Terhességi cukorbetegség (beszélgetés)
A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.
nálunk senki nincs cukorbeteg a családban, nekem csak a hormonok hozták elő, meg az ikrek, hisz van már egy fiam, és vele semmi bajom nem volt!
a dokim szerint alig pár % az esély hogy előjön, és 0 hogy megmarad, mivel magas vagyok és vékony!
nekem a diéta tökéletesen bevált, ha reggel 6.5 volt és csak kaja után volt általában ennyi, akkor csökkentettük a CH mennyiséget és normális lett másnap, onnantól kezdve semmi bajom.
most már a labor is 5.5-t mért evés után egy órával és a dokim tökéletesen elégedett...amúgy én is ritkán mérem 2-3 naponta egy mérést, hol reggel, hol ebédre, hol vacsira...
én nagyon nem akartam inzulint és azt csináltam amit a doki mondott, nem is kellett szerencsére...
Való igaz, minden ember más...
Az hogy hajlamos vagyok a cukorbetegségre, igaz, mint te is mert nálad is kialakult a terhességi cukor, és gondolom a doki s tájékoztatott, hogy akinél ez van, nagy valószínűséggel lesz cukorbeteg később.
A terhelésem 9,3 volt-ha jól emlékszem-
Jó volt a diéta, de nem működött, valahogy az én szervezetem máshogy reagált :) amúgysem volt étvágyam, de amit megkívántam megettem, napjában nem méregettem 10 szer a cukromat, hanem 2-4 szer és az inzulint aszerint adtam be.
A másik ha reggel alapjáraton magasabb cukorral (6,5) el indulsz, mivel tolod le? diétával? Nos sajnos ilyenkor kell az inzulin, mert a májad termeli a cukrot.
Nem tudom, én azt tudom, hogy akihez jártam, az országosan neves proffesszor, egy biztos, hogy semmi sem jó, ha kockán veszi az ember... én túl vagyok rajta, megszültem, és egészséges és a terhességet -4 kg-al zártam, így is, ha túlzásba viszitek a "diétázást" árthat a babának. Ennyi, én is féltem a terhesség alatt, de a végére-mikor már éjjel is szúrnom kellett- máshogy láttam és más volt a tapasztalat. A 10-es nem a kismamáknál fér bele.
Példának okáért, volt olyan, hogy nem ettem és mégis 6,5 volt a cukor...na mitől? :) Való igaz, minden doki mást mond, szerintem az 5 is nevetséges, mert amikor éhgyomorra mész az normális érték...
akihez meg én járok, állítólag az egyik legjobb szakember az országban:o)
nekem ő mondta ezeket, ma is megdícsért, hogy milyen szépen tartom a diétám, nem is kell mennem többet hozzá...
a laborom is tök jó lett 5.5 étkezés után egy órával, előtte 4.3 volt! a fehérjeürítésem is tökéletes tartományba mozog és ne feledd, a terhelésem 11!!!! volt.
azt mondta ez a megfelelő diétának köszönhető és a gyerekeim is tökéletesen fejlődnek odabent, nem kicsik, nem nagyok, pont akkorák, amekkorának lenniük kell!
Megfelelő diétával a szervezet beáll arra az ütemre és nem is kér mást. én mindent eszem, csak mindenből amennyit szabad, és még bűnözök is néha és akkor sem ment 7 fölé soha, max 6.8 volt!
úgyhogy mindenkinél másként működik ez!
lehet te hajlamos vagy a cukorbetegségre, ezért nem ment lejjebb, vagy rossz volt a diéta, az is nagyon sokat számít, ha nem jól állítják be...
és igen, volt, hogy kaja után kisebb volt a cukrom mint előtte, ez azért lehetett mert olyasmit ettem ami levitte, ezt is megkérdeztem!:o)))
Nem is fogom engedni.Igen a terhességi
cukor ténleg más mint a rendes cukorbetegség.
úgy látszik minden doki mást mondd!
nekem azt mondta maradjon 7 alatt, amúgy a normál értékek 4 és 7 között vannak!!!!!ha terhes vagy, ha nem!
Ki mondta nektek, hogy a 7,5 már nem jó? Lassan már tényleg éhgyomri cukrokról beszéltek! Ha túl alacsony az sem jó! Ha nem vagy terhes, akkor 10 ig jó a cukor!
Inzulin? Attól függ, hányadik héten vagy és hogyan alakult a cukrod eddig...sok mindentől függ, az elején alacsonyabb, a 38.-ik hétig kb nő, aztán csökken vagy stagnál.
Köszönöm szépen a segítségeteket.Aranyosak
vagytok hogy segítetek.
Anyira más minden napom.Most pl reggeli után
6.4 volt.De 5-6.5 között mozognak az értékeim.
remélem hogy ilyen értékekkel nem akar inzulinozni
a doki.Nem fogom hagyni.
Ezek teljesen normális értékek, sőt! 7,5-ig egy órával evés után teljesen jó!
A reggeli,meg az ebéd ég majdnem éhgyomrinak is jó :)
Azért köszi szépen.Még egyet kérdezek.
Mai cukraim evés után.
Reggeli:5.9
Ebéd:5.6
Uzsi:6.2
Szerinted ezek még jó értékek?
Mert nekem 5-6.5 között mozognak az értékek.
Ez még elfogadható vagy már sok?
Egy kis segítséget kérek!!!!!
Mivel én vidéki vagyok és itt nálunk nem lehet kapni Pur
kenyeret teljes kiőrlésű kenyeret ezért ha Pestre megyünk
ott tudjuk beszerezni ezeket.Igen ám de megveszek mondjuk
10 zacskó kenyeret az meddig áll el a fagyasztóban?
Általában meddig van el a kenyér a fagyasztóban?Mennyi időt bír?
Ok akkor rágyúrok az agykontrollra és
próbálok nem görcsölni.
nyugi, neked is minden rendben lesz!
én is szerintem bevonzottam magamnak a rosszat, mert féltem hogy húúú biztos magas lesz és magas is lett!
azért nem kell olyan véresen komolyan venni, persze komolyan kell csinálni, mert a babákért az ember sok mindent megtesz, de azért nem kell túlzásokba esni sem szerintem...úgyhogy nyugi!
További ajánlott fórumok:
- A terhesség jelei a fogantatástól számítva 2 hétig
- Terhesség alatti cukorbetegségnél miket szabad enni?
- Akiknek terhességi cukorbetegsége volt/van, azoktól kérdeznék
- Ingadozó vércukorszint terhesség alatt (inzulinrezisztencia, terhességi cukorbetegség)
- A terhességi cukorbeteg kismamáknak mindenképpen hetekkel a szülés előtt be kell feküdni a kórházba? Részletek lent.
- GDM terhességi cukorbetegség