TELC középfokú nyelvvizsga (beszélgetés)
Konkrétan egy prezentációt sem dolgoztam ki... az elején még magántanárral készültem, nem magamtól és azt beszéltük, hogy ha tudok kommunikálni, akkor bármi legyen is a prezi téma, megoldható!
Az egyik prezi témám: egy itteni nevezetességről kellett beszélni (festmény, épület...), a másik meg a legutóbbi koncert amin voltam, élmények ilyesmi.. utóbbit választottam... nem volt nehéz! A vizsgáztatók nem szakítottak félbe.. ellentétben a vizsgapárommal, aki folyton belekérdezett, pedig tudtommal csak a prezi végén tehet fel egy kérdést... na ott egy kicsit mérges voltam...
Akkor áttereled a témát és kész.
Engem most ez a szervezéses feladat izgat, hogy ott mégis hogyan, meg merre meg kivel?!
Én pont attól félek hogy olyan két prezentáció közül kell választanom, amit pont nem dolgoztam ki
:/
Semmit nem hozhatsz el!
Sőt.. az első vizsgán kaptunk 1 plussz papírt, ahol a levelet próbáltuk összehozni, majd azt később átvezettük a feladatlapra... na a második vizsgám másik helyen volt... ott nem kaptunk plussz papírt, egyből a feladatlapra kellett dolgoznunk...
Nekem is úgy tűnik hogy panasz lesz ;)
Amúgy a feladatlapot el lehet hozni vizsga után?
Kigugliznám hogy nagyjából hogy sikerülhetett...
Ja nem, nekem ez:
Szia!
Én az önkéntes munkát írtam nov 19.-én.. és a tárgy, információ kérés volt a munkával kapcsolatban... ezt itt sokan félreértették és munkára jelentkezést írtak...
2011.május 28.
- panaszlevél egy hajóuttal kapcsolatban
állatkertből kellett adoptálni egy állatot a bárátom szülinapjára
2011. aug. 13.
-állásjelentkezés jórházba
- információkérés utazással kapcsolatban
2011. okt.1
- tv showra kellett jelentkezni
- panasz internetes szolgáltatásra
2011. nov 19.
- szállodát kellett ajánlani barátomnak
- természetvédelmi szervnél lehetett önkéntes munkát vállalni ezzel kapcsolatban kellett érdeklődni
Szerintetek akkor mi a valószinű hogy lesz?
szerintem panasz az tuti mert az elmletileg most a soros. de pl ez a természetvédelmi szerves ez most hova sorolható? informácio kérésbe vagy munkára jelentkezéshez? mert ha munkára jelentkezéshez akkor lőttek annak hogy majd valami munkára kelljen jelentkezni
Nem kell ennyire félni tőle! :) Én úgy mentem be Októberben, hogy kipróbálom milyen ha sikerül örülök, ha nem jövök megint.. a szóbeli elsőre meglett, az írásbeli másodikra! Amúgy az a 20 perc hamar elrepül.... sajnos... én 15percig írtam a prezentációm, 5 perc volt a második feladatra a harmadikat meg improvizáltam..mondjuk nem volt nehéz a téma: külföldi barátaink ideutaznak és hova vinnénk el őket, milyen programokat szerveznénk nekik?... ez nem volt gáz!
A prezitől ne félj!!!! Én is agyon paráztam magam, de szerencsémre a kettő közül az egyik olyan volt, amiről, akár órákat tudtam volna beszélni... mondjuk a vizsgázópárom elég "visszafogott volt"...
Én is már ezt a könyvet csinálom, meg erről az oldalról állítottam össze magamnak feladatokat:
Ja a szavak megtanulása nem okoz gondot, nekem a szókártyák jöttek be, csak kérdés hogy milyen szavak kellenek, mert sok olvasmányban olyan balf... szavak vannak (pl hárfa), de mégse értem tőle az egészet. Aztán máshol meg tuti nem fog előfordulni.
Hát szókincsem nekem is gyér :-)
Én azt csináltam hogy azokat a szavakat amiket nem tudtam, kiírtam és kitapétáztam a szobát velük. És már tudom őket, mert mindig olvasgatom :D De rengeteg szó van még amit nem tudok, felesleges is mindet megtanulni szerintem.
Sziasztok!
Eladom a legújabb Telc English B2 (Szerző: Tóth László
Kiadó: Tudományos Ismeretterjesztő Társulat, Budapest 2011.
8 db feladatsor (írásbeli, szóbeli) megoldókulccsal – 4 darab CD melléklettel)
vizsgafelkészítő könyvemet, a CD-k nem voltak használva.Akit érdekel írjon.
u.i.: amúgy ajánlom mindenkinek, mondjuk nehezebbek a feladatok, mint az összes többi felkészítő könyvben, de megéri végigrágni magad rajta! Novemberben vizsgáztam, előtte három hónapig ebből is! tanultam/gyakoroltam és sikerült!
Ügyes??? Ez enyhe túlzás :) Épp hogy átcsusszantam volna ezzel a vizsgával :)
Szerintem a 20 perc arra lesz elég, hogy a szöveget elolvasd, értelmezd és valami szavakat írj oda mankónak amiről beszélsz majd. Meg arra hogy a szervezéses feladatnál szintén írj valamit. A prezihez már nem lesz elég. Azt tudni kell.
Amúgy nincs valami alapszókincs gyűjteményed? Rájöttem hogy elég gyér a szókincsem és sokszor azért bukok el a feladatokon, mert nem értem.
Én amúgy attól félek nagyon, ha két olyan prezentáció közül kell választanom ami nincs kidolgozva. Tuti elönt a méreg és tiszta ideg lennék :/
És mi van akkor ha valaki elakad és nem jut eszébe semmi?
Meg a másik, hogy a 20 perc az elegendő idő ahhoz hogy mindhárom feladatot "kidolgozzuk" valamilyen szinten? Mondjuk jegyzeteket készíteni, stb?
Ügyi vagy :D
Én 1-1,5 percig tudok beszélni. Amikor megcsináltam egy prezentációt, akkor magamban leteszteltem, de nyilván magamban gyorsabb vagyok, mint élő beszédben, mert akkor figyelek a kiejtésre is és néha levegőt is veszek, plusz ha még lassabban is beszélek picit, akkor megvan a 90 másodperc :D
Én később próbálok csinálni egy írásbelit:)
A lényeg hogy beszélj. Ha tök egyszerű alap mondatokat mondasz az nem baj, csak beszélj folyamatosan legalább 90másodpercig. Én teszteltem magam otthon mindegyik prezentációt legalább 2,5 percig tudom mondani, úgyhogy engem vszínű lelőnek majd :)
Most írtam egy 62%-os írásbelit :)
Amúgy a prezentációknál nem baj, ha nem túl bonyolultan írom le, hanem tök egyszerűen?
Az egyik könyvben azt vettem észre, hogy van egy tök alap téma, a másik pedig valami kedvenc..
További ajánlott fórumok:
- ECL középfokú nyelvvizsga
- Az iskolai nyelvtanulás elég a középfokú nyelvvizsga letételéhez?
- Melyik angol középfokú nyelvvizsga könnyebb: Euro, TELC vagy ECL?
- Mennyi idő alatt lehet felkészülni a TELC középfokú nyelvvizsgára?
- Telc - középfokú német nyelvvizsga
- TELC középfokú szóbeli nyelvvizsgádon milyen témakörökről kellett beszélgetni?