Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Szülés utáni depresszió 2014 fórum

Szülés utáni depresszió 2014 (beszélgetés)

2014. jan. 19. 22:33
A topik indítójának pedig érdemes volna szakorvoshoz menni(veszíteni való nincs,de segíteni is csak annak lehet,aki engedi).
66. 19809db11e (válaszként erre: 63. - Mazsinka)
2014. jan. 19. 22:30

Sajnos ilyen is van...

Lehet küzdeni a depresszió ellen(mert kell is) de a gyógyulás lassú folyamat.

A leghatásosabb módszer a gyógyszeres és egyben terápiás kezelés.

65. Toprengo (válaszként erre: 61. - D2d5bb5db4)
2014. jan. 19. 21:33

Nem csodálom, hogy meg sem szólal.

Őszintén remélem, jobban érzi magát, mint én 5 éve.

2014. jan. 19. 21:31

Az, hogy a topikindítónak depressziója van, vagy sem, szakorvosok eldöntik.

Egy biztos, nem érzi jól magát a bőrében, úgyhogy nem a legszerencsésebb belerúgni.

Mazsinka te amúgy átélted bármelyiket is azok közül amikkel példálozol?

63. Mazsinka (válaszként erre: 62. - 19809db11e)
2014. jan. 19. 21:27
Genetikai hajlam: igaz. Barátnőn anyja, nagyapja és nagynénje is az.
62. 19809db11e (válaszként erre: 44. - Mazsinka)
2014. jan. 19. 21:19

Én 6 évig dolgoztam a pszichiátrián.Tudom miről beszélek.

Az emberek többsége orvosilag nincs diagnosztizálva,de mert csak nem fordulnak orvoshoz!

A depresszió genetikai hajlam is lehet.

A depresszió nem válogat.

Örülj neki,ha téged ez elkerül.

2014. jan. 19. 20:58

Észrevette valaki,hogy a kérdező meg sem szólal? A tüneteit sem meri elmondani, úgy lerohanták-tuk.

Legaláb meghallgattuk volna. Legközelebb ily komoly témához csak másnap szólok hozzá.

60. Mazsinka (válaszként erre: 59. - Toprengo)
2014. jan. 19. 20:11
Hajrá.
59. Toprengo (válaszként erre: 48. - Mazsinka)
2014. jan. 19. 18:44

Nem vagyok szakértő, csak egy anya, aki átélte a szülés utáni depressziót, így hozzá tud szólni a témához.

Te nem élted át, és a hozzászólásaidból látszik, hogy nem tudod, milyen témához szólsz hozzá.

Szóval aki felvagdossa az ereit, az csak rinyál jó dolgában, igaz?

Van egy számomra nagyon fontos személy, akit én találtam meg vérző karral. Meg akart halni, mert magára maradt a problémáival egy nagyon nehéz helyzetben. Alig tudtuk megmenteni, pedig ő nem rinyált. Nem szólt, csak meg akart halni.

Úgyhogy nekem hangoztathatod a véleményed.

Én tudom, miről van szó.

És inkább segítek, ha tudok, mert átéltem. Ezt is, azt is.

58. d2d5bb5db4 (válaszként erre: 56. - Mazsinka)
2014. jan. 19. 18:26

Hát, hülye világban élünk! A tv-nek nagy szerepe van ebben. Megérdemled, ennyi jár neked, stb. Jó pár éve piszok mérges lettem egy reklámra: egy nem t. mily. márk. autót reklámoztak, és az volt a vége mondat; aki igazán szereti a családját, ....autót vesz nekik. Rég volt, de megmaradt.

Nem tudom, ki nézi a vv -ot, ma is kezdődik egy, én a legelsőt böcsülettel néztem, de már a végén nem tudtam, én vagyok a hülye, vagy Kismocsok és társaik. A krémekről is vitázunk mindenhol, ki, mire esküszik, de még nem látjuk magunkat 70-80 évesen. 20 év körüli gyönyörű lányok tukmálják rám, az "igazi" ránctalanító krémeket,stb. Komolyan, nem is csoda, hogy sokan, nagyon-nagyon sokan csak akkor érzik "valakinek" magukat, ha a tv-által sugalltaknak megfelelnek. Az nem normális, hogy öregszünk, a ráncok is jönnek idővel, és nem jó ránk 1-2 szülés után 30 évvel a 36-os méret. De hajtanak, hogy jó legyen, 10 000-reket költenek krémekre. Én ettől lustább és szegényebb vagyok. Na, egy adag kijött! És a gyerekek nem tudnak játszani-persze vannak kivételek- és ha egy faluba elviszed, csak néz, hogy ; mit lehet itt csinálni?! Tótágast állt a világ. ( a gyerekkel kapcsolatos saját élmény, azt hittem, nem is enyém ez a gyerek, mikor történt.

57. 4c1a787e8f (válaszként erre: 56. - Mazsinka)
2014. jan. 19. 18:09

Mert a világ tízezer éve úgy-ahogy működő erkölcsi és egyéb rendje 100 év alatt, jószerével egy emberöltő alatt borult fel..

Úgyhogy nem csoda, hogy ez kijön..

Valahol az lenne a nem normális, ha nem jönne ki.

2014. jan. 19. 18:01
Amióta ilyen modern világban élünk, a legkisebb anomália is diagnosztizálva van: depresszió, pánikbetegség, személyiségzavar, skizofrénia, hiperaktivitás és a jó ég tudja még, hogy mi. Régen valahogy nem volt ennyi cirkusz. Nem volt divat, se idő, se közönség az ilyesmire. Hátulütője, hogy manapság már minden második emberrel nincs valami rendben ilyen téren, és a legkisebb hisztisre is ráfogják, hogy depressziós, így a ténylegesen betegek is ilyen megítélés alá esnek, és a szó, hogy depresszió is kezdi hitelét veszteni ennélfogva.
55. 6b006fc769 (válaszként erre: 54. - Mazsinka)
2014. jan. 19. 17:53
Ott nyilván volt minimum személyiségzavar bőséggel.
54. Mazsinka (válaszként erre: 53. - 6b006fc769)
2014. jan. 19. 17:34
Szerintem van, a neve: feltűnési viszketegség. Egy volt osztálytársam is csinálta, vagdosta magát, persze tudta, hogyan ne csinálja, hogy baja legyen, de épp elég feltűnő volt ahhoz, hogy beszéljenek róla, hogy a középpontban legyen addig is.
53. 6b006fc769 (válaszként erre: 51. - Mazsinka)
2014. jan. 19. 17:24
Na most szerintem olyan nincs, hogy valaki úri passzióból vagdossa fel az ereit. Ott biztos, hogy van valami pszichés történet a háttérben. Leginkább depresszió. Függetlenül attól, hogy szerinted, szerintem vagy a világ 99% szerint baromi jó dolga van kívülről nézve.
52. tündér74 (válaszként erre: 51. - Mazsinka)
2014. jan. 19. 17:22
Attól, hogy nem diagnosztizálta senki, hogy akkor ő most depressziós, attól még érezheti magát qrva carul és nyithat erről egy topikot, beszélgethet olyan emberekkel, akik hasonló cipőben járnak vagy jártak. Érted?
51. Mazsinka (válaszként erre: 50. - Tündér74)
2014. jan. 19. 17:02
Most írom le huszonötödször, talán valaki felfogja: különbséget tennék azok között, akikről szakember állapítja meg, hogy pszichés gondjaik vannak, és azok között, akik jó dolgukban, azt sem tudják már, hogy mit csináljanak, és felvagdossák az ereiket stb. S ez utóbbiból manapság nagyon sok sok van, mert ez a divat. S addig, míg valakinél be nem bizonyosodik, hogy ténylegesen depressziós, nem vagyok hajlandó komolyan venni a hisztériát. Remélem, érthető voltam.
50. tündér74 (válaszként erre: 44. - Mazsinka)
2014. jan. 19. 16:58

A depresszió nem válogat a társadalmi rétegek között, tök mindegy neki, hogy szegény-e vagy gazdag az illető.:)

Akár téged is utolérhet, vagy valakit a családtagjaid közül. Nem kívánom, de akkor biztos megtudnád hogy milyen érzés és nem lenne ekkora arcod.

49. Mazsinka (válaszként erre: 47. - Beatav)
2014. jan. 19. 16:47
Fogok szülni, és pont lesz.arom, hogy jön ki belőlem a gyerek, a lényeg, hogy egészséges legyen, és igen, önző libáknak tartom azokat a nőket, akiknek nem a gyerek az első, hanem a saját hiúságuk, hogy "meg tudták csinálni, vagy nem tudták megcsinálni". Mivel ez nem verseny, csak pár liba agyáig nem jut el.
48. Mazsinka (válaszként erre: 46. - Toprengo)
2014. jan. 19. 16:45
Nem vagyok szakértő. Talán te az vagy? Nem lesz senki orvos attól, hogy volt egyszer beteg, úgyhogy számomra mindenki más véleménye is laikus, aki nem pszichológus vagy pszichiáter. Ettől függetlenül megvan a véleményem, és tartom is minden körülmények között, ez van. Engedd el a füled mellett, ha nem tetszik.
47. beatav (válaszként erre: 44. - Mazsinka)
2014. jan. 19. 16:43

Fogsz te még szülni,császárért sírni "mert nem bírod a fájdalmakat" (lásd te is csak esendő, picsogó vagy!!!) és utána esetleg depresszióba esni és valójában megtudni az árnyoldalakat! :-D

Kíváncsi vagyok ezután milyen emberré válsz majd!?

OFF

46. Toprengo (válaszként erre: 44. - Mazsinka)
2014. jan. 19. 16:35
Gondolom, szakértője vagy a szülés utáni depressziónak is.
45. Toprengo (válaszként erre: 42. - Mazsinka)
2014. jan. 19. 16:33
Legalább annyira hatásos, mint amennyire a te hozzá nem értő véleményed.
44. Mazsinka (válaszként erre: 41. - 19809db11e)
2014. jan. 19. 16:29

"Látom vélemények vannak,csak mögötti aprólékos "tudás" egy csöppse."

Tisztában vagyok a depresszió fogalmával, tüneteivel. Legjobb barátnőm anyja az, megspékelve egy kis skizofréniával, gyógyszert szed, hallucinál, többször volt öngyilkos jelölt, és heteket tölt kórházban lekötözve stb.

Amíg a fórumindítónál egy szakember ezt meg nem állapítja, addig nem vagyok hajlandó mást belelátni ebbe, csak nyafogást, azt meg bárki tud csinálni, csak nem sok mindenki tolerálja. És igen, kiveri nálam a biztosítékot, mert van a családban beteg gyerek, akinek az életéért, a teljes értékű életéért küzdenek, és vannak olyanok is, akik lombikra járnak, és vannak császár után hisztizők is, akiknek az a legnagyobb szívfájdalmuk, hogy nem lehetnek "teljes értékű" anyák. És engedtessék meg, hogy ne sajnáljam őket. Vannak egészésges gyerekeik, házuk, kocsijuk, állandó munkahelyük, anyagilag stabilak, évente járnak nyaralni, és unaloműzésképpen "depiznek" hülyeségeken jódolgukban, míg máshol éheznek, nem tudják kifizetni a számlákat, eltemetik a gyerekeiket...

Ha magam alatt vagyok, én is ilyenekbe gondolok bele, és máris rájövök, mennyire jó is nekem, ahelyett, hogy más "depisekkel" összeölelkeznék, és rinyálnék azon, hogy mennyire rossz az életem, mert van egy egészésges gyerekem, de nics időm hajat mosni. Ez van.

43. 6b006fc769 (válaszként erre: 42. - Mazsinka)
2014. jan. 19. 16:26
Ha valaki volt hasonló helyzetben az lehet, hogy tud segíteni. A probléma közös megélése lehet hogy nem kimondottan felemelő hatású. Bár a csoportterápia szokott hasznos lenni. Viszont elengedhetetlen a szakértői irányítás. Itt ilyen nagyon nem valószínű, hogy lesz.
42. Mazsinka (válaszként erre: 40. - Tündér74)
2014. jan. 19. 16:22

"Egyébként pedig a topikindító azok társaságát kereste, akik voltak vagy vannak ilyen helyzetben."

Valószínűleg a "depisek" közös sírása és hisztizése egy ilyen esetben rettentően progresszív tud lenne. Na, persze.

41. 19809db11e (válaszként erre: 39. - D2d5bb5db4)
2014. jan. 19. 14:59

Pszichológus NEM írthat fel gyógyszert,azt csak a pszichiáter teheti meg!A gyóygszereksem véletlenül vannak kitalálva(hiába mondják sokan,hogy gyógyszer gyártóknak...)

Látom vélemények vannak,csak mögötti aprólékos "tudás" egy csöppse.

40. tündér74 (válaszként erre: 39. - D2d5bb5db4)
2014. jan. 19. 13:12

Nem vagytok érintettek a témában, ezért halvány lila gőzötök sincs az egészről.

Pl. Pszichológus nem is írhat fel gyógyszert. Csak pszichiáter... és vannak jó orvosok, akik nemcsak megszokásból írnak fel gyógyszert stb. Valamint a fórumindítónak nem is biztos,hogy gyógyszerre van szüksége, de ezt nem ti döntitek el.

Egyébként pedig a topikindító azok társaságát kereste, akik voltak vagy vannak ilyen helyzetben.

2014. jan. 19. 12:57

Higgyétek el, Mazsinkának igaza van. Manapság mindenre ráfogjuk,hogy depressziósak vagyunk.

És igazán nagyon jól írja, hogy gondoljon bele az önsajnálat helyett abba, ha valami ténylegesen nagy bajban lenne. Tetszett; Nézzen rá az egészséges , szép babájára. Nem okoskodás, de tényleg jobb lenne, ha "próbálna örülni annak, amije van. Erről még 000-000 írt nagyon jót, egy másik helyen, kb 2-3 napja. Fiatal még, és ha elmegy egy pszichológushoz, kb. olyanokat fog neki mondani, mint Mazsinka.Csak megszokásból még gyógyszert is ír, ne érezze, hogy kidobott pénz, amit fizetett. Egy kis kedélyjavítót a háziorvos is ír, ha kell. És még azt javasolnám: Nehogy zárt topikon beszélgessen, mert akkor fogja csak még jobban igazolva látni a baját, azt hallani, amit ő akar. Ne keresd a bajt, jön az magától is!!

38. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 37. - Mazsinka)
2014. jan. 19. 12:07
Már miért ne írhatna? Ő indította joga van írni, mint ahogy neked is véleményt nyilvánítani, még akkor is, ha a véleményeddel egyedül vagy.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook