Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Nincs időm szülés utáni depresszióra fórum

Nincs időm szülés utáni depresszióra (beszélgetős fórum)


Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Nincs időm szülés utáni depresszióra

1 2 3 4
2012. okt. 2. 19:24
Látom már nagyon rég íródott a cikk, de hozzászólnék. Hát hogy a pozitívval kezdjem tényleg le a kalappal előtted hogy ennyi mindent egymagad meg tudtál csinálni. tényleg. valószínű én nem bírtam volna, ahogy ismerem magam. viszont néhány dologgal nem értek egyet. valaki írta és neki adtam igazat hogy nem a középkorban vagyunk hogy a féjet ennyire kiszolgáljuk. talán lehet hogy unalmas lettél egy idő után (ne haragudj) hogy mindent a kénye kedve szerint tettél, minden úgy volt ahogy neki jó volt. de mindemellett tény hogy alapból görény volt a pasi mert az hogy Te ilyen vagy még neki nem kellett volna ezt kihasználni. szerintem oda vissza kellett volna mennie a dolgoknak, igenis miért ne várhattad volna el hogy néha elmosogasson vagy akármilyen apróságot segítsen? nekem ez nem tetszett a hozzá állásodban, egyszerűen nem értem miért kell ennyire a segge alá tolni mindent? szerintem nem ez a jó feleség tulajdonsága. nem tudom miért akartál neki ennyire megfelelni. sajnos az ilyenekbe mint Te mindig beletörliuk a lábukat :(. és tényleg ne vedd bántásnak, véleményt kértél nyilán azért írtad le a cikket. amúgy remélem jól vannak a leányzók, és azóta már biztos mozdult valamilyen irányba az életed, remélem boldog vagy a két csajsziddal együtt! ha olvasod ezt, írj pár sort mi történt veletek!
2012. júl. 14. 21:06
Hihetetlen! Miert van az, hogy egyes nyafogos nok korul folyton ott ugral a ferjuk, viseli a hisztijuket, stb stb, es az ilyenek akik kiteszik szivuket-lelkuket a csaladjukert, cserebe ilyen megalaztatast kapnak!? En is ilyen vagyok mint te, nem nyafogok, teszem a dolgom, egyedul latok el minden teendomet a 2 pici gyermekem korul, hagyom, hogy pihenjen. Lehet jobb az asszonynak nem elkenyeztetni a ferjet?
116. Nana22
2010. nov. 28. 17:58

Irigylem a kitartásodat és a bátorságodat!Én biztos rég összetörtem volna!De a sors fintora hogy mind ketten veszitetetek,ő a jó megélhetését és családját,te meg a férjedet.

De mond el kérlek hogy lehet az ilyen férfit szeretni és megbocsájtani neki?Egy utolsó senki...

Remélem találsz magadnak egy megértő és őszinte szerető embert és jobb apukát a kislányaidnak!

2010. szept. 11. 22:45
Te jo isten azt hittem megall a szivem mire vegig olvastam. Nem tudok ra mast mondani TEE JOO EEG!
2010. júl. 6. 15:29

Húha!

Ez aztán a pasi a javából! :(

Sajnálom, ami veled történt, kivánom, hogy találj magad mellé egy olyan társat, aki méltó hozzád!!

2010. febr. 19. 12:28
Kívánom, hogy légy nagyon boldog! Megérdemled!
2010. febr. 19. 12:28
Ebből is látszik, hogy bármennyire próbálunk jó feleségek (barátnők) lenni, sokszor ez a "hála". Az ilyen ember nem érdemelné meg, hogy láthassa a gyerekeit, habár tudom, hogy a lányoknak ez nagyon fontos, így ez nem kivitelezhető. Az még nagyon felháborító, hogy már a terhességed előtt kapcsolata volt, és nem volt benne annyi tisztesség, hogy ezt közölje veled. A másik pedig a baráti társaság..nem tudom mit tennék a helyedben, de nekem az ilyen nem barát...
111. Kiccsillag29 (válaszként erre: 88. - Tofedo)
2010. febr. 17. 11:14
Azért legyen boldogtalan mert a gyerekek apja?Hát akkor inkább egyedül vagyok minthogy szenvedjek vele meg idegeskedjek.
2010. febr. 17. 10:05
Szia! Olvastam az életed te egy csoda vagy:)És erős!ne add fel!Szerintem itt az ideje,hogy ÚJÉLETET kezdj!Ismerkedj te is majd más megbecsül nem érdemli meg hogy szeresd.Légy közömbös hozzá attól még szeretheti a gyerekeit és foglalkozhat velük szerető apaként te meg szard le már bocsánat.Próbáld meg egy kicsit legyél hideg hozzá!tényleg bocs de ez elég kemény.puszi
2010. febr. 14. 15:05
hát eléggé le vagyok döbbenve, hogy ennyire embertelen és kétszínű legyen valaki!!!! Én sem vagyok együtt a lányaim apjával, nálunk is voltak kemény problémák,csak én nem tűrtem.Nem szoktam csúnyán beszélni,de úgy tudnám cifrán jellemezni az ilyen tipusú pasikat, hogy hihetetlen.Sajnos nekem is rá kellett jönnöm,hogy egy nő CSAK akkor szüljön gyereket, ha ő akar és csak akkor, ha egyedül is fel tudja nevelni (gondolok itt az anyagiakra, mert rengeteken járunk így !!!! Útközben meggondolják magukat.Vigyázzatok, mert sok pasi, csak azért akar gyereket, mert akkor a nő otthon ül a gyerekkel, a gyereket látja el....ő meg élheti a világát, és ha esetleg kikacsint, vagy túl sokszor jár el akárhová,ráfogja arra, hogy mindig a gyerekkel vagy, velem már nem is törődsz.Még véletlenül sem azért akarnak gyereket, mert fú, de beléd vagyok esve...( tisztelet a kivételnek) Tőlem is évekig akart gyereket, ikreink lettek és egyedül nevelem őket,mert apuci megijed és ezért mint egy állattal, úgy viselkedett velem, még állapotosan is. Ennyit a férfiakról, gyáva sz...mindegyik !!!!!!
108. mizujsag (válaszként erre: 105. - Zselice)
2010. febr. 10. 10:15
Éppen frissen jelent meg Gary Chapman: Nyerő páros c. könyve, azt olvastam el a múlt héten. Ha lehet fokozni, még jobb, mint az előzők. Nagyon konkrét példákkal él.
107. solyomildi (válaszként erre: 75. - 9a0e10771f)
2010. febr. 10. 09:01

Kedves bandika!


Nekem az orvosom mondta és tény, hogy nekem életem végéig kell szednem a gyógyszereket.

Kedves tőled, hogy megértettél, sokan megbotránkoznak a viselkedésemen. Az állandó sírógörcsök és az emberektől való félelem időnként agressziót vált ki bennem. Mikor már tehetetlen vagyok, akkor "támadok".

Köszönöm, hogy felajánlod a segítségedet, csoda lenne, ha a gondolkodásom és a tűrőképességem pozitív irányba fordulna.


Üdv.: Ildikó

106. sajert (válaszként erre: 104. - Banitas)
2010. febr. 9. 22:18

Nekem még friss a bárányhimlős élményem, mert a fiam karácsonykor volt benne, a férjem meg januárban.

Remélem minél hamarabb kiheverik a betegséget.

105. Zselice (válaszként erre: 104. - Banitas)
2010. febr. 9. 22:09

szia! Pont akartam egy korábbi hozzászólásra válaszolni, mikor írtál. Szóval én nem érzek panaszt a cikkből, inkább tárgyilagosságot, hogy ez van, ilyen az élet.

Biztosan sok embernek történik ilyen az életében, és nem hiszem, hogy a válás megoldás lenne. Csak arra jó, hogy a gyerekek csonka családban nőjenek fel.

Ajánlom Neked Gary Chapman Egymásra hangolva című könyvét, annyira jól leírja a házasságok problémáit és megoldásukat... érdemes elolvasni, (szerintem) biztosan segíteni fog.

104. banitas
2010. febr. 9. 21:55

SZIASZTOK!!!

Elnézést mindenkitől,sajnos nagyon kevés időm van gépezni,(bárányhimlősek a lányaim :( ,és nem vettem észre,hogy megjelent a cikkem.Mindenkinek nagyon-nagyon köszönöm a hozzászólását, véleményét.

Igen a címet tényleg nem sikerűlt jól megfogalmaznom. Elnézést kérek azoktól akiket ezzel megtéveztettem,esetleg megsértettem!!!

Azután írtam a cikkemet amikor az egyik ismerős anyuka megkérdete,hogy az ikerszülés után mikor jelentkezett a szülési depresszióm,ugyan is neki mind a két szülés után 5-6 hónap múlva depressziós tünetei voltak.


Nem sajnáltatni szerettem volna magam,egyszerűen csak szerettem volna azoknak az anyukáknak,feleségeknek kicsit felnyitni a szemét akiknek a férjük minden áldott nap pontosidőben otthon van,gyereket fürdet,szinte minden házimunkában segít.

Körülöttem sok olyan házasság van ahol a férj nagyon sokat segít otthon,ennek ellenére a feleség mindíg nagyon fáradt,elégedetlen.A férj pedig nagyon sokat panaszkodik persze a felesége háta mögött.


A mi házassagánk nagyon jó volt,nem csak szerintem,hanem külső emberek szerint is.

Az,hogy szerettem volna neki megfelelni szerintem természetes dolog,és nem esett nehezemre.Közben ő is figyelmes volt velem.Talán pont ezért fáj ennyire. Terhességemig nem is vettem észre semmit.

A tőrténetünk óta nagyon sok barátunk,ismerősünk keresett meg,azzal a kérdéssel,hogy hogyan sikerűlt feldolgoznom a történteket.Azóta kiderűlt,hogy sokuk életében történt hasonló eset.Van aki elvált,de megbánta,van aki nem vált el,de megbánta,hogy így döntött és van aki eggyütt maradt és nagyon boldog.

Az egyik ismerős azt mondta,hogy nézzek körbe a mai világban mit látunk!?.Bekapcsolod a tv-t,vagy csak végig sétálsz az utcán,minden hol fiatal csinos lányok,kevés ruhában nézznek rád csábítóan,és egy 40év körüli férfi nagyon könnyen elveszti az eszét.Van aki egy alkalomra,van aki hosszabb mellékutat választ.

Nem azért írtam a cikket,hogy sajnáljatok,hanem azért,hogy nézzetek körül amíg nem késő.

Nagyon-nagyon nehéz két gyerekkel egyedűl,de

tudomeljön még az én időm!!!!Hírtelen azért a lányaim bárányhimlősek

2010. febr. 9. 21:06
Banita! Te hogyan látod amit írtunk?
102. Nyerő (válaszként erre: 92. - Binky)
2010. febr. 9. 21:06
Teljesen igazad van. Sajnos én is az tipus vagyok aki mindenben megpróbál helytállni sokszor erőn felül de csak akkor jövök rá, hogy hülyeség mikor én már folyamatosan nem kapok vissza és akkor jön az önvád, hogy megint hagytam magam kihasználni pedig nem mert én ilyen vagyok. Csak azzal teszik meg aki hagyja magát sajnos erre rá kellett jönnöm.
101. mizujsag (válaszként erre: 59. - Lanu)
2010. febr. 9. 20:44
A lényeg akkor lényeg, ha találó a cím, és akkor a célközönség is annak megfelelő lesz. Szándékos, burkolt vagy akaratlan sértések nélkül.
100. 9a0e10771f (válaszként erre: 99. - D84c41cda5)
2010. febr. 9. 19:42
ja
2010. febr. 9. 19:10
Szerintetek miért nem ír egy sort sem a cikkírója, se vélemény, se ellenvetés? Vártam a reagálását eddig, de így nem látom értelmét hozzászólni a témához.
98. 9a0e10771f (válaszként erre: 91. - Binky)
2010. febr. 9. 19:07
nem kell feltétlen mást keresni.Aki így megjárja sokáig férfira sem tud nézni.
97. 9a0e10771f (válaszként erre: 91. - Binky)
2010. febr. 9. 19:06
Figyu!Kutyából nem lesz szalonna.Előbb bizonyítson hogy változott és KÉRJEN BOCSÁNATOT!
96. Tofedo (válaszként erre: 90. - Bb2f4e28dd)
2010. febr. 9. 19:02

Abban igazad van, hogy az ember elsősorban magának akarjon megfelelni, de ez nem feltételezi azt, hogy a férjnek való megfelelés abnormális lenne.

Minden ember más, különféle tulajdonságokkal, sokféle céllal, több-kevesebb toleranciával,stb. Ezt kellene mindenkinek elfogadni.

95. Tofedo (válaszként erre: 91. - Binky)
2010. febr. 9. 18:51
Köszi ;-) Kezdtem azt hinni a Holdról jöttem...
94. Binky (válaszként erre: 93. - Ef1191cb08)
2010. febr. 9. 18:14

Nem hinném, hogy hősként tekint magára, egyes hozzászólók állítják így be... inkább a kommentelőkre legyél mérges.

Hogy miért írta ezt a cikket, azt csak ő tudja. Lehet, hogy el akar szakadni a férjétől, csak kellett egy lökés. Lehet, hogy nem akar tőle elszakadni, de mégis kételkedik a házasság folytathatóságában. És lehet, hogy tényleg csak panaszkodni akart.

Amíg nem mondja meg, fogalmunk se lehet róla.

93. ef1191cb08 (válaszként erre: 91. - Binky)
2010. febr. 9. 18:07

Persze persze,igazad van mindenki maga dönt az életéről..

De akkor ne panaszkodjon ha úgy dönt jó ez neki,akkor nyelje le,hogy a férje nem szereti.Mert ugye azt nem akarod elhitetni e leírtak fényében,hogy igen?Aki képes hisztisnek nevezni a terhes feleségét ha nyűgje baja van,képes a szeretőjéhez sietni lesz@rva mi van vele és a gyerekeivel,képes akkor is hetyegni amikor a felesége a szülő szobában van,az se nem lehet jó apa,se nem szeretheti a feleségét.

Ez a pasas nem szereti a fórum indítót,csakis saját magát ez nem kérdés.De ha Ő mégis ezt meséli be magának,az az Ő baja ha ennyire buta lenne.És valószínű azért írta a cikket,mert mások véleményére is kíváncsi,mások ezt hogyan látják.

Hát kevesen gondolják az,ennek a házasságnak lehet folytatása,lehet jó...de ez nem is csoda.

De se nem hős,se nem bátor....

92. Binky (válaszként erre: 90. - Bb2f4e28dd)
2010. febr. 9. 17:52

Csak azt írja, hogy igyekezett tökéletes feleség lenni. Ha ez amúgy nem is esik nehezére, mert szeret mosni, főzni, takarítani és türelmes, akkor nincs szó erőszakról.

Én pl. lusta vagyok és bunkó. Ha szorgalmas és kedveskedő akarnék lenni, na az lenne az erőszak, hisz ezek az alaptulajdonságok bennem csak korlátozottan fellelhetők.

Nem feltétlenül kényszerített magára egy szerepet. Lehet, hogy élvezte ezt a szerepet, és nem csaka férje kedvéért vállalta be.

91. Binky
2010. febr. 9. 17:49

Tofedoval értek egyet.

És leginkább azért mert az összes többi a 'normális' reakció "szemét pasi, fúj, hagyd el, majd rád talál az igazi szerelem " stb.

Mi az, hogy soha nem tudnék megbocsátani??! Soha ne mondd, hogy soha, legalábbis addig nem míg nem tapasztalod meg ugyanezt a szituációt.

És ha meg is tapasztalod,a szereplők másfajta egyéniségek lesznek. Mindenki csak a saját életéről írhat, és nem élheti senki a másik életét.

A döntés joga az övé. És ha valaki ellenkezően dönt, mint ahogy gondolod(csak gondolod!!), hogy te döntenél, nem kell bírálni.

Persze, persze szemét a pasi. Na és? Ha az is, ha minden férfi bunkó is, minden nőnek saját magának kell eldöntenie, hogy mennyit képes megtenni, eltűrni, elviselni. És ha valaki képes ezt elviselni, az nem feltétlen önkízó, mégha a szemetekben az is.


Persze, majd csak rátalál a nagy Igazi, akiről az emberek még a sokadik házasságuk után is álmodoznak... de néha el kell fogadni, hogy bármilyen is egy házasság, bármilyen vagyok is én, nekem ez jutott ezen a világon és kész. Ha meg nem akarja elfogadni, akkor változtatni kell...mert könnyen lehet, hogy egy másik kapcsolatban ugyanez a hiba, megcsalásos szituáció előjön. Az ötödik házassága után is azt fogjátok mondani, hogy fúúúj szemét a pasi, keress mást?

Lehet, hogy neki most így a legjobb, bármennyire hihetetlennek hangzik is... és hogy neki mi a jó, azt majd maga fogja eldönteni.

Lehet, hogy 20 év boldog házasságban fognak élni...mert bármennyire szépnek hangzik az őszinteség, hűség, szerelem, bizalom stb. jelszavak, sokszor pont olyna házasságok lesznek példamutatóak, amiből ezek egy ideig hiányoztak.

90. bb2f4e28dd (válaszként erre: 87. - Tofedo)
2010. febr. 9. 17:16
Az ember mindenekelőtt saját magának akarjon megfelelni anélkül, hogy erőszakot tenne önmagán. A cikkíró nagyon nem így viselkedik.
89. ef1191cb08 (válaszként erre: 88. - Tofedo)
2010. febr. 9. 17:15
Te biztos elolvastad a cikket?Fel is fogtad miket írt a fórum indító miket művelt,hogyan bánt vele?Szerinted szereti tiszteli a feleségét(jó ezt nem kérdeztem komolyan,mert egyértelmű)Hát ez a pasi nagyon sokszor lépte át a tűréshatárt.Egy önmagát nem feladó nő már sokkal régebben hagyta volna el.
1 2 3 4

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook