mm

Bo. ov-ban 25mm-es ov. cysta láth.

Jo. norm. ov.

Aouglasbna foly. nem láth.

Írd meg légyszi ezek alapján te mit veszel ki.

Köszi: Ági

177. meli5
2009. szept. 7. 11:27

Hello

Volna nekem is egy kérdésem. Hat hetes kismama vagyok amit nem mostanra terveztünk (mert előtte szerettem volna egy alapos kivizsgálást egy nőgyógyásznál és teljes vérképet) de a sors beleszólt mert 1 szer nem vigyáztunk eleggé és most babát várok.De már eggyaltalán nem bánom, van egy 7 éves lányom akinek már úgyis szerettünk volna egy kistestvért. De nem voltam felkészülve rá és ráadásul már 4-5 hetes lehettem mikor megfáztam, ami nagyon nehezen akar elmulni ugyanis a nőgyógyászom azt mondta hogy C vitamin és Paracetamol-nál többet nem szedhetekés hogy ne legyen lázam. Be van dugulva az orrom sokat hapcizok és szerintem belső lázam is lehetett mert az orromon herpesz jött ki. Nagyon félek hogy valami baja lessz a babának elkezdtem szedni vitaminokat ma csináltam teljes vérképet és ami aggaszt hogy az orvos a jobb petefészkembe cisztát talállt. Mennyire veszélyes terhesség alatt? És a megfázás? Válaszát előre is köszönöm

176. 0b3a2e43a1 (válaszként erre: 175. - 69dc39df19)
2009. szept. 7. 10:59

Szijja!

hát előre is gratula:)

nos... én úgy tudom,h attól h az előző császár volt,nem törvényszerű h a következő is az legyen... de lehet h ilyen kis időközzel nagyobb a valószínűsége h császár lesz, a te érdekedben... hogy pontosabb választ adhassak jó lenne tudni,hogy miért is lett császármetszés... ha a te adottságaid miatt(keskeny csípő,medence) akkor 100% h az lesz...de ha a babákkal volt gond,és ezért műtöttek(szívhanggal volt gond vagy köldökzsinór illetve méhlepény problémák) akkor nem valószínű... ha nem lesz a következő picivel gond akkor megszülheted akár hüvelyi úton is... ez attól függ mit lát a doki... mit tart szükségesnek:) de lehet mivel 3. baba ezért mindenképp császár lesz... de nem kell félned! ez csak a Te és a pici érdekében történik,ugyanis senkinek sem tenne jót ha egy nagyobbra nőtt baba miatt szétrepedne a méhed... bár ha jól varrott az előző seb akkor lehetetlen.. de ha nem akkor esélyes... így könnyebb megoldás a császár.. tudom brutálisan hangzik,nem akarlak elilyeszteni de mindennel számolni kell,ezért folyamatosan ellenőrzi majd a doki a baba állapotát illetve az előző heg vastagságát.. amíg UH-on azt tapasztalja,h nem vékonyodik,addig nincs gond, esélyes lehet a hüvelyi szülés.. amint picit vékonyabbnak találja,mint kellene,akkor császár lesz... mivel már 2 császár metszésed volt,ezért nem kell leírnom milyen érzés a műtét után elkövetkező pár nap... a császár metszés épp a kockázatok elkerülésére lesz majd..:) de a terhesség legjobb tudásom szerint kihordható! probléma mentesen!!! sem rád,sem a babára nem lesz veszéllyel,megfelelő ellenőrzés mellett!!:) rendszeresen járj minden kiírt ultrahangra ahol a sebet is ellenőrzik,és akkor nem lesz gond:) sok sikert! Pussssz

2009. szept. 5. 20:56

Szia!

nemrég indítottam egy kérdést de nem sokan válaszoltak. Most láttam ezt a témát, hátha tudsz válaszolni.

Szóval első terhességem császárral végződött. Rá két évvel újabb császár. Több gyerkőcöt nem terveztünk, de besikeredett. (még csak kb 2 hetes lehetek, dokinál még ezért nem voltam, de a teszt pozitív) A kisebbik gyerkőc másfél éves, szóval a harmadik szülés is nemsokkal két évre lenne, és tuti császár . Milyen kockázatokra számíthatok, egyáltalán veszélyes lenne ez a terhesség a babára és rám nézve? természetesen fogok nőgyógyásszal is konzultálni, de tudni szeretném mire számíthatok. Előre is köszi!

174. mgagi (válaszként erre: 172. - 0b3a2e43a1)
2009. szept. 5. 20:50

Köszi. Kedden majd megírom mi volt a dokinál.

Remélem leszel?

❮❮ ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook