Terhességi cukorbetegség (beszélgetés)
A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.
Sziasztok!
Nekem is terhességi diabéteszem van. 34 hetesek vagyunk.
Én 100%-san betartom a diétát. Mégis pár hete inzulint kapok. Hetente kell mennem ellenőrzésre. Itt evés után 1 órával kell nézni a cukrot és reggeli és vacsora után 6.7 a határérték és ebéd után 7.1.
Hiába tartottam be eddig is a diétát a cukrom szépen kúszott felfelé. Amióta inzulinozom magam a határérték alatt van.
Folyamatosan új ételeket kísérletezek ki,hogy jól is lakjam és ne lépjem túl a szénhidrát mennyiséget.
A november végi és a mai súlyom között -9 kg különbség van.
Az elején sokat hánytam,most meg hetek óta a diéta miatt nem híztam.
Jól bírom a diétát,csak a fagyi hiányzik nagyon.
Sziasztok.Én is diétázom.Nekem az éhgyomri jó lett,de a cukros lötyi után 8.Aztán befektettek a kórházba és minden étkezés után vettek vért 1 órával.Ugy a legmagasabb érték 6,4 lett.Vigyáznom kell a fehér lisztes dolgokkal,és a cukorral,de nem számolgatok.
Krisztike neked milyen értékeid voltak?Mennyi idős terhes vagy?
Én tartom a súlyom.70 kg vagyok már lassan
2 hónapja.Se több se kevesebb.
Hát ez nem semmi.18 kg.De ennyit mitől?
A cukor miatt?
Ez teljesen tökéletes!
Én nem értem ezt a szülés indítást...nekem szóba sem került, így nem tudom mi az indok rá!
Akkor nekem is megindítják előbb a szülést
szerintetetek?
Na igen én sem értek egyet velük.
Tegnap pl a reggeli utánim 6.6 lett ma 6.5
A vacsi 5.5 a pótvacsi 5.6
Nem mindig rossz a reggelim sem.
És 3760-nal született, tök átlagos értékekkel! 10/10-es apgarral!
De mondjuk mint írtam szerintem én nem is voltam igazán cukros...
A nőgyógyászom jobbnak látta ha megindítja. Flowmetria jó volt.
Viszont a 35. héten már tüdőérlelőt kaptam mert nst-n elkezdtek szabájos méhösszehúzódások lenni!!!!
Még jött a dokim : Na szülünk???
De hazakönyörögtam magam gyógyszereket szedtem és azt mondta várjunk a 37. hétig.
Amikor betöltöttem a 37. hetet elötte nap abba kellett hagynom a gyógyszert. És jóslófájások már is lettek. Nst és tágítás után oxitocin és burokrepesztés következett.
7. érzék???? Vagy tapasztalat de már biztos nem érezte jól magát, éhezett.
Kostyi mondta és Kingi ,hogy ne legyek kocka. Bűnözni is kell mert én betartottam tényleg a diétát.
Születési =(kiírt) idelyére babám már 3 kiló volt!!!!!
Cukrosoknak 37. heten meg szoktak inditani. Nekem azert nem inditottak egyszer sem, mert jok voltak az ertekeim, de tulhordani mar nekem sem hagytak volna. Szerencsere mindig megszultem, mielott inditottak volna.
Krisztike, keress masik orvost! Ilyen ertekekre ne kezdj inzulinozni! Ezek teljesen jok, nem indokoljak, hogy elkezdd az inzulint.
Hát ez nem semmi.Durva.Cukor miatt kellett
megindítani a szülést?
Az nem semmi!
És miért indították meg olyan korán? Vagy nem volt köze a cukorhoz?
Hát látjátok nekem inzulint akarnak.
Az az igazság hogy mostmár inkább 6 felé
mennek az értékeim sőt 7.eddig mindig
5-ök voltak.
Én is úgy hallottam hogy 7 alatt még jó,de
itt a klinikán meg 6.5.Hát én nem tudom.
Nem tudom, ha 8-9 lenne tartóssan akkor insulin. Mit mondanak az insulinos kismamik?
Kostyi79?
Ilyen értékeknél inzulint???
Ha tényleg ez a jó megoldás akkor persze oké, de mi az hogy 6,5-ig jó?? Ezt még egy kórházból sem hallottam!
Nem akarsz felkeresni egy másik dokit?
Hát csajok!Nekem szerintem érik az inzulin.Ma voltam
a dietetikusnál.A vizeletem teljesen jó se aceton semmi.
De mutattam a vércukorértékeimet és a héten már 3-szor
mértem 7-et és azt mondta a nő 6.5-ig jó az érték.
És ha nem megy lejjebb a reggelim akkor inzulin lesz a vége.
Kicsit elkeseredtem de ez van.
Ok megpróbálom.Csak az a baj amikor már kezdem
magam tök jól érezni mindig jön valami.
Na mindeggy változtatni fogok.Igérem.
Hát amikor néha megy, akkor azt kéne továbbfejlesztened! Megjegyezni hogy akkor mire is gondoltál, mivel tudtad megnyugtatni magad! És máskor is arra gondolni!
De persze minden helyzetben ez nem mükődik, nekem is volt mikor elpattant az a bizonyos cérna...de szerintem ennyi belefér! Persze hogy aggódik, meg izgul az ember! Meg még mennyit fog, ha megszületik a Kicsi!:D
De próbáld azt magadnak mondogatni, hogy nincsen semmi baj, a baba jól érzi magát odabenn! És ne parázz!
És hogy lehet ezt kezelni csajok????
Néha megy szerintem de nem mindig.
Én is nagyon aggódós voltam, addig, amíg fel nem ment a vérnyomásom egy nst alkalmával...nagyon izgultam, és felment 150-re a vérnyomásom(úgy hogy amúgy mindig nagyon alacsony volt), és mivel pont nst-n voltam, láttam hogy ez mit tesz a kicsi szívével!
Na akkor gyorsan és tudatosan megtanultam kezelni ezt...úgyhogy próbáld meg Te is szerintem!
Igen tudom hogy igazatok van.Sajnos annyira
aggódós vagyok.És hát nehéz leküzdenem
az aggódást.Főleg most hogy egy kis életke van
bennem.Most csak az ő egézsége számít nekem.
További ajánlott fórumok:
- A terhesség jelei a fogantatástól számítva 2 hétig
- Terhesség alatti cukorbetegségnél miket szabad enni?
- Akiknek terhességi cukorbetegsége volt/van, azoktól kérdeznék
- Ingadozó vércukorszint terhesség alatt (inzulinrezisztencia, terhességi cukorbetegség)
- A terhességi cukorbeteg kismamáknak mindenképpen hetekkel a szülés előtt be kell feküdni a kórházba? Részletek lent.
- GDM terhességi cukorbetegség