Terhességi cukorbetegség (beszélgetés)
A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.
Ha a tapasztalat nem elég.... majd rájössz, nekem komolyabb volt a cukrom, mint neked, a babámnak tökélete volt, a korházba nézték és azóta sem 3,3-4,2 között volt, teljessen jó :) én csak egy picit jobban odafigyeltem, ja és a kismamáknak le ven mégjobban redukálva a határ, mert a cukrosoknál 10-ig mehet, sőt, amikor megszültem és az inzulint elhagytam, még 1 hónapig kellett mérnem... azt mondta a cukrosbácsi, hogy 10-ig jó.
Ha nagyon lenyomod a cukrod, fel is borulhat...
Mitől lenne cukorbeteg? Valaki nagyon félre vezetett...
hidd el, hogy nem egy tábla cskin múlik...
És az jobb, ha soványka és beteges, gyenge immunrendszerű, fejletlen stb lesz egész életében?
Már nem tudom melyikőtök írta, hogy mennyi ch van a kakasherében, illetve a réteslapot teljes kiőrlésűt enne...nos, falra másztam... ki mosta ki az agyatokat?
Szia!
Nem hidtem el. Így is csoda, hogy lett Babóka! Nagyon féltettem az előzmények miatt.
NE LEGYETEK KOCKÁK KISMAMIK!!!!
Én is alátámasztom.
Kár, hogy nekem késő de nektek még nem.
Gratulálok előszőr is :)
Másodszor, meg amikor én mondtam nektek, hogy ne legyetek kockák-neked is henn!- nem hallgattatok rám...
Minde cukros kismaminak üzenem, ne vegyétek túl komolyan a diétát!!!
Vasárnapra??? De izgi, nagyon szorítok :)))
Most nem érdekel az allergiám, meg fogom enni amit lehet, éhen nem halhatok :D Szerencsére fulladni nem szoktam, inkább csak a bőröm lesz csúnya sebes, meg pöttyös, dagadt, stb. :S De akkor csak 10 hét :)
Mennyi volt a cukrod?
Köszönöm! :) Csak a kedd olyan messze van, addig is szeretnék "jól" enni :) Nehéz lesz, mert allergiás vagyok a zöldségekre, rozsokra, rizsre és még pár ételre, de pár hétig kibírom :)
A 165g ch kevésnek tűnik :S Te hogy bírod?
Szia!
A cukrot mindenképp kerüld, és minden olyat amiben ez megtalálható. A szénhidrát mennyiséget is csökkenteni kell, nagyon minimális rizs, burgonya, tészta, rizsből inkább barna, de tényleg kevés!!! Kenyérből próbálj meg teljes kiörlésűt venni. Hirtelen ennyi, mert a diabetológián ki fogják neked számolni, hogy mennyi az a szénhidrátmennyiség, amit megehetsz egy nap, kapni fogsz egy tájékoztatót, hogy miben mennyi van, és ahhoz mérten kell majd enned. Kicsit kemény lesz elsőre, mindennek a szénhidrátját számolni kell, még a gyümölcsnek is!!! Egy idő után megszokod, meglátod, ki lehet bírni:). Nekem napi 6-szori étkezés van, 165g ch-át ehetek egy nap. Három óránként kell enni, reggel 7kor megkezdem, és este 10-kor van az utóvacsora. Az időpontokat fontos betartani, az is kell ahhoz, hogy jól termelődjön az inzulin! De tényleg, el fognak mindent mondani, mikor ehetsz lasssú mikor gyors szénhidrátot... Hirtelen ennyi. De ha bővebben kíváncsi vagy, írj privit, válaszolok szívesen:).
Sziasztok!
25 hetes vagyok, a héten voltam a terheléses cukor vizsgálaton és 8,65 lett lötyire :( Kedden megyek diabetológiára, addig is tudnátok adni tanácsot mire figyeljek?
Gratulalok nektek!
A lepeny merete egyebkent nem fugg a dietatol. Kicsi babaknak alt. kisebb a lepeny is. A lenyeg, hogy nem volt meszes, igy a babo kapott eleg oxigent es kajcsit.:)
Ki mondta, hogy az kicsi? Meg 36 hetesnek is pont jo lenne.
Egyel nyugodtan, es ne szamolgass! Sok gyumit, de azert az edessegeket csak modjaval.:)
Szerintem most már ne tartsd a diétát, had hízzon!!!Nálam is az volt a baj. Mindenki meg volt döbbenve mert az uh csontokat mér a szerint pedig 2800 gramm felett kellett volna lenni. Csak nincs husika.
A lepényem egyébként egyáltalán neem volt meszes nem volt látható rajta a cukor szövődménye.
Nálunk nem lehetett sem enni sem inni. Egyszer néztek csak cukorszintet.
Nyugodtan bűnözzetek. Az én babám a diétától lett ilyen sovány. Volt is belőle botrány a szülészeten. - Nem igaz ,hogy ennyire kell éheztetni a kismamákat. A lepényem pedig gyönyörű szép volt csak kicsi.
Soha többet nem fogom meginni a cukros löttyöt!!!
Biztos jók az értékek, ha betartod a diétát, tuti!!
jaj, ne is mond, én ideges vagyok már nagyon, félek is ám rendesen...
hát nem mindig mérem. Csak akkor ha valami új dolgot eszek. Amúgy meg tönkremennék olyan sokba kerül a tesztcsík.
Kitartást a szüléshez. Már én is tűkön ülők , igaz csak a 35. hetet töltöm de akkor is.
látom nagy a pangás errefelé. Elvileg holnap lesz az utolsó vérvételem.
Henn te még méred a vércukrodat? Neked mennyire pontos a mérőd?
További ajánlott fórumok:
- A terhesség jelei a fogantatástól számítva 2 hétig
- Terhesség alatti cukorbetegségnél miket szabad enni?
- Akiknek terhességi cukorbetegsége volt/van, azoktól kérdeznék
- Ingadozó vércukorszint terhesség alatt (inzulinrezisztencia, terhességi cukorbetegség)
- A terhességi cukorbeteg kismamáknak mindenképpen hetekkel a szülés előtt be kell feküdni a kórházba? Részletek lent.
- GDM terhességi cukorbetegség