Tényleg ilyen silány a férfi felhozatal a társkeresőkön? (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Tényleg ilyen silány a férfi felhozatal a társkeresőkön?
A cikkirótól egy szűk tizessel fiatalabb korosztályba tartozom.Ismerőseim körében, a hasonló korúak és a késő huszonévesek körében is rengeteg olyat tudok, aki neten találta meg a párját, férjét.Vallom, hogy a netes férfi populáció (meg a női is) leképezi a valóságot:vannak lúzerek, akiknek ez az egyetlen esélyük hogy hús-vér nővel kontaktáljanak, vannak fix kapcsolat mellett vadászók, csak dugni akarók, de vannak értelmesek, normálisak, valóban hosszú távú kapcsolatot keresők is. Én is a neten ismertem meg a párom, az “offline” világban a napi tizenórás munka mellett, csak munkahelyi vagy szűk barátnői közegben mozogva, esélyem sem lett volna másképp. Hat éve vagyunk együtt.
Voltak nekem is tanulságos randijaim. ..és levélváltásaim.A “friss húsra” rámoccanók levéláradatát is ismerem:-) Senkit nem érdekelt, hogy korban, képzettségben, lakóhelyben milyen igényeim lennének, a zalai favágótól a nagyapám korabeli bácsikig írt mindenki, illetve másolta be a sablon szövegét.Olyan is volt, aki a randin mesélte, hogy együtt él a volt párjával, mert egyszer ugyan elköltözött tőle de az a kapcsolat nem jött össze, úgyhogy amíg nincs valami tutifix akihez tovább röpülne addig nem borítaná a langyos de biztos nexust. Volt aki közölte az első randin, hogy nem szeret beszélgetni, ugye nem baj.Hat, végül is nézzük egymást intenzíven, hátha abból is megismerjük egymást, minek a szavak...A 160 cm-mel az összes alacsony férfi megtalált, gondolom nekik a legfőbb szűrőkritérium a nő magassága volt, semmi egyébnek nem szenteltek figyelmet.A párom is alacsony férfinak számít a 170 cm-jével, de azért amikor olyan srác jött a randira, aki nálam is alacsonyabb volt, eléggé kedvem szegte.
Persze azért minket, nőket sem kell félteni...Azt mondják hemzseg a net (is) az “aranyásóktól” akik nem társat henem szponzort keresnek. Hihetetlen hogy még ma is mennyi nő gondolja, hogy őt a férfinak kötelessége eltartani. Szerez mondjuk egy diplomát, hogy a neki vonzó férfi célcsoportnak piacképesebb legyen, de nem óhajt dolgozni. Ha egy kicsit dekoratívabb, akkor pedig semmilyen erőfeszítést nem hajlandó egy kapcsolatért tenni, omoljanak a lábai elé csak azért mert ő szép.
Legyen az a cél!
De ennek a fórumnak az indítója mit bizonyít?
150 emberből, akivel írást váltottak, 3-al találkozott, de már egyikkel sem tartja a kapcsolatot.
Tehát a 150-ből senki nem volt olyan, akivel akár egy laza futó kapcsolatot is tudott volna létesíteni.
Tudod, hogy milyen arány ez?
--------
Direkt húzósabb példát mondok, nem 40-es nő.
Ha én, mint 60 éves, mert annyi vagyok :(, úgy döntök, hogy szeretnék egy partnert, és keresem a lehetőségeket, akkor elmegyek olyan közösségi helyekre, rendezvényekre, ahol olyan korú hölgyek vannak, akik szóba jöhetnek és szóba elegyedek velük.
(Azt mondtátok, hogy a net az csak a kezdet.)
Ha én szóba elegyedek az említett helyeken egy nővel (mint kezdet...), akkor gyakorlatilag néhány perc alatt el tudom dönteni, hogy ő e az, akivel a későbbiekben is szeretnék találkozni, ill. ő szeretne-e velem.
Utána úgy alakul, ahogy.
......
Neten?
Alapból mondjuk az 60% hazudik. De nagyon.
Előnyös fénykép, sumák családi állapot,stb.... ismeritek nagyon jól.
Mondjuk 40% őszinte.
Ennek a 40%-nak kb. szintén 60%-a nem jól ismeri magát, azaz amit leír magáról, az csak szerinte (vagy anyuci, apuci, haverok szerint) pozitív.
Mi a címe a fórumnak?
"Tényleg ilyen silány a férfi felhozatal a társkeresőkön?"
A netes társkeresőkről beszél, az ottani felhozatalt tesztelte és én is arról mondtam véleményt.
Végigolvastam.
Tudom, hogy a net, a digitalizáció ösvényét tapossuk, de az emberi közvetlen kontaktust még nem tudjuk egyenlőre helyettesíteni semmivel.
Hogyan is tudnánk!?
A párkapcsolati legfinomabb kommunikációs eszközök a tekintet, az élő szó és az érintés.
Eddig megvan, lányok?
És ti ezt keresitek a neten. Ebből soha semmit nem fogtok megtalálni!
Azért, mert az ember emberi kapcsolatok által - találkozás, beszélgetés, együtt dolgozás, stb. - talál rá egy másik emberre úgy, hogy megjelenjen a "kémia" (ti szeretitek így nevezni), a vonzalom.
.....
Ezernyi tulajdonsága van minden embernek, melyeket csak úgy fedezel fel, ha személyes kapcsolatban vagy vele.
Beszélgetsz, nevetsz, ügyetlenkedsz akár, okosakat vagy butaságokat mondasz,...
ÉLSZ.
A másik embert úgy a legkönnyebb megismerni, ha élő kapcsolatban vagy vele.
Egy 1-2 órás randi is lehet egy mély élő kapcsolat egymás megismeréséhez.
.....
"Silány a férfi felhozatal a társkeresőben" - ?????????
Ha otthon póló-bugyi-zokni kombóban keresgélsz a srácok között, akkor... lehet, hogy így látod.
De én most nem a társkereső portálokról beszéltem.
RÓLAD.
Próbálj élő kapcsolatot teremteni - lehet, hogy sokkal macerásabb, mint a net, de megéri. :)))
Ha másolom, akkor elég pontosan idézek, szerinted?:)
Szövegkörnyezetből kiragadva egészen más jelentést kapnak egyes mondatok - szerintem. De ezzel kapcsolatban is jogodban áll nem egyetérteni.:D
Békés napot Neked mára is!:)
Peace
Nem éppen. Mert idézhetsz akármennyit, nem kötelező egy egész sor vagy bekezdést, azt viszont azt illik pontosan.
Igen határozott a véleményem, mert több ismerősöm próbálkozott meg vele. Eléggé egybe vágtak a tapasztalatok.
"Én nem alacsonyodtam még le az online társkeresés szintjére"
Ehhez képest elég határozott véleményed van róla.:)
"Nem tudok én semmit. Hozzád képest meg még annyit sem.:)"
Így helyes az idézet.:)
"Nem tudok én semmit." Ez kb. summázza az egészet.
BTW a barátnőm nővére tényleg a barátnőm nővére.Én nem alacsonyodtam még le az online társkeresés szintjére - pont az ő példája miatt sem.
Köszönöm, de nem célom másokat kioktatni, sem mondvacsinált problémákon vitatkozni - sokakkal, másokkal ellentétben.
Nem tudok én semmit. Hozzád képest meg még annyit sem.:)
De a "barátnőd nővére", ha jobban békességben lenne a lelkével, a világgal, ha nyitottabb lenne mások felé máris nagyobb sansszal léphetne be egy netes közösségbe.
Tipikus.:)
Valóban, semmit nem tudok a barátnőd nővéréről. Te biztosan jobban ismered.
Viszont az én barátnőm egyik volt osztálytársának a húga éppígy járt a neten.
Hagyjuk már!
Aki úgy viselkedik a neten, azt meg is találják.
További ajánlott fórumok:
- Miért olyan nehéz a társkeresés manapság?
- SOHA TÖBBÉ - az internetes társkeresés és én
- Hogy kérnéd számon a férjed, ha meg látnád egy társkereső oldalon?
- Mi a véleményetek a társkereső profilomról?
- Randiznátok társkeresőn keresztül megismert emberrel?
- Tényleg az átlagos, nem olyan sármos férfiaknak teljesen felesleges internetes társkereső oldalakra felmenni és előfizetni?