SZJA visszatérítés 2022. (beszélgetés)
Sziasztok! Láttam tegnap egy táblázatot, hogy kb kinek mennyi jár vissza. Csak volt egy, számomra meglepő mondat, hogy egykeresős (100%), 2 keresős, (50-50%).
Ez mit jelent?
Ugye nem azt, hogy ahol 2 kereső van, ott csak a felét kapják vissza?
Bocsánat! Elszámoltam, most még csak január van!
Február 15.-e kedd, előfordulhat, hogy csak 14.-én indítják. Addig az ő számlájukon kamatozik a pénz.
Sziasztok!
Én 3 gyereket nevelek.Évközben nem veszem igénybe a családi adókedvezményt.Azt minden évben adóbevalláskor igénylem vissza.Akkor most a levont szja t visszakapom éd utána még a megszokott családiadókedvezményt is?Vagy hogy?
DiaZoé
Köszönöm válaszod!
Szia! Munakbér után biztosan vissza kapsz.
Én sem vettem igénybe az éven a családi kedvezményt, vagyis a férjem fogja igényelni, ő dolgozik, de nekem azt mondták, hogy azt NEM most, azt majd a rendes éves adóbevallás után kapjuk meg. Most ez csak adó előleg címszó.
Sziasztok. Én kapom a csp-t a gyerek után. Igaz el múlt már 18 de még iskolába jár.
A családi kedvezmény,is jár,de ebbe az évbe nem igényeltem.
Kérdésem az lenne, hogy ezek alapján, én is vissza kapom a 2021-ben levont adót?
Sziasztok!
Nalunk en veszem igenybe a csaladi potlekot es a kedvezmenyt is, igy gondolom a paromnak nem jar.. Mivel juliustol ostermelo is vagyok, nekem sztem a visszado nyomtatvanyt ki kell tolteni. Ha esetleg a paromnak is visszajarna, az akadaly h nem vagyunk hazasok es elettarsi kapcsolat sincs kizjegyzoi okiratba foglalva? Vagy eleg a kozos haztartas?
Aki tud, segitsen legyszi!
Sziasztok!
Mit gondoltok nalunk ki kapja vissza.
5 eve elvaltunk, az exem nevén van a csaladi pótlék, de nem osztozunk, de az en szamlamra jon. En veszem igenybe az adokedvezmenyt is. Közös felügyelet van.
Nem egészen!
A "rémhír terjesztő szakértők" arról beszélnek, hogy HA!!! a kormány erről a "visszamenőleges adócsökkentésről" a törvényt és az ahhoz kapcsolódó végrehajtási rendeletet NEM KÉSZÍTI EL 2022. májusáig, az adóbevallás benyújtásának napjáig, AKKOR a bevallást úgy kell elkészíteni, mintha semmi sem történt volna FEBRUÁR 15-ig!!! Az esetben kell május 31-ig vissza is fizetni!
Valójában az lenne az igán megnyugtató, ha ezt a törvénymódosítást az országgyűlés, a hozzá kapcsolódó vhr-t a pénzügyminiszter még február előtt meghozná, mert akkor már szabadon elkölthető a visszakapott összeg.
Hát persze, csak a rémhír arról szól, hogy ez 2021-es bevétel, hiszen azt az adót adják vissza, így annak szerepelnie kell majd a májusi bevallásba, mint jövedelem.
Na, a lényeg, hogy logikus az lenne számomra, hogy a szokásos adóbevalláskor visszaigényelem és kész.
Ha januárban, akkor akkor, ha májusban, akkor pedig akkor.
Ezt a februári dátumot még véletlenül sem értem.
Ja, de igen, hiszen az áprilist meg kell előznie ennek;)
További ajánlott fórumok:
- Kislányomnak IV-es fokú VUR-ja van, állandóan visszatérő húgyúti fertőzései.Van, aki hasonló "cipőben jár"?Beszélgessünk!
- Szja visszatérítést mikorra várhatom, mennyi ideje van az Apehnek visszautalni a pénzt?
- Valaki kapott már levelet a NAV-tól, SZJA visszatérítés ügyben?
- Kell-e adóbevallást készíteni SZJA visszatérítés esetén?
- 1000 Ft SZJA visszatérítést utaltak, van aki szintén így járt?
- Adóbevallás - SZJA visszatérítés