TELC középfokú nyelvvizsga (beszélgetés)
Hát valahogy én is hasonlóan vagyok vele, már nem megy, ami eddig ment. úgy érzem nem tudok semmit. meg hát a szóbelitől nagyon parázok :s
Kitartás :) és sok sikert :)
Sziasztok!
Ha esetleg az írásbelihez a szövegértés nehezebben megy valakinek, akkor lenne 1-2 tippem. A feleletválasztós szövegértéshez az a kulcs h először el kell olvasni a szöveget, majd utána a kérdéseket. A kérdések a szöveget követik, így könnyebb kikeresni. Pl. 1. kérdés a szöveg eleje, 2. kb pár bekezdéssel lentebb stb. A szövegben szinte szóról-szóra ugyan az benne van, így könnyű eldönteni, hogy melyik lesz a helyes válasz. Ahol az információkat kell párosítani különböző szövegekhez, akkor először a kérdéseket kell elolvasni, hogy tudjuk mire kell majd odafigyelni a szövegekben. Általában vannak kulcsszavak: Pl én csináltam egy tesztet, amiben kül. könyvekről volt szó,amik kül. turisztikai információkkal szolgáltak és nekem ki kellett választani, hogy melyik illik egy céges kiránduláshoz. A szövegben a kulcsszó az volt h egynapos kirándulásokról is vannak információk a könyvben.
A címadósnál először el szoktam olvasni a címeket, utána pedig a szöveget és én minden szöveg után megnézem, hogy melyik cím illene.
Remélem tudtam segíteni, ha meg már mindezeket tudjátok, akkor bocsi h ilyen hosszút kommenteltem. Ha valaki segítségre szorul az írásbeliből, akkor nyugodtan írjon nekem privit. :)
TELC-es mintateszteket a 3 könyvből amit kiadtak.
Eleinte ment ilyen 50-60%-ra most viszont 30-40 csak :(
Már nagyon elegem van.... :S
Egyre gyérebb teszteket írok, szerintem abbahagyom, mert besokkaltam.
Szimcsike köszi a szavakat. Ilyen nincs mondjuk főnevekből és melléknevekből? :)
Szimcsike! Engem érdekelne a gyűjtemény :)
Priviben megadom az e-mail címemet. Köszönöm előre is!
Én megyek 22-én Győrben B2-re ;)
Szimcsike: írtam privátot.
SZÓKINCS!
Van egy 350-400 szóból álló gyűjteményem, amiben kifejezetten a "kulcsigék" lettek összeszedve,ami szükséges egy középfokú nyelvvizsgához! Nyelvtanár állította össze, nem én :)) Kb. 7 oldal(oszlop szerűen) Akit érdekel annak szívesen elküldöm email-ben!
Sziasztok!
Megy valaki márciusban Nyíregyházán? Sajnos nem tudok menni tanfolyamra,mert nem jött össze a szükséges létszám...:( Akinek vannak kidolgozott prezentációi,és olyan nagylelkű,hogy felajánlja nekem...azt nagyon szépen megköszönöm! Egyedül készülök és minden segítség jól jön!
Ti írtatok előre kérdéseket a prezentációkhoz, hogy mit lehet kérdezni az adott témával kapcsolatban, vagy ott találtatok ki valamit?
Én úgy félek hogy semmi nem jut eszembe majd ott .. :/
sziasztok!
nekem is el tudnátok küldeni a kidog. preziket, meg egy két töltelék mondatot a másik kettő szóbelihez??? stippy@freemail.hu
előre is köszi!!!
Megint egy bukós feladatsort csináltam :@
A cím összekötősdi (1. feladat, reading) és a hosszú szöveges feladat (2. feladat, reading) nagyon nem megy. 1-et találtam el mindegyikben :(
Nincs, de egyértelmű hogy a nyár, mert akkor máris a nyaralás témánál vagyunk két mondat után ;)
(azt hittem kolleganőm viccel mikor azt mondta mindent át lehet terelni a nyaralásra)
Jesszus, hát én olyanokra gondoltam hogy pl a "the"-t kihagyom vagy valami ilyesmi :D
A jelent összekutyulta a múlttal?
Köszönöm, megnézem.
A könyvekkel kapcs.írj privit.
Kedves meroly!
A TELC honlapján találtam egy nagyon jó anyagot, ami talán segíthet:
Itt a lap legalján
c) Útmutató a levélfeladat javításához címen lehet megtalálni.
Remélem tudtam segíteni :)
További ajánlott fórumok:
- ECL középfokú nyelvvizsga
- Az iskolai nyelvtanulás elég a középfokú nyelvvizsga letételéhez?
- Melyik angol középfokú nyelvvizsga könnyebb: Euro, TELC vagy ECL?
- Mennyi idő alatt lehet felkészülni a TELC középfokú nyelvvizsgára?
- Telc - középfokú német nyelvvizsga
- TELC középfokú szóbeli nyelvvizsgádon milyen témakörökről kellett beszélgetni?