TCA hámlasztás és TCA cross- hegekre, foltokra, öregedésre (beszélgetés)
Ja és még valami....
Kövezzetek meg érte :),de felszántottam az arcomat 10 nappal a TCA után.
Csak 0,5-ös dermarollert használtam, nem nyomtam rá olyan erővel,mint máskor.
A kettő együtt csodákat művelt, utoljára 18 évesen volt ilyen feszes és folttalan :)
Nem tudom,hogy ez maradandó lesz e, egyenlőre örülök az eredménynek :)
Azt tervezem,hogy hetente egyszer átszaladok majd ezzel a kis méretű rollerrel az arcomon....
Nem egészen a kézfejemnél van a folt, hanem ott a csukló-kézfej határán, másképp nem tudom leírni :D :D :D
Pont rá tudom húzni a pulcsit....
Az elmúlt két évben én sem voltam túl sokat napon,mert napallergiám lett :( ,tehát az elméleted nálam is működhet....
Annyira nem zavar,hogy ott van, nem olyan nagy a hámlasztott terület.
Hálát adok a jó Istennek,hogy ez nem az arcomon történt,mert akkor biztosan megőrülnék :)
Persze :)
Egyébként még hosszú ujjú pólóban járok :), fázós vagyok, úgyhogy nap még nem látta a testemet idén :D
Sziasztok Csajok!
Csak egy kis észrevételt szeretnék veletek megosztani.
Mikor hámlasztottam az arcomat a kézfejemre is kentem belőle 2 rétegben.
Az arcom lehámlott,eltűnt a pirosság,teljesen visszaállt a régi rend.
A kezemen viszont lett egy barna folt,olyan májfolt szerű...
Ott is lehámlott stb. , minden az előírásoknak megfelelően történt,mégis keletkezett egy halvány barna foltocska.....
:-)
úgyis mindig olyan felsőket hordok, ami nyakig ér, h a dekoltázst tudom hámlasztani ....:-)
Vajon hol van olyan pontja a dekoltázsnak, ahol bizonyos szögből a nyak nem képez árnyékot????
Te gyökér!:))
OFF:
Ebben egészen más állásponton vagyunk, én kizárólag akkor "méredzkedem", ha már minden befolyásom alatt álló körülményt a kezemben tartok, és még úgy is akad a motor. Nem vagyunk egyformák. Sztem a küzdelem klassz dolog, de a dagonyázás egyszerűbb sajnos.:)
Örülök, hogy vére találtál megfelelő szakembert. Mi az az MM?
ON:
Ezek szerint a skinpeelshop szajréval nincs gond, a hiba a rusnya pofámban mutatkozik ismét, ami a foltosodást illeti, remek. Sztem a dekoltázson nyugodtan tehetsz egy próbát, de igyekezz olyan ponton tesztelni, ahol a nyakad amúgy is árnyékot képezne, így ha foltosodik, nem lesz feltűnő.
Én egyelőre hagyom a savakat, most marad a földművelés,újra beizzítom a rollert, de most nem engedek a rendszerességből, és hangulatingadozásoktól függetlenül szántom a földeket! Tudni akarom, nemcsak elhinni, hogy a föld kerek!(Akarom mondani a szöveteim emberi szövetek?):)
Hajrá Csajok, vigyázzatok magatokra, és a fényvédővel kötött frigyet vegyétek komolyan!....míg a halál el nem választ!:)
Szia Bella!
Nem lett foltom, egy darab sem :)
Sőt,ami volt az is eltűnt :)
Alapozó nélkül eddig ki sem tettem a lábam az ajtón.
Annyira foltmentes lettem,hogy ma úgy jöttem el dolgozni,hogy egyáltalán nem tettem magamra semmit :)
Remélem ez nem csak egy átmeneti állapot,hanem tartós eredmény :)))
Így utólag bele gondolva már nem bánom,hogy hámlasztottam,de ettől függetlenül nem szeretném újra használni,a korábban leírt indokok miatt.
Megpróbálom majd dermarollerrel fent tartani a jelenlegi állapotot,remélem elegendő lesz :)
Off:
Réka, ez sajnálattal olvasom. Lehet, hogy problémáid hátterében éppen vmilyen egészségügyi probléma áll. A hormonok durva dolgokat tudnak ám csinálni a foltoktól a szőrökön kersztül a rosszulléteken át a depresszióig :-))
Szóval én bíztatlak továbbra is, hogy menjél el, egy rutinvizsgálatot megér. Ha más nem, a háziorvossal vetessél le hormonokat.
Engem most az MM-ben rendesen elláttak, végre :-) Úton a gyógyulás, de meg kellett küzdeni érte! ha kell tanács, írj:-)
OFF:
Szia Bella!
Nem, lemondtam az időpontot, semmi értelmét nem látom jelenleg a kivizsgálásoknak. Először talpra kell állnom minden tekintetben, minek a szervezetem reakcióit, munícióit kutatni, amíg nem tudok megfelelő körülményeket teremteni a zavartalan működéséhez. Sztem csak akkor érdemes vizsgálódni, amikor már egyértelműen kijelentheted, hogy nem te vagy az akadálya a gépezetnek, és még mindig fennáll a probléma. Addig haszontalan.
Örülök, hogy végre te is átküzdötted magad a napos oldalra, még a végén elhagysz minket, mivel már nem lesz okod a földművelésre! Bár ha jönnek az eredmények, még nagyobb a lelkesedés...:)
Csajok, ez a tca a szobafogság miatt nem annyira népszerű.
Én ma napoztam :-) Nagyon erős volt a nap, s mivel a bátyám azt hitte, hogy fehér harisnya van a lábamon, már én is úgy döntöttem, hogy picit kidugom magamat a napra, mert különben azt hiszik, h félholt vagyok :-))
Én már szedem a b5-öt, egyre többet, talán mintha tényleg hatna,de még kevés idő telt el.
Niki, te nem lettél foltos? Mert még a dekoltázsomon lehet, h megkockáztatok egy tca-t, ha nem lettél foltos :-))
SIkerült rájönnöm, h valszeg azért vannak a foltjaim, mert nagyon magas az ösztrogénem. EZ eddig fel sem tűnt :-)) A ciklus 2. felében a max érték 3x-osa :-( EMiatt vannak a foltok...úgyhogy most arra is elkezdtem szedni a magnéziumot :-)) Egyszer csak rendbejövök :-))
Még egy-két szántást beiktatok, jövő héten talán,de vészesen közeledik a nyár....
:)))
na igen, irritációnak tesszük ki vele a bőrt eleve, főleg egy frissen hámlasztott bőrt. én utólag nem is csodálkozok hogy ilyen sok időt vett igénybe a regenerálódás, egész nap sütök. még mindig nem vagyok egész biztos abban hogy elbirna még egy savazást, szerintem várok még egy, de lehet két hónapot is. nagyon óvatos lettem, biztos ami biztos :)
Persze, mehet.
Sütés közben?:)))
Gőz fölött, sütő mellett, hámlasztástól függetlenül kipirulunk, az lenne meglepő, ha fal fehér maradnál a komplett vasárnapi ebéd elkészítése alatt!:)
Remek Niki, örülök, hogy sikeresnek bizonyult a bevetés!
Sztem 1 hónap múlva mehet a szántás, de kizárólag abban az esetben, ha 24 órás fizikai fényvédelmet tudsz biztosítani az arcbőrnek, különben meggondolatlanság már ilyenkor a földet művelni.
Kben én is nagyon sok hasznos információt köszönhetek a fórumoknak, ezt mindig ki is hangsúlyozom, ezért fontos, ha van rá kapacitás és kedv, akkor leírjuk a tapasztalatainkat!
És még valami :)
Nagyon-Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a biztatást, a sok jó tanácsot és,hogy tartottátok bennem a lelket!!!!!!!
Végtelenül hálás vagyok Mindenkinek!!!!
Örülök,hogy a tagja lehetek ennek a kis közösségnek!!!!!!!!!!!!
<3 <3 <3
Sziasztok!
Mára lehámlottam teljesen.
Az arcom már csak nagyon halványan rózsaszín.
Összességében szebb lett a bőröm, a régi pattanás utáni foltokon,apró kis hegeken javított és egyenletesebb lett a bőrfelszín is.
Aki bele vág vegye fontolóra,hogy ez a kezelés néhány napos otthon tartózkodást igényel.
Azt hiszem számomra ez volt a legnehezebb.
Állandóan jövök-megyek és lelkileg talán az viselt meg a legjobban,hogy 3 napig a sötét szobában kuksoltam :)
Ma már kimerészkedem,természetesen fényvédővel.
Nem szeretném senkinek el venni a kedvét,mert valóban hatásos,szemmel látható a változás,de tekintettel arra,hogy én folyamatosan pörgöm nem fogom többet használni.
Most a regenerálódási idő alatt, megpróbálom belülről táplálni a bőröm.
Bella javaslatára beszereztem a pantoténsavat, ma már el is kezdem szedni.
1-2 hónap múlva pedig újra neki látok a dermarolleres kezelésnek, nálam az a number one :)
Ezért jutányos áron eladásra kínálom, a 20%-os TCA savamat,illetve a 24%-os Anaconda Biopeel AHA intenzív szérumomat.
A TCA-t összesen két alkalommal használtuk,én is innen a fórumról vásároltam, az Anaconda savat egyszer használtam.
Akit érdekel, priviben írjon :)
Szia!
Én is a skincaretől rendeltem 20 %-os.
Dóra
Szia Réka!
Igaz én csak a 20 %-os mandulasavat meg 20 %-os glicolt szeretném elkezdeni minnél előbb. Ősszel nagyon gyengének bizonyult a próbánál nincs nagy gyakorlatom. Mivel gyengének tartom fontos a közömbösítőt a sav után felkenni amit kaptam hozzá.
Dóra
Active solutons mind a kettő.a
Szia!
Niki szerintem tul locsolod, csupán szeretetből.
Én imádom a bazsalikomot, most jöttem rá az viszont imádja a vizet, mostanába minden nap adok neki.
Van olyan nap hogy kipróbáltam 1 bögrével felszívott. Már csak félbögrével adok, meg figyelem nehogy kipurcantsam.
Dóra
Igen,arra gondoltam :),bár nekem nincsen sajnos kertecském,de egyszer hoztunk haza egy kisebb darabot és balkonládában szépen elszaporodott :)
Én nem tudom,hogy az aloe vera miért nem marad meg nálam.
Mert egyébként minden szépen növekszik.
Vannak magról termszetett palántáim,csíráim,mikulás virág,citromfa stb. és gyönyörűek.
Az aloe nem szeret engem :D
Mindegy,akkor marad a jól bevált kókuszolaj,annak legalább fincsi az illata is :) és, ami a legfontosabb pattanást sem okoz :)
Helyi gyulladásra, rövid távú, fél-egy órás pakolásként sztem működhet. Én az aloéval vagyok így, hosszú távon, akár egész napos "viseletként" kérgesre szárítja a bőröm, de maszkként, rövid időre a bőrön hagyva alkalmas megnyugtatni a bőröm, sőt az unokaöcsém sebesre kidörzsölt hónalját is szépen rendbe szedte egy éjszaka alatt.
Kísérletezni érdemes, mert a hatóanyag benne van, csak az ideális felhasználási módot szükséges megtalálni.