TELC középfokú nyelvvizsga (beszélgetés)
Sziasztok, küldtem a prezentációs témákat, annak akitől kaptam email címet, akitől pedig nem kaptam, az küldje nyugodtan. Ezek angol közép nyelvvizsga témakörök..
Én már voltam egyszer ezen a vizsgán, és a prezentációs témáim: nyaralás, amin részt vettél, vagy film, amit láttál mostanság. A szóbeli része meglett, de a szövegértés sajnos nem...
Szia!
Természetesen nem. A TELC honlapján fent vannak a témakörök. Rengeteg féle téma közül ők jelölnek ki kettőt és azok közül kell választanod. Nem ilyen egyszerűek közül,persze ezek is benne lehetnek,de ezen kívül még vagy 30-40 tételcím van ... :S
sziasztok!
25-én megyek német B2-re, még sosem voltam telc-en. A szóbeli prezentáción tényleg a film/könyv/utazás/sport/színház témáakörök egyikét választhatod ki szabadon? tehát elég ha az egyikből készülök fel? köszi
Szia!
hányra lettél beosztva? mikor kaptad meg ? nekem még nem jött semmi :(
Ilyenről még nem hallottam.
Szóbeli prezentáció az gyakran "kedvenc" ... film, könyv, étel, étterem, de akár munka is! Well paid job.
A többi része pedig szervezés, társat kapsz. Tehát ott esetleg elképzelem, de nem valószínű ott sem!!
Inkább az egyetértés, együtt szervezés, együtt rendezés, együtt kitalálás, együtt megvalósítás dolgokra mennek rá. Tehát a típus mondatok, kérdések sok szituációban előhúzhatóak!!
Valaki az előző kérdésemre válasz?
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy van-e lehetőség arra, hogy aki vidéken vizsgázott és sikerült BP-n vegye át a bizonyítványt HAMARABB, mint azt kiküldenék vidékre??
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy mennyi az ideális bekezdésszám a levélnél??
3-4 bekezdés vagy több??
én most kaptam meg a leosztásomat:)
14.15-kor kezdődik elvileg a szóbelim. plusz 2 óra tipródás:)
elvileg már megvan a beszélgetőtárs ilyenkor?
nem rövidítettek semmit,ismerősöm áprilisban volt,minden ugyanúgy benne volt
csupán annyi a dolog,hogy az írásbelid csak akkor lesz sikeres,ha a nyelvhelyesség is együtt megvan 60%
és az írásbelivel kezdenek,utána pedig a hallott szöveg lesz
További ajánlott fórumok:
- ECL középfokú nyelvvizsga
- Az iskolai nyelvtanulás elég a középfokú nyelvvizsga letételéhez?
- Melyik angol középfokú nyelvvizsga könnyebb: Euro, TELC vagy ECL?
- Mennyi idő alatt lehet felkészülni a TELC középfokú nyelvvizsgára?
- Telc - középfokú német nyelvvizsga
- TELC középfokú szóbeli nyelvvizsgádon milyen témakörökről kellett beszélgetni?