Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Van kérdésetek teherbeesésről, terhességről vagy bármiféle nőgyógyászati témában? Szülésznő(hallgató) szívesen válaszol fórum

Van kérdésetek teherbeesésről, terhességről vagy bármiféle nőgyógyászati témában? Szülésznő(hallgató) szívesen válaszol (beszélgetés)

23. one85 (válaszként erre: 20. - 0b3a2e43a1)
2009. aug. 11. 16:39
a naplómba van egy cikk a Leidenről és dr fülöpről ha érdekel:)
22. one85 (válaszként erre: 20. - 0b3a2e43a1)
2009. aug. 11. 16:37
Sok sikert a tanuláshoz és mégegyszer köszi a választ vagy inkább azt , hogy próbálsz segíteni másoknak!:)
21. 0b3a2e43a1 (válaszként erre: 19. - 0b024dbfb9)
2009. aug. 11. 16:35

semmi gond...:)

a lényeg h most nektek sikerüljön:)

am tudod mikor van peteérésed?mert ha akkor próbálkoztok,az sokat segít:)(havid első napja után kb 14 nappal,illetve az ekörüli napokban esedékes../28 napos ciklusnál/)

sok sikert!:)

2009. aug. 11. 16:33
am előre is bocsi ha vkinek nem adok kielégítő választ...de csak hallgató vagyok:) így csak eddigi ismereteimre hagyatkozhatok..illyetve ha kell előkapom a szakirodalmat:) de amiben tudok,segítek:) remélem azért az is elég,ha nagyjából megnyugtató választ adok.. és igyekszem nem azt válaszolni,h menj orvoshoz...de van amikor sajnos ez a legkézenfekvőbb dolog..hisz ők mégis csak többet tudnak... a szülésznő csak tanácsot adhat..a döntés már a doki kezében van:)
19. 0b024dbfb9 (válaszként erre: 16. - 0b3a2e43a1)
2009. aug. 11. 16:32

...de édes Vagy :)

és ne haragudj, nem olvastam figyelmesen, sajnálom hogy így történt, ahogy... de igazad van, csak optimistán és minden jól fog alakulni!!!

18. one85 (válaszként erre: 15. - 0b3a2e43a1)
2009. aug. 11. 16:31
Köszönöm a válaszod.A Leidenről sajna már mindent tudok.Az orvos szerint ezt már nem a leiden okozza , nem a hormonok.Elég kirívó eset vagyok és rossz mikor már az orvosnak is látom , hogy felytörést okozok . Idáig voltam egyjópárnál és a végén mikor látták , hogy ezt ők se értik szinte majdhogynem "lepattintottak".MűNagyon kevés az az orvos aki tényleg segíteni tud és akar , aki nem csak a markát tartja.:(Ez van .Talán a mostani már jobb egy picit , de maj meglátjuk.
17. 0b3a2e43a1 (válaszként erre: 13. - Gabcsi8080)
2009. aug. 11. 16:30
persze:)
16. 0b3a2e43a1 (válaszként erre: 14. - 0b024dbfb9)
2009. aug. 11. 16:30

Nincs baba..sajnos elvesztettük:( de legalább tudjuk h nem vagyunk terméketlenek.. 1 év múlva megpróbáljuk újra...

tudom,nehéz nem rá gondolni,de nem is arról beszélek...a lényeg,h ne görcsösen... muszájból..

nem muszáj..:)

gondolj rá úgy:Szívem,bújjunk össze..és próbáljuk meg újra:) Szeretném h végre jöjjön egy gyönyörű egészséges pici.. másoknak sikerült,nekünk is fog:)

a lényeg:csak pozitívan:)

15. 0b3a2e43a1 (válaszként erre: 7. - One85)
2009. aug. 11. 16:26
huhh..hát az említett orvosról még nem hallottam,mert én győrben tanulok,és ott ismerek csak dokikat... de ha őt ajánlottákakkor annak biztosan meg van az oka:) huhh...most így hirtelen nem tudok neked sok mindent a leiden-ről...csak pár dolgot.. butaságot viszont nem akarok írni... de ha van 1 napod,akkor utána nézek a dolognak a szakirodalomban,és leírom neked:) ígérem segítek,amennyit csak tudok,csak most így hirtelen nehéz..:) mert még csak 1-2 leidenes kismamával találkoztam,és velük sem terhességük alatt csak amikor szívhangott hallgattunk,de egyéb kezelésben nem vettem részt,így nem válaszolok egyelőre,ha nem baj:) holnap ilyenkorra viszont megkapod a választ,ígérem,ha kicsit kések vele akkor bocsi:)
14. 0b024dbfb9 (válaszként erre: 12. - 0b3a2e43a1)
2009. aug. 11. 16:24

Köszönöm Vikus!

Stressz sajna van bőven és azt sem mondanám , hogy nem görcsölök rá a babatémára... de egy lassan egy év után, hogy bírnám ki, hogy ne gondoljak rá :) nehéz!!!

Gratulálok Neked, remélem hamarosan én is hasonlóan érzek majd!!! :)

2009. aug. 11. 16:20
Priviben is válaszolsz?????????
12. 0b3a2e43a1 (válaszként erre: 5. - 0b024dbfb9)
2009. aug. 11. 16:18

előfordulhat.... de am bakteriális fertőzésem nekem is volt(igaz nem volt súlyos,egyszer kaptam csak rá gyógyszert...) de ez nem zárta ki a babadolgot... hiszen nekem sikerült a babaakció..(részben)...

de am elvileg ezért is vesznek kenetet az első terhességi vizsgálatnál,h ha baktériumfertőzés vagy bármi más van,azt kezeljék... de sztem nem az a konkrét oka a teherbeesés hiányának...inkább belső okai vannak sztem..... vagy fizikai,vagy lelki..ha lelki azt könnyen kezelhetjük:kerüld a stresszes helyzetet,ne görcsölj rá a baba várásra te sem! próbáld felismerni h milyen stresszhelyzte vesz körül és azt igyekezz kiküszöbölni az életedből... amint kicsit helyre jönnek körülötted a dolgok,sztem sikerülni fog...ha nem akkor fordulj orvoshoz:)

11. 0b3a2e43a1 (válaszként erre: 4. - Simple)
2009. aug. 11. 16:06

hát... hallani rémhíreket,de ha az megnyugtat,rengeteg olyat hallottam,hogy abortusz után illetve missed ab. befejezés után vayg vetélés után szültek egészséges babákat.. probléma mentes terhesség mellett...

én is rengeteg ilyennel találkoztam már...

lehet,hogy akkor a kaparás oylan mértékű volt,hogy a nyálkahártya nem tud felépülni teljesen,h biztonságos legyen... de arról nem írtál,h az ab. után volt e vmiféle rendellenes vérzés,erős görcs,hasonlók? akkor talán többet tudok mondani... de elvileg ha akkor minden rendben volt a befejezés után,akkor nem hiszem h az volt az oka:)

próbálkozzatok! az egyetlen tanács:ne görcsöljetek a dologra,csak élvezzétek egymást... felejtsétek el az a mondatot h :MOST ITT AZ IDŐ MEGINT,ÖSSZE KELL HOZNUNK A PICIT...

semmi sem muszáj..szeressétek egymást,és csak nyugodtan!!! :)ezt tudom tanácsolni:) 1 év sikertelenség után pedig kérj segítséget az orvosodtól... addig viszont ne aggódj!:)

10. 8559ed0e1b (válaszként erre: 9. - 0b3a2e43a1)
2009. aug. 11. 16:01
Köszönöm a válaszod,még várjuk a szövettant.
9. 0b3a2e43a1 (válaszként erre: 3. - 8559ed0e1b)
2009. aug. 11. 15:59

hát...először is részvétem!:( am a történteknek rengeteg oka lehet... lehet pl hogy a méhlepénynek nem volt megfelelő a vérkeringése... vagy köldökzsinór csomó... így a genetikai dolgok tényleg kizárhatóak...de az is lehet,h a pici szíve nem működött úgy ahogy kellett volna..(bár ez UH-ról kiderült volna)... de a dokik nem mondtak semmit?szövettan?? abból elvileg ki kell derülnie... mi is most várjuk a szövettan eredményét,h megtudjuk a mi picinkkel mi lehetett a baj..

az a baj,hogy ez most tényleg nehéz kérdés... a tények pontos ismerete nélkül képtelenség ennél többet mondani... ne haragudj

2009. aug. 11. 15:58

Több évig tartó gombás (candida) fertőzés fejebb mehet ha nem kezelik? Mert eddig csak bakteriálisra irták hogy meddőséget okoz. De nekem alhasi fájdalmaim vannak, és már a ciklusom is min 50 napos iszonyat görcsölős amire régen nem volt példa. Okozhatja ezt kismedencei gyulladás, vagy inkább a hormonproblémám? Esetleg mindkettő?

nagyon köszönöm!

2009. aug. 11. 15:58

sok lesz a dolgod azt hiszem.:)

Nekem is lenne kérdésem.Én leiden pozitív vagyok.Volt 4 ab missedem.Voltunk genetikán , hematológián szinte már mindenhol. a 3. és a 4. vetélésemnél már szúrtam magam.A 3-nál 0.4 clexan-nal .A 4-nél ami most ment el nemrégen :( 0.6-os clexant kaptam és 3-szor 1 Duphastont.Az orvos azt mondta nem tudja mi okozza.Továbbküld majd Bpestre Dr. Fülöp Vilmoshoz.Hallottál már róla?Tud majd szerinted segíteni?Láttál már ilyen esetet?Ha igen mi volt a baj?

2009. aug. 11. 15:54
kihagytam egy-két betűt, bocsi... :(
2009. aug. 11. 15:53

Ugyanez a szitu, mint simle-nél!! :(

Pluszban évekig küzdöttem bakteriális (nem gomás!!!) fertőzéssel odalent... lehet, hogy ez is rontja az esélyeim??

2009. aug. 11. 15:51
Szóval több mint tíz éve volt egy abortuszom. Azóta a nőgyógyász mindig mindent rendben talál nálam. Viszont már fél éve nem tudok teherbe esni. Vizsgálatokra még nem mentem mivel nem sürgős a dolog, ráérek. De lehet ennek köze az abortuszhoz? Hallani rémhíreket...
2009. aug. 11. 15:51

Nekem lenne:)

Először is tudnod kell hogy már van egy egészséges gyermekem.

Probléma a következő:

Terhességem 26.hetében meghalt a baba.Ennek semmi előzménye nem volt,minden vizsgálatra elmentem,voltam genetikusnál is.Minden ok volt.

Szerinted ez miért történhetett?

2009. aug. 11. 15:49
Nekem lenne egy kérdésem! Rögtön írom!
2009. aug. 11. 15:48
Van kérdésetek teherbeeséssel terhességgel vagy bármiféle nőgyógyászati témában?itt feltehetitek, a szülésznő(hallgató)szívesen válaszol:)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook