Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Ultrahangos kavitációs zsírbontás fórum

Ultrahangos kavitációs zsírbontás (beszélgetés)

❮❮ ... 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 ... ❯❯
1800. katicza (válaszként erre: 1799. - Angie's)
2013. márc. 18. 16:44

Alapvetően de. Mivel azt állítja SEMMILYEN non invasiv módszer nem vezet eredményre ezzel nem különösebb logikával eljuthatunk mit gondol a kavitációról.(is)

Véleményem akkor lenne,ha közép vagy hosszú távú eredményeket láthatnék mindkét eljárásról.Így nincs.

Orvosi kérdésekben nagy marhaságokat nem írhat (zsír távozása a szervezetből, gasztoeneorológiai utalások),mert finoman szólva is ciki lenne.

Amit ügyesen kikerült,hogy bár állítja a zsírsejtek pusztulást módszerével,elfelejt a maradék sejtek növekedéséről írni.(nem mondja hogy nincs ilyen,egyszerűen nem mond semmit:))

Amin csodálkozom (és gondolkodóba ejt),hogy még senki nem akart vele beszélgetni "hitelrontásról".Ha én testkezelő lennék,közép-,hosszú távú refefenciákkal, ihaj csuhaj nádihegedű...a minimum amit csapnék.De ezt csak akkor ha igazamat bizonyítani tudom.

1799. angie's (válaszként erre: 1796. - Katicza)
2013. márc. 18. 07:41

Szia!

A kavitációról nem hogy konkrét véleménnyel nem szolgál, de meg sincs említve.:-)Nagyon tetszik ellenben a cellulit definiálása, és elhatárolása a cellulitistől (az ugyanis már orvosi probléma, azaz betegség). Ezt minden valamire való kozmetikus tudja.:-) Összességében tetszik a cikk, ügyes reklám egy eljárásnak.....biztosan nem véletlen, hogy a kavitáció kimaradt a történetből.

1798. katicza (válaszként erre: 1797. - Lakiandi)
2013. márc. 17. 18:57
Köszönöm a választ mindkettőtöknek.
1797. lakiandi (válaszként erre: 1795. - Katicza)
2013. márc. 17. 18:49

A véleményem leírtam én is, Rubellit is. Többet ehhez nem igen lehet hozzátenni. Ebből, és az eddig leírtakból lehet tájékozódni.

A doktor úr úgy minősíti hatástalannak a kavitációt, hogy nem próbálta alkalmazni, erről meg van a véleményem. Én nem próbálom minősíteni semmiféle formában az epesavas eljárást, ugyanis nem csinálok ilyet.

A kavitáció megszűnteti a zsírsejteket, az eljárás működik. Több száz vendég bizonyítja ezt. Majd ha a doktor úr kipróbálja a kavitációt, akkor arról lehet beszélgetni és úgy véleményt alkotni. Mindenki a piacról él, Ő is onnan él, természetes, hogy egy számára konkurens eljárásra prüszköl. Emberi dolog. Az egy más kérdés, hogy alaptalanul állít dolgokat. Erről szintén meg van a véleményem, de az a sajátom. Én nem tennék ilyet.

Vannak kozmetikai szalonok, akik keverik a szezont a fazonnal, ezt elismerem, de ismét hagsúlyozom, ott sem a technológiával van a gond, hanem a kezelőkkel. Sajnos kóklerek minden szakmában előfordulnak.

Ez a fórum a kavitációról szól. Ehhez a témához hozzáfűzni itt nem fogunk több mindent.

1796. katicza
2013. márc. 17. 14:36

Itt az orvos cikke a maga teljességében:(kavitációról konkrét véleménnyel nem szolgál).Ismétlem én pusztán tájékozódok,hisz eddig pusztán a sport ami az alakomat formálta...a többi módszerhez nem tudok hozzászólni,pusztán tájékozódni, hogy jó döntést hozzak.

"Jelenleg az orvostudomány 2 eljárást ismer a zsírszövet biztonságos és végleges eltávolítására, azaz roncsolására. Az egyik, már évtizedek óta ismert módszer a plasztikai sebészeti zsírleszívás, a másik pedig az injekciós zsírsejtroncsolás. A zsírleszívás lényege tulajdonképpen műtéti technikával az adott zsírpárna MECHANIKAI úton történő roncsolása majd eltávolítása.

Ezzel szemben az injekciós zsírsejtroncsolás BIOKÉMIAI úton működik. Ilyenkor a kezelés során egy apró hajszálvékony tűvel a zsírsejteket elpusztító epesav tartalmú hatóanyagot adunk, mely elroncsolja a kezelt zsírszövetet, legyen az akár közönséges hasi úszógumi, toka, felkaron, combon kialakult megvastagodás, vagy egy durva narancsbőr.

Fenti orvosi eljárások mellett igen elterjedtek a kozmetikai szalonokban végzett, magukat "zsírbontónak" nevező technikák. Ezek a nagyjából a következők:

ultrahangos „zsírbontás”

elektromos "zsírbontás"

rádiohullámos „zsírbontás”

infrahullámos „zsírbontás”

egyéb kütyüvel történő "zsírbontás", "zsírolvasztás","zsírtörés", és a személyes kedvencem: a "ZSÍRROBBANTÁS" !

zsírtörő masszázs

nyirokmasszázs, vákuumkezelés

test tekercselés

hypoxy trainer

különféle kenőcsök (pl. coffein, kapszaicin)

mezoterápia koffeinnel, vitaminnal, hyaluronsavval !

tű nélküli, illetve lézeres mezoterápia

Ezen kezelések közös biológiai alapelve, hogy a zsírszövetet alkotó zsírsejtek NAGYSÁGÁT próbálják meg csökkenteni több-kevesebb sikerrel. A kozmetikai eljárások során a zsírsejtek anyagcseréjét olyan irányban vélik befolyásolni, hogy azok a felhalmozott zsírmolekuláiktól megszabaduljanak. Ezeket a típusú kezeléseket a végtelenségig lehet ismételni, hiszen a mesterségesen kiéheztetett, "kipréselt" zsírsejtek a kezelés után egy bizonyos idővel (akár már napokkal-hetekkel) ismét felszívhatják magukat, meghíznak eredeti nagyságukra. Összességében elmondható, hogy ezekre a típusú „zsírkezelésekre” egy fillért sem érdemes kiadni, hiszen a közép-hosszútávú eredményessége gyakorlatilag a NULLÁVAL egyenlő.

Sajnos a magyarországi kozmetikai, és orvosi szalonokban is (!) végzett mezoterápiás kezelések zömére igaz, hogy szakmailag teljesen értelmetlen, értelmezhetetlen hatóanyagokat juttatnak be a zsírszövetbe bizonytalan céllal. Ezen stúdiók egyik kedvelt anyaga a narancsbőr kezelésnél például a hyaluronsav, illetve a koffein, valamint vitaminok. A hyaluronsav nem más, mint a bőrben is megtalálható nagy molekulasúlyú polyszacharid, mely kiválóan alkalmas a mélyráncok korrekciójára, illetve a bőr víztartalmának fokozására. De semmi keresnivalója sincs a narancsbőr kezelésnél természetesen. A koffein valóban fokozza a zsírsejtekben tárolt trigliceridből a zsírsav felszabadulását egy enzimatikus út aktiválásával, de semmi esetre sem „a koffein zsírbontó molekula, mely indirekt módon növeli a trigliceridek bomlását a zsírsavakban”, mint „neves” centrum oldalán is olvasható, a „lerakódott” zsírsejtek misztikus jelenségéről nem is beszélve…

Alapelvénél fogva tehát lényegesen hatékonyabb orvosi technika, amikor is a zsírsejtmembránt feloldó, így ezáltal a sejtet elpusztító epesavtartalmú hatóanyagot adunk az injekciós kezeléssel. Szövettannal alátámasztott tudományos vizsgálat igazolta, hogy a szúrásokat követő hetekben olyan események zajlanak (akut gyulladás, direkt sejtmembrán lízis, programozott sejthalál stb.), ami során a zsírsejtek szétroncsolódnak, számuk egyre csökken. Mivel a zsírsejtek nem képesek szaporodni, amit így elpusztítunk az végleges, örökre roncsolt marad. Tapasztalatom szerint az esetek döntő többségében 3-4 kezelés elég egy problémás terület megoldásában. Az eljárás egyébkén korlátozottan alkalmas a lipomák (zsirmirigyek) összezsugorítására is. Injekciós zsírsejtroncsoló kezeléssel a meglévő lipomák kb. 30-50%-a eltüntethető, ezzel hatékony alternatívát nyújtva a sebészeti (gyakran hegesedéssel) járó eltávolítással szemben.

A narancsbőr, vagy cellulit (és nem cellulitis kedves kozmetikusok!) kezelés orvosi mezoterápiás módszere teljesen megegyezik a zsíroldáséval. Gyakran tapasztalom, hogy a narancsbőrt, mint jelenséget kozmetikai körökben, bizonyos orvosi fórumokon, neten, „szaklapokban” már-már misztikus jelenségnek vélik. Beszélnek itt „salakanyagról”, lerakódott (???) zsírsejtekről, nyirokpangásról, laza kötőszövetről, sűrű kötőszövetről (nem tudják eldönteni), méreganyagokról, kevés folyadékbevitelről, sok folyadékbevitelről stb. stb. stb. Ezen városi legendák alapja nyilvánvalóan az egyszerű tény, hogy jelenleg a kozmetikai szalonokban és néhány orvoskolléga által is alkalmazott és hozzáférhető kezelések a lap elején leírtak értelmében közép és hosszútávon TELJESSÉGGEL HATÁSTALANOK. A narancsbőr neve ugyanis nem más, mint „ginoid lipodisztrófia”, ami nagyon nyers fordításban nőies típusú zsírszövet deformációnak fordítható. Itt is tehát elzsírosodásról van szó, de ebben az esetben a zsírsejtek csoportjai kötőszöveti hálózatba préselődnek, és kitüremkednek a bőr felé. Mivel folyamatos feszülés alatt állnak, a vénás elvezetés nem a legjobb, ödémásodnak, púposodnak, és ez látható a felszínen. Tehát a megoldás nem a „salakanyagok”, vizenyő, „méreganyagok”, kötőszövet stb. felől közelítendő meg, a végső cél a kiváltó ok, a zsírsejtek elpusztítása!

Itt jegyezném meg szintén kedves kozmetikusok, illetve egyes orvos(?)kollégák hogy az emberi testben zsírmolekula a széklettel, illetve vizelettel NEM ÜRÜL!!! Amennyiben Önök közül bárki is ilyesmit tapasztalna magán, azonnal keressel fel nephrologusát, illetve gastroenterologusát, mivel súlyos vese, vagy hasnyálmirigy elégtelenségben szenved, ami azonnali kórházi kezelést igényel!

A fentiek alapján az olvasó számára már nyilvánvalóvá válhatott, hogy a zsírsejtroncsoló kezelések ( vagyis a zsírleszívás és az oldalon taglalt injekciós zsírsejtroncsolás ) NEM alkalmasak testtömeg csökkentésre!

A kezelés célja és lehetősége a normál súlyú, vagy enyhén túlsúlyos páciensek "utolsó" 2-3 liternyi zsírszövettől történőmegszabadítása. Egy 90-100 kilós embernél 2 liter eltávolítása semmit nem jelent, de egy 60 kilósnál rendkívül látványos segítséget nyújthat! A kozmetikai kezelések testtömegcsökkentő hatására inkább nem vesztegetném a billentyűzetet...

Testtömeg csökkentés csak és kizárólag életmódváltással, a szénhidrátbevitel csökkentésével, és a rendszeres testmozgás beiktatásával lehetséges. Csodák nincsenek!

Az injekciós zsírsejtroncsoló narancsbőr kezelésnél a tű 4-6 mm hosszú, szemben a „közönséges” zsírpárnák kezelésénél alkalmazott 12 mm-es tűnél. Itt az alkalmazott szúrások száma több, mivel diffúzabban kell eloszlatni a hatóanyagot a bőr alá. Az esetek többségében a második-harmadik kezelés után már látványos javulás tapasztalható, 3-5 kezelés egy átlagos narancsbőrt teljesen eltűntethet. A kezelések közt legalább 1 hónap szünetet kell tartani! Az eljárás biológiailag végleges, ugyanis az emberi test zsírsejtjei nem tudnak szaporodni. Az elroncsolt narancsbőr örökre sima marad. A mai napig több ezer narancsbőr kezelést végeztem. A páciensek 90-95% -ban nyomtalanul eltűntethető egy szokványos, átlagos, hármas stádiumú narancsbőr!

Általánosságban elmondható, hogy az injekciós zsírbontás hatékonysága igen magas, közel 95%. Ezzel szemben egy amerikai tanulmány megállapította, hogy a zsírleszívás után csupán a betegek 80%-a elégedett maradéktalanul az eredménnyel. Az alábbi táblázat kb. 3000 saját kezelés statisztikája, a számok derékkörfogatra vonatkoznak, átlagosan ekkora csökkenés várható a zsírsejtpusztító kezelés során.

1 kezeléssel

2,0 cm

2 kezeléssel 3,5 cm

3 kezeléssel 5,9 cm

4 kezeléssel 9,6 cm

5 kezeléssel 11,0cm"

1795. katicza
2013. márc. 17. 13:19
Jesszus Mária,nehogy azt gondoljátok hogy én nem hiszek a kezelésetekben, pusztán -ismétlem laikusként- érdekelt a véleményetek az orvos munkájáról és hogy miért ítél ilyen ellentmondást nem tűrően.A bánat sem akarja hogy a hasát (esetemben) szurkálják,ha ez egy fájdalommentesebb non ivasiv technikával célravezetőbb.Tobábbá! Ezt a kezelési formát pont egy plasztikai sebész ajánlotta, aki nem igazán hívője (ily becsületes) a zsírleszívásnak,sok sok okot felsorolva.Ő ajánlotta ezt a technikát. Tehát én nem teszek mást mint információt gyűjtök és próbálok belőle annyit megérteni,amely szükséges.
1794. Rubellit (válaszként erre: 1791. - Katicza)
2013. márc. 16. 23:28

Szia Katicza!

A múlt héten küldte el egy vendégem a linkjét. Számomra megdöbbentő volt. Most nem tudom, hogy ki kit szeretne lejáratni, de van, hogy visszafelé sül el. Szerintem ez egy tökéletes példa erre. Nincs új a nap alatt. Tudom, hogy sok kozmetika és szépségszalon oldalán vannak butaságok. Ezt itt többször elemeztük is, de azért ilyenekkel jönni, hogy "mezoterápia koffeinnel, vitaminnal, hyaluronsavval" számomra nevetséges. Mivel ismerek epesav tartalmú hatóanyagot és dolgoztam is vele több évig. Gondolod, hogy vásároltam volna k.uh. gépet ha nem tudnék hatékonyabb, tartósabb eredményt elérni vele?

1793. lakiandi (válaszként erre: 1792. - Katicza)
2013. márc. 16. 22:46

Úgy gondolom, némely véleménye nem azonos az enyémmel, és a kísérletekkel. A kavitáció végleges zsírbontást végez, megszűnnek a zsírsejtek. Ezeket kísérletek támasztják alá. A lézer látod, már nem megszűnteti, csak átjárhatóvá teszi a sejtfalakat. Ott valóban csak a sejt mérete csökken.

Rossz hírt kell közölnöm a doktor úrral, ugyanis a zsírleszívást is vissza lehet hízni. Nehéz, kitartó munka, de vissza lehet dolgozni. Mint ahogy a kavitációt is. Mégpedig azért, mert a megmaradt sejtek nőhetnek akkorára, hogy átvegyék a lekavitált, vagy kiműtött sejtek helyét. Csodaszerek nincsenek. Mert ha lennének, a kedves doktor úrnak már nem sok vendége volna.

Az orvostársadalom világ életében fújt a természet gyógyászokra, a kozmetikusokra, és mindenki másra, aki esetleg tud alternatív megoldást néhány problémára. Ez mindig is így volt, és mindig is így lesz. Nem azt mondom, hogy amit ő csinál, az hatástalan. Csak az nem igaz, amit a kavitációról ír. Láttam az eredménytáblázatát, és elárulom neked, nagy általánosságban a kavitációé jobb. És olcsóbb a kezelés. Nem mellékesen, teljesen fájdalommentes. Ezt tapasztaltad. Mint ahogy a méretcsökkenést is.

1792. katicza
2013. márc. 16. 20:09
Pár konkrétum,de majd úgy is reflektálsz: leghatározottabban állítja semmilyen non inváziv technikával nem lehet tartós zsírbontást elérni.Nem akarom a pasi szövegét "ideguglizni",de tényleg érdekel a véleményed!
1791. katicza
2013. márc. 16. 20:00
Andi,egyeztetek veled időpontot mindenképp,lehet hozom ausztrál rokonomat is,érdeklődött a kezelés felől.Egy kérdés :mi a véleményed dr Keresztes Balázs nézeteiről? Ő is testkezeléssel foglalkozik,de ahogy olvastam "kezelés filózófiáját" (inektált epesevas zsírbontás)igencsak összezavart. Laikusként nem csoda ha nem tudjuk jobbra vagy balra...
1790. talaserika (válaszként erre: 1789. - Lakiandi)
2013. márc. 16. 17:16
Andi írtam privit!
1789. lakiandi (válaszként erre: 1788. - Talaserika)
2013. márc. 16. 16:28
Igen, ezzel foglalkozom. Láttatlanban lehetetlen bármit is mondani. Nem tudom, milyen állapotban van a kötőszöveted, a fogyókúra miatt a szervezeted, van-e narancsbőr, milyen most az étkezésed, hol van felesleg és hol van csak a bőröddel probléma... szóval így nem tudom megmondani.
1788. talaserika (válaszként erre: 1787. - Lakiandi)
2013. márc. 16. 12:36
Köszi Andi! Erre nem is gondoltam én mindent egyszerre akartam csinálni vékony is legyek és feszes is :-)De igazad lehet,akkor viszont milyen feszesítést válasszak abból is van több változat?Te ezzel foglalkozol?Mit javasolsz?
1787. lakiandi (válaszként erre: 1786. - Talaserika)
2013. márc. 16. 11:02

Szia!

Ha szembeötlően a bőröd a probléma inkább, és nem a méreteid, akkor először a bőröddel kell foglalkozni. Ha ilyen esetben a kavitációval kezdesz, a bőröd nagyon meglazul, mivel kiszalad alóla a zsír. A bőrfeszesítés után még mindig megnézheted, mennyire maradtál "nagy". Ebben az esetben jöhet a kavitáció.

A bőrfeszesítés lényege- amin áll vagy bukik az egész-, hogy jó kezelőt, megfelelő szalont találj. Ott kitalálnak neked olyan kombinált kezeléseket, ami személyre szabottan a te bőrödnek megfelelő. Azt ajánlom, kuponos egységcsomagba ne menj bele, az nem személyre szabott, nagyrészt olyan kezelésekkel van összeállítva, amit nem feltétlen rád kell alkalmazni.

2013. márc. 15. 20:27
Szia, mindenkinek! Segítséget szeretnék kérni, tőletek alakformálás terén. Egy éve megváltoztattam az étrendem nem eszem fehér lisztet és cukrot. Sikerült is megszabadulnom 20kg feleslegtől. Aminek nagyon örülök,de a bőröm katasztrófa, lóg mindenhol. Feszesebbé szeretném tenni és maradt még rajtam kb 10 kg felesleg, amit már nem igazán tudok leadni, sportolással sem. Mit tudtok ajánlani feszesítésre és zsírbontásra. Már elég sokat keresgéltem a neten de nem tudom eldönteni, mit válasszak.
1785. lakiandi (válaszként erre: 1784. - Urtica)
2013. márc. 14. 22:53
A seben nem lehet, a környékével várnék egy évet. Ez a szervezet gyógyulási képességétől is függ, de én nem kezelek, egy- másfél évig ilyen esetben.
1784. Urtica
2013. márc. 14. 11:56
Sziasztok! Tudja valaki esetleg, hogy császármetszés után (ami nagy hasi műtétnek számit) mikor szabad kavitációs zsirbontást csinálni?
1783. katicza (válaszként erre: 1782. - Lakiandi)
2013. márc. 10. 11:24
Válasz ment,köszi Andi.xo
1782. lakiandi (válaszként erre: 1781. - Katicza)
2013. márc. 9. 20:58
Privi megy.
1781. katicza
2013. márc. 9. 18:27
helyesírás:küldd :)
1780. katicza (válaszként erre: 1775. - Lakiandi)
2013. márc. 9. 18:26

Kedves "Lakiandi",szeretném az elérhetőségedet ha olvasol Tőled vagy köszönettel bárkitől aki Andihoz jár.Nekem meggyőző a tudása és tájékozottsága.

Szeretném tudni milyen eredmény (körülbelül,mert nyilván személyesen adhatsz konkrét választ),mi az amit várhatok a kezeléstől.Pocak felesleg (160/50)vagyok,tehát nem túlsúlyos,pusztán ez a "leggyengébb láncszem".Természetesen nem pusztán a lokális zsírfeleslegtől szeretnék megszabadulni hanem a bőr minőségét is megtartani. 45 vagyok világ életemben sportoltam,de pontosan azért nem választottam a zsírleszívást mint opciót,mert fontos hogy milyen lesz a bőr felszín utána.(zsírleszívásnál a belső hegek csúnya dolgokat produkálhanak,bár a tapasztalat nem saját).

Röviden Andi küld privit "hol érhetlek tetten". :)

1779. edo08 (válaszként erre: 1774. - Lakiandi)
2013. márc. 8. 08:22
köszönöm Andi,fogok érdeklődni többfelé,nem sürgetem el.:)
1778. edo08 (válaszként erre: 1776. - Rubellit)
2013. márc. 8. 08:20
Köszönöm a segítségedet,nyitott szemmel fogok járni,nem sürgetem.:)
1777. Rubellit (válaszként erre: 1771. - Maminti2)
2013. márc. 7. 23:12

Szia Maminti!

Ha megerőlteted magad és működik akkor nem kell szalon.

1776. Rubellit (válaszként erre: 1769. - Edo08)
2013. márc. 7. 23:08

Szió Edo!

Ez egy árlista.

Mindig elgondolkozom azon, hogy valaki végez egy kezelést és nem tud a honlapjára egy korrekt leírást készíteni. Honnan tudjon szegény vendég tájékozódni. Ezek után már az jön, hogy nyitva vagyunk, gyertek...

1775. lakiandi (válaszként erre: 1770. - Maminti2)
2013. márc. 7. 21:51
Nyirokmasszázs nélkül nem működik, hidd el. Rengeteg korrekt szalon van, nagyon jó ajánlataik vannak, keresgélj, nézelődj, meg fogod találni a megfelelőt. Ha bizonytalan vagy, kérdezz tőlük, mit, hogyan végeznek, meddig, miért. A te szervezeted, neked is oda kell figyelned.
1774. lakiandi (válaszként erre: 1769. - Edo08)
2013. márc. 7. 21:48
Még az előzőhöz hozzátenném, hogy amelyik szalon neked láttatlanban eldönti a kezelésed, azon elgondolkoznék, hogy érdemes-e egyáltalán odamenni.
1773. lakiandi (válaszként erre: 1768. - Edo08)
2013. márc. 7. 21:45

Szia!

Láttatlanban semmit nem lehet erre mondani. Minden szervezet, kezelés, eredmény másként működik, másként alakul. Amit tudok mondani nagy általánosságban, hogy a comb nehéz terület, lassabban halad, mint pl. a pocak. Azt, hogy neked még milyen kezelést kellene, lehetne a combodon végezni, szintén személyes találkozás után állapítható meg.

1772. lakiandi (válaszként erre: 1766. - Rubellit)
2013. márc. 7. 21:37
Az barátok között 6 perc.:)))))))))))))) Valszeg kicsit mellé nyomtam.:)))))))))))))))))))))
1771. maminti2 (válaszként erre: 1766. - Rubellit)
2013. márc. 7. 10:51

szia Rubellit, Neked is köszönöm a választ, így már két szakember győzött meg arról, h tényleg nem érdemes ilyen hangzatos reklámszövegeknek bedőlnöm.( ezért is kerestem rá, hogy van -e olyan hely, ahonnan tudok korrekt, érdek nélküli válaszokat kapni, mert nincs felesleges kidobni valóm)Most már vagy maradok így, vagy megerőltetem magam, és ledobom azt a néhány kilót, de ha végképp nem megy( bár eddig még mindig sikerült), akkor tényleg keresek egy korrekt szalont, ahol személyre szabott kezeléseket végeznek!

Kriszta

❮❮ ... 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook