Terhességi cukorbetegség (beszélgetős fórum)
A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.
Sziasztok!
Van itt még valaki?
28 hetes kismama vagyok, sajnos cukorbeteg, ami 2 hete derült ki. Remélem jelentkezik valaki akivel tudok erről beszélni.
Értem! Hát lehet nem várja meg! Ezt orvosa válogatja sztem! De mindenesetre te is emlitheted neki, hogy nyugodtabb lennél ha megnézne a két időpont között! Én épp mondani akartam az én dokimnak mire ő közölte hogy akkor lenne nyugodt, ha mennék a 28. héten is:D Úgyhogy jól jött ki!:-))
Sok sikert! Aztán ha kérdésed van nyugodtan írj! :-)
És várom a beszámolót hogy mit mondtak!
Szia!
Köszi a választ!
Nekem pont azért néztek megint terheléses cukrot, mert az első, a 120 perces glükózos pont hogy alacsony lett és nem magas, 1,9!!!
És aztán jött a reggelis 60 perces, ami lett 7,2
Én múlt héten voltam ultrahangon, 29 hetesen.
Most legközelebb 36-38 hetesen kéne menni, szoval emiatt kérdeztem. De azért ezekután lehet nem várja meg a 36. hetet az uh-val.
Köszi az infokat!
Chili
Szia!
Kérdéseidre a válasz!
1. Nem kell gyakrabban menni vérvételre, nekem 180 g-os diétát kell tartanom , és itthon mérnem a megadott időkben a cukrom, aminél az egy órás érték nem lehet magasabb 7-nél! Amúgy meg kéthetente diabetológiára járni, és ott is néznek reggeli utáni cukrot(1 órás), de ez sztem mindenhol máshogy megy! Ezt majd a diabetológián elmondják!
2. Nekem nőgyógyászhoz sem kell gyakrabban mennem! Ugyanúgy 4 hetente járok, bár még soha nem volt magas az értékem mióta diétázok, így igazából nincs is problémám semmivel!
Terhelésest nekem nem csináltak többször, azt mondták, ha kiderült és már kezelve vagyok, akkor minek terhelnék ezzel megint a szervezetem!
3. Ultrahangra sem kell gyakrabban járni! Nekem annyi volt, hogy már a 24. héttől néz a doki flowmetriát, amit úgy tudom csak a 30-32. hét felett szoktak nézni normál esetben! Ez ugye az áramlást mutatja meg,hogy minden jól működik-e! Annyi volt hogy nálunk a 24. heti kötelező ultrahang után a 32. heti ultrahang jönne hivatalosan, de a dokim mondta, hogy megnéz a 28. héten is, ez meg is történt, itt is mindent rendben talált! Legközelebb meg a 32. heti lesz majd!
Igazából semmi nem változott, csak az hogy oda kell figyelnem mit eszek, mennyit, mikor, plusz hogy kéthetente kontrollra kell mennem a diabetológiára! Ne izgulj! Amúgy nekem is pont 7.2 volt akkor amikor nézték a reggeli utáni vérvételt!
Sziasztok!
Úgy néz ki, én is cukros lettem, 30 hetes terhes vagyok.
Nálam véletlenül derült ki valószínűleg, elég bonyolult.
Mikulás előtt volt a terhelés, ezzel a glükóz sziruppal.
Nekem csak a felső határokat mondta a doki. Hogy éhgyomri 6 és terheléses 7 felé ne menjen.
Meglett az eredmény, éhgyomri 3,7, terheléses 1,9. Igen jól olvassátok, 1,9.
gondoltam nem 6 és nem 7, akkor jóvan.
egész decemberben zabáltam tovább, mit sem törődve semmivel, hisz Karácsony, Szilveszter stb.
Januárban elmentem a védőnőhöz és mondta, hogy az az 1,9 brutál alacsony és szerinte elrontották, mert akkor elvesztettem volna az eszméletemet, ha tényleg ennyi lett volna.
szóljak a dokinak.
Jó. Elmentem és mondta, hogy hát ez fura, de látja nagyon sokat híztam (18 kilót), és csináljunk egy 60 perces reggelizős tesztet.
Na az ma lett meg. Éhgyomri 3,3 60 perces 7,2.
Felhívtam, azt mondta ez sok, 6 alatt kell legyen.
Hétfőn mehetek beutalóért a keddi diabethológiai rendelésre.
Itt tartok most, már 2 napja nem eszek semmi cukrot lisztet.
De gondolom Ti már voltatok mindenhol és onnan tudjátok, hogy miből mennyit lehet, mert nekem fogalmam nincs egyenlőre.
Bevásároltam mindenesetre pár dolgot, addig ezeket eszem:
halfilé, gomba, saláta, sovány túró, párolt zöldségek stb.
Azt szeretném többek között kérdezni:
1. Ilyenkor milyen gyakran van vérvétel és meddig? Szülésig nézik a cukorszintet? És hogy, éhgyomorra, és kész vagy mindig lesz ilyen terhelés?
2. Gyakrabban kell menni emiatt nőgyógyászhoz?
3. És ultrahangra?? Ez utóbbinak örülnék.
Köszi a választ előre is!
Chili
Sziasztok!
Én is terhességi cukorbetegségben szenvedek! Szerencsére csak diétáznom kell, 180 g-os diétán vagyok !
A következő lenne a kérdésem: Valakinek csináltak már fructosamin vizsgálatot? Mit jelent pontosan? Mi számít jó eredménynek? Tőlem ma vették le hozzá a vért, azt mondták, hogy pár hétre visszamenőleg kimutatja a vércukor értékek átlagát! Tényleg van ilyen? Csak mert ma hallottam róla először, és ha valaki többet tud róla, az leírhatná!
Köszönöm
Ági
Szia! Igen, meg van adva minden étkezésnek a ch tartalma. Nekem ez így néz ki:
Reggeli: 40 g
Tízórai: 20 g
Ebéd: 40 g
Uzsonna: 20 g
Vacsora: 40 g
Pótvacsora: 20 g
Ennyit kell enni, ha megeszed azt a ch mennyiséget, ami elő van írva, akkor nem leszel éhes a következő evésig. (Ha jól be van állítva.)
Próbálj olyan termékeket venni, amin rajta van a ch tartalom, de itt a hoxán a tápanyagtáblázatban is sok minden benne van. Az édesítőnek is van ch tartalma. Mindennek van.
Nekem egyébként a 27. héten volt a cukorterhelésem, ami jó lett, de rá három hétre a vizeletben kimutatták a cukrot. A védőnő nem mondott semmit, illetve annyit, hogy beszéljek az orvossal, aztán mjad meglátjuk. Mire ez megtörténik, és kivizsgálnak, épp megszülök:-(. Ezért gondoltam, hogy inkább számolok, és odafigyelek. Egy kórház honlapján olvasva belőttem magamnak egy 180 g/nap értéket. Két hét múlva úgy is védőnő, ahol nézik a cukrot. Majd kiderül mire volt ez elég.
Szerintetek ez nagy hülyeség, vagy ...?
Meg van adva minden étkezésnek a széndidrát tartalma grammban. Ennyit kell megenni, vagy ennyit lehet maximum megenni?
és hol van jó kis ch táblázat, mert ami nekem van az egy kicsit hiányos, pl a kv ch-ja nincs benne.
Az édesítő tablettát nyugodtan lehet számolás nélkül fogyasztani?
Egyenlőre ennyii, de biztos eszembe jut még valami. Köszönöm a segítséget:-)
Szia!
Kérdezz nyugodtan!
Hála a jó istennek, hogy elfogytak a cukros kismamik :) az a jele, hogy meggyógyultak....majd jönnek újjak :)
Tényleg csajok, babával és a cukrotokkal minden oké?
Lassan elfogynak a cukros kismamik a fórumról.
Mondták, hogy 6 hetes kontrollra kell menni szülés után. Nem megyek el mert egy reggeli után ujjbegyből nézik a cukrot. Azt meg itthon is meg tudom nézni.
Hali :) Én meglepően jól viselem a diétát és minden eredményem jó szerencsére :)
36. héttől fogom inni a teát és szedem majd a bogyókat, Te is?
Akkor lehet nekem is meg kéne ennem még itthon? :S
Tényleg semmit nem mondtak, holnap megint felhívom akkor őket, 2x nem szívesen sétálnék le a rendelőbe.
Írj holnap, ha gondolod privit is írhatsz :)
szió
Drukkolok akkor holnap :)
Nem értem, hogy lehet 4 körüli, az 5 körülinek jobban örültem.Az is furi, hogy ennyire gyorsan beállt, de hétfőn kiderül, hogy mennyi, remélem nem a gépem romlott el ;)
Holnap mesélj majd hogy fejlődik Ádikád, nagyon kiváncsi vagyok! jó éjt :)
További ajánlott fórumok:
- A terhesség jelei a fogantatástól számítva 2 hétig
- Terhesség alatti cukorbetegségnél miket szabad enni?
- Akiknek terhességi cukorbetegsége volt/van, azoktól kérdeznék
- Ingadozó vércukorszint terhesség alatt (inzulinrezisztencia, terhességi cukorbetegség)
- A terhességi cukorbeteg kismamáknak mindenképpen hetekkel a szülés előtt be kell feküdni a kórházba? Részletek lent.
- GDM terhességi cukorbetegség