Terhességi cukorbetegség (beszélgetés)
A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.
én 150 grammoson vagyok és azt mondta a doki hogy ez 1 gyereknek elég, de 2-nek már nem...
én is csináltam ilyet, hogy direkt többet ettem, lássam mi lesz és 4.4!!! lett....
jó, azért betartom de néha bűnözök...mondjuk a házi meggyes piskótám megdobta 6.9-re, de 3 nagy szeletet ettem belőle...meg az eper is kicsit emeli, 6.5 lett, de 7 fölé még nem ment, ami a lényeg....
Én Dcont Partnert vettem,de azt olvasom
mindenütt hogy kevesebbet mér sokkal mint
az Acu Check.És én is tapasztaltam.
De akkor most nem értem hogy ez alapján állítják
be a cukrot?
Neked milyenek voltak az értékeid?Úgy értem
mennyiket mértél Acuval?
Hát a szoptatásnál szerintem egynek sem elég...legalábbis én rettenetesen sokat eszek és kívánok is...hízni mondjuk szerencsére nem hízok!:)
Nekem a terhelés csak 9 volt, és 180 gros diétán voltam! De én is ehettem igazából bármit, soha nem mozdult ki!:))
Volt hogy palacsintát ettem csokimázzal, kíváncsi voltam mennyi lesz, és még a 6-ot sem értem el...
Szerintem embertelen az a cukormennyiség amit megitatnak a kismamákkal...
akkor ez biztató, mert ugyanez van/volt nálam is!
a terhelés lett 11!, akkor jól beparáztattak, diéta ezerrel és 2 nap után beállt szépen 4.5-5.5 közé. próbáltam kimozdítani, de nem igen ment...lehet nekem is elcsesztek valamit, de már nem érdekel. még van 4 hetem, addig csinálom, aztán vége, meg különben sem elég 2 gyerek szoptatására ez a diéta, ezt a dokim mondta...
Nekem még a 7et sem érte el soha! Csak akkor egyszer a terhelésen!:)
Biztos neked is helyreáll! De azért majd biztos mindig oda kell figyelni, mert ez azért egy hajlamot mutat a cukorbetegésgre!
Köszi szépen a tájékoztatót :)
Nekem azért ha olyat ettem pár falatot felment 8 körüli értékre, szóval tényleg oda kell figyelnem... De remélem szülés után már rendbejön, mert nagyon kívánnék dolgokat, de nem lehet:)
Sok örömöt a picihez!! :)
A.
Köszi!
Visszaállt rendesen! Hogy egyből-e azt nem tudom, mert nem mértem, hogy öszinte legyek, volt jobb dolgom is annál, meg más volt a fontos!:)
6 hetesen van nálunk egy ugyanolyan cukorterhelés, mint ami a terhesség alatt volt! Más vizsgálat nincsen!
Nem diétáztam utána, és én közben sem tartottam magam annyira nagyon szigorúan a diétához! Persze egy nap annyiszor ettem, ahány elő volt írva, meg próbáltam tartani a chkat is, de annyira nem keményen, bűnöztem is néha!:) Mondjuk én soha nem is mértem magamnak magas értéket itthon, meg kéthetente kellett kontrollra járnom terhesség alatt, és ott is mindig minden tökéletes volt! Az az egy terheléses értékem volt magas...szóval szerintem az akár véletlen is lehetett, vagy valami bekavart...de mindegy most már!:)
A Kicsi teljesen egészségesen született, semmi probléma nem volt a cukrom miatt(ha egyáltalán volt cukrom:))!
Szia!
Gratulálok a picihez! :)
Az lenne a kérdésem hozzád, hogy szülés után rögtön visszaállt a cukrod? Vagy diétázol még? Milyen vizsgálatokra kellett menned?
Köszi szépen a válaszokat és jó babázást :)
Sziasztok!
Bár én már nem tartozom közzétek, mert megszületett a Kicsi!:)
De szerintem is azt csináld, hogy reggelire kevesebb cht eszel, ami megmarad, azt meg elosztod egész napra, vagy valamelyik étkezéshez, amikor nem olyan magas a cukrod, akkor hozzáteszed az adott chnyi kaját!
Hát én is remélem mert nagyon nem szeretnék
inzulint.De tudod a vércukormérőket sem értem.
Mert az enyém mér 5-öt a barátnőmé meg 30 másodperc
múlva 6.5-öt.Ekkora különbség hogy lehet?
Nektek is van ilyen?
reggel mindig magasabb, de csináld azt amit Alanah mond és jó lesz...
én 150 grammoson vagyok, reggel 25 gramm Ch-t ehettem, aztán átváltotta a doki 20-ra, azóta nem magas és nem kell inzulin...
Szia!
Hátha tudok segíteni :) Én is 200 gr-os diétán vagyok és ugyanez volt a gondom. A doki is annyit mondott, illetve magamtól is azt csináltam, hogy kevesebbet ettem reggelire az előírtnál. Kb. 30 gr helyett 15-öt és így rendben van a cukrom. Próbáld meg még esetleg ezt, hátha nem kell az az inzulin!
200 gramos diétán vagyok.
Nálam az a gond hogy reggel mindig 7-8 a cukor.
Napközben jó de reggel sosem.És ezért inzulinozni
akarnak.Én meg nagyon nem szeretném.
szia!
hány grammos diétán vagy? olyan volt nekem is hogy evés előtt volt 5.5 evés után 1 órával meg 4.2...de ez nem gond...
a cukor ingadozik bizony, ezért kell szinten tartani egyenletesen...
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.Most 27 hetes vagyok.
A héten derült ki hogy terhességi diabéteszes
vagyok.Terhelés után 9.4 volt a cukrom.
Elkezdtem diétázni vettem magamnak vércukormérőt
de van valami amit nem értek.
Hogy lehet az hogy mérek 6.6-ot és rá egy percre
4.8-at.A mérő jó elvileg én jó mérek.
Ennyire ingadozik a cukor?????
Segítsetek légyszi.Köszönöm
hát 6 hét után a kezdeti súlyomnál voltam, de utána kezdtem el én is zabálni, majd meghaltam, ha nem ehettem egy tábla csokit, vagy egy csomag nápolyit, szóval nem kis mennyiséget...kellett az energia szoptatni. úgyis mindenki azt mondta, majd lemegy. hát nem ment le. 10 kilóval lettem több.
a mostani terhességemet azzal a plusz 5 kilóval kezdtem, ami még megmaradt a leadott 10 ből.
de most elhatároztam hogy nem engedek a csábításnak, mert tudom, hol csesztem el a múltkor, most nem fogom!!!:o)
Nekem mindig nehezen ment az önmegtartóztatás, sosem tudtam fogyókúrázni igazán sikerrel. Magam miatt soha semmiről nem tudtam lemondani. Arra készültem, hogy simán hízok majd vagy 25 kilót terhesen...
Jó lecke ez most, hogy mennyivel fontosabb nálam a fiam: első pillanattól simán átálltam a szigorú diétára. És ahogy írod, nekem is az enni kell részével van inkább bajom, főleg reggel negyed hétkor :S de hősiesen legyűröm a fiiiincsi korpovitot vagy abonettet, vagy amit éppen aznapra kitalálok 20 grammra.
Szóltam a férjemnek, hogy legyen szíves és tartson kordában szülés után, nehogy akkor bálnásodjak el :) Te simán leadtad a fiaddal felszedett kilókat? Gondolom, a kórházból kijövet alig maradt akkor rajtad valamicske, vagy egyáltalán nem?
ahogy mondod!:o)
én ettől nem féltem...A fiammal 9 kilót híztam, most a 27 hétig 7-et...sose zabáltam, de mindig azt ettem amit megkívántam, ezért is volt nehéz nekem ez a diéta. persze most is ehetek, majdnem mindent, inkább az időkkel van bajom, főleg a reggel 7kori keléssel...sokszor éhes sem vagyok, de idő van, enni kell...nekem ezt nehéz megszokni...:o)
Biztos, hogy rendben lesz minden! Mi mindent megteszünk ezért. Baj ott szokott lenni, ahol nem veszik komolyan ezt a dolgot, de ránk ez abszolút nem jellemző, sőt :)
Ne is mondd: én is ma a Sparban jöttem rá, mennyi mindenről lemondok. Ezzel párhuzamosan arra is rájöttem: mitől nőttem volna tonnányira, ha nem kéne vigyáznom a kajákkal :) Ki sem férne ide a lista, miket meg nem kívántam a boltban...
reméljük mindenkivel minden rendben lesz és a babákkal is persze!:o)
jaj, már annyira ennék egy jó kis tortát!:o))))
További ajánlott fórumok:
- A terhesség jelei a fogantatástól számítva 2 hétig
- Terhesség alatti cukorbetegségnél miket szabad enni?
- Akiknek terhességi cukorbetegsége volt/van, azoktól kérdeznék
- Ingadozó vércukorszint terhesség alatt (inzulinrezisztencia, terhességi cukorbetegség)
- A terhességi cukorbeteg kismamáknak mindenképpen hetekkel a szülés előtt be kell feküdni a kórházba? Részletek lent.
- GDM terhességi cukorbetegség