TELC középfokú nyelvvizsga (beszélgetés)
Sziasztok!
Hasonlóan dittácska30-hoz, én is ma vizsgáztam középfokon, de németből. Aki volt németből, megosztaná velem a tapasztalatait, gondolatait?
Sziasztok,
Reading részhez kellene pàr praktikus tanàxa, tudtok segiteni?
Nem, de ha elolvasod részletesen a fealdatot, akkor azt írja, hogy 2 plussz egy saját különálló.
Viszont a könyvben nincs benne, viszont a vizsgán olyan opció is volt amikor én voltam, hogy 2+saját vagy 3 a felsoroltak közül.
Sziasztok!
A levélnél mind a 4 szempontról kell írni? Az hogy van, nem tudja vki leírni?
köszi
Sziasztok! Tervek szerint novemberben mennék NÉMET középfokúra, de olyan szinten bizonytalan vagyok, hogy az elmondhatatlan. A tanárom azt mondja, hogy sosem leszek biztos a dolgomban 100%-ig, ne izguljak. De mégis...
Kérdésem, hogy tudnátok-e levelekben segíteni (mert ahogy olvastam az a "szóró" rész), illetve témák kidolgozásában?
Mit-hogyan kell, mire kell számítani?
Csinálom a TELC-es könyvet, elkezdtük a BME-s könyvet is gyakorlás képpen.
Tudtok nekem segíteni? Előre is köszi! :)
Sziasztok!
Van valakinek olyan összefoglalója, amiben benne vannak az eddigi vizsga levéltémái. Tudom, hogy korábban feltette valaki és párat ki is dolgoztam belőle, de sajnos nem találom. Tudna valaki segíteni? Előre is köszi. :)
Sziasztok:)
Érdeklődni szeretnék nálatok,hogy ti hallottatok már a "Vas Timi nyelvvizsga gururól"?
Én tegnap rendeltem meg a konkrétan telc középfokú angolra felkészítő tananyagát(szóbeli+írásbeli)!Nagyon hitelesnek tűnt és szimpatikusnak:)Izgalmakkal várom:)
Esetleg ha van ilyen írj rám:):)
Köszönöm:)
Esztike
Szia
Én angolból vizsgáztam, de gondolom ugyanazok a tippek hasznosak lehetnek számodra is, melyeket korábban írtunk:)
Ami a legfontosabb a TELC-nél az a szókincs széles témakörökben. Erre tud hasznos lenni ha német újságcikkeket, német híroldalakat olvasol, esetleg keresel olyan weboldalt(angolból van több is) ami híreket dolgoz fel könnyített verziókra is+hanganyaggal.
Továbbá a sablon, hogy nézz sorozatot felirattal, ami a hallgatásban segít. Ami még sokat tud segíteni, hogyha a Telc feladatsorhoz adott hanganyagokat is átrágod nagyon alaposan(van hozzá szöveg is a megoldókulcsban).
Levélre betanult mondatok, szófordulatok, sémák.
A kevés időre még annyit, hogy próbálj meg mindennap foglalkozni vele, mert az agy csak úgy tudja intenzíven rögzíteni, pl én csináltam azt, hogy ültem hazafelé, s amiket láttam azt megpróbáltam elmondani angolul. Pl felszállt 4 utas a metróra akik éppen...
Szal minden nap vedd elő pár percre, akár egy hír, 1-2 német zeneszám meghallgatása felirattal, akármi, csak ne heti 1-2 szer foglalkozz vele.
Én fél évig minden nap 2-3 órát angoloztam munka közben/után, s így készültem fel rá, bár tény hogy a v égén már nagyon elegem volt belőle:D
Így "röviden" ezeket tudnám tanácsolni.
Sziasztok!
Én a segítségeteket szeretném kérni! Elvagyok keseredve.
2év kihagyás után újra neki futottam annak,hogy elkezdem tanulni a németet.Egyszerűen hülyének érzem magam hozzá.Megvettem a katedrás könyvet,amiben vannak Telces feladatok.Azokat úgy viszonylag jó aránnyal megoldottam,de most elkezdtem a 10 próbanyelvvizsga német nyelvből b2 könyv feladatait és nem megy...egyszerűen nem.Ti mit és hogy tanultatok?Meg persze miből? Hogy mehetne jobban?
Főiskolán vagyok nappalin,rengeteg órám van és mellette nem mindennap tudom tanulni sajnos.
Magántanárhoz heti 1x járok,bár most az is kimaradt 3 hétig,mert műtétem volt.
Szia!
Én kérhetnék segítséget?
Tippeket és ötleteket az írásbeli sikerességéhez?
És küldenél levelet?
Emailcímem: ditke92@gmail.com
Köszönöm a segítséged!
További ajánlott fórumok:
- ECL középfokú nyelvvizsga
- Az iskolai nyelvtanulás elég a középfokú nyelvvizsga letételéhez?
- Melyik angol középfokú nyelvvizsga könnyebb: Euro, TELC vagy ECL?
- Mennyi idő alatt lehet felkészülni a TELC középfokú nyelvvizsgára?
- Telc - középfokú német nyelvvizsga
- TELC középfokú szóbeli nyelvvizsgádon milyen témakörökről kellett beszélgetni?