Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Terhességi cukorbetegség fórum

Terhességi cukorbetegség (beszélgetés)

A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.

445. Renike77 (válaszként erre: 443. - Terek)
2009. szept. 10. 19:55
Sziaóka! Csak most tudtam a gép elé ülni. A 4,5 étkezés után, tényleng alacsonynak tűnik. Lehet, hogy teljesen "meggyógyultál"? Már mint akinek teljesen normális a vércukor értéke azoknak van a 4-es tartományban. Szerintem is nyugodtan egyél meg egy két sütit! Jó Neked, most irigykedem egy picit. Az én értékeim is egészen jól kezdenek beállni. Ma végig az 5-ös tartományban volt. Holnap megyek a nőgyógyászhoz kíváncsi leszek, hogy mit mond majd, Ádika hogyan fejlődik, hízik e rendesen a pocakban! :-)
444. terek
2009. szept. 10. 18:07

Hétfőn megyek HBA1C-re, kérdeztem, hogy pontosan mit és mennyi kaját vigyek, de nem tudták.Diabetológián mondták a zsömlét és hogy tejet ne igyak.

Nektek ez hogy volt?Milyen zsömit kellett ennetek?

443. terek (válaszként erre: 442. - Renike77)
2009. szept. 10. 18:04
én tényleg kezdek picit aggódni, ebéd után 4,5 lett :( Szerintem ma vacsi után eszem egy pár falat sütit, kiváncsi vagyok, hogy mennyi lesz utána :)
442. Renike77 (válaszként erre: 441. - Terek)
2009. szept. 9. 19:50
Nekem a tej megvonás reggelre nagyon nehezen megy. Általában fél litert is megtudtam inni a reggelihez és ez most nagyon, de nagyon hiányzik. Sajnos át kellett állni a teára. Ma egészen jók voltak az értékek. Éhgyomorra: 6,0 , reggeli után 1órával: 6,7 , ebéd után 1ó:6,4 a vacsi eredményét még nem tudom. Igen ez a hat kiló engem is megilyeztett egy picit, de azt mondta az orvos,hogy nem baj,mert túlsúllyal indultam. :-(
441. terek (válaszként erre: 439. - Renike77)
2009. szept. 9. 15:55

Az éjjeli evés nem gond :D Eddig nagyon rosszul ettem, egész nap pörögtem, ha már tényleg éhes voltam megettem pár falatot, aztán haza jöttem este 9kor, főzőcskéztem és 11-éjfél körül elkezdtem zabálni :D Persze mióta terhes vagyok igyekeztem odafigyelni, most meg helyre tett ez a magas cukor :) Meg pl. tejes ételeket reggeliztem, most reggel tej tilalom van, azt mondjuk meg is szegem a kávé miatt, de csak pici tejet teszek bele ;)

A 6 kiló amit fogytál szerintem sok terhesen! Azért tényleg ne éhezzél :(

Mit mértél ma?nekem 5,0 volt reggeli után

440. terek (válaszként erre: 438. - Anitram001)
2009. szept. 9. 15:44
Tényleg nagyon picike volt! Igen, a középutat kell megtalálni!Simán jól lehet lakni, csak cukrot nem szabad enni, de nekem jobban is esik vacsira egy nagy szelet rántotthusi mint egy szelet csokitorta :D
439. Renike77 (válaszként erre: 437. - Terek)
2009. szept. 9. 09:25
Este 8-ig dolgozól? Nem irigyellek. Azért az éjszakai evés is elég gáz. Gondolom már rég az igazak álmát aludnád és még nem lehet, mert enni kell! Nekem meg az a rossz, hogy aludhatnék reggel, de minden nap (hétvégén is) 6:30kor fel kell kelni, hogy 7kor reggelizni tudjak. Már elég jól kezdem megszokni. Én a Nyírőben fogok szülni, nagyon jó kórház, persze nem olcsó, mert magán kézben van a szülészet, de a kifizethető kategóriában van. Máshol is kb. ugyan ennyit hagy ott az ember. Ne aggódj szerintem, hogy alacsonyabb a cukrod, az nem árt úgy a babának mintha magas lenne. Bár ez is relatív. Minden szervezet más. Valakinek alapjáraton magasabb az éhgyomri vércukra és ahhoz képest emelkedik étkezés után. Lehet, hogy most neked kezd beállni egy normális szintre. Azt mondják, hogy 4,5-6-ig nagyon jó az eredmény. Ha nem így van, akkor nekem rosszul mondták. Arra kell figyelni állítólag, hogy étkezés után ne nagyon mennyen 7,0 mmol/l fölé, így elkerülhető az inzulin. De az a baj, hogy mindenki mást mond. Én próbálom ehhez tartani magam. Mostanában sikerül is.Még egy pár hét és vége ennek az éhezésnek. Már így is hat kg-t fogytam, most egy kg-val vagyok nehezebb mint amikor teherbe estem. A picim elég jól fejlődik, sőt egy héttel előrébb is jár. Azt mondják ez nem vészes.Én is jövőhéten megyek vissza a diabetológiára, kíváncsi leszek, hogy mit fog mondani.
2009. szept. 9. 07:42

Szerintem megérzitek, hogy mikor megy fel a cukor ha egy kicsit odafigyeltek.

Én legalábbis mindíg nagyon szomjas lettem!!!!!!

Már meg sem mértem olyankor.

Nem baj ha túleszitek néha magatokat mert kell a babának. Engem úgy kidiétáztattak, hogy Zsóka 2350-nel született.

Volt is patália! Lehordta a főorvos a diabetikus orvost!!!!

Tessék bűnözni.

437. terek (válaszként erre: 436. - Renike77)
2009. szept. 8. 21:51

Hétvégén kezdünk vásárolni, de tesóméktól elég sok dolgot kapunk, lassan azt is át kell néznem, hogy tudjam mi hiányzik.Eddig nem mertem :D Szent Imrében fogok szülni :) Te?

Nekem az a rossz még, hogy este 8ig dolgozom, így 7kor nem kelek fel enni :S Csúsztattam mindent, éjjel 1kor még eszem pár falatot :D

Elég furi a Te orvosod is, én 1 hét múlva megyek vissza megbeszélni a diétámat, de már félek.Amúgy most nekem túl alacsony, biztos én is kapni fogok :D

436. Renike77 (válaszként erre: 435. - Terek)
2009. szept. 8. 19:41
Előszőr a baba szobával kezdtük. Kiságyat kaptunk a rokonoktól, de az összes többi dolog beszerzése ránk várt. Ami mind szép és jó, de amikor beléptem az áruházba, hogy vegyek egy pár dolgot a picinek, fogalmam sem volt, hogy mi legyen az. Így a netten próbáltam meg utána járni, hogy mi kellhet ilyenkor. Vettünk ruhácskákat, de nem túl sokat, textil pelenkát, eldobhatósból csak egy csomaggal egyenlőre. Lázmérőt, hajkefét, sterilizátort, mellszívót,takarót.De még egy csomó minden hátra van. Az ágyneműt interneten keresztül rendeltem az jövőhéten lesz meg. Szeretnék még légzésfigyelőt, de annak is elég horror az ára! De a nyugalom minden pénzt megér! Szóval azért még bőven van mit beszerezni. A kajcsi méregetés pedig tényleg nagyon fárasztó. Amikor előszőr meghallottam, hogy minden egyes adagot amit megeszem össze kell állítani és le kell mérni pontosan, hogy mennyi ch-ot tartalmaz arra gondoltam,hogy ezeknek elmentek hazulról. Ki tudja ezt a mai világban megcsinálni.Ráadásul pontosan tartsd be a három óránkénti evést, mert különben ingadozni fog a vércukrod!Különben is mi van akkor ha éppen nem vagy otthon és nem tudsz enni? Az én orvosom egyszer leszidott, hogy miért fél négykor ebédeltem az egyik nap. Mondtam neki,hogy azért mert akkor értem haza. Erre ő "nem azért vagyok táppénzen, hogy elmászkáljak otthonról" Ez hülye, gondoltam! Egyébként pont orvosnál voltam, ahol mindíg órákat kell várni mire bejut az ember! Te most hol tartasz, terhesség,cuccok? Hol fogsz szülni?
435. terek (válaszként erre: 434. - Renike77)
2009. szept. 8. 19:19
Igen :( Eddig elég jól viselem a nem evést, nekem az a nehéz, hogy mérjek minden kaját.Annyi időmet elveszi! Egyébként Te hogy állsz a vásárlással?Sok cuccotok van már? :)
434. Renike77 (válaszként erre: 433. - Terek)
2009. szept. 8. 19:14
Igen, az én orvosom is többször kihangsúlyozta,hogy nem szabad idegeskedni!!! Könnyű ezt mondani. Bőven elég lenne az is, hogy annyi mindent kell elintézni, beszerezni a baba születése elött és akkor még nem is ehetek azt amit szeretnék.:-(
433. terek
2009. szept. 8. 17:15

Hali :)

Az én mérőm se megbízható! Nekem tegnap vacsi után 1 órával 4,5 lett, ezért újra megmértem, az már 6,5 lett :) De volt már 1,4 is :D Ha gyanús, mindig megmérem mégegyszer :) De azt is megfigyeltem, hogy ha nagyon feszült, ideges vagyok, akkor magasabb, nem is kevéssel!

432. Renike77 (válaszként erre: 431. - Zodkacaj)
2009. szept. 8. 15:53
Igen, igazad lehet. Ezek az otthoni vércukor mérők nem a legmegbízhatóbbak. Az sem mindegy, hogy mennyi vért csepegtetsz a tesztcsíkra, ha túl kevés alacsony értéket mutat ha meg nem akkor meg ki tudja? Volt már olyan, hogy amikor 8,2-t mutatott nem akartam hinni a szememnek, ezért lemértem még egyszer. Persze akkor egy másik ujjamból és lám, alacsonyabbat is mutatott a mérő. Most ebédre daragaluska levest és rakott zöldbabot ettem és egy óra múlva lemért eredményem 5,8.
431. Zodkacaj (válaszként erre: 430. - Renike77)
2009. szept. 8. 13:44
Ha visszaolvasol akkor láthatod, hogy a vércukormérők nem megbízhatóak. Legalábbis az enyém nem. Igaz néha én is méregetem. Ma pl. túlettem magam. De nem baj, hadd fejlődjön a gyerek:)
2009. szept. 8. 12:20

Sziasztok!

Most találtam rá erre a jó kis fórumra! Sajnos nálam is terhességi cukorbetegséget hoztak ki a 25 hetes terhelésen. A glükózos oldat megivása után két órával 7,7mmol/l lett az eredményem. Persze óvatosságból elküldtek a diabetológiára és kioktattak, hogy mit ehetek és mit nem. Eléggé ingadozott az étkezés utáni eredményem. Átlagban 7mmol/l alatt volt,de egyszer kétszer 8 fölé is fölment. Inzulinra akartak állítani,de elmentem egy másik orvoshoz aki közölte,hogy ilyen eredménnyel felesleges az inzulin, rossz a diétám. Most a 175g ch helyett csak 150g.ch-ot ehetek egy nap! Elég nehéz minden nap betartani és számolni,utána meg kíváncsian várni az egy órás eredményt. Most 33 hetes vagyok és az éhgyomri értékeim általában 5,0-5,7 között volt, de ezen a héten folyamatosan 6,2-6,8 körül van. Napközben nem nagyon megy föl 7,5 fölé. Nem értem, hogy most miért lett ilyen magas az éhgyomri vércukor értékem. Esetleg ha van valakinek ötlete szívesen várom ,mert nekem fogalmam sincsen, hogy ez mitől lehet.

2009. szept. 3. 06:59

Henn gratulálok!

Ha majd tudsz írj bővebben.

2009. szept. 2. 15:30
garatulálok a babához!
427. kostyi79 (válaszként erre: 426. - Terek)
2009. szept. 2. 15:25
En is gratulalok! Remelem minden rendben volt!:)
426. terek (válaszként erre: 425. - Anitram001)
2009. szept. 2. 15:11

Sziasztok!

Másik fórumon olvastam, hogy jól vannak, megszületett a leányzó :)))

Henn, gratulálok!!! :)

2009. szept. 1. 18:22

Sziasztok!

Sehol senki? Hennről tud valaki valamit?

424. anitram001 (válaszként erre: 423. - Terek)
2009. aug. 31. 07:00
????
423. terek
2009. aug. 30. 14:14
Lehet henn-nek eljött a nagy nap? :)))
422. terek (válaszként erre: 419. - Zodkacaj)
2009. aug. 30. 14:12
Huh tényleg sok :( Stressztől tényleg lehet?Én is nagyon izgulós lettem az utóbbi időben sajnos, lehet tényleg ezért magas a cukrom. Majd igyekszem megtalálni a közép utat, híznom nagyon kéne mert még mindig csak 55 kiló vagyok, valamiért megálltam ennyin 1 hónapja és kezd nehéz lenni így a poci :)
2009. aug. 29. 18:58
Ja a cukra is tökéletes volt!
2009. aug. 29. 18:58

Minden rendben van Zsókával, 10/10 apgarral született formás a csontméretei is jók csak nincs zsírja.

Korán minden vizsgálatot megcsináltak: Kopony+ hasi uh, hallás, látás, orthopédia, vér....

Minden rendben van, de kontrollra októberben azért el kell menni. Nyugodt, kiegyensúlyozott baba.

Szigorúan 3 óránként kell ébreszteni enni, ha sűrűbben kéri akkor többször megkínálom. Szopáshoz és szilikon cumihoz gyenge volt, de most már 10 napos és szépen forgatja a fejét és a törzsét is próbálja. Jó ha van gumi cumitok mert az puhább és könnyebb szívni.

419. Zodkacaj (válaszként erre: 412. - Terek)
2009. aug. 29. 16:29
10,2 volt a cukrom. Nagyon nagy. De szerintem csak a sok stressz miatt. Nagyon izgulós kismama vagyok...Hidd el az sem jó ha teljesen betartasz mindent, mert néha kell bűnöznöd. Sajnos nem mindig igaz, hogy a baba elveszi azt ami neki kell...lehetnek nagyon súlyos következményei is... én már bánom, hogy nem kerestem meg egy jobb diabetológus szakembert....
418. Zodkacaj (válaszként erre: 411. - Anitram001)
2009. aug. 29. 16:26
remélem semmi komolyabb baj nincsen. Az a legfelháborítóbb, hogy nálunk a diabetológia másról sem szólt csak bediktálni az adatokat. Szóval nem mindegyik "nővérke" nézte meg mit mennyit eszünk. Volt egy oktatás aztán kalap kabát. Antiramm te talán meg is nyugodhattál, mert nekem flowmetria sem volt....
417. kingi7 (válaszként erre: 415. - Terek)
2009. aug. 29. 15:44

Én magyarország egyik legelismertebb curosbácsijához jártam Jermendy professzor... nem egy könyvet írt.

Kettő közül szerintem a középút a jó... se az egyik se a másik, ne végletekben gondolkodj, ha meg megkívánsz valamit, tessék megenni!!! És nem remélni kell, hogy egészséges lesz, hanem tudni!!! :)

A diabetológus egy külön állatfaj, túlzás amit mondanak, mint nekem a védőnő, adjak a gyereknek forralt csapvizet- hormonnal és hypoval dúsítottat- a babavíz nem jó, mert ha az egy litereset felbontom már nem steril :DDD hát, kinyilt a bicska a zsebemben, én nem tartom burokban a gyereket...

2009. aug. 29. 15:31

Igaza van Kinginek!

Egyetértek vele én is!!!!

Nem 1 csokin múlik.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook