Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Van kérdésetek teherbeesésről, terhességről vagy bármiféle nőgyógyászati témában? Szülésznő(hallgató) szívesen válaszol fórum

Van kérdésetek teherbeesésről, terhességről vagy bármiféle nőgyógyászati témában? Szülésznő(hallgató) szívesen válaszol (beszélgetés)

❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯
263. Dinus82 (válaszként erre: 260. - 0b3a2e43a1)
2009. okt. 28. 18:40

Szia!

Nagyon köszönöm a biztató szavakat. Igyekszem pozitívan hozzáállni a dolgokhoz. A gyógyszer rendben tart, és amíg én jól vagyok, addig a baba is jól érzi magát a pocakomban szerintem. :)

2009. okt. 28. 18:32

Na most megint megyek, majd írjatok Csajok, és ha jövök,válaszolok:)

Pussssz

261. 0b3a2e43a1 (válaszként erre: 259. - Mgagi)
2009. okt. 28. 18:32

nálatok kell időpont az UH-ba? :S

nálunk nem..

na mind1...

ha tényleg így van akkor irány az sztk,aztán a doki ha beutal akkor talán biztosabbat tudsz és előbb kapsz időpontot is... majd írd meg mi volt!

Pussz

260. 0b3a2e43a1 (válaszként erre: 250. - Dinus82)
2009. okt. 28. 18:30

Szija!

hát meglepődtem h nem adott képet.. mi kaptunk most is... 3at is,ingyen XD

azzal a magas vérnyomással kezdeni kellene valamit mert sem a picinek sem neked nem tesz jót...

az jó ha már mocorog, most akkor megnyugodhatsz:)

amúgy boldog 21. hetet:D

amúgy sztem nyugodj meg, az UH-on a dokinak dolga megnézni a baba szívfejlődését is... hiszen a genetikai vizsgálat épp arról szól g a szerveinek a fejlődését leellenőrizze...

ha komoly gond lett volna, azt egy figyelmes doki úgyis észre veszi, szóval ha nem szólt semmit, nagy valószínűséggel nincs semmi gond...

amúgy van olyan szívprobléma amit viszont smia UH-gal nem vesznek észre(lehet h color-doppleres UH-gal sem.. ez pedig a szív ereinek felcserélődése..nálunk volt olyan h semmi rendelleneset nem láttak, viszont a baba születése után derült ki h az aortája fel van cserélődve a fővénával,mert kékült a még másnap is...megműtötték már jól van... de az iylen hibát nem is veszik észre,mert a magzati vérkeringés más mint az újszülött vérkeringése,ezért addig nem is látszik a hiba... de nagyon ritka betegség, szóval ne aggódj... biztosan nem lesz baj, hiszen a doki nem mondta, szóval nyugodj meg:)

és ne haragudj,nem akarlak ijesztgetni,csak azt akartam ezzel mondani h van olyan betegség ami sem ilyen UH-on sem másik UH-on nem derül ki... és bármi gond van,a doki úgyis szólt volna!

vigyázzatok magatokra!

Pussz

259. mgagi (válaszként erre: 258. - 0b3a2e43a1)
2009. okt. 28. 18:18
Az a baj hogy oda is kell időpont. Mármint uh-ra, és ugyebár orvos megkérdezése nélkül nem mehetek uh-ra.
258. 0b3a2e43a1 (válaszként erre: 254. - Mgagi)
2009. okt. 28. 18:17

szija!

hát fogalmam sincs... pl itt Dunaújvárosban nincs... nálunk pl az sztk.s rendelésről át kell menni a kórházba UH-ra.. és sztem máshol sem nagyon van az sztk-ban uh,hanem csak a szül-nőgyógy nagy rendelőkben illetve a szülészet-nőgyógyászati UH-ban a kórházban....

257. 0b3a2e43a1 (válaszként erre: 255. - Napfenyreka)
2009. okt. 28. 18:14

szija!

konkrétat nem tudok,de én ellenjavallatát szakkönyvben nem olvastam még...

és én is festettem a hajam az első picinél is, és most is:) és ismerek még jó pár kismamát akik festet hajjal élnek:)egészséges babával:)

256. 0b3a2e43a1 (válaszként erre: 249. - F521aa3e5a)
2009. okt. 28. 18:12

Szija!

hát... 1. lehet hogy azért kezdett rendszertelen lenni a vérzésed,mert már régóta szedted a yadine-t ,mert általában 5 évig lehet szedni 1 fogamzásgátlót, de van amit csak kevesebb ideig.. és ha ez az idő lejár, akkor a szervezet már másképp reagál... én e szempontból azt javasolnám beszélj 1 nőgyógyásszal h mi márt javasol... én mondjuk a Lyndinette20-at tudom ajánlani pl...

2. ha ilyen történik mint veled is h a passzív életmódból hirtelen aktív életmódra vált, az is meg keverheti a menstruációs ciklust, de igazából bármi lehet...

a több negatív teszt még nem 100%os.. kórházban kellene vizelettesztet csináltatni... illetve elmenni orvoshoz,mert a késő menstruációnak sok oka lehet.. de nem akarlak ijesztgetni,amíg lehet h csak 1 stresszes időszakról van szó,vagy épp a változott életforma az oka... de mondom,biztosat csak doki mondhat,sztem látogasd meg:)

és jobbulást!

Pussz

2009. okt. 28. 18:08

Szijja!

Nekem volna...

Hajat festeni lehet terhesség alatt? Van olyan típusú anyag, ami nem árt, és ha árt, miben? Köszi

254. mgagi (válaszként erre: 252. - 0b3a2e43a1)
2009. okt. 28. 18:08

Szia!

Pénteken megyek az sztk-ba nőgyógyászhoz. Nem tudod ott van uh?

Egyébként ez a 6. napom és barnázok mellette pedig éles szurkálásokat érzek a bal petefészkemben.

253. 0b3a2e43a1 (válaszként erre: 248. - Emelint)
2009. okt. 28. 18:05

Szia!

Hát azt tudom h szülés alatt meg szülés közeli időpontokban szednek a kismamák homeopátiás szereket.. legalábbis páran és a babának semmi baja... de hogy amit Te mondasz azt mennyire ajánlott azt csak orvos tudná neked megmondani... elvileg a homeopátiás szerek jobban ajánlottak kismamáknak mint az összes többi,hisz gyengítve vannak benne a hatóanyagok... de hogy biztosan használható-e azt kérdezd meg dokitól mindenképp!!

Pussz

252. 0b3a2e43a1 (válaszként erre: 247. - Mgagi)
2009. okt. 28. 18:02

Szia!

hm..de akkor UH-on nem is nézték azóta?

hát remélem nem lesz semmi gond.. majd írd meg mi az eredmény.. és vigyázz magadra...:)

251. Dinus82
2009. okt. 25. 19:38

Jaj, egy kérdés...

Szerinted érdemes lenne magzati szív UH-ra mennünk? Dokim nem mondta, de nekem eszembe jutott. Viszont annyira szita az agyam, hogy csütörtökön elfelejtettem megkérdezni tőle.

Nem akarok naivnak tűnni, de ha észre vett volna valami gondot, akkor biztos javasolta volna kérdezés nélkül is, nem?

250. Dinus82 (válaszként erre: 246. - 0b3a2e43a1)
2009. okt. 25. 19:34

Szia!

Hát nem volt egy nagy eresztés az UH. Genetikai révén kicsit többet vártam tőle. Szégyenlős a kis drágám. Keresztbe tette a lábacskáit, így nem láttunk közéjük. A doki azt mondta, hogy inkább lány, mint fiú. :D Ettől aztán okosabbak lettünk. :) Képet nem adott. Ez akkor még egy kicsit bosszantott.

Azóta már megjártam a kardiológiát is 160/80-nal. Gyógyszereket kell szednem. Nem emlékszem, hogy írtam e már Neked erről. Most már teljesen jól vagyok. Csütörtökön voltam dokinál először a rosszullétem óta, és nagyon meg volt Velünk elégedve. Baba szívhangjára azt mondta, hogy tökéletes. :) Kaptam még Pipolphent, mert az már fogytán volt. Csak nevetett rajtam mikor mondtam Neki, hogy olyan jókat alszok tőle. :)

Kb. 1 hónap múlva megyünk 4D-re. Remélem akkor kicsivel okosabbak leszünk.

Jah, kedd, szerda körül végre elkezdtem érezni a mocorgást. Wellnessezni voltunk Zalakaroson és mikor úsztam, úszott Ő is. :) Azért van még kis súlyfelesleg, meg a lepény is mellső falon tapadt, úgyhogy leginkább csak reggel érzem, ha a bal oldalamra fordulok. Ma töltöttük be a 21. hetet, úgyhogy nemsokára erősödni fog. :)

Köszi, hogy érdeklődsz felőlünk. Jól esik. :)

Pussz!

2009. okt. 25. 08:18

Szia!

nekem olyan problémám lenne, hogy abba hagytam a yadine szedését, mert a vége felé már össze vissza jött meg, volt h 40 napig folyamatosan megvolt(4 éve szedem) abba hagytam 2 hónapja, egyszer megjött, de most már 22 napja késik, csináltam több tesztet is és negatíval lettek...

nem tudom mennyire játszik közre h elkezdtem aktívan sportolni kb 1 hónapja heti 4-5x3 órát, de eszem rendesen.

köszönöm a válaszod:)

248. emelint
2009. okt. 25. 08:08

Szia Vikus88!

Várandósság alatt homeopátiás gyógyszereket lehet szedni? Konkrétan arra gondolok, hogy a luffeel homeopátiás allergiagyógyszert lehet-e szedni?

247. mgagi
2009. okt. 24. 19:14

Szia Vikus!

Emlékszel nálam találtak szeptemberben cisztát.

Nos úgy néz ki hogy még nem szívódott fel, mert tegnap megjött és megint borzasztóan görcsölt a bal petefészkem. 15-én voltam hormon vizsgálaton, de csak 1 hónap múlva lesz eredmény.

246. 0b3a2e43a1 (válaszként erre: 236. - Dinus82)
2009. okt. 24. 19:07

szija!

majd írd meg mi volt, és szólj ha van kép:D kíváncsi vagyok:D

Pussz

245. 0b3a2e43a1 (válaszként erre: 237. - 9f8e6b2378)
2009. okt. 24. 19:06

szija..

hát ha nem talált a doki UH-on sem semmit akkor nem tudom mi lehet a baj... sztem csinálj gyógyszertári terhességi tesztet, ha pozitív irány vissza a doki.. ugyanis lehet méhenkívüli terhesség, csak még olyan kicsi h nem látszik rendesen az UH-on... ugyanis a cisztát és az egyéb problémákat észre kellett volna vennie ha jó doki.. de a méhenkivülit nehezebb megállapítani...vigyázz magadra:)

244. 0b3a2e43a1 (válaszként erre: 238. - Sallair)
2009. okt. 24. 19:03
szija!sztem minél előbb látogasd meg az orvosod, és kérdezd tőle... de ő is csak vizsgálat után lesz okosabb:)
243. 0b3a2e43a1 (válaszként erre: 239. - 1a7db11ff0)
2009. okt. 24. 19:02

szija!

részvétem...

4 hónapot mindenképp várjátok ki, de inkább várjatok fél évet... de azt igazából nektek kell éreznetek... a lényeg h ne azért vállaljatok babát,hogy az előzőt pótoljátok... így sztem a következő babát akkor vállaljátok csak, amikor a gyász nagy részén már túl vagytok...

én nyáron vetéltem el, de ím 3 hónapra rá már ismét baba van a pociban... de csak akkor mertük őt vállalni,mikor már nem hiány pótlása volt a cél.. amikor az előző pici elvesztésén nagyrészt már túl tettem magam.... csak így lehet új babát vállalni.amikor önmagáért szereted és várod, és nem azért h pótolja az előzőt... így én azt ajánlom, hogy amikor lelkileg teljesen készen álltok rá, akkor vállaljátok a picit.

sok sikert!

Pussz

242. 0b3a2e43a1 (válaszként erre: 235. - Noncsi18)
2009. okt. 24. 18:57

szija..

azt hogy mivel jár, azt nem tudom... de valószínű itt is,mint mindent ami a méhszáj bojgatásával jár, 6 hét nemi élet megvonást ajánlanak... de akkor is csak óvatosan... persze kontrollra is kell menni menet közben és ott megmondják hogy meddig kell vigyázni,mert nekem pl a 3. hét után már nem volt semmi bajom és már akkor azt mondta a doki, h folytatható a nemi élet(bár nekem más műtétem volt).. de van akinek a 6. hét után is érzékeny a méhszája.. ez egyén függő..

remélem azért picit tudtam segíteni..

pussz

241. 0b3a2e43a1 (válaszként erre: 234. - Orsi86)
2009. okt. 24. 18:50

szia!

hát, talán biztató hír, hogy én eddig nem találkoztam ilyen okból kifolyólag beteg gyerkőccel... annyit tudok, hogy nagyobb súllyal születnek az ilyen babák és születés után folyamatosan mérik a vércukorszintjüket... de egyéb problémáról nem hallottam még:) de ha aggódsz, érdeklődj a védőnődtől, vagy az orvosodtól:)

és ne aggódj,nem feltétlenül függ össze a vetélésed az előző baba elvesztésével... én tudtommal teljesen egészséges vagyok, pár hónapja még is én is elvesztettem a babámat a 12.héten... de most nálunk is úton van a kistesó, reménykedem vele már nem lesz gond:)

Sok sikert! Vigyázz magatokra!

Pussz

240. 0b3a2e43a1 (válaszként erre: 232. - Christy137)
2009. okt. 24. 18:45
sajnos gyógyszerekkel kapcsolatban csak orvos adhat tanácsot... Ne haragudj!
2009. okt. 23. 18:04

3 gyermeket szültem és az lenne a kérédesm hogy a 3 baba császárral lett de meghalt és szeretnénk ujra babát vállalni mennyi az ideális idő föképpen a gyász a magány és a tehetetlenség beszél belölem minél elöbb szertnék babát a dokik azt mondták hogy 4-5-6-9 honap akkor most mennyit várjunk.???

köszi segitségedet

238. sallair
2009. okt. 22. 19:51
sziasztok! az a nagy problémám,hogy két hete operáltak p3citológia és hpv45 vírus miatt.minden rendben ment,annyi félelmetes volt a dologban,hogy a műtét után mikor először felálltam,rengeteg véres"izé" ömlött ki belőlem.azt mondta az ápolónő,hogy ne ijedjek meg,ez természetes.azóta eltelt két hét,folyamatosan folydogál valami rózsaszínes dolog belőlem.közben a menstruációm is megjött,épp akkor amikorra vártam,de ennek már nyolc napja-ami mellesleg 4-5napig szokott tartani,és ugyanolyan intenzitású,mint kb.a 3.nap táján szokott lenni.nagyon meg vagyok ijedve,nem történt-e esetleg valami baj a műtét közben.ma csütörtök van,hétfőn érkezik meg a szövettani leletem,addig halálra izgulom magam.ha valakinek esetleg van erről valamilyen tapasztalata,segítsen legyen szíves.előre is köszönöm!
2009. okt. 7. 19:54
Szia.Ma voltam rákszűrésen,plusz jól megnyomkodott a doki és ez ma nagyon fájt.Iszonyat rosszul lettem rá 10percre,azt hittem leájulok a székről és minden hasamban lévő szerv kiakart szakadni belőlem.Vettem hideg ásv.vizet és be egy görcsoldót,kb 30perc múlva jobb lett,de azért du is éreztem a méhem.Nem látott semmit az u.h.-on.Nem volt még ilyen és megijedtem.Mi lehetett?Tudsz adni vmi infót?
236. Dinus82 (válaszként erre: 229. - 0b3a2e43a1)
2009. okt. 1. 07:38

Szija Vikus!

Hívtam tegnap a védőnőt. Azt mondta, hogy az eredményemet a nővédelmibe küldik, de ők csak egy héten egyszer mennek oda összeszedni az összes hozzájuk tartozó leletet. Ezen a héten még nem voltak. Szóval nem tudta megmondani, de ha nem kaptam értesítést, akkor minden rendben. Szóval aggódnom már nem kell, de azért érdekelt volna a pontos érték. Na mind1, annyit azért megtudtam, hogy baj nincs. Holnap derül ki, hogy mehetek e hétfőn a 18. hetes UH-ra. :)

2009. szept. 30. 15:35

Szia! Nekem méhszájsebem van a nőgyógyászom le akarja fagyasztani. Érdeklődnék, hogy ez mivel jár? Nagyon fájdalmas? Illetve utána mennyi ideig nem lehet nemi életet élni?

Köszönöm előre is!

234. Orsi86
2009. szept. 29. 07:10

Szia!

1éve volt egy terhességem ,de elvetéltem.

3hete tudom,h inzulinrezisztenciám van. Ezt nem is tudták kezelni, mert azonnal teherbeestem. (3hete diétázom és cukrot ,lisztet nem eszem.)

Az lenne a kérdésem, h sok nő szül egészséges babát magas inzulin szinttel?

Nagyon félek, h újra elvesztem a babám.

❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook