Terhességi cukorbetegség (beszélgetés)
A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.
IGEN, mivel 7 alatt vannak...
Mindenféle bántás nélkül mondom, de ne izguld ennyire túl a témát és ne görcsölj ennyire az értékeken, mert azzal rosszabbat teszel :)
Szerintem nagyon jók!
Ha nagyon sokszor megy 7 fölé, akkor az a nem jó! De még ott is a sokszoron van a hangsúly szerintem, és bőven 7 fölé kell mennie!
Igen elsiklottunk.Lenne még egy kérdésem.
Eddig 5-6 között voltak az értékeim de egy
pár napja szinte mindeggyik 6 körül van.
Ez még belefér?
Tegnap is reggel 7 ebéd az mindig jó 5.4
uzsonna 6.2 pótvacsi 6
Ezek még jó értékek?Mind kaja után 1 órával
Hát sajnos sok kórházban így gondolják!
Na de ez már nem ennek a topiknak a témája! Egy kicsit elsiklottunk róla!:D
Hát majd kikötöm hogy az én gyerekem
csak anyatejet ihat és kész.Én vagyok
az anyja,nehogymár azt csinálnak a gyerekemmel
amit akarnak?
Szerintem alá kell írnod valamit, hogy adhatnak-e anyatejen kívűl mást a babádnak! Én tuti nem írnám alá!
Nálunk szerencsére nincs ilyen! Nagyon ellenzik a cukros vízet, meg úgy alapból az anyatejen kívül mást!
Én császáros voltam, így az első éjszakát külön töltöttük, de így sem adtak neki semmit! Műtét után megszoptathattam, utána hajnalban amikor lábra állítottak engem, onnantól meg végig velem volt! Csak fürdetni vitték el! De az kb 5 perc volt!
Azt a babát, akinek meg pl kék fény alatt kellett lennie, annak sem adtak cukros vizet, hanem anyuka szépen fejte a tejet, és azt kapta, ha nem bírt éppen szopizni!
Sajnos magyarországon igen ritka az ilyen kórház szerintem....
Jogod van a gyerekedet a nap 24 orajaban magad mellett tartani. A gyerekorvos a te agyad mellett is megvizsgalhatja, lemerheti a babat, ahhoz nem kell elvinniuk, ha te nem egyezel bele. Nyugodtan fenyegesd perrel oket, ha a beleegyezesed nelkul barmit mernek adni a gyereknek.
Az a gond, hogy ha megtomik cukros vizzel, akkor nem fogadja majd el a cicit, nem eri eleg inger a melledet, es ha ez bekovetkeziki, nagyon sok no nem kepes a tovabbiakban kizarolagosan szoptatni. Nalunk ez tortent a fiammal, akit meg Magyarorszagon szultem. Egybol betapszereztek (bababarat korhaz), aztan persze nem tudtam mellre tenni.
A masik ketto Angliaban szuletett, egy pillanatra nem vittek oket sehova, es semmi gondunk nem volt a szopival sem.
Az a baj hogy itt nem kérdeznek hanem egyből
cukros víz.Én is nagyon szeretnék szoptatni
remélem lesz tejem.
Igen, 1,5 ora mulva nekem is mindig rendben volt, viszont a 3. babam nagyon nott, azert tertunk at az 1 oraval eves utani meresre. Es kiderult, hogy bizony 1 oraval utana voltak kiugrasok. De a baba vszinuleg egyebkent is nagy lett volna, most 1 eves es 11 kg. Majdnem akkora, mint a 2,5 eves novere. :)
A cukra mindegyik gyerekemnek hamar stabil volt, a sok szopi segit. Ne engedjetek cukros vizzel meg tapszerrel itatni, az nagyon nem jo. Sajnos Magyarorszagon meg mindig ezt teszik a cukros mamak babaival, meg a bababarat korhazakban is. :(
Én azt sem értem hogy az ebéd után
csak
1.5 óra múlva kell mérni és az nekem mindig
tökéletes.Az összes többi kaja után 1 óra múlva
kell mérni.Nem értem miért.Miért nem lehet
akkor mindig 1.5 óra.Akkor tök jó lenne minden
értékem.
Én mindig mérem minden nap4-szer 5-ször
és 5-6 között vannak az értékek.
A reggelim az általában 6 felett.Ritkán 7.
Még annyit szeretnék kérdezni hogy neked
milyen értékeid voltak?Kaja után
Neztek egyszer terhesseg utan, az rendben volt, de mivel szoptattam folyamatosan, nem tudjak megmondani, hogy valoban rendben van-e.
Mar most elkezdtem, de mint irtam, en egyikkel sem szamolgattam, meg ilyesmi, csak odafigyeltem arra, hogy milyen szenhidratokat fogyasztok. Megjegyzem ahogy ettem vmi olyat, amit nem kellett volna, az midig egybol meglatszott az ertekeken.
És már ilyen korán kiderült? Vagy már automatikusan diétázol az elejétől fogva?
És mindig elmúlt neked is terhesség után?
Nekem reggelente 4,5 körül mozgott, vagy kevesebb! Reggeli után szokott 6 körül lenni, attól függ mit ettem! A többi meg 5-6 között, egyszer mértem 6,8-at, egyszer meg 7-et, akkor mondjuk jó sok házi sütit megettem! Karácsonykor!:))
Nekem a tejet mondták, hogy este azt igyak, mert lassan szívódik fel, és sokáig magasan tartja a cukrot! Reggelire meg ki kell tapasztalni kinek mi dobja meg gyorsan! Nekem a zsemle mindig feljebb dobta, de a kenyér pl kevésbé, vagy müzlik, ilyenek! Meg sok gyümölcsöt, zöldséget ettem, szinte mindenhez!
Mérnem meg egy hét alatt 5ször kellett, 2szer reggeli után, 2szer ebéd után, meg egyszer vacsi után!
Nekem naponta 6x kellett mernem mindegyikkel. Nem kell panikba esni, ha vannak kiugrasok, faradsag, stressz okozhatja, annak is vannak magasabb ertekei, aki egyebkent nem cukros, csak az nem tud rola, mert nem meri. Gond akkor van, ha tartosan a hatarertek felett vannak az ertekek.
A kismama figyeljen arra, hogy mit eszik, ezzel en is egyetertek. Sok zoldseg-gyumolcs (persze ne banant meg kortet), barna kenyer, barna rizs, sult krumpli (ne pure, az nagyon megnyomja a cukrot), es koretnek mindig legyen parolt zoldseg is. KELL a szenhidrat, az etelek 50%-a szenhidrat kell, hogy legyen! Csak az a nem mindegy, hogy MILYEN.
Es ami meg fontos, hogy naponta 5-6x kis adagokat egyel. Ha ezekre odafigyelsz, az boven eleg.:)
És mi az amit este ehettél meg mi az amit
reggel?
És neked milyen értékeid voltak a mérésnél?
Mérted minden nap?
Igen!
Nekem erre az itteni gondozáson külön kitértek!
Azt mondta a drnő, hogy ne is azt figyeljem, hogy mennyi szénhidrátot eszek egy nap, hanem hogy egy egy adag ne legyen nagy, köret mondjuk egy maréknyi, meg 1-2 szelet hús, és mindenre elmondta így körülbelül az értékhatárokat! Meg hogy mit egyek este, ami lassabban szívódik ugye fel, meg reggel, hogy ne gyorsan dobja meg a cukrom!
Én talán ha egyszer számoltam ki, hogy egy nap összesen mennyit ettem, amúgy csak kb-re! De nem kell ezt túl izgulni!
Meg ennyiszer cukrot mérni sem! Nem szabták meg hogy hányszor és mikor mérd?
Igen! Sehol semmiben nincs egy elfogadott értékhatár...de ez magyarországon sajnos mindenben így van!
Szerintem csináld azt amit a dokid mond, ha meg úgy érzed, hogy nem az igazi, akkor keress más orvost!
Én tök simán túléltem a terhességi diabéteszt, és nem is szenvedtem vele, nem izgultam miatta, csak amennyi egészséges!
Hidd el semmi baja nem lesz a babádnak!
Kostyi, csak nem Te is diabéteszes vagy?
A ch szamolgatasrol meg csak annyit, hogy vannak szenhidratok, amik gyorsabban szivodnak fel, es vannak akik lassabban. A gyorsan felszivodok hirtelen emelik a vercukrot, ami nagyon nem jo. A lassan felszivodok szepen egyenletesen tartjak, nem ingadozik annyira. A ch erteke pedig mindkettonek ugyan annyi. Baromsag az egesz!
Inkabb arra kell figyelni, hogy milyen szenhidratokat fogyasztasz, az hogy mennyit, az masodlagos szempont. A legtobben nem fogyasztunk annyit, hogy gondot okozzon. Legalabbis azoknak nem, akiknek csak terhessegi cukorbetegseguk van.
További ajánlott fórumok:
- A terhesség jelei a fogantatástól számítva 2 hétig
- Terhesség alatti cukorbetegségnél miket szabad enni?
- Akiknek terhességi cukorbetegsége volt/van, azoktól kérdeznék
- Ingadozó vércukorszint terhesség alatt (inzulinrezisztencia, terhességi cukorbetegség)
- A terhességi cukorbeteg kismamáknak mindenképpen hetekkel a szülés előtt be kell feküdni a kórházba? Részletek lent.
- GDM terhességi cukorbetegség