Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Töltött káposzta ... és egyebek fórum

Töltött káposzta ... és egyebek (beszélgetés)

❮❮ ... 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 ... ❯❯
1028. tuttuka (válaszként erre: 1027. - Guruljka)
2021. máj. 8. 15:57
Jobbulást a fiadnak! Azt mondják, van immunválasz ha van reakció!
1027. Guruljka
2021. máj. 8. 15:36

No, én ezen a hétvégén nemigen fogok főzni.

A fiamat leverte a lábáról az első oltás.

Remélem, hamar jobban lesz, de most még fekszik. A boltban is én voltam, vettem neki szőlőt, azt legalább szereti.

1026. Guruljka (válaszként erre: 1023. - Fórumnyitó (anonim))
2021. máj. 8. 15:33
Biztosan kibírja, amíg sorra kerül.
1025. tuttuka
2021. máj. 8. 15:07

Még dolgoztam, amikor bevezettem a heti egy főzőnapot (valahogy most is a csütörtök) akkor még 4-5 éhes szájra készítettem és igyekeztem olyanokat főzni ami eláll, fagyasztható és pl a férjem esetében 24 órás műszakban is melegíthető legyen. Most persze már lényegesen kisebb adagokat csinálok, a pandémia miatt tényleg csak 2 személyeseket. Most kiélem magam, minden nap van leves, azt mindketten nagyon szeretjük. Sokszor krémleves, pl az előző napi főzelék maradékából. Most élvezzük, hogy együtt itthon lehetünk, étkezésen nincs vita, kivéve a néhány tabut.

Ha végre lehetünk együtt a gyerekekkel is, az már a királyság lesz!

1024. tuttuka (válaszként erre: 1022. - Fórumnyitó (anonim))
2021. máj. 8. 14:53
Értem. Talán már írtam, hogy nagyon szerencsés vagyok piacügyileg. Valahogy csak találok megfizethető árú zöldséget télen is. Egyik helyen megtaláltam azokat az árusokat, akik korábban az aluljárókban "dolgoztak". Akkor is, most is a nagybani piacról szerzik be az árut. Ha csak igazi falusi termelőnél vennünk csak árut, már régen felkopott volna az állunk. Barátnőm gyerekei és unokái a Kiskunságban (Magyarország kertje) évtizedek óta termelnek, minden korszerű módszert, eszközt használnak, amit az úniós versenytársak is, különben már régen koldusbotra jutottak volna. És arrafelé sokan csinálják, naponta hozzák a nagybanira az árut.
1023. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 1021. - Guruljka)
2021. máj. 8. 14:15
Valahogy így gondoltam én is. Ez esetben lehet??? a normál hűtőben is tárolni, jól gondolom????
1022. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 1020. - Tuttuka)
2021. máj. 8. 14:14

Kombi hűtő, 2 fiókos a fagyasztó része. Mondjuk csak 1 főre spájzolok, és inkább arra használom, hogy nyáron a piaci termelőktől olcsóbban meg tudom venni a télire való zöldségeket, mint télen a zöldségesnél. Innét "vásárolok" december közepétől május végéig, június közepéig. Valóban készételt ebben az időszakban csak nagyon keveset rakok bele, és húsféleségeket is csak akkor, ha nagyon-nagyon akciósat találok.

Látod, nekem még akkora kertecském sincs, és télen ökör áron adnak minden zöldséget, fűtés számla mellett egész télen nem ennék a krumplin kívül semmit, ha nyáron nem spájzolnék.

1021. Guruljka (válaszként erre: 1010. - Fórumnyitó (anonim))
2021. máj. 8. 14:02
Szerintem zsírral együtt, csavaros üvegben, de annyi zsrral, hogy az ellepje. (Felhasználáskor a fölös zsírt átöntöd másik zsír-tartóba.)
1020. tuttuka (válaszként erre: 1019. - Fórumnyitó (anonim))
2021. máj. 8. 13:22
Biztos jó nagy fagyasztód van! Én alig férek bele! Leginkább készetelt, maradékot (sült hús szeletek, pörkölt, tokány, fél literes üvegben alaplé stb), ha látok különleges, vagy mélyen leárazott húst teszek be. Főzeléknek valót csak ami a parányi kertemben terem
1019. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 1018. - Tuttuka)
2021. máj. 8. 11:13
Én mindent nyersen teszek el, így a zöldpaprikát karikára szelve, később akár pörkölt alá török le belőle egy adagot, vagy párolt vegyes zöldségek közé. A répát, gyökeret zöldség levesnek, húslevesnek párolt zöldségnek, vagy éppen karfiol pörkölt mellé is, vagy vadas mártáshoz... ha nyers, nincs megkötve, mihez használom fel. Borsót, babot, karalábét, karfiolt, tökféléket, mindent nyersen, felpucolva, felszelve rakok be. Majd most ha leolvasztom a fagyót, akkor kell valamit csinálnom velük, hogy ismét fagyaszthatók legyenek, különben kidobhatnám az egészet. De majd kitalálom még addig.
1018. tuttuka (válaszként erre: 1010. - Fórumnyitó (anonim))
2021. máj. 8. 10:57

A fagyasztásról hirtelen két dolog jutott eszembe!

Az egyik, tavaly óta a friss zöldbabot, borsót, cukkinit a mikróban blansírozom.

A másik, szeletelt répát, gyökeret, zellert, karalábét, brokkoli szárát pici olajon, sóval, petrussal megcsinálom levesalapnak, kevés vízzel és így fagyasztom. Ammikor előveszem már csak habarás v rántás kell bele és vajgaluska.

1017. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 1015. - Tuttuka)
2021. máj. 8. 10:31
Te jól írtad, nekem volt kicsit korán. Egyébként is nem mi öregszünk, csak a gyerekek nőnek. Mi maradunk örök fiatalok. :)
1016. tuttuka (válaszként erre: 1014. - Fórumnyitó (anonim))
2021. máj. 8. 10:29
Így aztán mi is sétáltunk az oltópont körül az unokát tolva! Kedves egészségedre a sétát! Nagyon fontos, nekünk is többet kellene!
1015. tuttuka (válaszként erre: 1013. - Fórumnyitó (anonim))
2021. máj. 8. 10:26
Lehet nálam is korán volt. A nagyobbik lányomat vittük a második körös Pfizer oltásra. Vejem home officeban dolgozik, most hétvégén is online értekezlete volt, ő ezért nem jöhetett. S mivel okulva a múlt pénteki esetből, a szoptatós anya közlében kellett tudni a babát. Ezért vittük mi. Persze, hogy nekem ez logikus , nem jelenti azt, hogy értelmesen le is tudom írni! Hiába, kicsit öregszem!🤔🤔
2021. máj. 8. 09:47
Sétáltam egyet a zöldségesig. Tojás, apró-krumpli (öreg), friss petrezselyem. Ugrott 700 Ft, ebből a tojás volt 450.-
1013. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 1012. - Tuttuka)
2021. máj. 8. 07:38
Lehet hogy túl korán van és azért nem értem. Azt írtad, visszük a nagyobb lányt az oltásra... azért gondoltam, hogy a te lányod, de a te nagyobbik lányod ezek szerint 40 éves...???? Ettől kezdve nálam homály. :))) De mindegy, a lényeg, hogy szép az idő, lehet menni levegőzni, és egy kis D-vitamint gyűjteni.
1012. tuttuka (válaszként erre: 1011. - Fórumnyitó (anonim))
2021. máj. 8. 07:13

Hát elég nagyok, 40 és 38 évesek. A nagyobbnál van két unokánk, a pici még csak 4 hónapos lesz, ő nagy szopis anya nélküle sehova.

A kisebbik lány meg egész héten dolgozott, oltópontozott is, veszélyes lenne, ha ő kísérné a nővérét, mert még ottfognák!😡

1011. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 1009. - Tuttuka)
2021. máj. 8. 06:52
Mekkorák a gyermekeid? Ilyen korán ébren vannak, vagy ők még ezután ébredeznek?
2021. máj. 8. 06:51

Néztem a 30 napos időjárás előrejelzést, akár az "időképet", akár a "köpönyeget" nézem, jön a tavasz, most már egyre inkább kúszik felfelé a hőmérséklet.

A köpönyeg kissé visszafogottabb, átlagosan 21-23 fokot, pünkösdre 24-26 fokot mutat.

Az időkép átlagban 22-24, pünkösdre 26-28 fokot jelez. Hát azért a 28 fok már inkább nyári meleg!!!

Jöhet az fél évenként esedékes fagyasztó olvasztás, így leltároztam benne.

Ami nem fog elfogyni akkorra, a karikára szelt répa-gyökér, és a karikára szelt zöldpaprika. Nyersen szoktam elrakni őket. A répát, gyökeret ha sós vízben blansírozom, akkor az úgy vissza mehet a fagyóba.

De ha a zöldpaprikát hagymával összesütöm, addig oké! Csak utána hogyan kellene tárolni, hogy jó is legyen??? Hogy zsírral együtt csavaros üvegben és csak a normál hűtőbe rakni, vagy kisebb adagokban bezacskózni és vissza a fagyóba??? Hogyan lesz jó?

1009. tuttuka (válaszként erre: 1004. - Fórumnyitó (anonim))
2021. máj. 8. 06:44

Igen gyönyórű idő van máris. Szép napot kívánok! Visszük a lányt a második oltásra, közben a csöppött tologatjuk.

Nálunk is maradék lesz, sóskamártás, krumpli, hús Apanak, tükörtojás nekem

1008. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 1006. - Tuttuka)
2021. máj. 8. 06:42
Núdlira én is, szilvásgombócra még nem hallottam. Persze nem lehet rossz. De ahogyan mondod: mértékkel.
2021. máj. 8. 06:40

Most visszagondolva, olyan igazi cukrászdai édes-habost valamikor az ősszel vettem utoljára. A decemberi ünnepeken elég volt a beigli és hasonlók. Húsvétra is rakott palacsintát csináltam.

Néztem a naptárt, 2 hét múlva pünkösd (szombat-vasárnap-hétfő egyben!), majd meglepem magam valami finomsággal. :))

1006. tuttuka (válaszként erre: 1003. - Guruljka)
2021. máj. 8. 06:38

Sajnos a mákostésztára rá se bírok nézni. Gyerekkoromban az egyik nagynéném csinált: jó megfőzte az amúgy friss tésztát, nyakonöntötte forró zsírral és jól belekeverte a kristálycukros mákot. A tányéromon egy .... landolt..

Viszont szeretem a mákot, felvidékiesen a szilvásgombócra, vagy a nudlira szórva, mertékkel

1005. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 1003. - Guruljka)
2021. máj. 8. 06:37
Én csütörtökön csináltam sajtos-tejfölöset, még tegnap ebédre is jutott belőle. Kivettem a fagyóból a múlt héten eldugott zöldbab levest, mára-holnapra az jó lesz. Meglehet, hogy mára csak egy kis sült krumpli tükörtojással lesz a nyomtaték. Nálam az is fejedelmi kaja. :))
2021. máj. 8. 06:35

Szervusztok! Jó reggelt, szép napot kívánok mindenkinek!

Ahogy kikukucskálok a redőny résein (nem akarok még zörögni vele, a szomszédok még alszanak!) ragyogóan süt a nap, szép idő lesz. Egész biztosan lemegyek, egyrészt sétálni, tegnap az eső idő előtt haza zavart, másrészt tojást még venni kell a hétvégi ebédhez nem biztos, hogy elég lesz, ami van.

1003. Guruljka (válaszként erre: 1002. - Tuttuka)
2021. máj. 7. 22:06
Még mindig nem kívánom a húsféleséget, ma megint tésztát főztem ki mákos tésztának.
1002. tuttuka (válaszként erre: 997. - Fórumnyitó (anonim))
2021. máj. 7. 21:12
Nem vagyok én sem édesszájú, sőt családi hagyományként minden sütemény után kell valami sós, akár egy kenyérsarok!
1001. tuttuka
2021. máj. 7. 21:04
Nálunk van a közelben néhány cukrászda, néhány igazán finom és csak rájuk jellemző sütemény! De mikor tudunk végre nyugodtan beülni?
1000. tuttuka (válaszként erre: 999. - Guruljka)
2021. máj. 7. 20:57
Nekem is és a férjemnek meg pláne! Ezek azok a sütik nálunk amiket kis adagokban (pl pohárkrém) is el lehet készíteni mert a hozzávalók részben kisebb csomagolásban is kaphatók (mascarpone vagy natur krémsajt, joghurt) illetve elállnak a kamrában, szekrényben (keksz, babapiskóta). Anyám gyakran csinált ilyesmiket, akkoriban zömmel puding volt a krémes anyag. Gyerekeknek sok gyümölccsel, felnőtteknek kávéval, esetleg házi meggyborral, likőrrel. Imádtuk!
999. Guruljka (válaszként erre: 997. - Fórumnyitó (anonim))
2021. máj. 7. 20:26

Nekem meg vannak sütis időszakaim.

Ez a piskótás végül is nem készült el, de egyszer talán összejön.

Nekem meg cukrászda nincs a közelemben. A boltban meg nem mindig kapható cukrászsütemény.

❮❮ ... 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook