Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Van kérdésetek teherbeesésről, terhességről vagy bármiféle nőgyógyászati témában? Szülésznő(hallgató) szívesen válaszol fórum

Van kérdésetek teherbeesésről, terhességről vagy bármiféle nőgyógyászati témában? Szülésznő(hallgató) szívesen válaszol (beszélgetés)

83. mgagi (válaszként erre: 82. - Tappancsmama)
2009. aug. 14. 20:28
Nem. Házi orvoshoz jutottam még csak el. Laborba adott beutalót. De majd csak 1 hét múlva megyek laborba. Vizeletet kell vinnem.
82. tappancsmama (válaszként erre: 81. - Mgagi)
2009. aug. 14. 19:38

Szia!

A doki megnézett UH-al is?

81. mgagi (válaszként erre: 73. - 0b3a2e43a1)
2009. aug. 14. 17:19

Szia Vikus!

Voltam orvosnál és a doki vizeletvizsgálatot írt ki. Viszont ma du-ra belázasodtam. 38.1 lett. Mostmár jobban vagyok. Lehetséges ilyen terhesség elején?

2009. aug. 14. 16:50
ja és elégé bele tudom élni magma a dolgokba és bebeszélni magamnak dolgokat amúgy se cici fájás se hányinger
2009. aug. 14. 16:48
előre is köszi a válaszokat! és ha valami nem érthető szóljatok koszi
2009. aug. 14. 16:47
sziasztok! szeretném ha segítenétek! fog.gátlót szedek(harmonet)és vasárnap(júl.26) bevetem az utolsó bogyót (hétfőtől a 7 napos szünet)! vasárnap lefeküdtem egy ismerősömmel (ő volt a 2. partnerem eddig) nem élvezett belém! ezek után rendesen megjött(erős vérzés görcsölés) szünet után megint a köv. levél bogyó! mindig rendesen időben szedtem be és most is így teszek! de ugye az aktus lassan 3 hete történt és mostanában fáj a fejem és puffadok( bár ez szokott így lenni) szerintetek lehetek terhes az első párommal nem volt semmi gond! és néha fáj a hasam is (de 1 hét múlva kellene megjönnie és amúgy is hasfájós vagyok ilyenkor) szerintetek van esély rá hogy terhes vagyok?
77. krisz5
2009. aug. 14. 16:03

Szia Vikus!

Én azt szeretném tudni,hogy én ma vagyok a

17-edik napon.És 2 napja ilyen barnás valamim

van.Nem erős de azért több mint egy folyás.

Mi lehet szerinted?

Köszönöm válaszod

2009. aug. 14. 15:55
Nagyon szépen köszönöm a válaszod. Megijedtem egy kicsit mert olvastam hogy akár meddőséget is okozhat. Most szeretnénk babát:) Pusz
2009. aug. 14. 15:54
Csajok!Mától pár napig nem leszek!!! kedden jövök legközelebb!addig türelem és ne haragudjatok! jó hétvégét!sziasztok! és NYUGI!:) PUSSZ!!!
74. 0b3a2e43a1 (válaszként erre: 72. - Szegedix)
2009. aug. 14. 15:53

Szia!:)

Pedig ezt sajna csak orvos tudja pontosan megmondani vizsgálat után..ha nyomásra érzékeny az alhasi terület,akkor valószínű gyulladás..és elsősorban petefészek gyulladás a legvalószínűbb, de ne aggódj kapsz antibiotikumot,ami 6 napra való,és meggyógyulsz,tapasztalat!:) de akár tesztelhetsz is...csak várj vele egy hetet! de ha orvoshoz mész az biztosabb,a teszt gyakran negatív eredményt ad!! /pozitív eredmény mindig pozitív,de a negatív sokszor pozitív(mint nálam)!

ne aggódj! jobbulást!Pussz

73. 0b3a2e43a1 (válaszként erre: 68. - Mgagi)
2009. aug. 14. 15:50

Huhh..menzesz után várj egy hetet a teszteléssel! nekem a 3-4. teszt lett csak pozitív,az első 2 negatív...szóva kiszámíthatatlan.. vérvételből viszont sokkal biztosabban meg lehet tudni az eredményt,sőt aból nagyjából a terhesség kora is meghatározható, a HCg szint magasságából... ezt viszont csak orvos írhatja ki... úgyhogy irány minél előbb a doki,h biztosra menj.. UH-gal pedig kb 6.héttől lehet észlelni a petezsákot...de csak hüvelyi UH-nál.. hasit kb 8.héttől csinálnak.. de dokival egyeztess,és akkor vagy vizelettesztből vagy véreredményből,de kiderül,hogy hogyan tovább! és ha nincs baba akkor sem kell feladni! csak próbálkozni újra! sok sikert!

Pussz

2009. aug. 14. 15:34
Szia Vikus. A problémám a következő. Szúrkál a hasam kétoldalt , állandóan rossz a gyomrom és hányingerem van. Fáradt vagyok. 5 nap késéssel jött meg, a terhességi teszt negatív. Lehet hogy mégis terhes vagyok, vagy lehet petefészekgyulladás? Olvastam hogy az is ilyen tünetekkel jár. Orvoshoz elmegyek de csak a jövő héten tudok. Szerinted?
71. 0b3a2e43a1 (válaszként erre: 69. - Kata óvónéni)
2009. aug. 14. 15:33

magasvérnyomással veszélyeztetett terhesnek számítasz...de amíg nem okoz problémát,és amíg gyógyszerrel kordában lehet tartani a vérnyomásod,addig dolgozhatsz!:)

és nyugi,nem kell 9 hónapig kórázban lenned,sőt! ha nem lesz semmi baj,és a gyógyszerek rendben tartják a vérnyomásod,akkor egészen a szülés idejéig nem kell befeküdnöd...

csak akkor ha a magas vérnyomás már nem tartható kordában gyógyszerekkel,felvizesedsz,vagy egyéb panaszok mellett...addig nem!:)

ne aggódj! kérdezz még nyugodtan!

pussz

70. 0b3a2e43a1 (válaszként erre: 67. - 8559ed0e1b)
2009. aug. 14. 15:22

hát...az a baj,h olyan kismamákkal nem szoktunk találkozni akik császár után vannak 12 héttel,hiszen már nem jönnek vissza a kórházba,max kontorllra,akkor pedig mi már nem találkozunk velük,csak az orvosuk...így nem tudom kinek meddig szokott fájni a sebe... de akár hogy is nézzük,3 hónap eltelt már...és az az én véleményem szerint nem a legjobb h még mindig fáj... jobb ha megnézeted dokival,nehogy sérv legyen a dologból!:)

és az 1-1,5 év várakozási idő sztem reális,ezt csak az érdekedben mondták!hiszen ott azért egy viszonylag nagy sebről van szó(15-20 centi,de mégis gyógyulási szempontól nagy)... azért kell ilyenkor ennyit várni,mert Te hiába éreznéd úgy h már nem fáj a seb,úgy érzed h begyógyult, de lehet nem teljesen... a vágás egyaránt jelen van a hasadon,hasfalon és a méheden! a legnagyobb jelentőséget a méheden lévő vágás kapja...aminek rendesen be kell gyógyulnia ahhoz,hogy később gond nélkül(méhrepedés veszélye nélkül) kihordj benne egy 3-4 kg-os babát! ha vállaltok babát,azt előtte egyeztesd az orvosoddal!de talán 1 év várakozási idő elég lesz... a terhességed alatt pedig ahogy nő majd a pocakod,elvileg rendszeresen ellenőrizni fogják majd a sebvastagságot,h megelőzhessék a méhrepedést!:)

rem segítettem vmennyit:)

jó babázást,egészséget! és sok sikert!

Pussz:Vikus

2009. aug. 13. 21:59

Szia Vikus.Szeretném megkérdezni,hogy ha magasvérnyomásom van,akkor valóban egyből veszélyeztetett terhes leszek,és nem dolgozhatok tovább?A másik :törvényszerű,hogy a 9 hónapot a kórházban kell tölteni,mert sokan ijeszgetnek ezzel.

Válaszod előre is köszönöm!

68. mgagi
2009. aug. 13. 18:42

Szia Vikus!

Ma csináltam terhességi tesztet,de negatív lett. Ebben a hónapban volt menzeszem, de csak 3 napig. Utána csak barnáztam. Reggelente hányingerem van és olyan mintha gombóc lenne a torkomban. Álmos is vagyok, és sokat ásítok. Ha terhes vagyok akkor miért nem lett pozitív a teszt? Mikortól érdemes elmenni Uh-ra? Vérvételből biztosabb kimutatni a terhességet vagy vizeletből?

Előre is köszi a válaszod!

Üdv: Ági

2009. aug. 13. 18:28

Szia Vikus!Megint én..

Szerinted normális dolog,hogy császár után 12 héttel még mindig fáj a seb?(előző császárnál,szerintem nem fájt ennyi ideig)

Mondták hogy 1-1,5 évet várni kell a következő babával.Szerinted ez nem sok idő?

Értve úgy,akkor én már majdnem 34 leszek,és nem akarok 35 felett szülni.

66. 0b3a2e43a1 (válaszként erre: 64. - 0e9838aa1c)
2009. aug. 13. 16:20
hát..kb 4-5 éve..még gimiben.. osztálytársam édesannya szülésznőként dolgozott.. hallásra megtetszett a szakma.. emellett mindig is vonzott az egészségügy,az anatómia.. minden ami az emberi testtel kapcsolatos.. gondolkodtam egy kicsit a dolgon,és rájöttem ez az a foglalkozás,amit talán égész életemben csinálni tudnék,hiszen érdekel.. 2 éve tanulom is szorgalmasan a szülésznősködés fortélyait..és eddig biztos vagyok benne h jól döntöttem,imádom:)
65. 0b3a2e43a1 (válaszként erre: 63. - 9f8e6b2378)
2009. aug. 13. 16:17

szija..:) hát h gyakran felfázol,az akkor okozhat gondot,ha ez a felfázás petefészekgyulladással is jár... de azt úgy is érezni fogod valószínű,nekem legalábbis 2 oldalt szúró fájdalomként jelentkezett... 1-2 alkalom még nem a világ,de gyakori ilyen súlyos felfázás már káros lehet,akár meddőséget is okozhat(de tényleg csak ha petefészekgyulladásról is szó van gyakran) illetve vigyázz,nehogy valami felszálló fertőzést elkapj... mert az kismedencei gyulladáshoz vezethet,ami szintén meddőéghez vezethet,ha sokáig fennáll...

ami a vesédet illeti,azt nem tudom h okoz e bármiféle problémát... ehhez tudni kellene most,h anatómiailag pontosan hogyan is helyeztkedik el... ha a veséd lejjebb van mint kellene,és ha emiatt esetleg a húgyvezeték is másképp helyezkedik mint kellene,akkor előfordulhat h pang a vizelet... de semmi sem biztos.. ha eddig nem volt vele problémád,talán nem is lesz....de a doki aki észre vette,nem mondott erről semmit?? tőle kéne inkább megkérdezned..:)

de a felfázással mindenképp vigyázz!!! és sztem keress fel emiatt egy nőgyógyászt.. ha volt vagy van esetleg petefészekgyulladásod,azt észre veszi,kapsz rá antibiotikumot,és akkor már 1 fokkal jobb esélyeid vannak baba ügyben:)

rem segítettem vmennyit:) ha van még kérdésed,írj nyugodtan:)

64. 0e9838aa1c (válaszként erre: 62. - 0b3a2e43a1)
2009. aug. 12. 22:56

Koszi Vikus a valaszt. :) Megprobalunk nem gorcsolni, bar ez 2,5 ev utan kicsit (nagyon) nehez... :S :)

Neked is pussz.

Amugy mikor dontotted el, hogy sz.no leszel/szeretnel lenni? Kiraly szakma vagyis hivatas. Gyonyoru lehet, minden nap gyerekeket latni szuletni, bar en a vertol egybol elajulnek.. :)

2009. aug. 12. 21:05
Szia.Nekem olyan kérdésem van hogy 1évben többször is felfázom,ez mennyiben nehezíti majd később a gyermek vállalást?Idén az is kiderült hogy az 1ik vesém a kis medencémben van,ez okozott már "gondokat" másnál?
62. 0b3a2e43a1 (válaszként erre: 60. - 0e9838aa1c)
2009. aug. 12. 18:30

Szia !

sztem várj még:) türelem! ne görcsölj rá semmi képp a dologra...tudom mondani könnyebb,mint véghez vinni...de így kellene tenned:)

várj kicsit..lehet csak késik a peteérésed:) nekem pl 1 hetet késett a számítotthoz képest,és mégis összejött a baba:) sztem ne hőmérőzz,csak szeressétek egymást mindennap.. abból nem lehet baj:) szerelem feszültségek nélkül! legyen ez a jelszó!:) és mindent bele! és drukkolok! sok sikert! és ne aggódj!

2009. aug. 12. 17:48

Köszönöm szépen a választ. Mindenképp szeretnék vele elmenni dokihoz. Sajnos magándokira nincs pénzem. Lehet ezért nem is jutottam eddig semmire. Kismedence gyulladás? De annak más tünete is van, nem csak a mensizavar, nem?

Endokrinológián voltam. Hátha pajzsmirigy. Decemberben magasabb is volt a tsh szintem.De azóta normális. A prolaktin szintem magas. 700 felett van nemsokkal. Úgy tudom ez is okozhatja. De akkor ezzel miért nem foglalkozik senki?

Köszönöm a segítséget!

Pussz

2009. aug. 12. 17:14

Szia Vikus,

Mi mar nagyon regota probalkozunk. Az utobbi idoben homerozok es mar ugy kb tudom mikor -mi jon/kellene jonnie. Most vagyok a peteeres kornyeken. Tegnap elegge fajtak a petefeszkeim, ugy feszitettek/nyilalgattak, gondoltam hogy majd most lesz peteeres akkor, de ma reggelre nem ment fel a hom. Lehet hogy nem is lesz PE, csak akkor mitol fajdogalt a petefeszkeim kornyeke? (egyebkent nem szokott)

Szerinted? Vagy varjak meg, s ne legyek ennyire turelmetlen? :)

Koszi

2009. aug. 12. 17:09
írjatok mééég:) szívesen válaszolok,amire tudok:)
58. 0b3a2e43a1 (válaszként erre: 56. - 7c79ff1565)
2009. aug. 12. 15:08

hát..a fájdalom... ebben sztem első sorban a nedvesedés hiánya játszik szerepet..erre első sorban annyit tudnék tanácsolni,h párod legyen türelmesebb.. igyekezzen valahogy jobban a kedvedben járni..akkor legyetek együtt,amikor mind2en akarjátok,és ne amikor ő.. figyeljen rád maximálisan,kényeztessen ameddig lehet:) te pedig lazulj el amennyire csak lehet,ne légy feszült,valószínű akkor kellő képpen be tudsz nedvesedni... ha nem,akkor ideiglenesen marad a sikosító.. de lehet,hogy igazán egy doki tud segíteni.. ugyanis lehet h esetleg vmi belső oka van a dolgoknak.. nem az "előkészítés" hiánya vagy a feszültség...

a fájdalom másik oka:kérdés,milyen pózban fáj?illetve melyikben fáj leginkább? lehet a pózváltás is megoldás,abban az esetben,ha a méhfüggesztő szalagok húzódáse okozza a fájdalmat...

de az is lehet,hogy valamiféle gyulladásról van szó.. lehet ez rejtett gyulladás is,ami alapjában nem okoz problémát,csak mikor mechanikusan érintkezik vmi a gyulladt területtel...

a menstruációs dolognak h mi lehet az oka,arról fogalmam sincs.. mivel nem mostanában szültél,ezért nem lehet azt mondani,h visszamaradt valami,ami gátolja a vér távozását...így ez kizárva... az okát inkább szakorvos tudja megmondani..

h mi a teendő ilyenkor?azt javaslom első napokban használj tampont,3 napon amikor még van,de kevés,akkor a legkisebb tampont(ob mini-t pl),majd az utolsó napokban kicsit vastagabb tisztasági betétet..ami felfogja a vérzést,de mégsem kellemetlen viselet..(nekem freesia márkájú tisztasági betétem volt egyszer,ami vastagabb,és tanga fazonú, de valószínű más tisztasági betétek közt is találsz vastagabbat..) azért jó,mert nem kell szárnyasbetétet használni,vagy más eü-betétet,ami kellemetlen érzés.. de mégsem a bugyid lesz véres... ha gyakran cseréled nem lehet gond:)

lehet nincs időd dokihoz menni,de sztem az lenne a legjobb megoldás ha minél előbb meglátogatnál egyet... ha ez nem lehetséges egy darabig,akkor szólj,és belinkelem neked a korábban már ajálgatott netes doki portálcímét:)

igaz sok okos választ nem adtam most,de remélem valamennyire azért tudtam segtíeni:)

jobbulást és vigyázz magadra!

57. 0b3a2e43a1 (válaszként erre: 54. - Jázmin85)
2009. aug. 12. 14:49

hm... hát...nem is tudom,mit mondjak.. vagyis tudom,csak annyit nem tudok segíteni,mint amennyit szeretnék...ugyanis úgy tűnik,hogy a dokik is tanácstalanok,így maximum tippelni tudok,hogy mi lehet az ok.. de erősen csak tipp!ezért ne haragudj,kérlek..

Nos... lehet azóta fellépett nálad valami hormon zavar..ezt nem ártana minél előbb kivizsgálni.. mivel már volt műtét,így lehet nem petefészek probléma..de azért sztem nem árt újra megnézetni,ha másképp nem is,de UH-gal.. az is lehet,h visszatért a kisemedencei gyulladás,vagy másféle gyulladásról is szó lehet... ezzel kapcsolatban sajnos mást nem tudok mondani ezen kívül,csak azt h minél előbb keress fel egy nőgyógyászt,akiben bízol,és 100%ig tüzetesen kivizsgál..

a családtervezőben felkeresel egy dokit.. vele elbeszélgettek,elmondja h milyen vitaminokat javasol,lehet kér vérvételt is,de nem biztos(a problémás miatt,hormon vizsgálat céljából)... Ő fog neked tanácsot adni,h mikor kihez fordulj,gyógyszereket,vitaminokat ír fel,ha szükségesnek látja,megvizsgál... de ne lepődj meg,ha túl sok mindent nem mond el a tervezett terhességgel kapcsolatban,hanem átirányít egy védőnőhöz..:) minden megeshet..van ahol kommunikatív orvos van,és elmond mindent amit tudni szeretnél,de van ahol csak a védőnőtől kapsz választ a kérdéseid többségére...olyan is van ahol a védőnő közvetlenül a doki mellett dolgozik,de van ahol külön körzetek vannak,és a kijelölt védőnőt neked kell majd felkeresned..

bocs,h nem tudtam az első kérdésedre megfelelő választ adni,de sznő hallgatóként nehéz oylanra válaszolni,amire a diplomás orvosok sem tudják a választ:( (és a szülésznő közel sincs az orvoshoz,csak OKJ-s képzés,mi csak a doki segédjei vagyunk úgymond... és amiben a doki nem támogat lelkileg,vagy nem ad kielégítő választ,ott próbálunk segíteni.. na persze a rengeteg kórházi teendő mellett:))

de azért remélem vmennyire tudtam segíteni:)

de jobb ha minél előbb beszélsz egy jó dokival,aki nem csak találgat és felületesen vizsgál meg,hanem aki a részletekbe is belemerül az egészséged érdekében:)

sok sikert,és jobbulást!

2009. aug. 12. 01:03

Szia! szeretnék én is kérdezni. Másfél éve szültem, de előtte is voltak hasonló gondjaim: Szeretkezés közben szokott fájni a hasam alatt, még, pete, mittom mi van ott, ez mitől lehet? A páromnak nem mondhatom, nem merem, meg szégyenlem is,,meg hát ugye...van egy másik is, hogy ne mnedvesedek be annyira, és elég kellemetlen tud lenni. Ezt lehet valahogy kezelni a síkosítón kívül?

Másik, szülés után viszonylag hamar rendesen megjött a mensim, viszont az utóbbi 3-4 hónapban észrevettem, hogy az egyébként 5 napos mensim(1-2nap erősebb,3-4gyengébb,5.nap már alig, és vége is)egyre kevesebb mennyiségre. _Minőségre nem barnás, a harmadik nap körül inkább már nyákos. Az első két nap normál tampon kell, dem ár utána legkisebb méretet se szívja meg,próbálkoztam betéttel, de az se sokkal jobb - max kellemetlenebb viselet.

Tudnál tanácsot adni? Kivizsgálásra sajna mostanság nincs időm meg lehetőségem, így ezzel kell egy ideig beérnem, míg össze nem szedem magam

Köszi előre is

55. 52d3e0b8a8 (válaszként erre: 50. - 0b3a2e43a1)
2009. aug. 12. 00:33

Köszi a választ!

Gondoltam megkérdezlek, mert ő annyit mondott nem kell vele foglalkozni. Köszi....ha idegesít, de megnyugtattál. :)

2009. aug. 11. 21:07

Szia Vikus!6 éve volt egy abortuszom. Utána folyamatos P4-es citológia miatt méhszájplasztika. Problémám évekig nem volt. Mensim is rendszeres volt. Pár nap alatt lezajlott az egész. Fogamzásgátlótól olyan gombás gyulladást kaptam, hogy hónapokba telt mire kikezeltek belőle. Tavaly év elején nekiálltam mensizni össze vissza. volt, hogy 3 hétig véreztem, barnázgattam, majd 2 hétig semmi, aztán megint vérzés és barnázás. Összességében többet voltam beteg mint nem.Hasam alja nagyon görcsölt. Kaparásra beutaltak a kórházba, de műtét nélkül hazaküldtek. Mert még fiatal vagyok(24 éves), és csak 3 hónapja tart. Végül áprilisban megműtöttek. Laparoszkópiát csináltak. Eredménye nem lett. A papíromra annyi van írva: a méh nyálkahártyája kissé vérbő, régi kismedence gyulladás jeleivel. Én azt sem tudtam, hogy volt kismedence gyulladásom. Kaptam norcolutot. Attól rendesen megjött a bajom. Bár nálam nem úgy mint sokan írják, hogy nagyon nagyon véreznek. A problémám az, hogy rendszertelenül vagyok beteg. 19-34 naponta átlagban.Van, hogy 3 napig tart, van, hogy 14. Elötte már egy hétig barnázok, majd megjön akkor van egy kis vér, de nem sok, tisztasági betét bőven elég. Első napon is egy mini tampon, de azt is alig bírom kirángatni. Utolsó 2 alkalommal már a peteéréskor is barnáztam pár napot.

Mi lehet a gond? Mitől van a barnázás? Megnézték már, hogy nem e túl szűk a méhszájam, így nem tud rendesen kiürülni. De jó az is. Mit tudsz tanácsolni?

Nőgyógyászati rendelésen mit takar, hogy családtervező? Ott ki lehet vizsgáltatni magam mielőtt babát szeretnék?

Na most jó sok kérdést feltettem. :)

Válaszodat előre is köszönöm!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook