SZJA visszatérítés 2022. (beszélgetés)
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni hogy olvastam, hogy a végrehajtók nem nyúlhatnak az szja visszatérítéssel, de mi van akkor ha inkasszó van a számlán?
"Ha egy jövedelem – például ingatlan-bérbeadás – nem szerepel a NAV rendszerében, akkor ezt a jövedelmet és az utána megfizetett adóelőleget az adózónak kell feltüntetnie az szja-bevallásában, vagy ki kell ezzel egészítenie a NAV által készített adóbevallási tervezetet."
Az öcsémet is érinti, ezért el volt mentve a NAV válasza nekem.
💪‼️🙏🙏 köszönöm.
még egy kérdés :
és ha a bérlő nekem fizeti az adót, mert cég, akkor ezt én februárban kapom vajon meg, vagy majd az adó bevallásnal kell igényelni?
Igen.
"A 2021-ben megszerzett, összevont adóalapba tartozó jövedelem adója jár vissza, vagyis az önálló és a nem önálló tevékenység, valamint az egyéb jövedelem adója.
Ezek például:
munkabér,
bérbeadásból származó jövedelem,
őstermelői jövedelem,
az egyéni vállalkozónál a vállalkozói kivét,
az átalányban megállapított jövedelem."
sziasztok!
tudja valaki, hogy ingatlanbol származó jövedelem esetén (lejelentett, adózott) is vissza jár a befizetett adó a tavalyi évre?
Köszönöm szépen előre is!
Ez hogy?
406 ezer bruttónak nálad mennyi a nettőja?
És ehhez még kapsz többszázezres gyed extrát?
Ja, itt mégis totál hülyeségeket beszélsz. Az hogy magának megcsinálja az ember a bevallását évek óta(én is, meg sokan mások), az egy dolog.
De még a könyvelőket is próbára teszi ez a mostani, hisz még nem volt ilyen soha, ami most lesz. Ettől függetlenül te úgy mondod a tutit, hogy gondolom bele sem mélyedtél, mert nem érint. Na ez a vicc.
De kellett szakértő, ugye?
Hát akkor nem értem, hogy miről beszélsz.
Én nem kérdezgetek.
Megcsinálom az adóbevallásokat is, és meg szoktam érteni mindent. Nem kell külön szakértőhöz fordulnom;)
Erről beszélek.
Nekem x összeg a bruttóm, de hiába kapok 2 havonta jutalmat, akkor sem mondom azt, hogy x-y közötti a bruttóm.
Mert szeretek hazudni:DDD
Én meg azt nem értem, hogy ha annyira okos vagy, akkor miért itt kérdezgetsz?
De, külön sorban van, de a BRUTTÓ része.
Az ALAPBÉR az, ami mindig ugyanannyi. (Emelésig)
Pontosan.
Kíváncsiságból megnéztem a bruttómat. Egyetlen hónapban sem volt ugyanannyi a bruttóm. Itt fogalomzavar van a hölgynél.
Annyira azért nem bonyolult.
Nem vette igénybe a családi adókedvezményt, így most kap 302 ezret, majd a bevalláskor pedig a járulékok terhére visszaigényelhet annyit, amennyi a befizetett járulék.
Itt arra gondolsz, hogy az ALAPBÉR nem változik.
Mert a BRUTTÓ= Alapbér+Pótlék+Bónusz, stb.
Az pedig nem mindig ugyanannyi.
Pl ha 2 éjszakás hét van, akkor máris lehet akár több tízezres különbség is...
Nem 408, hanem 480.
A 2 gyerek után járó családi adókedvezmény.
Legyen!
De a bruttója nem változik.
A bruttó fizetése X összeg, és erre jönnek a műszakpótlékok.
Én amikor kapok bármilyen plusz pénzt, sosem változik a a bruttóm, hanem külön sorban fel van tüntetve, hogy mozgóbér: y bruttó vagy jutalom z bruttó. Sosem vonódik össze.
De lényegtelen, hiszen 450 ezer bruttó felett tök mindegy mennyit keres.
Szerintem igen.
Majd a bevalláskor kérheted a családi kedvezményt, a járulékok terhére, mivel más nem maradt.
További ajánlott fórumok:
- Kislányomnak IV-es fokú VUR-ja van, állandóan visszatérő húgyúti fertőzései.Van, aki hasonló "cipőben jár"?Beszélgessünk!
- Szja visszatérítést mikorra várhatom, mennyi ideje van az Apehnek visszautalni a pénzt?
- Valaki kapott már levelet a NAV-tól, SZJA visszatérítés ügyben?
- Kell-e adóbevallást készíteni SZJA visszatérítés esetén?
- 1000 Ft SZJA visszatérítést utaltak, van aki szintén így járt?
- Adóbevallás - SZJA visszatérítés