TELC középfokú nyelvvizsga (beszélgetés)
Igen.:) Már úgy is próbáltam, hogy ha esetleg ők írták helytelenül a nevem. (Bonyolult vezetéknevem van, így a típusos hibákra is rákerestem.:D)
Köszi a választ!! És a diskurzus hogyan zajlik a vizsgan ??? sajnos senki nem tud segíteni..és nem tudom elképzelni h milyen lehet...
szia! én még nem kaptam e-mailt, de jól írtál be minden adatot?kisbetű nagy betű ékezet, esetleg második név? nekem augusztusban nem volt jó a születési dátumom, amit a vizsgán vettek észre és a rossz dátummal tudtam csak az eredményt megnézni.
Ezek szerint tényleg csak az én eredményem nincs fenn. Volt már valakivel ilyen? A legközelebbi munkanapig még megőrülök!:(
Az e-mail a vizsgaeredmények meglétéről megkaptátok már, mert nekem az sem jött meg?:(
Gondolom te németes vagy, de a felépítése ugyanaz, mint az angolé. Első körben pont nélkül fél-egy perces általános beszélgetés. Ki vagy, honnan jöttél, mit csinálsz, hobbid, stb. Lehetőleg párbeszédes formában. Utána prezentáció megadott téma alapján kb. 1,5 percben folyamatosan beszélve, majd a társad 1-2 kérdést tesz fel a témáddal kapcsolatban és te is neki a prezentációja után. A következő rész egy cikk alapján történő diskurzus, utoljára pedig a problémamegoldás, ami többnyire valamilyen rendezvény, szülinap, kirándulás stb. megszervezése, természetesen párbeszédes formában.
sziasztok!
nekem is sikerült, bár elég érdekes ez a vizsga. én voltam az augusztusin és ott az írásbelit elbuktam pár ponton most meg bőven 90 pont felett van és nem nagyon készültem az októberire :S
gratula mindenkinek akinek sikerült, akinek nem, annak kitartást. sok tesztet érdemes csinálni a többi meg már a szerencsén múlik.
SIKERÜLT!!!
Pedig zsugorítottam!
Egyébként nem a szóbeli időpontja alapján vagyunk azonosítva szerintem...
és mindezt egy év alatt, hát el sem hiszem :)
nekem sem stimmel, de szerintem ez nem lényeg. :)
A szóbeli időpontja nálam sem stimmel, DE meglett!!! :)
a nyelvtani résznél lettem a leggyengébb (kihitte volna...)
én meg 26, de én is büszke vagyok magamra. :D
Sziasztok!! Segítsetek légyszi!! HOgy néz ki a TELC-es szóbeli nyelvvizsga?? a diskussion???( ki kezdi és megis hogy :)) és a problemlösung??? Fontos lenne...előre is köszi
Azért ez elég vicces, hogy ekkora különbség legyen az augusztusi és az októberi vizsga között.
Az októberi jóval könnyebb volt, én az augusztusit 58%-al bebuktam, az októberi most közel 90% -os lett. (idő hiányában nem tudtam készülni a két vizsga között).
Persze, örülök hogy megvan, de mégis, azért eltelt két hónap..
nálam sem stimmel, 12.45 van írva, és 13.45-kor voltam
nekem is meglett :) és szerintem abszolút nem nehéz a telc, 15 évesen meg tudtam csinálni egy középfokú komplexet!:))
Nálam teljes a kétségbeesés, ugyanis nincs fenn az eredményem. Ilyenkor mi van?
A sikereseknek gratulálok!:)
Sziasztok! Másnak sem stimmel a szóbeli időpontja? Úgy értem, nekem az van írva, h 12.30, pedig 15.30-kor voltam. Ez nagy probléma?
Németesek! Légyszi segítsetek. Légyszi, aki tud küldjön sablonokat, levélmintákat.
Nagyon szépen kérlek titeket!
E-mail címem: kezer.zsuzsi@freemail.hu
A következő eredményhirdetéskor én is szeretnék olyan boldog lenni, mint akiknek most sikerült. Azoknak persze gratulálok.
72%al meglett a komplex elsőre :))
Akinek nem sikerült ne adja fel, kitartást nekik!
Ugyanez. Nagyon nincs kedvem nekiállni megint, úgyis mondhatnám, hogy elegem van belőle, de nem tudok mit csinálni, nekem a felvételihez kéne a pont. Szóbeli nekem is meglett, de most nagyon kétségbe estem, hogy mit is tudnék csinálni most.
Á köszi, akkor azt asszem a NYAK-nál kell. és úgy lesz akkor komplex. Én szeretném a Telcen megcsinálni mert már a feladat típusokat jól ismerem csak már 2 bukás az eléggé elveszi az ember kedvét. A szóbeli meg elsőre meglett.
igen, utána egyesíttetni kell és úgy is jó.
Ha az írásbelit megpróbálnám az ECL és már a szóbeli az meg van telces az komplexnek számít. Tehát a diplomára úgy is elfogadják ha kétféle?
Köszi
Szerintem mindenkeppen nezd meg hogy mit rontottal el, lehet hogy nem is a szavakon mult. Es ne keseredj el, legkozelebb biztosan meglesz!
német középfokú telces nyelvvizsga gyakorló feladatsora van? ha igen el tudná nekem küldeni? köszönön előre is. e-mail címem: kfanncsy@freemail.hu
rohadjon meg. Már rohadtul elegem van hülye írásbeli. Sose lesz meg.
Köszönöm, aranyos vagy. Ha sokkal maradtam volna le, nem lenne ennyire idegesítő, de így:S
ennyi :D
grat mindenkinek akinek sikerült, akinek nem, fel a fejjel!
kösz mindenkinek aki anno kuldozgette a cuccokat!
További ajánlott fórumok: