Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Teherbeesni Pcos-sal fórum

Teherbeesni Pcos-sal (beszélgetés)

❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
426. PcOs (válaszként erre: 425. - Annabel0910)
2013. jún. 3. 09:04

Szia!

Olvastam a beírásodat ide,és a :

Most derült ki, hogy PCO-s vagyok. Ki tud róla valamit? Lehet még gyerekem? (Teherbeesés)

A rovatban,írtam is hogy nálam mi állította be a menstruációmat! :)

Akik ezzel küzdenek,azokat kérem menjenek bele

ebbe a rovatba ezen a fórumon és olvassátok el hogy nekem mi szüntette meg a rendszertelen menstruációmat! :) és plusz vitaltást erőnlétet

adot nekem ez a növény! :)

2010. nov. 19. 10:49

sziasztok4

Örülök, hogy még él a fórum. Mondjuk ezért is hoztam létre, hogy éljen és segítsük egymást. :)

Szóval olvasgattam itt, hogy párótoknak rendezetlen a ciklusa és szerintem próbáljátok ki ti is a barátcserje kapszulát és a palástfű és cickafark teakeveréket. Nekem a tea rendezte úgymond a ciklust,de amint abbahagytam ismét felborult. Most kezdem el szedni a barátcserjét és állítólag ez is rendbeteszi a dolgokat odabent. Remélem hamarosan valóraválik mindannyiunk álma és hamarosan lesz babánok!

Üdv: Annabel0910

2010. nov. 16. 17:07

Sziasztok!

Én 3 évig orvosról orvosra jártam, volt 2 inszeminációm..és most derült ki hogy inzulin rezisztenciám ill pcos-em van:(..de nekem van menstruációm(pontos, csak rövid és kevés)..van peteérésem is és nincs cisztám,túlsúlyos sem vagyok( a sok kezelés miatt feljött 10 kg, de még így is csak 62 kg vagyok)..a hormonértékeim is normálisak..egyedül a terheléses inzulinom 40-50 körüli terhelés után( 0 percnél normális)..szerintetek ez tényleg az?..engem most diétára fogtak, még nem kaptam gyógyszert

2010. aug. 25. 11:15

Sziasztok!

Nekem is policisztás a petefészkem viszont nincs inzulin rezisztenciám. De a prolaktinom enyhén emelkedett volt. Arra most már szedek gyogyszert. viszont nincs spontán peteérésem a menzeszeim változoak de általában 40 nap körüliek. Jó ideje szeretnénk babát. Mivel nincs peteérésem ezért nem sokára elkezdek egy fogamzásgátlót szedni, ugy tudom az a pcot helyre hozza és szpéen elökésziti a méhemet és petefészkeket a stmuláciora. Tudtok valamit erröl a fogamzásgátlóról? Szedte valaki igy stimuláció elött?

422. Tündi786 (válaszként erre: 420. - Simon81)
2010. aug. 23. 18:19

Szia!

Az előző hozzászólást, ha elolvasod, talán találsz benne hasznos információt. :)

Én a Merckformint szedem 1 hónapig, és semmi mellékhatás nem jött ki rajtam, pedig sokan panaszkodnak, hogy van bajuk tőle...

Meg azt mondta a dokim, hogy segíthet abban, hogy a menstruációt beállítsa, hogy rendszeres legyen. :) És az azért jó dolog, nem de! :)

Remélem tudtam valamit segíteni! :)

421. Tündi786 (válaszként erre: 419. - Angelfly)
2010. aug. 23. 18:12

Szia!

Terhelése cukor vizsgálatra jobban jársz, ha beutalóval mész, mert így ingyenes.

Kérj az orvosodtól, ha jársz valamelyik Meddőségi központba, akkor az ottani orvosodtól, ha nem, akkor szerintem a nőgyógyászodtól.

Fontos, hogy megcsináltasd!

Nem is értem, hogy hogy szedhetsz így ilyen gyógyszert, ha nem is volt terheléses cukor vizsgálatod?

Vagy lehet, hogy lemaradtam valamiről és más ilyen jellegű vizsgálatod volt és akkor írtak ilyen gyógyszert Neked.

Nekem is pco-m van, és egy kicsit magas a cukrom, erre szedek Merckformint 1 hónapig, és ha minden rendben lesz, kezdjük az első inszemet. :)

420. Simon81
2010. aug. 23. 12:50

Sziasztok! Én új vagyok, és még csak olvasgatok itt a fórumon. Hasonló szituban vagyok én is, PCO-s gyanus vagyok. :-((

Valaki írjon már valami pozitívumot is erről a Metfominról vagy Meforálról! Ez állítólag egy nagyon szuper gyógyszer.

Ugye vannak pozitív történések is?

2010. aug. 5. 09:39

Sziasztok! Szeptemberben lesz egy éve, hogy próbálkozunk. Március óta szedem a meforalt. Azóta 2X volt vérzésem, mármint szeptember óta. Fogynom nem sikerült. Egy hónapja kezdtem el szedni a barátcserje kapszulát, aminek hatására megjött a vérzésem, ami 14 napig tartott...

Most már teljesen el vagyok keseredve.. Valakinek valami ötlete? Tavaly kértem időpontot meddőségi kezelésre, és most kell visszamennem majd UH-ra novemberben. De terheléses vércukorszint vizsgálatot sem csináltak. Mit tudok tenni?

Előre is köszi...

418. maya185 (válaszként erre: 417. - Mandulacska2)
2010. júl. 5. 11:09
Hát jövőre akartunk belekezdeni a babaprojektbe, de mivel az orvos azt mondta, hogy így lehet, hogy nehezebb lesz, így már most ősszel nekiállunk
417. mandulacska2 (válaszként erre: 416. - Maya185)
2010. júl. 1. 11:09
Te most szeretnél teherbe esni, vagy csak tervezitek? Neked mit mondtak az orvosok, hogy mennyire nehéz így?
416. maya185
2010. jún. 30. 15:57
Ráadásul a mensim is rendszeres, csak hát nem tart tovább 1,5-2 napnál.
415. maya185
2010. jún. 30. 15:56
Hát én már nem is tudom mit gondoljak. Mert pl hormonvizsgálaton nekem minden oké volt. Sőt minden vizsgálat eredménye volt, egyedül csak rákszűrésen látszottak a kis ciszták. Ráadásul azért nem értem, mert most 20-30 ciszta van kb, viszont október végén a rákszűrésen még semmi nem látszott. Vagy csak állami rendelőben ennyire lesz@rják
414. mandulacska2 (válaszként erre: 413. - Maya185)
2010. jún. 30. 10:32
Szia. Elvileg a fogamzásgátlók között van olyan, ami több női hormont tartalmaz, pl. nekem a Dianet ill. Minervát (mindkettő ugyanaz a hatóanyag) kellett szednem. Mivel PCOS-nél ill. PCO-nél jellemző a magasabb tesztoszteron szint (férfihormon), ezét ezeket kaptam.Cukorbetegség a PCOS-nél jöhet elő, mivel ez egy anyagcserezavar vagy mi. hajlamosabb lehetsz rá. De elvileg ha odafigyelsz az életmódodra, rendszeresen mozogsz, elkerülhető. Viszont ha abbahagyod a fogamzásgátlót, nem biztos, hogy azonnal teherbe esel, mivel kell idő, mire kiürül a fogamzásgátló a szervezetedből. Tudtommal minimum három hónap, de van, hogy több. Nekem is van más betegségem, emiatt nekem is gond lesz, gyógyszerátállítás ,stb. De reméljük minden rendben lesz.
413. maya185
2010. jún. 30. 08:54

Nekem az orvos csak fogigátló változtatást csinált. Valamit magyarázott, hogy ettől jobb lesz, de ha abbahagyom, gyorsan kell a babának nekiállni.

Egyébként jól tudom, hogy cukorbetegséget is okozhat? Ráadásul én még rosszabb helyzetben vagyok, mert másfajta betegségem is van, gyógyszert is szedek rá, és baba előtt még neurológussal is egyeztetni kell majd :(

Szóval nem túl fényes a helyzet

2010. jún. 29. 17:26
Hát remélem, nem kell majd sokat várni a babára. így is olyan nehéz összehozni mindent, hogy egyáltalán babát tudjunk vállalni, mire nekiállunk, addigra meg nem akar összejönni, az nem lenne jó. Tiszta stressz az egész. :(((
2010. jún. 29. 15:30
Lányok! A pcos nem zárja ki teljesen a terhességet,csak nekünk kicsit nehezebben jön össze a baba mint egy átlag nőnek. Sajnos tudom, hisz már kétéve várunk rá.....
410. Annabel0910 (válaszként erre: 409. - Mandulacska2)
2010. jún. 29. 15:29
Szia! Nekem addig minden ok volt míg abba nem hagytam a fogigátlót, utánna hol volt hol nem mint a mesében. Most szedem a metet és így meg meg jön, igaz néha átcsúcsik másik hónapba, de legalább van. Néha kitolódik egy egy ciklus akár 60 napra is. Ez van ilyen szemét betegség ez a pcos.
409. mandulacska2 (válaszként erre: 408. - Maya185)
2010. jún. 29. 15:26
Szia. Nekem is ugyan ez a helyzet. Nekem is csak a jobb policystás, de lényegében sose tájékoztatnak, hogy ez mit jelent. Én is pánikolok, hogy nehogy ne lehessen majd gyerekem. Én azt olvastam, hogy ez menstruációs zavarral jár. NEkem most minden oks eddig, de korábban volt probléma. Ki tud erről valamit?
408. maya185
2010. jún. 22. 09:28

Sziasztok!

Nég új vagyok itt, és számomra ez a betegség is teljesen új. Ahogy látom, Ti értetek már hozzá. Tudtok segíteni abban, hogy ha simán PCO-t írt a doki a leletre, akkor az jobb, mint a PCOS? És sima PCO-val nem kell annyira aggódnom amiatt, hogy nehéz teherbe esnem? Vagy hogy esetleg csak lombikkal sikerülhet? Köszi előre is a válaszokat!

407. liliomfa (válaszként erre: 406. - Mrs_soprano)
2010. jún. 19. 10:21

Szia!

Köszönöm a választ, és gyors megnéztem a leleten, és igen én voltam figyelmetlen, mert PCO-t ír. De jó azért, hogy leírtad, hogy mi is a különbség. Most kell majd visszamennem, remélem rendben leszek.

Köszi a segítséget. :-)

406. mrs_soprano (válaszként erre: 405. - Liliomfa)
2010. jún. 9. 14:58

Kedves liliomfa!

Olyan nincs hogy PCOS-ed van de csak jobb oldalt.A PCOS egy komplex inzulinrezisztenciával társuló hormonbetegség, ami a sok tünetei mellet policystákat okoz az ovariumban.

Olyan van, hogy PCOS-el éppen jelenleg nincs csak jobb oldalt cystád, de attól még rendszer nem "működik"...ez van sajnos.

Viszont van olyan betegség, hogy PCO.

A PCO policystás ovariumokat produkál, de nem áll mögötte inzulinrezisztencia vagy súlyosabb hormonzavar.Ez "egyszerű" cysta az ovariumban ami vagy felszívódik, vagy kipukkan.

Mindenképpen menj el egy endokrinológus szakorvoshoz, mert ha PCOS-ed van valóban, azzal a nőgyógyász az ég világon simmit nem tud kezdeni.

El kell menj terheléses cukor vizsgálatra(kiírja a háziorvos), meg csináltatnod kell egy teljes hormonpanelt(ezt a nődoki írja ki).

Remélem segítettem neked, sok sikert, üdv

2010. máj. 5. 12:02

Sziasztok! Benéztem hozzátok,mert sajnos engem is érint ez a téma. a legutóbbi vizsgálaton mondta a doki, hogy Pcos a jobb oldalon, én meg csak néztem, mert azt sem tudtam miről beszél. Utánaolvastam ennek több helyen, de azt még mindig nem tudom, hogy ha a bal oldal jól működik, akkor mi a helyzet?

Szép napot mindenkinek!

404. signorinagabi (válaszként erre: 402. - 08e46ada5d)
2009. dec. 5. 22:53
Köszi szépen!!!!
2009. nov. 26. 15:00

Sziasztok!

Örülök neki hogy mostanában ennyire élénk a fórum. :) Remélem mindenki ép és egészséges és szépen haladtok a babásodás irányába.

Sok ölelés és puszi nektek!

2009. nov. 20. 13:29

Hát, én sajnos nem vagyok túl 2 rózsaszín csíkon, sőt, jövőre lombikra megyek, de remélem, egyszer én is a dupla csíkosak táborát fogom erősíteni, Neked is drukkolok hozzá. :)

Jelet úgy tudsz küldeni, hogy felmész az illető adatlapjára, és ott rákatt a jelre.

Ugyancsak az adatlapján tudod a kedvenceid közé felvenni (kipipálod). Ha a naplója érdekel, akkor azt az adatlapján az Inetraktivitás fül alatt találod meg, ha ott rákatt a címére, kedvencnek tudod a megnyíló napló fejlécében jelölni. (szintén pipával)

2009. nov. 20. 11:06
Tudnátok segíteni, hogy lehet jelet küldeni, és felhasználót kedvencek közé tenni? Pedig egyszer már küldtem jelet is, de nem tudom már hogy hogyan.
2009. nov. 20. 10:59
Köszi Kekmeggy! Végre vége a mensinek, és lehet aktivizálni magunkat:))) Örülök, nektek, akik már 2 rózsaszín csíkon túl vannak! Remélem én is közétek fogok tartozni, ha összejönne ... a közeljövőben...
399. 08e46ada5d (válaszként erre: 398. - Signorinagabi)
2009. nov. 20. 09:38

Nálunk is másfél hét volt kb.

A spermiumszámot, -mozgást gyorsan meg tudják nézni, de a bacikat sokszor hosszabb idő, ezért kell rá várni.

2009. nov. 20. 08:46
Megkérdeztem az Andrológián, hogy mennyi idő alatt lesz (spermavizsg) eredmény, azt mondták, 2 hét. Nálatok is ilyen hosszú volt? Vmi tenyésztést emlegetett a hölgy.
2009. nov. 19. 16:52
Igen, lehet, persze.
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook