Szülés utáni depresszió 2014 (beszélgetés)
Tehát azért voltak valódi depressziósok is.
Anyukád pszichiáter?
Ennyi? Ez aztán a magyarázat:)
Tudtad, hogy vannak olyan mentális betegségek amikor a betegnek nincsen betegségtudata? Na a depresszió nem tartozik közéjük.
A depressziósok nagy része pontosan tudja, érzi a baját.
A depressziós kismamák érzik, hogy nincs rendben velük valami.
Tudod mik a szülés utáni depresszió tünetei?
Tőlem olvashattad, hogy rossz érzéseim voltak a császármetszés után, de nem azért mert egyes szőröshónaljú ősanyák szerint a császár nem is szülés, hanem azért, mert sajnáltam, hogy "lemaradtam" arról az élményről, mikor közös erővel világra jön és világra segítem a gyermekemet.
Nem segített sokat a dolgon, hogy csmetszés után, ellentétben a hüvelyi szüléssel elviszik a babát, nem rakják a mellkasodra, nem nézheted meg, nem "ismerkedhetsz" vele stb.
Én 7 órával a szülés után láttam először a babámat, nem volt túl jó élmény, és ismételem nem azért, mert mások szerint etalon a hüvelyi szülés, és csak a rinyások nem képesek rá.
Nekem "csak" rossz érzéseim voltak, elég távol álltam a depressziótól, de el tudom képzelni, hogy valakinél más tényezőkkel együtt átcsaphat ebbe.
Az, hogy valódi depresszió-e, vagy csak átmeneti lehangoltság egedül szakorvos tudja eldönteni, de utóbbi esetében sem az a segítség, ha kifigurázzuk a kismamát, vagy közöljük össze, hogy szedje össze magát, és ne picsogjon.
Van akinek elég egy nagyobb beszélgetés, vagy az, ha 4 órát alszik egyben, nem könnyű a gyerekvállalás, és nem lesz jobb attól, hogy másnak még szarabb.
Komolyan? Na akkor légyszíves mesélj!:)
Honnét veszed pl., hogy egy depressziós ember nem tudja magáról, hogy depressziós?
A legfelháborítóbb Mazsinka "véleményében" az, hogy úgy szól hozzá negatívan a szülés utáni depresszióhoz, hogy fingja nincs a szülésről és a gyereknevelésről.
Én a helyében inkább hallgatnék!
Netán az én cikkemet is olvastad?
Na, azon úgy felháborodnál, hogy no még. :-D
hol olvastad,h én megállapítottam?
csak empatikusabban állok hozzá...........
pont azért mert nem tudjuk
de ő nem mondta,h súlyos beteg,szimplán csak beszélgetni akart volna,és majd gondolom,ha szükségét érzi felkeres egy szakembert...de ahogy látom ,melletted meg se mer szólalni
amúgy ha olvasnál,láttad volna,h anyukámat évekig kezelték,és már engem is kezeltek depresszióval....és nem a beszélgetéstől gyógyultam meg,de vitathatatlanul sokat segített
További ajánlott fórumok:
- Szülés utáni depresszió
- Nincs időm szülés utáni depresszióra
- Lehet tenni valamit a szülés utáni depresszió elkerülésének érdekében?
- Szülés utáni depressziót gyógyszerek nélkül hogyan győzzem le?
- Tudnátok nekem szülés utáni depresszióval foglalkozó könyvet ajánlani?
- Szerintetek ez belefér a szülés utáni depresszió fogalmába?