Töltött káposzta ... és egyebek (beszélgetés)
Az nem szokott pukkanni.
Nem tudom, mi volt ez, de úgy tűnik, egyelőre megúsztam.
Volt már, hogy néha a szemem sarkából kékes villódzást láttam a szoba egyik része felől, de amikor kutattam utána, sehol semmi.
Aztán a végén tényleg egy hosszabító vezetéke égett egy darabon, de idejében észrevettük.
Hát akinek sok van🌷♥️ Félre a tréfát!
Amikor a hugomék kiköltöztek Németországba, rám hagyomanyozta az edényeit. Nem igazán értettem miért óriásiak többnyire, ezeket raktároztam a pincében. A kicsik, két-három adagosak maradtak, de az volt a kevesebb. Mikor a tűzhelyem megadta magát, jött a dilemma, most mi legyen. Lányaim okvetlenül indukciósat akartak ajándékozni, de voltak olyan edényeim (pl kukta) amik nem díjazták. Így lett hosszú keresgélés után a kombi megoldás, felét ajándékba kaptam, másik felét a malacban spórolt 200 ft-osokkal én fizettem. Így most minden edényemet tudom használni. A nagyok néha, lekvár vagy kocsonyafőzés idején előkerülnek, aztán alszanak tovább.
A manók az elosztóban dolgoznak! :))
Nem lehet, hogy egyetlen pillanatnyi áramszünet, valami légköri zavar miatt, és rögtön vissza is jött. Már volt, hogy én is tapasztaltam ilyesmit.
Nálam nem minden hosszabbító kapcsolós.
Viszont az előbb éppen az a hosszabbító pukkant egyet, amely az ágyam végénél, a padlón van.
Erről működik a számítógépem és az asztalomon levő világítás, meg az állólámpa.
Semmi nem kapcsolódott le.
Se füst, se égett szag nincs.
Pedig határozottan pukkant, épp a közelében álltam.
Más egyéb nálam sincs veszélyben. Szeretem ezeket a Rossz.mann.-ban vásárolható kis törlőruhákat, azokat használom főzés közben akár a kezemet törölni, és hasonlók... kis (panel)konyhába csak kislábasok valók, és nem nyeles serpenyők, amelyek sok helyet foglalnak. De rántást sem kavarok minden nap.
A villanynál minden készülékem lekapcsolható hosszabbítóról működik, tehát valóban mindent tudok úgy áramtalanítani, hogy nem kell a falból huzigálni ki a cuccokat.
Már gondoltam arra, hogy veszek valami tűzoltókészüléket.
Talán egy széndioxidos gázzal oltó lenne a lagjobb, az az elektromos és a konyhai tüzeknél is használható.
Az indukciós főzőlapnál nincs láng, de jártam már úgy, hogy a serpenyőben meggyulladt a zsiradék. Ilyenkor rácsapok egy fedőt, és megijedek, mert azért vannak gyúlékony anyagok a főzőlap körül is.
A fiam nem ment el boltba, sőt már alszik.
Nekem nem hiányzik a hús. Elvileg ehetnék spenótot tojással, de semmi kedvem főzni.
Még rántottához sincs semmi hangulatom.
Dehogynem, nálam mindig megkapják.
Már kamaszkorom óta tartok kutyákat, soha nem volt egyiknek sem baja a csirkecsonttól.
Oké, éhes kutyának nem jár csont, csak a kaja végeztével, amikor már nem mohó.
A rozzantabb csirkeszárnyakat is odaadom nyersen. Azt se csontozom ki.
Ami meg az árát illeti:
Máskor meg ha sertéstarját veszek csonttal, akkor még drágább a csont, de ez mindig is így volt. Nincs akkora választék, hogy kicsontozzák a tarját vagy a karajt és külön árulják a csontokat. A legtöbbször megvesszük azt a csontos is a hús árában.
A csirke ára meg már csak ilyen. Még csirkemell filé is csak újabban kapható, a mai kor igénye szerint.
Automatikusan biztosan nem, de még nincs is a kezemben az oklevél, pedig a száma is fog kelleni. De az a fordítóiroda, illetve a PM (projektmenedzser) aki-amely eddig is a leginkább ellátott munkával, két napja nem nagyon hagy pihenni.
Majd aztán remélhetően sikerül tarifákat emelni. És az oklevél számának birtokában már küldhetek jelentkezést német vagy osztrák irodákhoz is.
Van egy magyat iroda is évek úóta talonban, akik szakfordítói hiányában csak udvarias elutasítást küldtek.
De előbb vissza kell szereznem erre az asztali gépre a MemoQ fordítássegítőt, mert arra is szükség van.
Amúgy is meg kell venni a végleges verziót, de a vásárláshoz is kell az oklevélszám.
Figyelj csak nyugodtan! :))
Bár szeretem, de tisztelem is a tüzet nagyon!
Egyszer, emlékszem, a Kis-Duna partján, télen, felgyújtották az elszáradt nádat. Hát nagyon ijesztő volt!!!!!!!!!!
Egyébként tegnap este a vacsora pirítós és
tzatziki volt! Meg néhány szelet sajt!
Husi meg egy szál se, de senki nem reklamált, és nem maradt éhes sem...
Lehet és igaz is, hogy nem kell mindig hús, de csontot meg nem veszek hús árban!
Főleg, hogy ezt a fajta csontot még a kutyának sem szabad adni!
Remélem jól haladsz a munkáddal!
Lett/lesz több és másmilyen fordítási munkád, most, hogy lediplomáztál?
Vigyazz! - Mert Pyromaniasnak ne nezzenek!!!
Mertfigyelni fognak, a gyujtogatasodert!!!
:-DDD
Mint írtam, sokáig nem tudtam igazán jó grízgaluskát csinálni!
Ez a recept viszont mindig sikerül! És nem kell súlyra mérni, csak térfogatra! Ami ilyen mennyiségben sokkal egyszerűbb!
További ajánlott fórumok:
- Hogyan kell töltött káposztát készíteni?
- Mitől kemény a töltött káposzta gombóc? Egy kiló húshoz két tojás. Van valami tippetek?
- Hogy készítitek a töltött káposztát?
- Felmelegített töltött káposzta, de mégsem jó
- A 4 napos töltött káposztát bepaníroztam és forró olajban...
- Töltött káposztát hogyan készítitek?