Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Töltött káposzta ... és egyebek fórum

Töltött káposzta ... és egyebek (beszélgetés)


❮❮ ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... ❯❯
2318. Anyagi (válaszként erre: 2314. - Fórumnyitó (anonim))
2021. jún. 24. 19:04

Főleg ha valakinek a névnapján, névnapjához kötődően lehet ilyen hagyományokat bevezetni!

Szerintem ez egy jó buli!

És idősebbeknek lehet átlépni is!!! :)))

2317. tuttuka (válaszként erre: 2312. - Anyagi)
2021. jún. 24. 18:43
Mifelénk a Társaskör minden évben feleleveníti a hagyományt a főtéren, meg szoktuk nézni, de a mi korunkban nem ugrálunk!😊
2316. Guruljka (válaszként erre: 2296. - Anyagi)
2021. jún. 24. 18:37

A fiam szereti enni, én meg elkészíteni, mert gyorsan megvan.

Olcsóbb, mint némelyik felvágott, de látom, hogy csirke.

Nem kell mindig az a tömény hús.

Még most is van hátra a munkámból, mert most aludtam vagy két órát. Ma biztosan befejezem, mert holnap délelőtt 10-re kérik. Inkább ma hajtok vele, minthogy reggel kapkodjak esetleg.

2315. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 2313. - Anyagi)
2021. jún. 24. 18:31

Amikor még édesanyám tanított, nem volt mérlegünk, mindig azt mutatta: ilyennek kell lenni!

A bekavart grízgaluska tetejét a kis kanál hátlapjával megütögette, és amikor ennek nyomán a tetején egy vékony folyadék réteg jelent meg, mint a bekevert beton, misung, és ott csillogott a tetején. No, ilyen legyen!

Ezek után pihen nálam kb. 10 percig, utána szaggatom.

2314. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 2312. - Anyagi)
2021. jún. 24. 18:27
Ha jól emlékszem őseinknél volt szokás, hogy évenként volt valami banzánj, olyankor az a fiatal pár, akik kézenfogva ugrották át a tüzet, azok örökre együtt maradtak életük során... tehát szerintem ez az egész tűzugrás, gyertya ugrás ebből az ősi hagyományból ered. Csak a szokást kell feleveníteni, és aki hisz benne, vagy csak jó mókának tartja, és megteszi. Ha úgy belegondolok, jó buli lehet. :))
2313. Anyagi (válaszként erre: 2309. - Tuttuka)
2021. jún. 24. 18:22

Nem sok mindent mérek ki pontosan, de a grízgaluskát igen!

Akárhányszor próbáltam csak úgy, szemre, mindig volt vele valami baj...

2312. Anyagi (válaszként erre: 2308. - Tuttuka)
2021. jún. 24. 18:21
Lehet alkotni belőle egy hagyományt is! :))
2311. bulikázós (válaszként erre: 2309. - Tuttuka)
2021. jún. 24. 17:53

Aki ügyes, az ügyes! :-)

Ezt is tk. liszttel csináltam.

2310. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 2307. - Bulikázós)
2021. jún. 24. 17:52
Köszi! Egész biztosan ki fogom próbálni.
2309. tuttuka (válaszként erre: 2307. - Bulikázós)
2021. jún. 24. 17:49
Ez az igazi! Én már csak úgy gondolom formán!🤨
2308. tuttuka (válaszként erre: 2304. - Anyagi)
2021. jún. 24. 17:46
Tetszik! Kipróbáljuk! A kötelékünk 41 éve tart! Remélem még egy ideig!
2307. bulikázós (válaszként erre: 2280. - Fórumnyitó (anonim))
2021. jún. 24. 17:28

Vajgaluska, ahogy én csináltam: Hozzávalók: 1 egész tojás, 5 deka vaj, egy kis só és 5 deka liszt.



Egy egész tojást, 5 deka vajat, egy kis sót és 5 deka lisztet összekeverünk és egy negyedóráig pihenni hagyjuk. Majd forró levesbe mártott kiskanállal kiszaggatjuk és a szaggatástól számitva 5 percig főzzük.

2306. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 2302. - Anyagi)
2021. jún. 24. 16:56

[link]


Ilyen talpas fagylaltos talpas üveg kehely poharak vagy minek nevezzem:


ebben 1 tojást felverek, picinyke sót, és 14-16 teás kanál búzadara (vagy kuszkusz) bele. Ez a tojás nagyságától függ. Kb. annyi ideig hagyom állni míg a főzővize felforr, és a kis kanálkával szaggatom bele.

A kuszkuszból nagyobb, könnyebb, lazább nokedli lesz, mint a búzadarából. Nem is szabad leszűrni, csak szűrő-kanállal kimerni, különben összetörik az összes.

2305. Anyagi (válaszként erre: 2303. - 7454c77428)
2021. jún. 24. 16:46
Köszi! :)
2304. Anyagi (válaszként erre: 2287. - Tuttuka)
2021. jún. 24. 16:43

" tüzet idén se ugrunk!"


Lehet mécsest is átlépni! Csak az a lényeg, hogy fehér legyen és még nem használt!

És ha együtt lépitek át, akkor még szorosabbá válik a köteléketek!

Ma reggel hallottam...

2303. 7454c77428 (válaszként erre: 2294. - Anyagi)
2021. jún. 24. 16:42
besózom a káposztát,a hagymát,néha sárgarépát reszelek hozzá.ecet,só,kis cukor.
2302. Anyagi (válaszként erre: 2286. - Tuttuka)
2021. jún. 24. 16:40

Én sosem tudtam igazi jó grízgaluskát csinálni.

Itt tanultam meg az egyik fórumtárstól.

Két ugyanolyan pohár kell hozzá. Az egyikbe felütöm a tojást, a másikba ugyanolyan mennyiségű grízt teszek.

Egy tálkában összekeverem és állni hagyom legalább 1 órát.

Egyszerű és nagyszerű. Ez, olyan húslevesbe való féle.


De szoktam "mindent bele" jellegű levesbe is tenni egy olyan fajtát, ami hasonlíthat a tiedhez!

2301. Anyagi (válaszként erre: 2283. - Tuttuka)
2021. jún. 24. 16:34
Tényleg! Nekem is van a fagyóban ledinsztelt káposzta cvekedlihez!!!
2300. tuttuka (válaszként erre: 2278. - Guruljka)
2021. jún. 24. 16:31
Ezt a fajtát is szeretem!
2299. tuttuka (válaszként erre: 2296. - Anyagi)
2021. jún. 24. 16:30
Sütve nagyon finom! De tényleg drága!
2298. Anyagi (válaszként erre: 2278. - Guruljka)
2021. jún. 24. 16:29
Sokfajta zöldborsóleves létezik! :)
2297. Anyagi (válaszként erre: 2277. - Bulikázós)
2021. jún. 24. 16:28

Ügyi vagy!

Finom az nagyon! :)

2296. Anyagi (válaszként erre: 2275. - Guruljka)
2021. jún. 24. 16:28

Tudom, hogy sokan kedvelik (és finom is), de én nem preferálom a csirkeszárnyat! Sokkal drágább, mint amennyi élvezhető hús van rajta...

De a divat felverte az árát!

2295. Anyagi (válaszként erre: 2274. - Fórumnyitó (anonim))
2021. jún. 24. 16:25
Ez már terülj-terülj asztalkám! :)))
2294. Anyagi (válaszként erre: 2273. - 7454c77428)
2021. jún. 24. 16:24

Én a régi, éttermi káposztasaláták ízét keresem évtizedek óta!

Finom amit készítek, de nem "olyan"....


A tiéd hogy készül???

2293. Anyagi (válaszként erre: 2271. - Fórumnyitó (anonim))
2021. jún. 24. 16:22
Így legyen!!!!!!!!!!
2292. Anyagi (válaszként erre: 2290. - Tuttuka)
2021. jún. 24. 16:21

Hát...jó meleg van.

Borzasztóan nagyon meleg!

Akár a Szaharában! És ráadásul a Szahara homokja is megérkezett az időjárási fronttal! Mondták a reggeli időjárás jelentésben és mutatták is a vörös porral belepett szélvédőket!

2291. Anyagi
2021. jún. 24. 16:16

Aztán, amikor hazaértem, feltöltöttem a kádat langyos vízzel és beleheveredtem egy jó könyvvel.

Ez volt most a leggyorsabb strandolási lehetőség!!! :)))


Gondoltam Forrest férjének "punnyedlijára"!

Jó lenne nekem is egy!!!!

2290. tuttuka (válaszként erre: 2261. - Anyagi)
2021. jún. 24. 16:12
Ilyen tikot én is vettem a múlt héten és pár húsos pulyka comb csontot. Soká főtt kuktában, de finom nagyon. A főtt hús egy része sok zöldséggel ragulevesként fejezte be. A mellhús és a pulyka megy majd salátába. A leves egészen kocsonyás, alig tudtam üvegbe tölteni. Ők most fagynak míg mi izzadunk!
2289. Anyagi
2021. jún. 24. 16:12

Na kérem:

Az ebéd zöld színű zöldbabbal, zöldborsóval és brokkolival készült sült csirkecomb volt. Krumplipürével meg kovászos ubival!


Finom volt!!!


És készült egy nagy adag lecsó s a további napokra.

A paprikát 380 Ft-ért sikerült levadásznom a piacon. Már nem volt olyan nagyon frissen feszes a bőre, de lecsónak tökéletes! A paradicsomot az Aldiban vettem, mert ott olcsóbb volt. Kb annyiba került, mint a paprika.

Bár láttam olyan szép napsárga cukkinit, de azt végül elfelejtettem...

Hiába meleg van! :(

❮❮ ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook