Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Töltött káposzta ... és egyebek fórum

Töltött káposzta ... és egyebek (beszélgetés)


❮❮ ... 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 ... ❯❯
1178. Guruljka (válaszként erre: 1177. - Tuttuka)
2021. máj. 16. 19:57
Talán ez a vegyes főzelék attól lett a nevében finom, hogy minden szilárd hozzávalója apróra van vagdosva.
1177. tuttuka
2021. máj. 16. 19:51

Hát azt gondolom, hogy Dodinak és FI-nak is igazat adok. Minden zöldség, szándékosan nem főzeléket mondok, lehet FINOM. !!😋😋

Amire FI gondol, egy menzai szörny, sok liszttel, kevés zöldséggel. Brrr!

De ha ezeket valami finom zsiradékon, sok petrezselyemmel, fínoman fűszerezve pároljuk, máris más. Nálam sokáig a sóska volt tiltólistás, mert az agyoncukrozott, vastag rántással készülőt kaptam, ragacsos rizzsel. Aztán megismertem a krumplival sűrített változatot és azóta nagyon szeretem!

1176. 7454c77428 (válaszként erre: 1173. - Guruljka)
2021. máj. 16. 19:37
én sem szeretem a tüdő ízét,állagát.de hát ízlések.
1175. 7454c77428 (válaszként erre: 1174. - Dodi44)
2021. máj. 16. 19:36
látszik,hogy nem voltál menzás.ott elég gyakran szerepelt.
1174. Dodi44 (válaszként erre: 1172. - Fórumnyitó (anonim))
2021. máj. 16. 18:48

Mar megbocsajtsad tudatlansagomat, de nem tudom mi az a finom fozelek/

Szamomra minden fozelek finom fozelek, amit szeretek. Legalabb is en ugy eemlekszem a fozelekek nevehez amibol csinaltak, annak a nevebol eredeztettek a nevuket.

De hogy valami finom fozelek vagy nem az az emberet valogatta. Vagy nem?

Nekem az a nem hozzaerto sanda gyanum, hogy azt a nevet, valaki tintanyalo talalta ki.

Talan mint nekem, monta a Margtneni, hogy a soskafozeleket neked szeretni kell!

Magarmreszerol sosem tudtam megszeretni...

A soska helyett a spenotot , viszont igencsak szeretem, kulonosen egy tukor tojassal a tetejen es a bundaskenyerrel mellette, talalva.

1173. Guruljka (válaszként erre: 1172. - Fórumnyitó (anonim))
2021. máj. 16. 18:23

Én a spenótot mindig is szerettem, mert gyerekkoromban sem kaptam túl gyakran.

A finomfőzelékkel is így volt, de abból a rövid ideig tartó menzás időszak maradt inkább az emlékezetes.

No és a sárgarépafőzelék.

Ez utóbbit főztem magam is pár éve, mert kíváncsi voltam. Kiderült, hogy nem volt az olyan rossz.

Amit nem szívesen főznék, az talán a szalontüdő, de talán azért, mert nem emlékszem rá, hogy valaha is ettem volna.

Tapasztalat alapján meg a sertésmáj.

1172. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 1169. - Tuttuka)
2021. máj. 16. 16:49
Nálam a spenót és a finom-főzelék tiltott ételek. Be nem engedném őket a konyhába, amióta magam főzök magamra. Annak pedig már több mint 50 éve. Eleget ettem belőlük gyerek koromban. Jusson belőle másnak is. :)
1171. Guruljka (válaszként erre: 1169. - Tuttuka)
2021. máj. 16. 15:38

Én nem mgam teszem el a spenótiot, hanem aprított állapotban fagyasztva veszem. Ráadásul csak én eszem ezt is.

Szeretem kis adag krumplinudlival is enni.

1170. tuttuka (válaszként erre: 1168. - Guruljka)
2021. máj. 16. 15:34
Nekem született egy húgom, de Anyuka nagy bánatára nem szeretett a konyhában segíteni. Helyette viszont a sógorom nagyon jól főz!
1169. tuttuka (válaszként erre: 1166. - Guruljka)
2021. máj. 16. 15:30

Jó hogy mondod, nálam is lapul a fagyóban spenót. Általában forrázás után leveles formában teszem el, az új zélandi spenót olyan mint a gaz, folyton írtani kell a kertben. Párom csak talajtakarónak hívja. Sokmindenbe használom, a család kedvence a spenótgombóc és a nokedli. Gombóchoz tejbe áztatok két zsemlét,(száraz kenyér is jó), teszek hozzá egy tojást, sóval, borssal, fokhagymával (ahogy főzeléknek is) ízesítem és annyi liszttel keverem össze, hogy gombócot tudjak formálni. Bár mostanában inkább csak nagykanállal szaggatom a forrásban lévő vízbe. Hamar fő, sajt és tejföl jön rá.

Csinálok is a héten, apadjon a fagyó!

1168. Guruljka (válaszként erre: 1167. - Tuttuka)
2021. máj. 16. 15:25

De jó ilyet olvasni.

Mai fejjel már sajnálom, hogy nem találtam meg a hangot Apu második feleségével, pedig szegényt boldoggá tettem volna, ha jobban elfogadom. Nem volt saját gyereke.

Így Apuval is majdnem elvesztettem a kapcsolatot, és Apu szüleivel is, a drága Kisöregekkel, lehetett volna jobb a kapcsolattartás.

1167. tuttuka (válaszként erre: 1165. - Fórumnyitó (anonim))
2021. máj. 16. 15:17
Én is szoktam ilyesmit csinálni, amikor még a férjem dolgozott sokszor 24 órában. Már a nagymamám is ezt tanította, Ő úgy hívta, gezemice. Főzni is először tőle tanultam és nagyon spórolós volt. Sajnos Anyám sokáig volt beteg és igen fiatalon elvesztettem. Apám második házasságáig a nagyinál voltam. Aztán a Nevelőanyám is hasonló volt, szerettem a konyhában mellette serte-pertélni. Tőle is sokat tanultam!
1166. Guruljka
2021. máj. 16. 14:29

Nálam is ideje lenne egy leolvasztásnak, de nem tudom, mikor fog kifogyni. Még a múltkori sóska-spenót nagy része is benne van. Zöldbab is van még egy jó adagra való.

Hiába, nem nekem való ez az előre programozott evés. Akármit veszek, mindig lekváros kenyér a vége.

2021. máj. 16. 13:34

Végül nem reszelt májat csináltam, hanem borssal, bazsalikommal fűszereztem, és bele egy jó adag párolt répa-gyökér-zöldborsót, és kockára vágott sült krumplit... egy ilyen vegyes-vágott egytálétel lett belőle.


A fagyómban most már egy dobozka csirke pörkölt, felkarikázott zöldség, zöldpaprika és egy csomag zöldbab maradt. Egy hét múlva sor kerül a csirkére, a zöldség egy részéből készítek hamis vadas mártást, a többi részét a zöldbabbal együtt összepárolom, a karikára szelt paprikát hagymával összedinsztelem = lehet olvasztani a fagyasztót. A három napba ez belefér. Remélem. És akkor a még meglevő zöldségek is új formában vissza-fagyaszthatók lesznek.

1164. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 1154. - Anyagi)
2021. máj. 16. 10:02

Alapjaiban tartózkodok a gyári kész- és félkész ételektől a benne levő tartósítószerek és ízfokozók, akármit miatt. Igen-igen ritkán veszek 1-1 doboz pacalt, hasonlót, mert ami magamnak elég belőle, annyiért kár a kisujjamat is mozdítani.

De ha zöldséges kajára éhezek, mert a húst éppen nem kívánom, inkább megcsinálom én magam, a saját számíze szerint.

1163. 7454c77428 (válaszként erre: 1153. - Anyagi)
2021. máj. 16. 08:38
én ugyan eszem,egyszer voltunk a lányommal valami vega helyen.humusz meg ilyesmi,egyedül a saláta ízlett.de jobban esett volna hozzá egy rántott hús.én gyerekkoromtól húsevő voltam,most már így halok meg.
1162. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 1158. - Anyagi)
2021. máj. 16. 06:23
Igen! Csak azt nem értem, hogy a szombat (egyes naptárakban) miért van pirossal jelölve? Mert pünkösd vasárnap-hétfő.
1161. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 1151. - Anyagi)
2021. máj. 16. 06:20
Egyszer a beszáradt piskótát ledaráltam (töltelék nélkül), beáztattam rum-aromába, összegyúrtam kávéval és gesztenye masszával, és kis golyókat formáztam, kókusz reszelékbe forgattam. Az is kapós lett.
1160. tuttuka (válaszként erre: 1156. - Anyagi)
2021. máj. 15. 21:46
Negyed részben. Anyám anyja olasz volt, apja lengyel
1159. Guruljka (válaszként erre: 1157. - Anyagi)
2021. máj. 15. 18:54

Már csak az írásbeli és a szóbeli záróvizsga.

A szakforddítói csak egy két féléves szakirányú továbbképzés. Régebben négy félév volt, de mi egyszerre voltunk gólyák és végzősök is.

1158. Anyagi
2021. máj. 15. 18:47

De jó! Van még egy nap a hétvégéből! :))


És talán a jövő hétvége 3 napos lesz?

Klassz!!!

1157. Anyagi (válaszként erre: 1150. - Guruljka)
2021. máj. 15. 18:44
Mennyi van még hátra az egyetemből???
1156. Anyagi (válaszként erre: 1149. - Tuttuka)
2021. máj. 15. 18:42

:)


Milyen fokon folydogál benned az Olasz vér???

1155. Anyagi (válaszként erre: 1145. - Guruljka)
2021. máj. 15. 18:40
:))
1154. Anyagi (válaszként erre: 1144. - Fórumnyitó (anonim))
2021. máj. 15. 18:40

Igen.

És általában a húsénak többszörös áráért kínálják.

1153. Anyagi (válaszként erre: 1143. - 7454c77428)
2021. máj. 15. 18:38

Ne engem meg ezek az utánzatok bosszantanak...

Ha kolbászt akar enni akkor egyen kolbászt, ha meg vega, akkor egyen növényféléket... Kolbászutánzás nélkül...


Persze most biztosan csúnya voltam, de ez a véleményem - úgy, hogy én sem eszem túl sok húst. Szinte csak a hétvégi menüben! :)

1152. Anyagi (válaszként erre: 1139. - Guruljka)
2021. máj. 15. 18:33

Nem, de azt a pár karikát kikerüli a többiek kedvéért.

Csak divat-vega nem orvosi indoka van!

1151. Anyagi
2021. máj. 15. 18:23

Valami csoda folytán maradt még az egy héttel ezelőtti tortából. Csináltam rá kakaóból, cukorból, egy pici lisztből és rumaromából öntetet. Nyakon öntöttem vele a kissé megszáradt sütit.

Hitvesem pont most kérdezte, hogy nem maradt véletlenül egy szelet?

Megörült a javított-bővített kiadásnak! :))

1150. Guruljka (válaszként erre: 1149. - Tuttuka)
2021. máj. 15. 17:20

Nekem meg az elmúlt két félév szaladt el, ma van az utolsó oktatási napunk a szakfordítóin.

Hát legalább már se tüzelőre, se tandíjra nem költökpár hónapig.

Nálam még tart a húsmentes időszsk, de lehet, hogy egy-két szelet halat felengedtetek.

1149. tuttuka
2021. máj. 15. 17:15

Szép estét kívánok Mindenkinek!

Lassan véget ér a hét, ez most nekem nagyon elszaladt!

A témánál maradva: én is ellennék hús nélkül, de hát nem lehetek önző. Bár sokszor "drágább a leves mint a hús", olyan hajmeresztő zöldségárak vannak. Ezért nem is bánom, hogy kijön belőlem az olasz vér, imádom a tésztákat, akár csak egy kanál pestoval és reszelt sajttal csak.

Kiskertemben már szedhető a retek, tépősaláta, sóska, szépen hajt a múlt évi mángold, eszünk bőven zöldet is.

❮❮ ... 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook