Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Teherbeesni Pcos-sal fórum

Teherbeesni Pcos-sal (beszélgetés)

❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
366. Annabel0910 (válaszként erre: 365. - Jsanett)
2009. nov. 3. 10:53
Annyira félek, hogy megfog jönni, nem merem beleélni magam, mert mindíg ilyenkor koppanok nagyot. De azért bízom benne egy picit, hogy nem fog megjönni. Gondolkozom rajta hogy hazafelemenet veszek egy tesztet, de lehet hogy csak várok még vele pár napot. :)
365. jsanett
2009. nov. 3. 10:31

Hello Annabel :)

Lattam a gorbedet, szepen magasan van a hod is meg mindig. :) Az az igazsag hogy nem merek mondani semmit, de azert ilyen szep hogorbe lattan en remenykednek. A barnazas lehet attol, hogy most erte el a pici sejtecske a meh melyebb ereit vagyis jol befeszkelte magat, nem biztos hogy rogton mensire kell gondolni, foleg, ha a hod meg magas. Kitartas! :)))) Drukkolok, hogy most legyen a te idod!!!:))

364. Annabel0910 (válaszként erre: 358. - Jsanett)
2009. nov. 3. 08:01

Szia!

Már hiányoltalak! Örülök neki, hogy nem volt komolyabb probléma és hogy ami volt azt megoldották. Mostmár csak az kellene neked is hogy mejöjjön és hogy újra tudjatok próbálkozni. :) Remélem nemsokára arról tudunk beszélgetni, hogy mikorra várjátok a csemetét. :)) Nekem tegnap kellett volna nem megjönnie, nem is jött, a hőm is szépen fent van. 37-37,1 C de még tesztet nem csináltam, nehogy koppanjak megint. De olvass bele a naplómba és ott megtalálod a görbémet is. Várom majd véleményedet. :)) Puszi neked.

363. jsanett (válaszként erre: 362. - Signorinagabi)
2009. nov. 2. 16:23

Hat gondolom a a hormon-valtozasok miatt nincsen PE a terhesseg alatt, de az a helyzet, hogy nem tudom pontosan...:)

De meg ezt is talaltam terhessegi tesztekre vonatkozoan:

"De a terhességhez az is kell, hogy a megtermékenyített petesejt a méhedbe ágyazódjon. Ez a fogantatástól úgy a 8-12. napon fejeződik be. Csak ekkortól kezdi termelni a tested a HCG nevű hormont, amelynek mennyisége másfél naponta duplázódik. A teszt ezt a hormont ismeri fel, tehát a legkorábban a beágyazódás utántól mutatja a terhességet, de hogy ez kinél mikor történik meg ténylegesen, az eléggé változó. A legtöbb esetben a mensi elmaradásának napján már mutat valamit a teszt, de vannak kivételek előbbről és jóval későbbről is.."

362. signorinagabi (válaszként erre: 360. - Jsanett)
2009. nov. 2. 15:55
Szia, jsanett! köszönöm, nagyon hasznosak az infoid. Akkor ha jól értem, a terhesség alatt nincs peteérés?! Miért? Köszi, a szorítást!
361. jsanett (válaszként erre: 359. - Signorinagabi)
2009. nov. 2. 15:27

Talaltam egy cikket a terhesseg alatti mensirol:

Lehetséges a menstruáció terhesség alatt?

Ha nagyon szeretnél babát, akkor minden menstruációnál ott motoszkál benned a kérdés, hogy vajon nem lehet-e, hogy a vérzés ellenére azért mégis ottvan a baba… Nos, az a helyzet, hogy valóban “megjöhet” a terhesség alatt is, de másként, mint ahogyan azt gondolnád.

“Menstruáció” a terhesség alatt többféle okból léphet fel:

-a fogantatás viszonylag későn történik, ezért a “szokásos” időpontban leválik egy kis darabon a méhnyálkahártya

-a szervezet “emlékszik” rá, mikor kéne megjönnie, ezért a menses időpontjában a megszokott tünetek lépnek fel és minimális vérzés is jelentkezik

-hormonális okokból lép fel vérzés, ami nem “igazi” menstruáció, és nem is teljesen abban az időpontban jelentkezik, hanem az első harmad folyamán bármikor

A terhesség alatt jelentkező “menstruáció” valójában nem igazi (kivéve az első esetet), és mindhárom típusnál a vérzés nem igazi élénkpiros vérzés, hanem inkább barnás, a mennyisége kevés, gyakran csak 1-2 csepp és csak néhány napig tart (vagy a hormonális ok esetén elhúzódhat akár hetekig is). Olyan eset is létezik, hogy valakinek még kétszer-háromszor “megjön” a terhesség első hónapjaiban, valamint azt a jelenséget is sok kismama tapasztalja, hogy az első néhány hónapban azokon a napokon, amikor “meg szokott jönni” jelentkeznek a menses előjelei, hasonlóan fájdogál a hasa, de végül természetesen nem jön meg, hiszen nem volt peteérés, és nem válik le a méhnyálkahártya.

Nagyon fontos, hogy a menstruáció a terhesség alatt nem normális dolog, ha barnázást (akár 1-2 cseppet is) vagy élénk vérzést tapasztalsz, azonnal fordulj orvoshoz! A hormonális problémák ugyanis jól orvosolhatóak gyógyszerekkel, és élénk vérzés esetén is lehetséges még a segítség!

forras: [link]

360. jsanett (válaszként erre: 359. - Signorinagabi)
2009. nov. 2. 15:24

Hello Signorinagabi:o) Jo sok kerdesed van :)

Hat en is mar ki vagyok kepezve PCO-bol, rengeteget olvastam utana ennek a betegsegnek, en is PCO-s vagyok egyebkent.

-lehet olyan, hogy megjön a menstruáció, és mégis terhes az illető? - Igen lehet, en azt olvastam errol, hogy a szervezet "emlekezik" arra az idokre, hogy meg kell jonnie, es olyankor is 'csinalja' mikor igazabol nem kellene, de ez a verzes kevesebb, mint a normalis mensi. (lehet van ennel tudomanyosabb magyarazat is, en ezt olvastam) :)

-Szerintetekezek a mai terhességi tesztek mnnyire megbízhatóak? (ha negatívat mutatnak is ki)?

Szerintem elegge megbizhatoak a mai tesztek. Ha negativ az lehet attol, hogy mondjuk meg korai volt a teszt. Ha nem "bizol benne", a hitelessegeben, ismeteld meg par nap mulva.

-Petefészek körüli szúrófájdalom lehet terhesség jele, vagy csak a sok kis tüsző (cysta) okozza??

Nekem ilyen fajdalmam tuszorepedeskor szokott lenni. Onmagaban nekem a cisztak nem okoznak fajdalmat, csak a mensi marad ki.

Drukkolok, hogy ne jojjoon meg neked s kismama legy hamarosan :)

2009. nov. 2. 15:09
Sziasztok! Köszönöm a hozzászólásodat nicolette02. Remélem tényleg amiatt van a hízás. Azt szeretném még kérdezni, hogy lehet olyan, hogy megjön a menstruáció, és mégis terhes az illető? Ill. az lehet, hogy a PCOS okozza a menstruáció késését? Kérdésem lenne még szerintetek miért nem javasolt a kávé és a fekete tea fogyasztása teherbe esés előtt, terhesség alatt? Szerintetekezek a mai terhességi tesztek mnnyire megbízhatóak? (ha negatívat mutatnak is ki) Egyébként 6-án kellene megjönnie, bárcsak ne jönne meg, és bárcsak baba miatt....!:) Petefészek körüli szúrófájdalom lehet terhesség jele, vagy csak a sok kis tüsző (cysta) okozza??
358. jsanett
2009. nov. 2. 10:45

Sziasztok Lanyok.

Reg jartam erre. :)

Szia Annabel, hogy vagy? Hol tartasz mostansag?

Hat nalam megvolt a laparoszkopia....Szerencsere nem talaltak nagyon nagy bajt, csak kisebbet (endometriosis-os foltokat, amit viszont le/ki egettek). Most varom/varnam a mensimet, de nem akar jonni... (pedig verzes meghozot is beszedtem)...

357. nicolette02 (válaszként erre: 355. - Signorinagabi)
2009. okt. 29. 13:32

Kedves Signorinagabi!

Az előző hozzászólásodra szeretnék válaszolni, én is küzdök a súlyproblémáimmal és sztem a PCOS miatt lehet hízni. Én személyes tapasztalatom az volt, hogy a terhességem első hónapjában fogytam. De persze mindenki más és akár a terhesség jele is lehet a hízás. :-) Drukkolok

356. Annabel0910 (válaszként erre: 354. - Nitka)
2009. okt. 28. 11:51

Szia!

Persze hogy él csak én is ritkán írok, mivel senki sem néz be mostanság! Örülök, hogy csatlakoztál és drukkolok a babához! Megosztanád velem hogy milyen kezeléseken estél eddig át?

2009. okt. 28. 11:33
Sziasztok! Nekem is PCOS-em van, és nem kezdett el a nőgyógyászom semmilyen gyógyszeres kezelést. Szeretnék én is kisbabát. szerintem azért, mert állítólag, mikor a ciklus közepén a UH-on megnézte tán még van valamelyest peteérésem. Próbálkozunk mi is. Az az érdekes, hogy én 6 hónapig szedtem a Cypromixet, és most (szept.-ben), hogy abbahagytam, napra pontosan jött meg a mensi "sajna". Szóval nem lettem terhes, viszont nagyon érdekes ez a pontosság. Mivel elvileg ugye a PCOS egyik tünete is a rendszertelen menzesz, na meg általában fog.gátló abbahagyását követően legtöbb esetben késik a mens., akkor is ha nem terhes az ember lánya. Nálatok volt hasonló eset? Ja, még egy kérdés: Szerintetek ha 4 nap alatt majdnem 1 kg-t híztam (semmilyen különösebb nagyobb kajálás, átlagos testmozgás mellett)lehet jele a terhességnek vagy csak a PCOS okozza?
354. Nitka
2009. okt. 28. 10:32

Sziasztok Lányok! Remélem még él a fórum... :) Becsatlakoznék... szintén PCO... 1 éve próbálkozunk babával...eleddig sikertelenül... :(

De most... talán... :)

2009. okt. 21. 17:12

Sziasztok lányok!

Szeretnélek megkérni titeket, hogy szavazzatok az én életem értelmére Fannikára.

[link]

ezen a linken lehet szavazni a 6 sor középső babája.

Köszönettel: egy pcos anyuka

2009. okt. 19. 15:56

Sziasztok lányok!

Huh, de régen voltam már itt. :( Kivel miújság? Hogy álltok a babával? :))

Puszi mindenkinek!

351. nicolette02 (válaszként erre: 349. - Mágneske)
2009. okt. 5. 19:59

Szia! Én szintén ugyanebben a cipőben járok a kislányom 7 hónapos. Az hogy szoptatás alatt nem lehet teherbeesni ez nem igaz, hiszen a peteérés előbb van mint a mensi úgyhogy bármikor teherbe lehet esni. Jó példa erre a kishugom, így csak másfél év van köztünk. Anyukám is pcos-es és rám 4 évet vártak a tesóm meg egyből jött. :-)

Visszatérve én is most megyek vissza az endokrinológiára, hogy rendbehozzam a szervezetem mielőtt ismét babát vállalunk. Titkon már én is tervezgetem a kistesót. Én úgy tudom a meforalt lehet szedni a szoptatás közben is, de lehet hogy nem jól tudom. Most kezdtem újra az arwen tornát ami kifejezetten a női szerveket átmozgató torna így stimulálja a méhet. Én most ezzel kezdtem és aztán jöhet a gyógyszeres kezelés. Szorítok nektek hogy meglegyen a kistesó. Üdv

350. Annabel0910 (válaszként erre: 349. - Mágneske)
2009. okt. 2. 16:34

Szió!

Gratulálok a babádhoz!!!

Én úgy tudom, hogy amíg szoptatsz, addig nem lehetsz terhes. Tehát válaszd le a picilányod, ha már picitesót akartok neki! :) Sok sikert kívánok neked!

2009. okt. 1. 11:28

Sziasztok!

2007 decemberében nálam is diagnoztizálták a CPOS-t, fel is írt a doki gyógy szeres kezelést amit januárban kellet elkezdjek. De januárban már nem volt miért elkezdjem mert kiderült, hogy terhes vagyok. Nagy volt az öröm a doki azt mondta, hogy ez csak egy kóbór petesejt lehetett. Sára lányom szeptember 5-én töltötte az 1 évet. Nagyon szeretnánk neki kistestvért minnél hamarabb, hogy ne legyen nagy a korkülömbség. Tudok-e arról valamit, hogy ilyenkór mit lehet tenni... mivel még szoptatok gondolom gyógyszeres kezelésről szó sem lehet. Ha valaki hasonló helyzetben van vagy volt örülnák ha tudna nekem egy kis infóval szólgálni, hogy akkor most mit is kéne csinálnjak. Előre is köszike.

348. c0048dfb7e (válaszként erre: 347. - Annabel0910)
2009. szept. 21. 12:24

Hát igen nem tudjuk, hogy mi miért van.

De szomorú, hogy egyre több és több pár küzd meddőséggel.

347. Annabel0910 (válaszként erre: 346. - C0048dfb7e)
2009. szept. 21. 10:15

szió!

Sajonos valami mindíg közbeszól nektek is ahogy látom. Nem tudom másnak miért jön össze úgy hogy nem is akarja, ők csak úgy kapják, másnak meg éveket kell várni, szenvedni egy picibabáért. Sajnos ez van nálunk is.

346. c0048dfb7e (válaszként erre: 345. - Annabel0910)
2009. szept. 21. 09:32

Szia!

Nem most ment el, hanem a tavasz végén.

De a doki azt mondta, hogy jó jel, mert a hormonok dolgoznak, és a párom sem reménytelen.

De a páromnak hol van elég spermaszáma hol nincs. De, hogy ez mitől van, azt csak a jó ég tudja.

Most szedi a Maca Vibét. Szóval reménykedünk, mert az én hormonjaim most már jók. A doki szerint most már megmaradna a baba. De most a páromon múlik.

345. Annabel0910 (válaszként erre: 344. - C0048dfb7e)
2009. szept. 21. 07:38

Szia!

Köszi a támogatást. :) és azt is hogy felvettél kedvencek közé. :) Már igazán Én sem tudom mi van velem, feszül a cicim és állandóan felvan puffadva a hasam. A tesztet meg nem reggel csináltam, hanem délután és hát ugye ez is befolyásolja, meg mondta a doki hogy csak most a héten csináljam, de nem bírtam ellenállni a kísértésnek és persze hogy negatív lett. Őszintén sajnálom, hogy elment a babád. Remélem mihamarabb sikerül megint babásnak lenned. :) Én meg reménykedem tovább, hátha nem csak kamuk a jeleim. :) Pusy

2009. szept. 19. 08:14

Kedves Annabel!

Nem lehet, hogy túl korán csináltad a tesztet.

Nekem is volt negatív tesztem, és mégis terhes voltam, aztán sajnos pár hét eltelte után a kórházban kötöttem ki, mert elvetéltem.

Vagyis már nem vigyáztam magamra annyira, hiszen, negatív volt a teszt, és emeltem.

Várj még.

2009. szept. 19. 03:56

Kedves Annabel!

Felvettem a naplódat én is a kedvenceim közé.

Őszintén sajnálom a negatív tesztet. :(

342. Annabel0910 (válaszként erre: 341. - C0048dfb7e)
2009. szept. 16. 15:48
Persze, kell is azt mondta a doki, meg én sem szeretnék több 10 kilót még felszedni, így is van rajtam felesleg. Köszönöm , hogy ilyen aranyos vagy. Igazán jólesik a támogaatás! :)
341. c0048dfb7e (válaszként erre: 337. - Annabel0910)
2009. szept. 16. 12:17
Tartod a diétát?
340. c0048dfb7e (válaszként erre: 338. - Annabel0910)
2009. szept. 16. 12:16
Imádkozni fogunk értetek! Mármint azért, hogy megmaradjon, és egészséges legyen, na meg persze te is!!!!
2009. szept. 16. 08:26
javítás:biztos-e
2009. szept. 16. 08:25
Még nem nagyon tudom elhinni hogy sikerülhetet.. Olyan hihetetlen :) Kicsit félek is hogy bizos-e és ha igen akkor minden rendben legyen végig.
337. Annabel0910 (válaszként erre: 336. - C0048dfb7e)
2009. szept. 16. 08:24
Köszi szépen, de még nem merem nagyon elhinni, de bízom benne hogy meg is marad. Jajj most bekönnyezett a szemem. :)) De azért jólvagyok csak ne éreznék mindent ilyen élesen, mert kicsit kavarog a gyomrom. :)
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook