Terhességi cukorbetegség (beszélgetés)
A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.
Rebeka az szép név! Nagymamám is az volt.
Mi meg Zsombort várjuk! :)
Köszönjük, én is gratulálok Neked. :)
Igen, első baba és eddig a Rebeka név tetszik mindkettőnknek nagyon, már jó ideje, úgyh azt hiszem, ezt a nevet kapja majd. :)
és a Ti kisfiatok?
Gratulálok! :) Neve már van a kislánynak? Első baba?
Mi kisfiút várunk februárra! :)
Hát, akkor még egy ideig ki kell tartnod... Nekem a 26. heti terhelésem lett rossz, szerencsére előtte a 16. heti még ok volt.
Kislány lesz, decemberben valamikor érkezik közénk. :) Addig meg maradjon bent, h szépen kifejlődjön. :)
És Neked?
De jó neked, ügyes vagy! :) Persze, én is táppénzen vagyok. Nekem: 15-15-50-20-30-15-10 a CH-m.
Ti merrefelé az országban?
Szia!!
15-15-50-20-30-15-10 elosztásban eszem a CH-t, reggelire és vacsorára van kenyerem, mindig valami zöldséggel, sajttal, néha felvágott, tojás, túró. Ebédre szoktam csak meleget enni. De a diétámba nem is kötöttek bele a diabetológián, igazából ők sem értik az okát ennek az ingadozásnak. (a cukros, finomlisztes dolgokat teljesen mellőzöm)
Te mennyi inzulint adtál magadnak?
Igen, az abonett nem szerencsés nekünk, az is gyors felszívódású szénhidrát.
Mi a 23. hetet töltöttük be, szóval egy darabig fog még tartani ez a mizéria... :( De azért, hajrá!! Kisfiú, kislány?
Sziasztok!
Nekem a 21. héten derült ki hogy terhességi cukrom van, a terhelés 10,4 lett. 175g-os diétára fogtak. Hetente egyszer kell mennem ellenőrzésre. Örülök hogy van ilyen fórum, megoszthatjuk egymással a tapasztalatainkat. :)
Sziasztok!
Én teljes kiőrlésű tönkölybúza kenyeret ettem végig. Sőt még most szülés után is. Amiben egy pici sima búzaliszt van az egekig felvitte a cukromat.
Én nem ettem semmi olyasmit amiben hozzáadott cukor volt, se finomliszteset.
Mennyi kenyeret eszel és mivel?
Én is inzulinos voltam. Amikor elkezdett emelkedni a vércukor szintem,akkor is nagyon szigorúan betartottam a diétát.
Próbálj olyan ételekkel jóllakni,amelyeket korlátlanul lehet fogyasztani. Pl: gomba, tök, stb. Próbáld azt is ki,hogy vacsorára főtt ételt egyél és ne kenyeret valamivel. Nekem ez vált be.
Szia!
Bár én nem vagyok inzulinos (remélem nem is leszek :)), de diétáznom kell a diabétesz miatt. Én úgy tudom, h a terhesség előrehaladtával kúszik felfele a cukor is és az utolsó 4 hét körül kezd visszacsökkenni. Gondolom, ez azért emberfüggő is. Nekem is a reggelivel vannak problémáim, mármint, h akkor szokott néha magasabb lenni a cukrom. Nekem ami bevált, az a norbi kenyér, az ch szegény. Igaz, ebből is 2-3 szelet, max. a 3. Viszont egy abonettes reggeli után 8,5 lett... A mozgással kapcsolatban nem tudok hozzászólni, pihennem kell sokat, nem tornázhatok. :( Én most vagyok a 33. hét elején, és Te?
Sziasztok! Hadd kérdezzek inzulinos kismamáktól!! Nektek mennyi idő alatt állt be elfogadhatóra a vércukorszintetek? Én már egy hónapja szurkálom magam, de a reggeli utáni értékeim még mindig rosszak, a vacsora utániak szintén leromlottak, s nem értem az okát. A diétát nagyon precízen betartom, az inzulint hetente növelik :(
Reggelihez volna tippetek? Tönkölykenyérrel, Bakonyi barnával próbálkozom, de nem váltak be. Most próbálok beszerezni egy szobabiciklit, hátha egy kis mozgás segít.
Elég tanácstalan vagyok, minden hasznos tanácsnak, bevált ötletnek örülnék! Köszönöm!!
Szia!
Nagyon szépen köszönjük!)
Gratulálok a kislányotokhoz!
Kitartást kívánok.!
Sziasztok!
2010.08.18-án született meg Bianka 3850 grammal és 49 centivel.) Ő jól van és szépen fejlődik.
Császárral szültem és nálam komplikációk léptek fel. 1 hete gyógyult be a sebem.
Főleg ez miatt nem írtam semmit.
De már jól vagyok.
Nekem a fehér liszttől azonnal az egekbe megy a cukrom.( Ez miatt maradnom kell a drágább,de egészségesebb teljes kiőrlésű lisztnél.
Most szoptatás alatt picit nehezebb az étkezés,de aztán már megint könnyebb lesz.
Folyamatosan próbálom az ételeket "átformálni",hogy én is ehessem őket. Sok esetben,csak a lisztet kell kicserélni. Ha van időm,akkor kísérletezek a "nehezebb" esetekkel is.
SZia Ildi!
Végül nem számoltatok be a szülésről. Minden rendben ment? Császár volt?
Ezek szerint az inzulint elhagyhattad, csak diétáznod kell. Tudom, neked ez a "csak" nem olyan kis dolog, de hidd el gyakorlott cukorbetegként én már tudom, mi az, csak diétázni, vagy szúrni, szúrni, és annyira rossz állapotban lenni, hogy akár 1 darab almától képes felmenni a cukrom 6ról 12re. Ha diétázol, és ügyelsz a súlyodra, lehet soha nem kell majd az inzulin. A legjobbakat kívánom!!! Gratula a babuhoz :)
Nekem azt mondta a Dokim,hogy a diétát már életem végéig tartanom kell.
Jó lenne,ha "normálisan" étkezhetnék,de a terhesség alatt és most is az volt a véleményem,hogy inkább én legyek cukorbeteg,mint a Picim.
Ez van és ezt kell elfogadnom.
Most a Pici mellett elég nehéz betartani az étkezéseket,de amennyire tudom megpróbálom. Ez a diéta elég pénz és időigényes. Főleg így szoptatás mellett.
Sziasztok!
Én most készülök a szülés utáni terheléses cukorra. A diétát még mindig tartom. Az itthoni mérések alapján megmaradt a cukrom.(
Csináltak kontroll vizelet vizsgálatot?
Volt egy olyan vizelet eredményem,ami borzasztó rossz lett. A Dokim megismételtette és közölte,hogy az első vizeletből vegyem közvetlenül mosdás után és középsugárból. Ez az eredmény már jó lett. A bacik nagyon gyorsan szaporodnak a bőrön is. Könnyű belemosni őket a vizeletbe. Ezért kell alulról jól alaposan megmosakodni és utána felfogni a pisit.
Nekem is jó volt szülés után 6 héttel..voltam terhelésesen...
Vérszegény is vagyok...most kiderült...Vagyis sejtettem , mert szülés után is az voltam, szedtem gyógyszer...de most megint....
Mindennek a tetejében rengeteg baktériumot is találtak a vizeletemben, amit nem tudták megmondani mitől lehet:S
Szerintem menj el egy vizsgálatra...ártani nem árt, viszont ha meg beteg vagy azt kezelni kell..
Sziasztok!
Nekem szülés után 6 héttel nézték. Akkor jó volt, azóta én sem néztem. Nem is akarom... annyit bökdöstem magam! Pedig egy hemoglobin alc vizsgálat jól jönne. Bevallom kicsit félek is a cukorbetegségtől.
szia :) szülés után 6-7 hónappal glukozintoleranciám volt, most nézték kb 1 hónapja és teljesen jó volt. Mennyi lett az érték? Mit néztek az a 3 havit, vagy terheléses?
Mennyire voltál cukros, diéta vagy inzulin?
Az, hogy rendbe jött relatív, bármikor előjöhet ugye:(
Sziasztok...
VAn még itt valaki? VAgy teljesen kihalt a fórum???
:D
Érdeklődnék, hogy közületek mindenkinek rendbe jött a cukra szülés után?
11 hónapja szültem terhességi diabéteszem volt, előtte soha és most megint cukros vagyok:(
További ajánlott fórumok:
- A terhesség jelei a fogantatástól számítva 2 hétig
- Terhesség alatti cukorbetegségnél miket szabad enni?
- Akiknek terhességi cukorbetegsége volt/van, azoktól kérdeznék
- Ingadozó vércukorszint terhesség alatt (inzulinrezisztencia, terhességi cukorbetegség)
- A terhességi cukorbeteg kismamáknak mindenképpen hetekkel a szülés előtt be kell feküdni a kórházba? Részletek lent.
- GDM terhességi cukorbetegség