Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Van kérdésetek teherbeesésről, terhességről vagy bármiféle nőgyógyászati témában? Szülésznő(hallgató) szívesen válaszol fórum

Van kérdésetek teherbeesésről, terhességről vagy bármiféle nőgyógyászati témában? Szülésznő(hallgató) szívesen válaszol (beszélgetés)

❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... ❯❯
233. Dinus82 (válaszként erre: 229. - 0b3a2e43a1)
2009. szept. 29. 07:09
Szija! O.K. Ma vagy holnap kiderül az AFP eredménye. Mindenképp megosztom veled. :)
2009. szept. 29. 07:03

Jó reggelt!

31 hetes kismama vagyok, a nőgyógyász tegnap Neo-Ferro-Folgamma tablettát írt fel nekem vas és folsav pótlására, azonban rettenetesen fáj-és ég a gyomrom tőle :-( kérdésem az lenne, hogy nyilván van még ezen kívűl is erre alkalmas készítmény (netán magyar is!) mit tanácsol mit szedhetnék? Köszönettel Kriszti

2009. szept. 26. 19:38
na megint lépek,majd valamikor jövök:) pusszancs
230. 0b3a2e43a1 (válaszként erre: 225. - Mgagi)
2009. szept. 26. 19:38

szija

utána néztem mi ez a dermoid ciszta... ha az van, azt műteni kell,nehogy gond legyen:) nem tudom mikor jövök legközelebb de ha gondolod hozom magammal a könyvet és bemásolom:)

okosan teszed amúgy, egyelőre nyugi,aztán majd ha gond van,rá érsz akkor gondolkodni rajt és dokihoz szaladni,addig nyugi:) remélem nem lesz gond:)

Pusssssz: Vikus

229. 0b3a2e43a1 (válaszként erre: 226. - Dinus82)
2009. szept. 26. 19:35
szija! Oksi:) drukkolok, majd írd meg mizu:)
228. 0b3a2e43a1 (válaszként erre: 227. - Hajini)
2009. szept. 26. 19:35
szija! nyugodj meg, attól h többet mocorog nem lesz baja:) lehet h a gyógyszer pörgette fel egy picit,de nyilván ártani nem fog,hisz akkor fel sem írták volna.hadd mozogjon,legalább elfárad mire kibújik és tudsz majd pihenni:) na jó vicceltem, de nem kell aggódnod ez a lényeg!:) Pussz
227. hajini
2009. szept. 23. 12:01

Szia mindenki!én 22 hetes kismama vagyok, +1 kilóval, lehet-e az az oka, h nem hízom, h lisztérzékeny vagyok? a babával minden rendben szépen fejlődik, rugdos ezerrel a 17. héttől.)

most épp arcüreggyulladással döglődöm itthon, cedax 400-at szedek. a baba sokkal többet mocorog, mint előtte. ez lehet hatással rá?

előre is köszi a segírséged

226. Dinus82
2009. szept. 20. 18:35

Szia Vikus!

1000 köszönet mind2 válaszért. Holnap lesz az AFP. Mindenképp megemlítem a laborban a dolgot. A vérnyomásra meg igyekszem odafigyelni, mert nem lettem túl nyugodt a rám váró lehetőségektől. Bár úgy vagyok vele, hogy mindegy, velem mit csinálnak, csak Bogyókával legyen rendben minden.

Még egyszer köszi!

Pussz!

225. mgagi (válaszként erre: 218. - 0b3a2e43a1)
2009. szept. 20. 11:48
1x volt uh. amikor elpanaszoltam neki hogy amikor megjött azt éreztem mintha csavarták volna a bal petefészkem.Ebben a hónapban nézték. Találtak is 25mm-es cisztát. Aki uh-ozott azt mondta: ó ez csak egy ciszta. Persze nem pont így,de utalt rá. Nem mondta a doki hogy mire számíthatok. Felszívódik, nőni fog? Semmit. Szóval most megvárom a menzeszem és kiderül. Ha megint más lesz akkor megint elmegyek a dokihoz.
224. Noncsi18 (válaszként erre: 199. - D9e8a01a96)
2009. szept. 20. 11:36
Nálam is a candida a probléma..... Elmentem nődokihoz kb havonta, felírta a kenőcsöt, kúpot, gyógyszert, beszedtem,elmúlt két hét múlva visszajött..... Úgyhogy ennek meg nincs értelme, úgyhogy már nem is járok el, mert eléggé gyógyszer ellenes vagyok. Itt csak a diéta segíthet...
2009. szept. 20. 11:31
Na most újra tartunk egy kis hatásszünetet korlátlan ideig:) amint tudok jövök:) addig legyetek jók és vigyázzatok magatokra:)Pussssssssz
2009. szept. 20. 11:29
na most megint tartunk egy kis hatás szünetet határozatlan ideig:D amint lehetőségeim engedik visszajövök és válaszolok a kérdéseitekre:) addig továbbra is jobbulást és jó kismamaságot mindenkinek:) Pussssssssssz
221. 0b3a2e43a1 (válaszként erre: 194. - D9e8a01a96)
2009. szept. 20. 11:27

szija!

a candida nem gátolja a teherbeesést,amíg nem haladt túl magasra.. ehhez viszont kivizsgálás szükséges.. de ha tudod h az van,akkor rögtön fordulj dokihoz,mert ez nem 1 emberes kezelést igényel... a párodat és téged is kezelni kell ,mert ha nem,akkor visszatér,amint újra szeretkeztek...

így mind2tök érdeke,ha nem akartok folyton fertőzöttek lenni... sőt... amíg csak a hüvelyben tenyészik,addig nem veszélyes a teherbeesésre, de amint feljebb halad, ha érinti a méhet, esetleg a petevezetőket,akkor meddőséget okozhat... így minél előbb kezelni kell... ráadásul a megfogant magzat is elkaphatja a fertőzést, és súlyos károsodást okozhat neki...

am az h nem estél még teherbe annak sok oka lehet,vagy veled nincs vmi rendben,vagy pároddal... fordulj orvoshoz, ő kivizsgál és bővebb felvilágosítást tud adni!

220. 0b3a2e43a1 (válaszként erre: 191. - Csibefalat2008)
2009. szept. 20. 11:22

szija:)

Ági jól mondta,amíg szoptatsz rendesen addig a menstruációd is kimarad:) ettől függetlenül peteérés bármikor bekövetkezhet így viszont védekezni kell ha nem akartok most másik babát:)

itt amíg anyuka szoptat az oxitocin gőzerővel termelődik, ami a nyálkahártyára is hatással van... amíg szoptatsz addig csak lassan alakul ki,csak kevés, és nem is lökődik le... de a peteérés nem gátolt teljes mértékben,ezért kell vigyázni... amint csökkented a szoptatást,vagy már nem szoptatsz,akkor megjön újra ne aggódj:)

219. 0b3a2e43a1 (válaszként erre: 190. - Dinus82)
2009. szept. 20. 11:18
nem tudom...de sztem szólj:) sokban sztem nem számít a dolog,de inkább szólj:) úgy biztosabb:) földrészenként változik kicsit az emberek szervezete,így a hormonok és a vér összetétele is...van olyan rész az AFP eredményben amit nem befolyásol a hely,de lehet van ami csak adott földrészre vonatkozik...és ha ilyet találnak,akkor jobb ha tudják h azért mert más földrészről származik apukád, és nem azért mert valami kóros:) fő a biztonság... jobb ha szólsz,maximum ha nagy jelentősége nincs,akkor így marad minden:)
218. 0b3a2e43a1 (válaszként erre: 216. - Mgagi)
2009. szept. 20. 11:13
akkor nem tom... abszolút nem is volt 1 UH sem?? mert ha 1 lenne akkor azt mondom oké,látja h ez más fajta,felszívódik könnyen ezért nem figyelteti... de ha nem nézte abszolút akkor nem tom.... lehet h kivárja h alakul a dolog... nő vagy felszívódik... ha nő akkor beavatkozik, ha nem akkor gyógyultnak nyilvánit... de az is lehet h 2005 óta megunta a szakmáját és már nem foglalkozik annyira a dolgokkal...de remélem nem erről van szó,mert az ilyenhez nem érdemes járni...
217. 0b3a2e43a1 (válaszként erre: 189. - Krisz5)
2009. szept. 20. 11:11

szija!

itt valószínű arról van szó h a gyógyszer olyan hormont tartalmaz ami helyes szinten tartja a peteéréshez és tüszőrepedéshez szükséges hormonokat...

ezek a hormonok pedig ugyebár keringenek a véreddel együtt, így amikor vért vesznek hormon vizsgálatra akkor a mesterségesen kialakított normális hormon szintet észlelik..

és ezért jók az eredmények...

de lehet is másról is szó... az is lehet h nem a hormon szinttel van baj, hanem a petesejtekkel,vagy épp a nyálkahártyád nem épül fel addigra mikorra kellene,így nem is lökődik ki,hisz nincs megérve kellően az adott időpontra... vagy a petesejtjeid nem elég befogadó képesek a párod spermái számára... de lehet h az ő spermáival van gond... sok féle lehetőség van itt... de pontos választ nem tudok.. az is lehet mivel a menstruáció illetve előtte a peteérés folyamata elég bonyolult folyamat,vagy a petefészkek hormon reakcióival van gond,vagy az agyalapi mirigy nem reagál az adott homonokra kellő képp így késik a menzesz, de az is lehet h mind 2 reakció képessége meg van,de valamiért nincs kapcsolat a 2 között valahol probléma van... ehhez viszont tüzetesebb kivizsgálás szükséges h hol is van a gond... nem faggattad ki a dokit ezzel a kérdéssel kapcsolatban? sztem azt kellett volna:) ő azért jobban ért hozzá mint én, bár kellő mélységű kivizsgálás nélkül ő is csak sötétben tapogatózik... bocsi h csak ilyen homályos dolgokat tudok mondani,de ez annyira bonyolult folyamat,és annyi helyen lehet hiba,h csak így mondani valamit nem lehet... inkább beszélj a dokiddal... én ennyit tudtam segíteni... a többiről inkább őt kérdezd... ne haragudj:(

sok sikert!

szija

216. mgagi (válaszként erre: 214. - 0b3a2e43a1)
2009. szept. 20. 10:58
Ugyanaz a doki. Szóval ezért nem értem. 2005-ben volt cisztám és azt figyelték. Végülis felszívódott, de idő kellett hozzá.
215. 0b3a2e43a1 (válaszként erre: 213. - Mgagi)
2009. szept. 20. 10:58
őőőő.... passz... mivel nem PCOS-ról van szó így valószínűleg nem:) sztem próbálkozzatok nyugodtan, aztán kiderül...de sztem nem lesz gond... maximum terhesség alatt figyelni kell max a ciszta nagyságát,h kordában tartható legyen.... de amúgy tudtommal nem okoz gondot... van más is hasonló helyzetben mégis van baba a pociban,szal sztem ne aggódj:)
214. 0b3a2e43a1 (válaszként erre: 211. - Mgagi)
2009. szept. 20. 10:55
hm... eddig is nála voltál? vagy másik dokinál?? mert sztem dokija is válogatja.... egyik alapos a másik fele annyira sem..
213. mgagi (válaszként erre: 211. - Mgagi)
2009. szept. 20. 10:54
Fél év múlva szeretnénk a babán dolgozni. Remélem addigra rendbe jövök. Nem lesz semmi akadály ami miatt nem sikerülne teherbeesnem. Nyugodtabb lennék ha ellenőrizné hogy minden rendben van e, de ha nem akkor nem tudok mit tenni. Ciszta akadályozhatja a teherbeesést?
212. 0b3a2e43a1 (válaszként erre: 188. - Dinus82)
2009. szept. 20. 10:54

szija:) bocsi h késtem:)

ha így alakul akkor tényleg nagy valószínűséggel befektetnek majd,mert ilyenkor sok veszély előfordul.. a babának valóban nem tesz jót a magas vérnyomás... addig talán még tudnak várni(bár ezt kórháza válogatja) amíg nem kezdesz ödémásodni... amíg ilyen gond nincs akkor ha szerencséd van,nem fektetnek be... de lehet pár napra mindenképp bent tartanak,hogy lejjebb vigyék a vérnyomásod,próbálkoznak gyógyszerekkel és ha kordában tudják tartani,akor haza mehetsz... de ha nem,akkor állandó megfigyelésre szorulsz,ezért bent fognak... ilyenkor minden reggel pisilned kell majd egy ki pohárba amit ellenőriznek... amíg nem találnak benne fehérjét,addig no problem... ha igen,akkor tuti hosszú ideig bent tartanak a terhespathológián, szükség esetén császároznak is.... de reméljük erre nem kerül sor... a befekvés időpontját a dokid,és az állapotod döntik majd el:) reméljük kordában tartható a vérnyomásod gyógyszerekkel, és akkor lehet a szülésig nem is kell a kórház közelébe menned!:) legalábbis remélem:)

211. mgagi (válaszként erre: 209. - 0b3a2e43a1)
2009. szept. 20. 10:50

Szia!

Köszi a válaszod.

Mikor rákérdeztem hogy kell e visszajönnöm, esetleg uh-ra menni, meg hormonvizsgálat? Azt mondta nincs semmi teendő. Ha vmi mégis történik akkor menjek.

Volt már cisztám, de azt mindig figyelték.

210. 0b3a2e43a1 (válaszként erre: 187. - Meli5)
2009. szept. 20. 10:46

szija:)

nem mondta h megvárja a terhesség végét?? jó... nem fontos...ha indokolt az anyán műtét elvégzése,akkor el kell végezni... amíg nem sürgős,addig hagyni fogja úgyis....de ha veszélyesebb lenne számodra akkor műteni fog... nyugi,a babának attól nem lesz baja... mert nem a méhedet műtik... mellette meg dolgozhatnak nyugodtan....

209. 0b3a2e43a1 (válaszként erre: 186. - Mgagi)
2009. szept. 20. 10:43
nagy uterus anteflexio versioban,azaz pont jó állásban:) az eddig OK. a jo. tömegesebb adn. az a jobb oldalon tömegesebb adnexumokat takar,azaz függelékek...azaz a petefészek és a kürtök... ha nem mondott rá semmit h kell e kezelni,akkor nem kell aggódni... de lehet azért nagyobb a petefészked,mert jelenleg is több ciszta található benne... de nem rendelt UH-ot a drága szentem???? mert sztem kéne... UH után tud biztosat mondani és h valóban ciszta e,és hogy hogyan kezelje... mit mondott??
208. 0b3a2e43a1 (válaszként erre: 185. - Mgagi)
2009. szept. 20. 10:38

szija:) kicsit megkésve,de itt vagyok:) dermoid cioszta... igazat megszólva nem is hallottam így konkrétan róla.. de a dermoidból nekem a bőr jön ki..szóval vmi bőrben lévő cisztáról van szó: ott lent? mert akkor amiatt nem kell aggódni mert az csak a mirigyek eltömődése miatt van, ki lehet tisztítatni de nem szükséges....

de ha petefészek ciszta akkor fogalmam sincs,max tippelni tudok,hogy az a petefészek felszínére került tüszőkből alakul át.... a petesejt ne lökődik ki,és ciszta képződik... de hogy miért?sztem a hormonok miatt.... de sztem az ilyenek nem veszélyesek... :) igyekszem vmi okosat mondani de erről tényleg nem hallottam szal csak tippelek:( ne haragudj:(

2009. szept. 20. 10:30
Jujj de régen nem voltam itt... Bocs Csajok de szülőszobán vagyok gyakorlaton és a sok műszakozás alatt nincs időm átszaladni anyósékhoz h netezzek. de most itt vagyok:D na most írok megint pár választ:) legalábbis igyekszem:)
206. mgagi (válaszként erre: 205. - D9e8a01a96)
2009. szept. 19. 21:55
Gondolj arra hogy a baba érdekében teszed és esetleg akkor könnyebb lesz. Az elején biztos nehéz lesz, de utána már könnyebb lesz és hozzászokik a szervezeted.
2009. szept. 19. 21:53
:)
204. mgagi (válaszként erre: 203. - D9e8a01a96)
2009. szept. 19. 21:50
Gondolom. Nekem is egy kicsit visszakéne fognom magam mert mostanában sok édeset ettem. Nem azért mert gombás vagyok, mert szerencsére nem. De nem jó az a sok édesség sem.
❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook