Terhességi cukorbetegség (beszélgetés)
A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.
Nem nem kómáztam.Bár mostanság eléggé
szédelgek meg állandóan aludnék,de szerintem
a vasam miatt.Kevés.Most elkezdtem rá szedni
vasgyógyszert.
A 4,8??? Miért kéne bekómáznia? Az éhgyomri értékem nekem sokszor sokkal alacsonyabb volt, mégsem volt semmi bajom!
Ne ijesztgessétek már szegényt!:))
Nem! De mondom nekem soha nem ment fel, így léehet valamit félremértek! De ettől még beleástam magam én is a témába és próbáltam tartani a diétát!
Amúgy egy palacsintát ettem csak mindig!:) Mondjuk cukrot én egyáltalán nem teszek bele! A fehér cukrot száműztem a konyhából!:)
Rendesen cukorral fehér liszttel?
Ettől nem ment fel a cukrod?
Képzeljétek most ebéd után 1.5 órával 4.8-at
mértem.Én nem értem hogy akkor most hogy van ez?
Hidd el mindenben így van! Minden kórházban mindenről mást mondanak!
A szülésről is, aztán majd a baba körül! Mindenhol más a protokoll! Ez van...sajnos...
Igen első babám lesz.Nem paráznám ennyire
túl ha mindenki egyet mondana és nem mást.
Orvosokra értem.Ebből van egy kicsit elegem.
A palacsintát azt hogy csináltad?
Megadnád a receptjét?
Én a terhességem alatt tanultam meg rétest sütni, és elég gyakran volt, mert az nekem is tökéletes volt!:)
Mondjuk, amit én gyártottam itthon, legyen az édesség vagy rendes főtt kaja, azoknál nekem semmi problémám nem volt! Mondjuk egyszer sem ment 7 fölé az értékem, de azért azon belül láttam, mi az ami meg sem emeli szinte, és mi az ami azért emel rajta!
Én pl palacsintát és krémest is csináltam többször, és nem emelt nagyot!:DD
A krumpli egyáltalán nem nyomta fel nekem sem és mint édesség a rétes jött be, meg a norbi rudi :)
Igen,nagyon magasak voltak, ezért kaptam inzulint
Ne ekörül forogjon a világ, gondolj inkább arra, egészséges lesz,nem lesz semmi gond :) kenyér helyett egyél héjjába főtt krumplit. Én próbáltam a szénhidrátszegény kenyeret, de 3 hét után már hányingerem volt tőle :( inkább megettem egy fél szelet piritós kenyeret :) (mert piritva jobb)
Én is ezt mondom!
Nem muszáj kenyeret enni! Egyél mást akkor!
Mondjuk krumplival?:DD
Ki kell tapasztalnod, hogy neked mi az ami felviszi és mi az ami nem! Nem mindenki úgyanúgy működik, a kenyér nekem is felvitte! A krumpli egyáltalán nem, szinte éhgyomri értékeim voltak mellette!
És igen, azzal is vigyázni kell, hogy nehogy túlzásba vidd a diétát! Szerintem egy kicsit túlparázod ezt a dolgot!
Első babád lesz?
húha ezek nagyon magasak már nem?
Megpróbálok megnyugoddni.Tudod az az érdekes
hogy nekem a krumplit mondták hogy nagyon
felviszi a cukrot és nekem egyáltalán nem.
Én úgy vettem észre hogy a kenyértől megy fel
nagyon.Alig merek már kenyeret enni de muszáj
mert csak azzal tudom pótolni a szénhidrátmennyiséget.Másképp mivel pótoljam?
A 16 héten evés után 7,9, 8,4, 9,2 voltak az értékek diéta mellett :( Ekkor kezdtük 4 egységgel reggel
Arra, hogy amit megkívánsz, meg kell enni, csak ésszel! És nem kell aggódni, akkor lenne gond, ha folyamatosan magas lenne, ezek az értékek tökéletesek! Kicsit vedd lazábban...
A végén R 26E, D 16E, Du 10E, E 4E, éjjel 3-kor 3E
Ez lett a 38.-ik hétre
Ezt hogy érted hogy ne legyek kocka?
Neked milyen értékeid voltak ami miatt
inzulinozni kellett?
bettibea
Köszönöm a privit.Elmegyek hozzá.
De nőgyógyászhoz egyhez járok,azzal nincs is
semmi bajom.A belgyógyász mindig más meg a
dietetikus.És mindeggyik mást mond.
További ajánlott fórumok:
- A terhesség jelei a fogantatástól számítva 2 hétig
- Terhesség alatti cukorbetegségnél miket szabad enni?
- Akiknek terhességi cukorbetegsége volt/van, azoktól kérdeznék
- Ingadozó vércukorszint terhesség alatt (inzulinrezisztencia, terhességi cukorbetegség)
- A terhességi cukorbeteg kismamáknak mindenképpen hetekkel a szülés előtt be kell feküdni a kórházba? Részletek lent.
- GDM terhességi cukorbetegség