TELC középfokú nyelvvizsga (beszélgetés)
Sziasztok!
Látom aktívan él ez a fórum, így szeretnék tanácsot kérni Tőletek. Sajnos államvizsgáig nem lett meg az angol írásbeli nyelvvizsgám, így egy alapítványon keresztül kijutottam Dániába, ahol 4 hónapig tanultam, így tudtam gyakorolni az angolt. Karácsony előtt érkeztem haza és márciusban szeretném megpróbálni a TELC írásbeli vizsgáját. Épp a nyelvtan átismétlésénél tartok és kezdek félni, hogy nem lesz elég időm felkészülni. A legújabb tesztkönyvet is nézegettem már, de valahogy a cím párosítós nem igazán megy :/ Tudnátok valami tippet adni, hogy mire kell ezeknél a feladatoknál odafigyelni? Mert eddig BME-s és Origo-s nyelvvizsgán voltam, ahol teljesen más feladatok voltak. Esetleg valaki tudna nekem még több gyakorlófeladatot küldeni? Előre is köszönöm a válaszokat és a segítséget :)
A levélnél mik a formai kritériumok? Nehogy valami ilyen dolgon bukjam el?
- én címem (név nélkül) jobb felső sarok
- üres sor
- jobb oldalra dátum pl 18 01 2012
- üres sor
- bal oldalra címzett neve, címe
- üres sor
- Dear Sir or Madam,
- üres sor
- szöveg
Majd a bekezdések között kell üres sort hagyni vagy mehet egybe? Kell e behúzni az új bekezdést? A végén az elköszönés középre vagy bal oldalra? Név kell az aláírás alá nyomtatva?
Nekem is elküldöd? :-)
bimbi1@citromail.hu :-)
A második kettő már sokkal könnyebb, mert addigra már megnyugszol.:-)
Tudok küldeni hozzá anyagot, ha írsz privibe egy e-mail címet.
Nálam bevált, hogy ahogy mondták, hogy elég lesz ennyi, gyorsan belefogtam a második témába... nem vártam semmire...:-)
Erről beszéltem :)
Pl a közlekedési formák közül az autó és máris jöhet az autózás, Balaton, nyaralás téma :)
Emlékezetes nap meg pl az utolsó koncert.
Engem a másik két szóbeli feladat aggaszt még mindig :S
Amúgy szóbelin mondják hogy ki kezdje, vagy erősebb kutya alapon megy a dolog? Én pl nagyon szeretném kezdeni, előbb túllenni rajta, de ha párom is akkor mi van?
Nekem lehetett választani "Egy emlékezetes nap" és "Milyen közlekedési formákat részesítesz előnyben" között.
Nem érdemes a címeket gyűjtögetni, mert mindig változik, de olyan dolog, ami veled kapcsolatos. Egy-egy téma sokmindenre ráhúzható. (pl.: ha megkérdezik, hogy mi a hobbid, mondhatod, hogy a filmnézés és máris elmondhatod azt a témát..:-)
panasz levél témát valaki tud küldeni?
feketehajnal1989@gmail.com
Ja a 18-i levélben elküldik???
Akkor úgy látszik te a névsor elején lehetsz :)
Azért küldd el lszi:
meroly@freemail.hu
Nem tudom megnyitni a linket.
Kitől kellett volna kapni? :)
Tudna valaki nekem levél feladatokat küldeni?
köszike
Én is a koncertet választottam volna :-)
Megnéztem a könyvekben a prezi témákat, és észrevettem, hogy majdnem mindenhol (nem mindenhol) egy semleges szokásos téma (film, koncert, könyv stb.) plusz egy ilyen nevezetesség, kedvenc évszakod, stb. Mindig így van?
További ajánlott fórumok:
- ECL középfokú nyelvvizsga
- Az iskolai nyelvtanulás elég a középfokú nyelvvizsga letételéhez?
- Melyik angol középfokú nyelvvizsga könnyebb: Euro, TELC vagy ECL?
- Mennyi idő alatt lehet felkészülni a TELC középfokú nyelvvizsgára?
- Telc - középfokú német nyelvvizsga
- TELC középfokú szóbeli nyelvvizsgádon milyen témakörökről kellett beszélgetni?